- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle bir anlatmışsın ki sanki adam öldürmüşsün. Sevişmek insani bir eylemdir ve ihtiyaçtır. İki cins birbirini arzular ve sevişir. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Yemek yemek günahtır dense açlıktan ölecek miydin? İnsanlar fiziksel olarak belirli bir zaman sonunda bu ihtiyaçlarını gidermek zorundadır. Belli ki kendin için doğru birini tercih etmişsin ki bunu yaşamışsın. Bitirmen saçmalık olmuş. Senin tabirine göre tüm erkekler rezil ve kirlidir o zaman. Böyle saçma bir düşünce olmamalı. Kadınlar da erkekler de sevişir ve rahatlar. Huzurlu olur. Kirli olan tek şey şu düşünce tarzın.
226 Yorumla- +1 yıl
Sevişmek iğrenç bişey demedim. inancıma göre evlilik öncesi günah olduğu için psikolojikmen kötü oldum
- +1 yıl
Ben de algını değiştirmen gerektiğini ve önemsiz bir sebeple ya da yok yere canını sıktığını belirttim. Sevişmek iğrenç bir şey değilse, yaşaması da ayıp değildir. İnsansın, yaşamalısın ve yaşamışsın. O keyfi hayal etmek yerine kendini yıpratıyorsun.
- +1 yıl
Arkadasım anlamıyosun heralde kötü iğrenç vs demiyorum inancıma göre günah. benim inancımda bu yazıyor bu kadar
- +1 yıl
Peki inancin sana kendini bu derece igrenc hissettiriyorsa, o inanci sorgulamaz misin?
- +1 yıl
Zannediyorum anlatmak istediğimi anlamıyorsun. Boşver anlama o zaman. Günah deyip evinde kuru bir hayat yaşa. Biriyle de evlenirsin olur biter. İnsani ihtiyaçların günahı sevabı olmaz. İnsan aklına ters gelen hiçbir şey doğru değildir. Doğada bir tek insanların böyle kavramlarının olması da düşündürücüdür.
- +1 yıl
Çünkü bir tek insanların düşünme yetisi var.
- +1 yıl
@belginbilgin bakın inanmıyor olabilirsiniz. Ama inanan insanlara da saygı duymalısınız
- +1 yıl
Ben sana saygisizlik yapmadim ki. Inanmadigimi da soylemedim.
Sadece seni bu derece huzursuz eden inanci sorgulamaz misin diye soruyorum. Basit. - +1 yıl
Hayvanların yok sanırım :) Bir köpeği beslersen, sana kuyruk sallar. Daha sonra seni gördüğünde daha çok heyecanlanır ve sana DÜŞÜNEREK şirinlikler yapar ve tekrar beslemeni istediğini belli eder. Ya da bakış açını değiştirelim, bir kadının dünyaya geliş amacı, ailesinin el bebek gül bebek büyütmesinin amacı, okumasının amacı, bir adamla evlensin ve ev kadını olsun mudur? Birini sevemezsen ya da aşık olamazsan ne yapacaksın? Arzularına da söz geçiremiyorsun diyelim? Boş yere alakasız bir evlilik mi yapacaksın?
- +1 yıl
@belginbilgin sorguluyorum. evet hatta birçok sorguladığım şey var. mesela kadın erkek eşitsizliği gibi. ama bazı şeyleri de yadsıyamıyorum. yaptığım şeyden dolayı kötü hissediyorsam demek ki doğru bişey yapmadım. bir erkeğe bakmak vs kadar günah sayılan seyleri saçma bulurum evet. ama din olmasa da ben evleneceğim kişiden önce başka biriyle bunu yaşamış olmaktan gene rahatsızlık duyardım.
