O eski aşklar neden yaşanmıyor, o 60 yıl devam eden evlilikler artık neden bulunmuyor? Çevremize baktığımızda iki, üç haftada boşanan çiftlerin olduğunu görebiliriz artık. Çorap değiştirir gibi sevgili değiştiren devir bitti, şimdilerdeyse eş değiştirir olduk. Hepimiz korkuyoruz birini sevmeye, evlenmeye. Peki bu kadar kişinin korkmasına rağmen neden boşanmalar arttı?
Iyi günde ve kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, bollukta ve yoksullukta, ölüm bizi ayırana dek... Bu sözler masallarda mı kaldı?
Aslında bu sorunun cevabına dair bir çok farklı faktör var.
Birincisi evlilik nedir ne değildir bilinmiyor. Evlilikten beklentilerin ne olduğu, doğru ve kaliteli iletişimin nasıl sağlanması gerektiği bilinmiyor. Örneğin önemli bir konu olan cinsel eğitim konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığımız gibi bu konuları, işin uzmanı olmayan kişilerden yanlış şekilde öğreniyoruz.
Bunun yanında manevi değerlerin önemimin azalması bana göre sorunuza cevap teşkil eden en önemli etken. Yani saygının olmadığı, merhametin bulunmadığı, karşılıklı fedakarlıkların yapılmadığı bir evlilikten hayır gelmez.
Başka bir etken aslında az önce dediğim fedakarlık mevzuu. Maalesef gittikçe bireyselleşen ve bencilleşen bir süreç yaşıyoruz. Sadece kendimizi düşünüyor ve eşimizi her anlamda ihmal ediyoruz. Evlilik iki kanatlı bir kuş gibidir, tek kanatla bu kuş yolda kalır.
Boşanmaların önemli sebeplerinden biri de şiddetli geçimsizlik. Neden birbirimizle geçinemiyoruz? Tahammülümüz, anlayışımız, fedakarlık duygumuz neden yok? bana göre iletişim kuramayan kişiler evlenmemeli.
Bir çok sebebin içinden önemli bir sebep de maneviyat. Birbirlerini Allahın rızasına ulaşmak için sevenler bir çok zorluğun üstesinden gelebiliyor, 70 yaşına gelse de güzelliğinden eser kalmamış eşini sevebiliyor, ona muhabbet besleyebiliyor. Bu evlilikler çok tatlı. Rabbim herkese bu tür evlilikler nasip etsin.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kadınlar aşk ilişkilerine kafayı bu kadar yormasaydı şimdi onlar yer çekimsiz ortamda dans ediyor bizler evde örgü örüyor olurduk.
Anneannem diyor ki: ''Şimdiki nesil kızlardan korkacaksın. Eskiden erkekler kızların peşine koşardı şimdi kızlar erkekleri rahat bırakmıyor.'' Hakikaten de öyle. Düşün artık yakamızdan :))
Ben yine tanırım seni arkadaş bu aralar admin gibi her gizliyi tanıyorum 😂😂 Hem böyle kal daha cool ve bir o kadar da nefret edilece biri gibi görünüyorsun.
Sitedeki sembollere takılmyorum. Takip listemde 4 level olup kişiliği çok güzel olan birisi de var. Yine aynı şekilde birkaç kişi daha var. Yani böyle yarışlara girmiyorum inan editörlüğümü istesen veririm. Ben 55 BEnce'de editor oldum ayda 1-2 defa yazıyordum çünkü. Sonralara doğru daha sık yazdığım için editor oldum.
sabır sabır sabır diyorum evlilik sabır istiyor sadakat istiyor gerisi teferruat herşeyi 🙈🙉🙊 kadın dır yuvayı yuva yapan erkekleri ben çocuk gibi görüyorum nereye çeksen oraya gidiyor erkeğini sabırla yönlendireceksin yuvana sahip çıkacaksın aile kavramını bikeceksin birde çok yaşın geçmicek evlenmek için küçük evlendiğin zaman beraber büyüyosun ve hayatının bir parçası oluyo eşin ben eşime çok kızdığım bile olsa bir yerde unutuyorum o bana anne baba kardeş herşey oldu biz beraber büyüdük bir çok şeyi ilk beraber paylaştık bu onun benim hayatımda özel olmasını sağladı allah uzun ömür versin canım eşime onun varlığı yeter
Valla masallarda kalmış bence. baksana!! Ayrılan ayrılana.. bir şeyler masallarda kalmış ki bir şeyler yanlış olmuş ki sonuçları böyle bitiyo. 60-70 yıllık evliliklerde uzun sürmesinin sebebini bir amca açıklamıştı 'bizim doğduğumuz zamanlarda bir şeyler çöpe atılmazdı, tamir edilirdi' diye..
