yarın 10 kasım ulu önder Mustafa Kemal Atatürkün 75. ölüm yıl dönümü eğer sizi duyabilseydi ona ne söylemek isterdiniz?
Cevabın nedir?
Acaba O bize ne söylerdi ? O Türk Milleti'nin yüreğinde yaşarken, Türkiye Devleti'nin her karış toprağında O'nun izleri varken, Türk Bayrağı yerinde dalgalandığı sürece, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı okunduğu sürece,...
Atatürk ölmeyecek.!
Bugün hayatta olsaydı eminim şunları söylerdi:
Ben Mustafa Kemal Atatürk'üm,
Bugün "Atatürk öldü" diye sevinen kimi kendini bilmezlere, hala "Atatürk keşke ölmeseydi" diyen cahillere, bu ülkeye "bir Atatürk daha gelmez" diyen zavallılara sesleniyorum;
Ben buradayım...
Arkamdan sakın "Atatürk'ü Anma Günü, Atatürk Haftası, Atatürk'ün ölüm yıldönümü,.." gibi günlere
sığınmayın.!
Beni özleyen "Ne olur uyan! O kadar çok şey var ki yarım kalan" diyenlere sormak isterim ki; "Atatürk nedir, kimdir" diye size okullarda okutulan dersleri sadece ders olarak görünüz ve öyle öğreniniz.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.
Benim için değil ülkeniz için "Atatürk kimdir, nasıl biridir, hakkında,.." bilgi toplayınız. Beni öğrenmek için benim sözlerimi okuyunuz. Sizere çok değerli bilgileri ben eserlerimde topladım. Bunların en ehemmiyetlisi "Nutuk" adlı eserimdir.Okumayı sevmeyenleri düşündüğüm için son kısmında "Gençliğe Hitabe" adıyla Türk
Gençliği'ne mesajlar verdim. Gençliğe Hitabe, aynı zamanda Nutuk eserinin bir nevi özeti olmaktadır.
Beni özleyenleriniz önce bu eserlerimi okusun. Beni görmek demek beni karşısında görmek veya hayal etmek demek değildir. Beni görmek demek düşüncelerimi anlamak, beni yaşamak, benim yaptıklarımı hissetmek demektir.
Bir diğer sözüm de beni savunanlara olacaktır;
Benim adıma dernekler açarak benim düşüncelerimi Türk Halkı'na anlatmıyorsanız veya hala anlatamadıysanız onları aciliyetle kapatınız. Atatürk ismi üzerinden prim yapmaya çalışmayı bir kenara bırakarak, Türk Milliyetçisi olunuz ve bu yolda savaş gösteriniz. Kuvai Milliyet Ruhunu hissetmiyorsanız, yanlış işler peşindesiniz demektir.
Türk Halkı'nın beni anlamak için, söylediğim sözlerime ve eserlerime bakması yeterli olacaktır.
Son sözüm Türkiye Büyük Millet Meclisi'nedir;
Efendiler,
Oturmakta olduğunuz rahat koltuklarınızı Türk Halkı'ndan emanet aldınız. Emanetin gereğini yapınız, halkın menfaatlerini şahsi menfaatlerinizin üstünde tutmaya hassasiyet gösteriniz.
Unutmayınız ki, sizleri o koltuğa layık gören halk, geçmişte nasıl yaptıysa bugün de gereğini yapmaya her zaman hazırdır.
Halkı sessiz, ahmak ve cahil görenler.. Beni karalayarak veya kullanarak halkın oyunu almak isteyenler;
Benim kurduğum mecliste ve o halkın oylarıyla oturmakta olduğunuzu size bir kez daha hatırlatmak isterim.
Aziz Türk Milleti,
Beni özlüyorsanız bu gidişattan rahatsız olduğunuz içindir.
Zaman beni bekleyecek zaman değil demektir, içinizde benim gibi çok değerli insanlar var, O'nlara sahip çıkın.
Uyuduğunuz yeter, şimdi uyuma zamanı değil, artık uyanın!
Muhtaç olduğun kudret DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
Mustafa Kemal Atatürk
Sanırım hayatta olsaydı Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK Türk Milleti'ne böyle seslenirdi.150 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇanakkaleden geçseydi;
- Derhal bizim harflerimizi kaldırıp kendi LATİN harflerini getirirlerdi.