- +1 yıl
Akıl insana doğuştan verilir. bir hayvana öğretilen davranışlar hiçbir zaman bir bir insan aklıyla eşdeğer olamaz. İkincisi ben bu hayata evlen çocuk yap kafasıyla gelmedim Zaten. Aşk sevgi benim için de önemli ve değerli seyler. sadece yaptığım bu şeyden rahatsız oldum evet. dinen herseyi kabul etmiyorum. ama bazı şeyleri de yadsıyamam. din olmasa da ben bu yaptığımdan rahatsız olurdum. bu özel şeyi son olarak hayatımda olacak kişiyle yaşamak isterdim.
- +1 yıl
Hayvanlarda da akıl var. Akıl olmasa avlanamazlar. Akıl olmasa barınamazlar. Uzar gider. Kedi ve köpeklerin de ya nesli tükenecek ya da 100.000 yılda bizim kadar olmasa da evrilecekler. Bunu bilemeyiz. Sonuçta her canlının familyası var.
Senin seçimin biraz şans işi. Yaşın geçmeden birini seveceksin, aşık olacaksın, o da sana karşı bunları hissedecek. Evleneceksiniz ve bunu yaşamaya başlayacaksın. Ya da alel acele biriyle evlenip bunu yaşayacaksın. Ya da cinsel hayatın olmayacak. Zor iş. Bu işte bir yanlışlık var. Şu an düşünemezsen de zamanla düşünmeni öneririm. - +1 yıl
Bizi huzursuz eden bir inanç değil bizi doğru yola eriştiren bize neler yapmamız gerektiğini söyleyen bir inanç demek istedin galiba
Her insan özgürdür istediklerini yapabilirler bizim dinimiz İslam'dır Elhamdulillah dinde zorlama yoktur
Yaptıklarımızın yanlış olup olmadığı apaçık ortadır cinsellikten bahsediyorsunuz bu konuda her iki cinsin rızası varsa özgürdür ama bu yapılan evlenmeden önce olması yanlıştır bizim dinimiz bunun zinalık olduğundan bahsediyor
Kiminin inancı vardır ona göre yaşar kiminin inancı yoktur istediği gibi yaşar
Birisi de demiş ki seni iğrenç hissettirecek dini sorgulamaz mısın diye ama bilmiyor ki bizi doğru yola eriştiren yanlışı doğruyu gösteren dinimiz olduğunu - +1 yıl
@oguzhans0303 İşte bu anlattıkların sorgulamanı gerektirir.
Dinde zorlama yoktur dersin ama apaçık zorlanırsın bu arkadaşın örneğinde olduğu gibi. - +1 yıl
Ne hakkında zorlanacak mışım söyle bakim
Özgür irade diye birşey var özgürsün kardeşim istediğini yap ama sonuçlarına da katlan - +1 yıl
@oguzhans0303 "özgürsün kardeşim istediğini yap ama sonuçlarına da katlan" görüldüğü gibi AMASI var kocaman. Bu özgürlük değildir. Baskıdır. Zorlama vardır.
- +1 yıl
Sen yapabiliyorsan özgürsündür
Tamamda Sen kendin için yapıyorsun seni zorlayan Yok baskı yapan Yok
- +1 yıl
Çelişkili olduğunu düşünüyorsun öyle değil işte
- +1 yıl
Bak senin dediğinle aynı şey bu söyleyeceğim beni dinle :
Sen bu hayatta yaşamak için yemek yemek su içmek zorundasın yoksa aksi takdirde yaşayamazsın ama burda seni zorlayan baskı yapan var mı sen diyorsun ki mecburen ama kendin için kendin için ha istersen yemezsin ama ölürsün sadece senin kaybın olur kimseye ne fayda ne zarar gelmez
Dinde zorlama yoktur özgür irade budur
Sana kimse zorla bişey yaptırmıyor yapıyorum diyorsanız eğer kendiniz için yapıyorsunuz yapmazsanız sizin kaybınız olur umarım anlatabilmişimdir Allah sizi Hidayete kavuştursun inşallah kardeşim - +1 yıl
@oguzhans0303 Birbirimizi kandırmayalım. İnanç temelinde sevgi olduğundan bahsedilir. Ancak korkarak yaparsınız bir çok şeyi. Cehennem kültürü sunulmasaydı, kaç kişi dini yaşıyorum adı altında bu korkunun mecburiyetlerini yerine getirirdi? Sana bir nefis verilecek, ama bu nefsi yerine getirirsen cezalandırılacaksın. Ve bu sistemin sahibi bizi seviyor. Bu başlı başına bir tezattır ve sadistliktir. Aç bir kedinin önüne misina ile bağladığın bir et parçasını o erişmeye çalıştıkça sağa sola çekmektir bu sistem. Neyin bedeli? Zamanında birileri yasak meyve yemiş. E bize ne? Senin yaratılmak gibi bir talebin oldu mu? Yaratan düşünmelidir rahatsız olduğu şeyleri. Cinsel hormonlarımız olmasaydı ve cinsiyetsiz olsaydık, bölünerek çoğalsaydık zaten kimse sevişmezdi. Ol deyince oldurabileceği bu üreme sistemi yerine ceza çekeceğin bir sistem hatalıdır. Hayata bir sefer geliyorsun onu da yaşayamadan gitmemelisin.