Çünkü gerçekten birbirlerini sevdiklerini sanıyorlar ama sadece evlenmeden önce hoşlantıyla yola çıkıyorlar. Ayrıca eskiden kıymet vermek vardı, tahammül vardı şimdi hiç biri yok.
"Evlenmek", için evlenmemek gerekir. Ne yazık ki dönemimizde bu moda. İnsanlar evlendim delisi, etiket reklam peşinde olmuş. Sonuçta ne yazık ki hüsran.
Cunki eskiden ask falan yoktu asin acikcasi evlendiginde genel olarak yașlar ufakti yani 20 19 falan bu sebeble kişi eşinin yanında olgunlaşır beraber aynı huyu edinirlerdi ve evliliği ask değilde hayati idame ve coluk cocuk icin herkez bir sekilde alttan alırdi yani bir kisi ne kadar çok olgunlasip evlenirse o kadar cabuk ayrilik olur çünki karsisindaki eş ile ayni huylara sahip olmaz cunki olgunlasmistir bile eskiden bu yuzden evlilikler uzundu esler yanyana birbirleri sayesinde olgunlasiyordu benim görüşüm bu tabi
Kesinlikle doğru tespit ben evlendiğimde 18 e yeni girdiydim eşim askerden yeni gelmişti ya 22 ya 23 tü beraber büyüdük biz dediğin çok doğru aynı şeylere kızıp aynı şeyleri yapmaktan hoşlanıyoruZ gözümüz kapalı evet dedik iyikide demişiz 11 senemiz doldu ne zaman geçti zaman anlamadım 😌
Teşekkür ederim ablacım tepki çekerim diye çok korkmuştum bende allah nasip ederse bende askerden geldim nisanliyim evlilik hazirliklari yapıyorum insallah sizinki gibi bir evlilik de biz yaşarız 😊
Bunun çok nedeni var. Kaynana düşmanı yetiştirilen bir kızdan tutun Sen erkeksin elinin kiri denilmesinden tutun Hatun güzel olsun şöle taş gibi Erkekte yakışıklı evi arabası olsun bide memur falansa tamam, gibi evliliklerde çokta önemli olmayan kriterler bir evlilik için olmazsa olmaz yapıldığı için sonrasında sorunlar artması sonucu hooop boşanma gerçekleşiyor. Haa birde şu var yok erkek kadına şöle yaklaşmalımış yok böyle anlamalımış yok kadınlar şöle yok kadınlar böyle diye diye milletin aklını bulandırıyorlar veriyorlar gazı ondan sonrası malum. Yahu kardeşim evlilikte aranması gereken en önemli kriterler uyum, namus, ahlak, vicdan, saygı, sevgi vs diye sıralanır. bu böyle olmadığı sürece durum vahim gibi gözüküyor. Neyse Herkeze hayırlı geceler :)
Bu sözleri bende veririm mühim değil. Amma ve lakin parayı bulana kadar misal evli olsam bir loto tutsa piyango falan. Kadının ustune 10 tane kuma getiririm niye çünkü ben iyi biriyim onlarında karnı doysun az para gorsunler 😂😂
Kızlara karşı vicdanım çok sizliyor onlar hep iyi olsun isterim ben hep o yüzden işte :) hayali bile güzel ama aynı evde 11 kadın hepsin eşim. 4 tanesi Rus olsa 4 ü Ukrayna 2 tanesi Kazakistan 1 i Türk olsa üfff be :)))))))
zaman kotu oldu. Gecim sıkıntilari artti. kizlarin hep erkeklerden bekledikleri maddiyat oldu. Para yoksa maneviyatta olmuyor artik. Kimse zorluk cekmek istemiyor cabuk sıkıliyor. Hali vakti yerinde olsun istiyor. Hersey hazir olsun istiyorlar. Geriye ne kaliyor? Hicbirsey. Mucadele yok caba yok hayat cicim aylari gectikten sonra siradan oluyor ve ayrilik geliyor.
Bence masal değil. Sadece değmeyecek insanlara kullanılmayacağı bilindiği için gönlü düşüncesi kirli insanların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza ediliyor. Toz pembe mutluluk atmosferi kaplı tatlı bir güneşte yeniden ortaya çıkması ve sonunun nikaha bağlanması muhtemel olan bir durum. Beklenmesi gerekir
Çünkü erkekler sadece cinsellik peşinde ve karı kız tavlama peşinde. Kızlara gelirsek hepsi para para para diye geziyor para için gezmeyenlerde yakışıklı olsun, kaslı olsun diye geziyorlar. Biride iyi birini bulduğu zaman kıymetini bilmez, zorluk çekmeye razı değildir. Ayrılırlar zaman geçtikçe biri pişman olur öylece işte devam eder
bosananlardan birisiyim malesef 3 tadında oglum var ve olan sadece cocuklara oluyor nedeni ise aldatilma oglum icin ailemin baskisi ile affettim ama birdaha yapti ve Şu an iftiralar atiyor bunu yapmaya sen zorladin ben ailemi korumak icin yapti. m bs gibi sacmaliklar davam Şu an dev ediyor hayirlisi olsun yanlis zaman yanlis insan ve artık bu durumun menfaat çıkar ilişkisine dönmüş olmasi sevgiye ac huzura muhtaç insanların bu lanet olası cukura düşmesini sagliyor vesselam
@1905vuslat uzulmene gerek yok teşekkür ederim karşı taraf boyle ise ben daha ne yapabilirim ki tek istegim oğlumu almak... senin durumun nedir anlatmak paylasmak istersen seve seve dinlerim
Günümüzde artık bir cok kisi evlenmeden " evlendiği " için işin büyüsü kaçıyor...3 yıl sevgili kalıp evliliğin 6 ayında boşanan insanlar tanıyorum."Aa evlendik ama dünkü bugün " ne oldu hani nerde o sevgi muhabbet... Evlendikten sonra ciftler o sevgili olduklari zamanlarda ki hallerden kurtulamiyorlar... tripler cazlar... aile yonetiminde çift baslilik cekismeler... çoguda gönüllerini evlendirmiyo bedenlerini evlendiriyo
kimyamizi bozdular baştan toz pembe gelen şeyler sonra dan öyle olmadığını gösterdiği için maalesef tam bir hayal kırıklığı oluyo mesela ben seninle bir kuru ekmeğe razıyım diyen kadın veya erkek diğer emsalleri bodruma tatile gidiyor lar biz neden gidemiyoruz demeye başlıyor malesef kuru ekmek unutuldu masalsı aşk sözleri unutuldu sosyal çevre nin büyük etkisi altında kaliniyor
Evlilik eskiden fedakarlık üzerine kurulurdu. Şimdi ise kimsenin birbirine tahammülü kalmadı haliyle fedakarlık da ortadan kalktı. Evlilik tamamiyle yalan, sahte ve yapay bir kuruma dönüştü. Gerçekten birbirini seven çiftler için pek mantıklı bir hareket gibi durmuyor evlilik..
Hoşlandılar, aşk dediler. Her ufak sorunda boşanmak istediler. Kusursuz bir anlaşma aradılar, filmler gibi sandilar. Guveni yalnızca sözlukte bıraktılar. Sonuç mu işte gunumuz ayrıliklarinin en yaygin nedenleri...
Evlenmek için evlenilmez Günümüz aşklarında Kadınlarımızın gözlerinde hep şöyle olsun böyle olsun Erkeklerimizin de aynı Peki sen ne verebileceksin sonuçta evlilik bir ömür diyorsun Kolay birşey değilçoğu çiftimiz evliliği seks üzerine dizayn ediyor bir süre sonra sıkılıyor veya Farklı Tenler farklı Tatlar arıyorlar. Heleki günümüzde evlenilecek İnsan bulmak aranır Hale geldi
Herkes biraz bencillesti ufak bir kavgada niye çekeyim ki hayat benim güzel yaşamalıyım hayatımı zehir edemem düşüncesinde evliligin ciddiyetinin çok fazla olduğunu düşünmüyorlar siradan bir şeye dönüştü
Çünkü insanlar duygularından emin değiller. Zaten bir teredütle evleniyorlar , sonra da vazgeçiyorlar. Yok yani arkadaş ya seversin ya da mantık evliliği yaparsın. İkisi de yoksa neden evleniyorsun? Oyun oynamak için mi?
Sevmek, evlenmek çok basit bir şeymiş gibi algılanıyor. Ayrıca çiftlerin çoğu maalesef gerçekten sevmiyorlar birbirlerini. Bunu anlamak kimilerinde 1 hafta, kimilerinde 1 yıl, kimilerinde 10 yılı buluyor.
Birbirini tanımadan bir ilişkiye girip sonunu getiremiyorlar. Eskiden çiftler arasında aşk değil sadakat duygusu hakimdi. şimdiki insanlarda sadakat duygusu ne yazık ki yok.
su zamanda evet yoklugu yasayan ayriliyo ama asil ask kuru ekmegi guler yuzle yemek degilmi ben anne babmdan bunu gordum ac kalirlardi yine de birbirlerine gulup sukur ederlerdi
Masal da değil aslında, ölçüp biçmeden bir anlık sevgi tufanıyla karar veriyoruz sonra masal oluyoruz. İyi düşünmek, her yönü ile kafada kurmak gerekiyor.
Saygı iki taraflı olması gereken bir durum ilişkilerde. Artık insanlar birbirlerine saygı duymuyor. Bunun sonucunda sevgi de bitiyor. Bu da evlilikleri bitiriyor doğal olarak.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Iyi günde ve kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, bollukta ve yoksullukta, ölüm bizi ayırana dek... Bu sözler masallarda mı kaldı?
En İyi Cevaplar