- Kılık kıyafet devrimi yapıp tüm islami kıyafetleri kaldırırlardı.
- Hicri takvimi kaldırıp yerine kendi kullandıları miladi takvimi koyarlardı.
- İslam adına her şeyi kaldırıp yerine yılbaşı kutlamak gibi hristiyanlığa özgü şeyleri empoze ederlerdi.
-Ülkenin her yerine faiz kurumu olan bankaları kurup faiz'i serbest bırakırlardı.
-Fuhuşu yaymak için genelevler açarlardı.
-İçkiyi serbest bırakıp halkı alkolik yaparlardı.
- Kumar oynanmasını serbest bırakırlardı.
-Müslümanların merkezi olan halifeliği kaldırıp İSLAM birliğini bozarlardı.
- Din ve devlet işlerini birbirinden ayrıdır diyerek laikliği getirip KURAN kanunlarını kaldırılardı.
EVET İŞTE KAFİRLER BÜTÜN BUNLARI YAPARLARDI. Peki şu toz konduramadığınız atatürkünüz hepsini yaptı mı? yaptı.
Çünkü bu mahlukatın bir kafirden farkı yoktu.01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDüşman Çanakkaleden geçseydi;
- İslam adına her şeyi kaldırıp yerine yılbaşı kutlamak gibi hristiyanlığa özgü şeyleri empoze ederlerdi.
-Ülkenin her yerine faiz kurumu olan bankaları kurup faiz'i serbest bırakırlardı.
- Din ve devlet işlerini birbirinden ayrıdır diyerek laikliği getirip KURAN kanunlarını kaldırırlardı.
EVET İŞTE KAFİRLER BÜTÜN BUNLARI YAPARLARDI. Peki şu toz konduramadığınız atatürkünüz hepsini yaptı mı? yaptı.
Çünkü bu mahlukatın bir kafirden farkı yoktu.
Atatürk olsaydı, iki kesimin bu kadar birbirine düşmesine izin vermezdi.Bazı türbanlılar açıkları, bazı açıklarda türbanlıları aşağılıyor.Hükümet insan haklarını ihlal ediyor.Her ikisi de içler acısı.
Kendini Atatürkçü zanneden çoğu insan Atatürk'ün hangi sözünü anlayabilmiş ve uyabilmiş ? Onu anlayabilenler olarak, yaşatıcaz.
Saygıyla anıyoruz!40 Yorumla
+1 yılOnu çooook özledik çok. duyabilseydi, verdiği emekleri halkının %50 nin hiç hak etmediğini ama diğer %50 nin de bu devleti er ya da geç O'nun istediği kılıfa koyacağını bilmesini o yüzden rahat uyumasını söylerdim... Emanetine sahip çıkacak milyonlar daha ölmedi Paşam! bazıları bunu duysun.
22 Yorumla- +1 yıl
sende öyle san salakmısın nesin uzaydamı yaşıyorsun sen
- +1 yıl
Atatürk'ün modernlik için kurdugu sizlerinse suriyeye çevirmeye başladıgı ülkede yaşıyorum bay saygısız. aslında uzayda yaşasaydım daha iyi olurdu. en azından uzaylıların beynini kullanma oranının sizden daha yüksek oldugunu düşünüyorum. daha zekilerdir kesin.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
40Cevap
Kültür & Sanat konusunda 426 cevap paylaştı. Eğer bu kadar milletin atası sen isen, Oğuz kağan kimdir ? Dedem Korkut kimdir ? 40 kişiyle çin sarayını basabilen Kürşat kimdir ? Ya Sultan Alpaslan, Ahmet Yesyevi, Kül Tigin'ler kimdir ? Bunların yılda bir kere anılmasını bir kenara bırak, varlıklarından bile haberdar olunmayan bir ülkede tek ATA sen kalıyorsun doğal olarak. Açık olmak gerekirse ilk okul yıllarından beri 10 kasım törenlerini hiç sevmemişimdir. Hala daha sevmiyorum desem yalan olmaz. Ama bu Türk büyükleride bir gün anılmaya başlanırsa, söz seninde hakkını yemeyeceğim.