- +1 yıl
@oguzhans0303 Bu senin dusuncen. Evet birisi oyle dedi ve Şu an sana da soruyorum.
Arkadas cok iyi anlatmis ve sorgulamis, sen Şu an bile zorlaniyorsun bu inancla.
Ornek ben biriyle iliskiye girmek istiyorum, fakat din yuzunden "zorla" uzaklastiriliyorum. Arkadasin kasti bu. Din benim gorusumde gercekten insanlari belli bir hayata ve belli bir kaliba zorla sigdirmaya calisan bir inanctir. Ve Şu an dogru yol sandiginin ne kadar dogru yol oldugunu bile bilmiyorsun. Din de "dogru yol" diye gosterilip cok igrenc seyler yapanlar da var.
Ama saygi duyuyorum sizin dusunceniz. - +1 yıl
@oguzhans0303 son metnine de cevap vereyim. Yaşamak için yiyip içiyorum. Zorlama yok diyorsun. Evet aynı şekilde ve aynı sebeple sevişebiliyorum da. Ama onu yaptığımda yassah gardaş yazıyor. :) Kendi kendinle çelişkiye düşmüşsün arkadaşım. Aynı şeyi anlatıyoruz.
- +1 yıl
Biz burada imtihana sınava tabi tutuluyoruz sen Allah bizlere şu yanlış şu doğru diye yol gösterici oldu sen özgürsün istediğin yolda gidersin Allah diyor ki benim yolumda olun sizi mükafatlandırayım burda zorlayan var mı sen cennete gitmek için çabalıyorsun imtihan görüyorsun kendin için yapıyorsun yani öyle düşün
Burası imtihan dünyası
Biz burada neden yaşıyoruz diye bir sorun kendinize - +1 yıl
@oguzhans0303 Zaten bunu sorduğumuz için önce dinleri bıraktık. Sana biri demiş ki, bu seni yarattı, bu da kitabı. İnanmazsan yanarsın. Sana özel melek gönderilmedi başkasından duydun. Ama özel olarak sınanacaksın. Benim yolumda olun, mükafatlandırayım. Allah bir ise zaten başka kimin yolunda olabilirsin? Şeytanın mı? E onun da babası o. Başka bir tanrı değil ki? Madem seni seviyor, sana kapı açıyor, şeytanı yok etsin, herkesin nefsini köreltsin. Biz kadınları beğenmeyelim, onlar da bizi arzulamasın falan. Zor değil bence bir tanrı için bunu sağlamak. Ama olsun, insanların birazı yansın, birazı eğlensin. Sonuçta sıkılıyor yalnız başına Tanrı.
- +1 yıl
Fiziksel bir zorlama Yok yani uymazsan kafana silah dayarız gibi bir zorlama Yok sadece mantık ve sebepe dayalı bir zorlama var
- +1 yıl
@oguzhans0303 Mantığı ve sebebi yok. Sadece bir dayatma. O zamanlar prezervatif ya da doğum kontrol hapı yokmuş, araplar bunu uydurmuş. Şimdi de gerek yok böyle yazıtlara. Evet inanmayan biri için tabii ki hayat mantık ve bilgi üzerine kuruludur ve gerçek anlamda özgürlük, hür irade ve huzur vardır. Ama ya inanıyor olsaydım, bu kalıptan kurtulamasaydım? Körü körüne sıkıcı ve gereksiz bir yaşantım olacaktı. Bir çok keyiften mahrum, hayatımı ve yaşımın gereklerini tadamadan ölecektim. İyi ki sorguluyorum.
En İyi Cevaplar
Tövbene uymaya devam ettikçe o günahın zaten temizlenir. Kendini affedememe kendinden iğrenme durumu zamanla gecicektir ya da alışacaksın o duruma diyeyim. Hatasız kul olmaz ablacım hatalardır insanı büyüten. Hayırlı geceler 👋👋
00 Yorumla
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılGunah degil ki bu? Gunah olsa, evlenince yaparken de gunah olurdu.
Bunu sizi kirleten bir sey oldugunu gormekten vazgecmedigin surece hep kendinden nefret edeceksin. Kurtulun bu sacma mantiktan.137 Yorumla- +1 yıl
Evlenmeden zinalık yapıyorsun günah değilde ya ne Allah aşkına
- +1 yıl
Tabiki günah. sonuçta dinen hiçbir şeyim değil. inanç meselesi tabi.
- +1 yıl
Her onune gelenle yatmak ayri bir konu. Ben kalkip sevdigim adamla birlikte olursam ben bunu gunah saymam. Ki oyle inanclarim yok. Fakat kalkip bakireligi bir inanc haline getirmek de bana cok mantikli gelmiyor kusura bakmayin. Burada bakireligi bozuldu diye bu kiz gibi kendinden igrenecek tek bir erkek yok. Bu bakirelik degil kizlarin namus meselesi haline gelmis bir sey. Kizdan once en cok tepkinin de siz kendini dominant goren erkekler tarafindan gelmesi de hic sasirtici degil.
Namusu hayati bir mesele haline getirerek bu dunyada ki iliskilere ve kadinlarimiza zarar vermekten baska bir sey yapmiyorsunuz. Ben bakire bir baskasi degil, eee? Ne yani bu.
- +1 yıl
@cForce Kor tuttugunu misali devam etsin demiyorum. Yazdigimi bir anlamaya calisin. Bu kiz Şu an burada sizin olusturdugunuz bakirelik namusuzluktur mantigindan dolayi kendinden nefret ediyor. Ve uzerinden bir kac ayin gecmesine ragmen hala psikolojik olarak buna bagli kalmis.
Kadinlarimiz bu duz mantik yuzunden intihar bile ediyor. Ve tekrar ediyorum, kalkip burada bakire olmadigi icin utanacak tek bir erkek yokken bu kiz neden bu derecede vicdan azabi ceksin? - +1 yıl
Erkeklerin vicdan azabı çekmediğini mi ima ediyorsun?
- +1 yıl
@Çewik155 Sen sacma bulabilirsin fakat bu benim yorumum. Saygi duy, begenmediysen de cekilebilirsin.
Cogu erkek, evet vicdan yapmiyor bu konuda. Bakire olmadigi icin intihar eden kac kizimiz var haberiniz var mi? Peki ya erkekler?
Ben kalkip Şu an bu gorusu bir erkegin sorusuna yazsaydim, gayet eminim ki bir cogunuz buna tepki bile vermezdi. - +1 yıl
Güzel kardeşim o zaman ben neden aldatıldım vesaire laflar turemez mi insanları korkular ayakta tutar din konusundan girmeden söylüyorum ama tarihi araştırsan bazı kavımlere nasıl gazaplar gelmiş kurana inanmazsan da tarihi ansiklopedi perde yazıyor erkek erkeğe kız kıza derken tecavüzler le başa cıkılmıyor düşün benim sevdime biri tecavüz edecek ben onu normal karsılıcam ¿
- +1 yıl
Birincisi bakirelik değil konu. seviştiğimi belirttim sadece. farkl şeyler. öncelikle her inanca saygı duymak gerek. ben bir ateiste deiste vs de saygı duyarım. heekesin inancına saygı duymak lazım. sizin inancınız yaşam tarzınız bu yöndedir saygı duyarım beni asla ilgilendirmez yargılamam da. bu da benim inancım yaşam tarzım kendimce kişiliğime göre yanlış yaptığımı düşünüp pişman olduğum bir durum. buna da sizin saygı duymanız gerek. Bu sığ bir düşünce ya da gerikafalılık değil. beni tanıyor olsaydınız zaten bilirdiniz. Nasıl ki oruç tutana saygım olduğu tutmayana da aynı ölçüde olduğu gibi. Vb. Birçok örnek gibi
- +1 yıl
@cForce Şu an konuyu farkli yere cekiyorsun, tarih, tecavuzler vb seyler. Biz Şu an farkli bir konu konusuyoruz. Tecavuz ve tarihe gireceksek ayri konusuruz.
Benim anlatmaya calistigim (bu arada soran kizimizdan ozur dilerim, iliski degilmis bir yakinlasma diyelim) bakirelik insanlarimizi kontrol altina aliyor ve hatta olume bile surukluyor. Elbette her onune gelenle yatip kalkmayacaksin, o karaktersizlikten baska bir sey degildir. Kendine saygin yoktur. Tecavuz de farkli bir durum. Biz Şu an burada riza ile birlikte olanlardan konusuyoruz. Erkeklerin kalkip kizlara kendi zevkleri ve "dominantliklari" ugruna siddetle tecavuz edenlerden degil. - +1 yıl
- +1 yıl
Benim zaten sana saygim sonsuz beni yanlis anlamani istemem. Benim burada anlatmak istedigim farkli. Ama anlayana.
Neyse bu baya bir uzadi ve skti. - +1 yıl
Bu kız mantığıyla hareket ederek vermeye meyilli bir durum içerisinde onu anlıyorum
Erkeğinde bir namusu var hem sen nerden biliyorsun bizim pişmanlık duymadığımızı vicdan azabı çekmediğimizi
Bak ben yemin ederim namusum kirlenmesin birde inançlı biri olarak zinalık yapmayım diye kimseye ellemedim - +1 yıl
@oguzhans0303 Meyilliyim oyle mi? Madem senin vicdan yapmadigini nerden biliyorum, sen nereden biliyorsun ki benim meyilli oldugumu? Bunu anlayan beynine. Ben burada iliskiye girdigimi bile belirtmemisken, dusundugum bir durumu anlatmaya calisiyorken, siz kalkip burada hakaret ederek kendinizi ne saniyorsunuz? Kendinize gelin biraz. Ne kadar zor geliyor farkli dusunen biriyle konusmak?
@Çewik155 Ya bir git kardesim ya agzimi bozma aksam aksam.
Aldatmak da TEKRAR edecegim gibi farkli bir durum. Karaktersizlik, ve inanin bana bakire olmamaktan cok daha beter ve katlanilmaz bir durum.
Konuyu kapatmak umuduyla.. Sizleri anliyorum. Dusuncelerinize ve anlatmak istediklerinize inanin ki de saygi duyuyorum. Ben burada beni anlayamadiginiz icin kendi ozgur hakkimla paylasmis oldugum dusuncemi anlatmaya calisiyorum.
Fakat tekrar da sormak isterim. Eger bu yorumu bir erkegin paylastigi sorunun altina yapsaydim, ayni tepkiyi alir miydim.
Neyse iyi aksamlar dilerim. Gercekten sktiniz artik. - +1 yıl
Hani sen diyorsun ya sevdiğim adamla birlikte olurum diye birde sevişmek temas halinde bulunmak günah değil dedin ya hani ertesi gün başka birini sevsen birlikte olsan oda senin tarzında günah değil yani senin mantığınla ilerliyorum belliki vereceksin benim düşüncem
- +1 yıl
@oguzhans0303 Vereceksin diye bir sey yok. Surekli kizlar adina konustugunuzda "vereceksin" kelimesi kullaniliyor. Erkekler icin neden ayni kelime kullanilmiyor? Bunu bir dusunsenize, o zaman belki bir nevi anlarsiniz benim anlatmak istediklerimi. Sorularima hic bir cevap alamamak da ayri bir cevap da neyse.
Iyi aksamlar tekrardan. - +1 yıl
Tebrik ve taktir ediyorum.
Hadi kizin dediklerini anlamiyorsunuz saygi duymuyorsunuz kizin dusuncelerine ona biraz saygi duyun. Yazik. - +1 yıl
@cForce Bu dusuncene sonsuz saygim var iste. Ve taktir de ederim.
Fakat ne yazik ki apacik ortada olan bir sey var. Cogu erkeklere gelince her sey cok daha basit ve uygun oluyor. Bunu anlayamiyorsunuz iste. Esitlik diye bir sey yok. - +1 yıl
Asagida bir arkadas sizin dusuncelerinze karsi bir yorum yapmis, sizleri "adam" gibi oraya davet ediyorum.
- +1 yıl
@cForce Oku en son gorusleri tek tek, hangisine kudurursan odur.
- +1 yıl
@cForce Bunu bana degil onlara soylebilirsin.
Az once bin laf edenler sustu bakiyorum. Tuh. - +1 yıl
Bosver kardesim, onlar ancak kadinlara gelince konusurlar :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
Şu sapkın düşünceden kurtul artık. Sevişmek karşılık duygularla yapılan içgüdüsel bir davranıştır ve bu gayet doğal bir şey, için rahat olsun o anı düşünüp mutlu olman lazım sevdiğin adamla duygu dolu bir an yaşamışsın. Düşün çocuk sana tecavüz mü etti hayır sende istedin bunu unutma ve ne kadar kendine gem vurmaya çalışsan da yine isteyeceksin, bu insanın doğasında var
17 Yorumla- +1 yıl
Günah çok büyük günah. bu yüzden psikolojim bozuldu
- +1 yıl
Ya kızım saçmalama, duygularını bir düşün sevdiğin insanla bir duygu paylaşımında bulundun hem de bunun günah olduğunu düşünerek yaptın. Çünkü içgüdülerine hakim olamadın, madem günah bütün insanoğlunda bu içgüdü neden var. İnsan sınırını bildikten sonra hiçbir problem yok. Bu içgüdülere gem vurmaktan bu ülkede tecavüz oranlarının ne kadar yüksek olduğunun farkında mısın. Şimdi sen karar ver hangisi günah. Karşılıklı bir aşkla yaşanmış güzel bir beraberlik mi. İnsan değerlerini hiçe sayan zorla yapılmış bir beraberlik mi?
- +1 yıl
Sevişmek sevmek günah ya da kötü demiyorum. inancıma göre evlilik öncesi günah
- +1 yıl
Evlenmeden yapmamamız gerekir çünkü zinalıktır nefsine uyup arzu ve şehvet duygusuna kapılıyorsun dokunuyorsun elliyorsun tamam sevgili olabilirler ama bu evlenmeden olmamalı
İnançlı biri misin bilmiyorum ama ben seninle aynı fikirde değilim
- +1 yıl
Flörtten kastın konuşmak buluşmaksa evet doğrudur kardeşim buda günahtır doğru bu iki cinsin bir arada olması göz göze gelmesi hep günahtır ama senin bu dediğin cinselliğe daha ileriye gidiyor
- +1 yıl
@oguzhans0303 Kendinizi kandırmayın hepimiz insanız ve bu konuya eğilimimiz var. Bize bildiğimiz bir çok şey yanlış öğretiliyor bence. Mesela ben şimdi kalkıp ülkemizde cinsellik eğitimi verilmesi şarttır diye bir şey söylesem sapık olurum ama boşanma davaları havada uçuşuyor. Yine de inancınıza saygı duyuyorum o yüzden üstelemek istemiyorum. İyi geceler
Her insanın hataları olabilir. Günümüzde herkes birşeyler yaşıyor tabi ama seni kendin ilgilendirir. Anlayabildiğin kadar ağla üzülebildiğin kadar üzül ama geçmiş değişmeyecek. Kendine yeni hedefler koy hayatına bak. Kimse günahsız değildir. Bunu hata olarak görüyorsan yaşanacağı varmış ve dersini almışsın. Sakin ol sadece
00 Yorumla
+1 yılBunu bilemeyiz o haltı yemeden önce düşünseydin zina büyük günah. Allah bilir af olup olmucağı ama işin zor yanı öbür tarafta
02 Yorumla- +1 yıl
Zina yapmadım. nerenizle okuyorsunuz ya
- +1 yıl
Sevişmek temas da zinadır illa şey olmak gerekmiyor dini hüküm böyle çünkü. Bunu da herkes bilir. Ama sen cahil zinakarsın
Kendini saf bir enayi erkeğe bakireyim diye yuttur ;) güzel bir tövbe yöntemi.
06 Yorumla- +1 yıl
İlişkiye girdim demedim Zaten. nerenizle okuyorsunuz ya
- +1 yıl
Ben çok araştırdım merak etmeyin. İyiki Allah bağışlayıcı siz insanların eline kalmış olsaydık vay halimize
- +1 yıl
Allah sizi ıslah etsin
+1 yılAllah tövbeleri kabul edendir allah dualarını kabul etsin sana hayırlı bir es nasip etsin
21 Yorumla- +1 yıl
Bence ilişkiye girmek ile sevişmek aras8nda bir fark yoktur ama dediğim gibi pişmansan geçmiş geçmiştir allah kulunu herzamn affeder
+1 yılGünah nasıl temizlenir bilmemde sevap işle eşitle birbirine
00 Yorumlaİnsan olu beşer şaşar sen gerçekten tövbenı ettiysen Allaha kalmış tir unutma Allah el gaffar ondan yüce bagıgıslayıcı yoktur
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 2,1b cevap paylaştı. istemiyorsan bir daha yapmazsın. ama saçmalama bunu yapan insanlar iğrenç değiller.
00 Yorumla
+1 yılKendini o kadar üzmen kendin hakkında böyle dusunmen yersiz. Tovbe ettiysen zaten yapacak baska bir sey yok
10 Yorumla
+1 yıl100 sopa dayak yemen lazım, ayrıca çocukta ne edebiyat yapmış alim mübarek
10 Yorumla
+1 yıltövbe etmeden bir görüşeydik ya tüh yazık oldu acaba kafanda ekmek kırsak o tövbe bozulurmu?
00 YorumlaPsikolojik bir dusunceye kapilmissin.. ama guzel olan tarafin edebinden gelio pismanligin bnce.. n mutlu sana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevişme derken çırılcıplak sevişme mi oral anal vajinal var mı ?
10 YorumlaVicadn axabı bütük. Tabi varsa.
10 Yorumla
+1 yılZina yapmadin ki niye günah olsun?
00 Yorumlagünahı sevabını bilemem. Allah bilir
00 Yorumla
+1 yılTövbe yeterli bir daha yapmaman şartıyla.
10 YorumlaÇamaşır makinesini bir dene
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 442 cevap paylaştı. Gğnah ama neden bu kadar tiksindin ki
00 YorumlaBir daha yapmazsan temiz olursun
00 YorumlaBozuldun mu peki :(
04 Yorumla- +1 yıl
Seviştik diyorum ilişkiye girdik demedim
- +1 yıl
Neden
+1 yılYazik lan
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri