Arkadaşlar ben evde yanliz başima ezber yapsam kurani ezberlesem hafiz olur muyum yoksa kendime hafiz demem için belge felan mi gerekiyo?
Cevabın nedir?
Evde tek başına yapmak çok zor hele ki bu devirde. Birisinin seni motive edip devamlı ders yapmaya teşvik etmesi lazım. Belge senin hafızlığını resmileştiriyor ve görev almana yardımcı oluyor. Ve belgeyi alman için illa kursa gimen gerekmiyor. Müftülük senede 3 kere hafızlık sınavı yapıyor dışarıdan girip geçerek belgeyi alabilirsin.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Belge şart değil ama doğru okuman şart bunuda tek başına yapamazsın ilmini öğrenmen için bilen birinden öğrenmen lazım
20 Yorumla
- +1 yıl
Eğer belge vs olayı varsa ezberledikten sonra da alabilirsin illa ki bir kurum fa ezberlemeye gerek yok fakat değişik ezber teknikleri var kurslarda daha rahat ezberlersin diye düşünüyorum
00 Yorumla
- +1 yıl
Onemli olan belge degil ki. Hepsini evde ezberleyip ezberledikten sonra Muftuluge muracaat edip hemen alabilirsiniz Hafizlik belgenizi. Allah'in yaninda belgelerin kiymeti yok
54 Yorumla- Soran+1 yıl
belge almak zorunda miyim ben hafiz olmak istiyorum ama bunu insanlarin bilmesi gerekmez yani ben ezberlesem belge almasam da olur mu?
- +1 yıl
Dunya kanunu ne zamandan beri Allah'in kanununa ustun gelmis? Hafizlik unvani İslamca verilen bir unvandir belge ile degil..
- Soran+1 yıl
tm teşekkürler😊
- +1 yıl
Allah zihin acikligi versin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
Evde tek başına hafızlık yapmak zordur fakat imkansız da değil☺ ilk önce büyük sureleri ezberlemen gerekiyor tabii tecvidli okumak şartı ile, daha sonra 29. Cüzü ezberleyerek 1. Cüzün 20. Sayfasından başlıyorsun bu böyle 30 cüze kadar ilerliyor sürekli aynı metodu uygulamn lazım. Mesela birinci cüzün 20. sayfasından başladıysan ikinci cüzün 20. Sayfasını sonra 3. Cüzün 20 sayfasını şeklinde ilerliyor daha sonra 1. Cüzün, 20. Sayfasına tekrar gelip 19. Sayfasından, devam ediyorsun ve sırayla her cüzde bu metodu uyguluyorsun... Şimdiden Allah yardımcın olsun
80 Yorumlaİlim yerinde muaffaktır. İlmi öğretenden öğrenilir. Yanlışın olursa düzeltsin ki yanlış öğrenme diye 😊
00 Yorumla- +1 yıl
Tabikide. Cennete girerken hafızlık belgen olursa torpil yapabiliyolar 😊
03 Yorumla- Soran+1 yıl
cennete girerken niye torpil yapilsin? zaten cennete giriyosan abi torpil ne ya😊😊 Allah islah etsin😄
- +1 yıl
Ya öyle bir soruyosun ki trol soru gibi geliyo insana 😄 allah katında belge filan sormazlar ezberinde varsa sevabını alırsın. İster evde ezberle ister başka yerde. Sadece yaptığın iş önemli 😄
- Soran+1 yıl
tm saol😄
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bir yeri yanlış okuyup yanlış ezberler sen sıkıntı olabilir madem istiyorsun bir devlete bağlı kurumlarda vs görevli gözetiminde daha iyi olur heralde
00 Yorumla - +1 yıl
Evde kuranı bu yaşta ezberleyebılecegını mi sanıyorsun baştan sona kadar
016 Yorumla- Soran+1 yıl
niye olmasin
- +1 yıl
Hafızlık yaşına bak derım o zaman bu yaşta hafızlık olunur mu olunmaz mı çok zor
- Soran+1 yıl
niye kardeşim hafizliğin yaşi mi olur rica ediyorum insanlarin hevesini böyle kirmayin sonra hakkimi öduyemezsiniz belki
- +1 yıl
Canım kardeşim benim bunu daha once düşünmen gerekır ve evde yapamazsın onlar kapalı yerde kuranı okuyup hocaya tekrarlıyolar hıc mı gitmedin böyle yerlere
- Soran+1 yıl
hayir
- Soran+1 yıl
aa evet evet gitmiştim bikere
- +1 yıl
Eee sence bır dusun olunur mu olunmaz mı ayrıca kuranı seddesıyle ılmıyle beraber güzel okuman ezberlemen gerekır
- +1 yıl
Bunuda sana hocalar yardımıyla ögretilir tabi bilgin varsa otur ezberle ama tv ortamı abla kardeş abı anne baba olunca ne kadar olacaksa artık çok zor inş yaparsın.
- Soran+1 yıl
inş? inşaAllah😊
- Soran+1 yıl
interneten öğrenmeyi dûşünuyorum
- +1 yıl
O zaman hayatta öğrenemezsın gıt hocadan yardım al en baştan baslatsınlar seni ELİF alfabesinden
- Soran+1 yıl
nerden biliyosun öğrenemiycemi niye böyle diyosun acaba😄😄 Ya öğrenirsem nolcak. Allah'tan umut kesilmez can kardeşim
- +1 yıl
Adım hasan hüseyin öğrenemezsin. Olamazsın avık ve net söylüyorum
- Soran+1 yıl
geleceği görduğunu mu saniyosun hasan kardeşim😄
- +1 yıl
Hafız ol beni utandır
- Soran+1 yıl
zaten olucam Allah nasip ederse
İlla belgemi lazım :D
02 Yorumla- Soran+1 yıl
bilmem bunu soruyordum bende😊
Zor ama istersen yaparsın.