54 Yorumla- +1 yıl
10 numara yazı.Teşekkür ederim.Son derece katılıyorum.
- +1 yıl
@mosfet ;
Osmanlı zamanında savaş ve harp kazanan insanlar Türk'ün atası ilan edilmiyor, her bir yana heykeyl diktirmiyordu. Evet o dönemler çoğu insan Türk büyüklerinden haberdar değillerdi, okur yazarlık oranının düşük olmasından kaynaklanıyor doğal olarak. Bu gün ülke nufusunun büyük çoğunluğu okur yazar ve internet kullanabilen insanlar. Ama yinede ülkenin tek Atası Mustafa Kemal oluyor. Herşey İlk okuldan beri insanlara hep "Atatürk" ezberletildiği için böyle. Başka bir sebebi yok.
+1 yılMUSTAFA KEMAL ATATÜRK ulu önder.
O 35 yaşında bir GENERAL.
O 40 yaşında bir BAŞKOMUTAN.
O 42 yaşında CUMHURİYETİ İLAN ETTİ.
O 44 yaşında ŞAPKA VE KIYAFET DEVRİMİ YAPAN.
O 46 yaşında NUTUK'u YAZAN.
O 48 yaşında TÜRK ALFABESİNİ YÜRÜRLÜĞE KOYAN.
Dünyanın ilk ve tek lideridir.
Ölümünün üstünden her ne kadar 75 yıl gecmiş olsada yüreğimizdesin ama sensiz olmuyor ATAM :(90 Yorumla
+1 yılnolurdu sanki hala yaşıyo olsaydın?ölmek zorundamıydın?kalkta gör vatan kimlere kaldı kaaalk! diye bağırasım var.
120 YorumlaGalatasaraylı arkadaşlara söylemek istediğim bir şey var, artık 10 kasımı unutmamak için bir nedeniniz daha olacak... Yas değil de artık Mustafa Kemal Atatürk'ü anmamız lazım, şiirlerde göz yaşlarıyla da değil, Tam bağımsız bir Türkiye için Atatürk ne yapmak istemişti onu anlamak lazım, Atatürk'ü kullanan rozetçi Atatürkçülerden kurtulmak lazım
Rozetçi olmayalaım, Tam bağımsız olalım, Untmayın erzurum ve Sivas Kongrelerinde
Manda ve Himaye kabul edilemez. diye bir madde vardır. ABD'nin mandası olmayalım30 YorumlaHz Muhammed aşıkı olarak ben, benim yüce Türk milletimin kurtarıcısı olan güzel ve ileri düşünür olan Mustafa Kemal Atatürk mekanı cennet olsun.Atam izindeyiz..
134 Yorumla- +1 yıl
helal olsun sana. . . Allah'a şükür Atatürk'e teşekkür en güzelidir. . .
Kültür & Sanat konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bir ülkeye 15 yılda 60 yıllık kalkınmayı yaşatan ey büyük Türk, neden bir 15 yıl daha yaşamadın? :(
150 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bu swf atatürk'üme armağan olsun. link
20 YorumlaNe gelmesini ne de görmesini isterdim. Çünkü: Bize bıraktığı Türkiye şuandaki
Türkiye değildi. Sağolsun başbakan bozuntusu Atatürk'e ve Türklüğe karşıdır. Düşünsenize Atatürk şöyle bir soru yöneltiyor vatandaşına.
-Beni ve vatanını sevmeyen, vatan haini bir insanı nasıl önder ve lider yaptınız ?
Bu soruya cevap vericek arkadaşın önünde eğilirim.52 Yorumla- +1 yıl
Senin Atatürkü sevmiyor dediğin RTE Atatürkten sonra gelen ATATÜRK'tür...Vatan haini diyosun,bankaları yağmalayan Demireller,Mesut Yılmazlar,kualisyon hükümetleri çok vatanseverler değil mi?
BAKAN KÖRSÜNÜZ...
+1 yılBir insanı görmeden nasıl bu kadar yakın hissedebiliyoruz? Özledik..çok özledik
90 YorumlaSessizliğim bir çok şeyi ifade ediyor zaten. Atatürk'ü anmak; ne putlaştırmak ne de tapmak. Yaptığımız sadece anmak bugünkü halimize getiren o diyeceğim ama halimiz hiçte iyi değil başıımzdakiler ve sessiz kalan bizler yüzünden. Evet, Atatürk önce de önemli liderler vardı ama Türkiye ye bu kadar yenilik ve çağdaşlık getiren bizi dipten kurtaran Atatürk'ün gereksiz sözlerle hakkının yenmesine karşıyım. Saygı biraz saygı istiyorum insanlardan.
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 937 cevap paylaştı. Senin gibi büyük bir vasıfın olduğu bu memlekette vasıfsız dolu derdim .
50 YorumlaYokluğunu görmediğimiz için varlığının kıymetini bilmiyoruz. Varlığın Türk varlığına armağan oldu fakat biz ne mutlu Türk'üm diyene bile diyemiyoruz artik. Cumhuriyet bize fZla geldi, keşke emanet etmeseydiniz paşam
30 Yorumla
+1 yılkeşke o da Adolf Hitler gibi katliamlar yapsaydı ve "BİR GÜN BÜTÜN YOBAZLARI ÖLDÜRMEDİĞİM İÇİN BANA KIZACAKSINIZ" deseydi.. o zaman eminim çok çok çok daha sevilirdi o birilerinin kılı olanlar tarafındanda ! onlara deveye diken misali yarıyor cunku.
10 Yorumla
+1 yılBir gün bu ülkede iyi bir yere gelirsem Ata'mın ölüm nedenini araştıracağım ve yanılmadığımı göreceğim. ''Sen ölmedin hep içimizdesin,Cumhuriyet emin ellerde sen rahat uyu paşam'' .
20 Yorumlakurdugu cumhuriyetı sonsuza kadar yaşaracağızımı soylerdım.
80 Yorumla
+1 yılHer şeyinizi ona borçlusunuz. O'na küfür etmek için kullandığınız harfleri bile..
40 Yorumla
+1 yılSaygı olsun bu çelik orduların gök tuğuna, tuğu kaldırmış olan orduların başbuğuna !
60 Yorumla
+1 yılatam atam senin taraftarın olduğunu söyleyen kişiler ülkenin önüne çıkan fırsatları senin adına tepiyorlar.şunlara söyle de bari senin adını kullanmasınlar..
41 Yorumla- +1 yıl
Haklılık payı var. Fazlasıyla.
Ona yazdığım " Olmasaydın , Olmazdık .." adlı şiirimi bir kez olsun okumak isterdim , onun yerine siz okuyun olur mu ? link
30 Yorumlayorumlara baktımda yobaz dolu... neyse çok doluyum bişey demiyorum...
91 Yorumla
+1 yılBizim için 10 kasım yok ATAM SEN ÖLMEDİN ÇÜNKÜ
111 Yorumla- +1 yıl
Hey adam ol az laik ol bana siyaset yaptirma
Gelde atam bizi şu arap kültründen kurtar... orta asyalı kardeşlerimiz gibi türklüğü yaşat bize derdim
40 Yorumla
+1 yılAtatürk keske yasasaydı diyenler, Allahtan daha mı iyi bilceksiniz yeter degilmi bu kadar, şirk kosmanız !
60 YorumlaEY ATATÜRK;
EĞER DÜŞMANLARIMIZ ÇANAKKALE'Yİ GEÇSELERDİ;
ONLAR GİBİ DÜŞÜNMEK, ONLAR GİBİ YAŞAMAK, ONLAR GİBİ GİYİNMEK, ONLARIN DİLİNİ KONUŞMAK, ONLARIN DİNİNE İNANMAK ZORUNDA KALIRDIK DEĞİL Mİ?11 Yorumla- +1 yıl
Zaten başımıza bunların hepsi geldi ama CAHİLLERE BUNU ANLATAMAZSIN? Eğer düşman Çanakkaleden geçseydi;
- Din ve devlet işlerini birbirinden ayrıdır diyerek laikliği getirip KURAN kanunlarını kaldırılardı.
- 10 Yorumla
+1 yılAtam kalkta bir zamanlar yarim kalan isini bitir.asagida saygisizca o dur budur yazanlari zaten genclik sikicek.iki gavur karisina toprak vermedin diye boyke durustlugunu kaldiramiyorlar.
32 Yorumla- +1 yıl
Atatürk'e saygıslık etmiyorum ama putlaştırmayın bence.Hiç toprak vermemiş derken ana yurdu olan Selaniki ben vermedim mk...
- +1 yıl
Sen biraz amsalaksin anlamiyosan cevap verme.selanik niy bugun bizde degil bulgaristan niye yok .
Kurde suriyeliye pesmergeye sahip cikildigi kadar balkan Turklerine sahip cikilsaydi bu gun selanige ya da sofyaya bakkala gider gibi giderdin.amk
+1 yılburada 57 yıl orada 75 yıl geçirdin atam, gel biraz da cennet özlesin seni..
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,7b cevap paylaştı. olumsuz olmasini dilerdim..
80 YorumlaKültür & Sanat konusunda 8,4b cevap paylaştı. Oturup biraz kuran okumayı düşünüyorum ruhuna.
123 Yorumla- +1 yıl
Allah kabul etsin : )
+1 yılATAM ATAM SEN KALKTA BEN YATAM
110 YorumlaKalk olduğun yerden Ata'm gel bize yardım et kurtar bizi bu durumdan...
01 Yorumla- +1 yıl
oyyyy oyyyyy korkma kurtarılacak bir durumun yok
+1 yılAllah günahlarını bağışlasın cennete koysun derdim. Arkasından dua ederdim ne diyeceğim
43 Yorumla- +1 yıl
hakatten beni niye eksilemiş bu mallar yav ben atama dua ediyorum. Bu dünyadan göçmüş için en iyi yapılacak şey dua etmektir. Yüzbinlerce kişinin 1 dk ayakta durmasının yanı sıra bir fatiha okuması o kişiye ataya verilecek en büyük hediyedir.
minnettarlığımızı hiçbir kelime tam anlamıyla ifade edemez.
20 Yorumlamustafa kemal atatürkün askerleriyiz başka kimsenin değil
30 YorumlaÖyle bir şiirle döktüm ki anlatamam > link
00 Yorumlabizi affet, sahip çıkmadık emanetlerine derdim...
80 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl1938 ~ ...
90 Yorumla
+1 yılOlmasaydın olmazdık heval.
60 YorumlaAtam Ailecek İzindeyiz ...
60 YorumlaAtam izindeyiz...
90 Yorumla
+1 yılkusura bakma ATAM sana laik olamadık ...
80 Yorumla
+1 yılolmasaydın olmazdık ...
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürkün hayal ettiği Türkiye şuanki Türkiye'dir.Demokratik,özgürlük,kalkınma,ve RTE Atatürkten sonra gelen Atatürk'tür.
54 Yorumla- +1 yıl
ya*ordan Atatürk'ün g*t kılı olamaz o !
- +1 yıl
zeka kapasitene hayran kaldım şu an. -1
Cevap sahibi+1 yılya işsizler eksileri basmış ama bir daha söylüyorum,kastım Atatürkten sonra gelen en büyük lider RTE. bunu gezizakanızla anlamanız mümkün değil.ya ondan sonra ya da ondan önce.
- +1 yıl
sen rte ile Atatürkü bir tutamazsın !
Söylenecek o kadar çok şey var ki...
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu millet yaptıklarını unutmayacak...
90 YorumlaKültür & Sanat konusunda 727 cevap paylaştı. Merak ettiğim ks neden bir şey yapmadı?
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 372 cevap paylaştı. ruhu şad olsun Atam'ın
21 Yorumla- +1 yıl
Çanakkaleden geçseydi;
Semi unutmadik unutmiyacagiz sen hep aklimizdasin
20 Yorumla
+1 yılbu ne lan eksiler artilar havada ucusuyor:))
30 Yorumlaatamız yatsın kemikleri sızlamadan :)
30 Yorumla
+1 yılCennete gitmek olur du
21 Yorumla- +1 yıl
bu eksiyi veren mallar niye vermiş anlamış değilim
İzindeyiz.
60 Yorumla
+1 yılNe söyleyeyim abime
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiçbirşey demezdim.
70 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem