İkisi aynı anda olacak isteme söz bir arada, Söz Elbisesini Kim Alır?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İkisi aynı anda olacak isteme söz bir arada, Söz Elbisesini Kim Alır?

Bu süreçte kız tarafı erkeğe makul bir hediye ve erkek tarafı da kız tarafına makul bir hediye alabilir, önemli olan parasal kıymeti değildir, daha yolun başındayken de bütçeyi fazla sarsmamak lazım.
Daha sonra ise söz kıyafetlerini taraflar kendileri kendilerine alır, bu daha uygun bir davranış olur, önemli olan karşı taraf için amansız bir külfet olma durumuna girmemek ve her iki tarafın da uygun gördüğü bir kıyafet seçimi ile bu güzel güne hazırlanmak ve bu anın tadını çıkarmaktır.
Kız isteme ve sözlenme merasimleri bütçeye göre planlabilir fakat aşırıya ve gösterişli bir havaya büründürmek elbette maddi anlamda sizi zora sokabilir. Benim düşüncem bu özel günlerde süper lüks ve gereksiz ambiyans eklentilerinden kaçının ve anın tadını çıkarın, unutmayın ortamın daha rahat olması bu özel günü daha az stresle geçirmenizi sağlayabilir. Eskiler ne demiş "azıcık aşım, ağrısız başım".
Ve eğer ki, bu günde masraf yapacak durumunuz yoksa bunu karşı taraf ile konuşup gerekli şeyleri birlikte yapabilirsiniz. Sonuçta bu artık birlikte çıktığınız bir yolculuk ve bu yolculukta yükleri birlikte omuzlanmanız gayet normal. Umarım güzel bir merasim geçirirsiniz.
Evliliğin ilk adımı söz merasimi oluyor. Bazen isteme ve söz bir arada yapılırken bazı çiftler bu merasimleri 1 hafta arayla yapabiliyor. Söz ve isteme törenlerinde kız ve erkek tarafının bazı sorumlulukları var. Biraz bunlardan bahsedelim.
Söz merasimi, hayatın en heyecan verici anlarından biridir! O özel gün için hazırlık yaparken, "Söz elbisesini kim alır?" sorusu sıkça gündeme gelir. Geleneklerimize göre, söz elbisesini erkek tarafı alıyor. Gelinle beraber alışverişe çıkarlar ve elbise alınır. Ancak isteme ve söz bir arada olan törenlerde elbise alışverişini gelin kendi yapabilir. Bu tamamen artık çiftlerin isteğine kalmış bir durum. 🌟
Söz alışverişi, hem gelin hem de damat için heyecanlı ve keyifli bir süreçtir. Söz alışverişinde alınacaklar listesi şöyle:

Erkek tarafı, söz merasiminde birçok önemli sorumluluğa sahiptir. İşte, erkek tarafının bu özel günde yapması gerekenler:
Söz alışverişi, kız tarafı için de önemli bir süreçtir. İşte, kız tarafının bu süreçte alması gerekenler:

Bizde karşı taraf ısrar etti fakat biz aldık. Çeyiz alışverişinde de erkek tarafı kız tarafının ailesine hediyeler alır gömlekti etekti bluzdu.. ama adetlere göre değişebiliyor. Söz nişan olaylarında kız tarafı baskın diye biliyorum.
Bizim burada kızın kini erkek evi. Erkeğin kini kız evi alır.
Cevap
16Cevap
Aslında belli kaideler artık yok bunlar için. Kimin maddi durumu daha müsaitse o alır zaten sevgi varsa lafı bile olmaz çiftler aileler arasında.
bence herkes kendi eşyasını kendi almalı. başkasından bir şey istemek çok utanç verici. sevgilim olsa bana su alır mısın diye sormam bile
Kızınkini erkek , erkeginkini kız alıyor düğünde de öyle gelinliği erkek damatligi kız alıyor
+ sözde sadece kızın kıyafetini erkek alıyor dagitilacak hediyelik konsept şeyleri kız yapıyor düğünde de yatak odası ve mutfak gereçlerini yemek takımı vs kız alıyor geriye kalan koltuk beyaz eşya tv vs erkek alıyor
Kız tarafı kendisi alır. Yüzük takıldıktan sonrakileri erkek tarafı alır.
Bizim yörede erkeğin kıyafetini kız tarafı
Kızın kıyafetini erkek tarafı alır...
istemeye gittiğimiz insanın önce kıyafetini mi alıyoruz? :)
Hala bu saçma soruları tartışıyor olamazsınız
adam alsın ne olacak
Her iki tarafta kendi kıyafetini kendi alsın
Babası vermez ise ne olacak
Herkes kendi alsın sorun yok
Evlenmeyin la kafası çalışan evlenmez.
Kimse kimseye bişey almaz olm onun için
Gelin almalı kim alacak
kız evi alır diye biliyorum
Kız tarafı alır
Kiz alır nişanda gelin alışverişine çıkılır
Kız alır benim bildiğim.