Sevgili anlamında eskilerinde kullandığı yar ya da yarim ne demek? Sevip de kavuşamadığın kız mı? Yarim ne için söylenir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sevgili anlamında eskilerinde kullandığı yar ya da yarim ne demek? Sevip de kavuşamadığın kız mı? Yarim ne için söylenir?

Selamlar canlar 🥰 Bazen bir ilişkideyken ya da flört aşamasındayken söylenen kelimeleri ya da cümleleri çok kafaya takarız, sorgularız. Bunlar iyi ya da kötü kelimeler olsa da anlamını merak etmeden duramayız. Bu soruyu görünce yazmadan duramadım. :) Benim eski sevgilim de sürekli bana yarim derdi. Gelin anlamına bakalım. :)

Bir insan karşısındaki insana yarim diyorsa aslında onun hayatında çok büyük bir yer edindiğimizi ifade eder. Hayatındaki eksik parçayı tamamladığımız, beraber bir bütün olduğumuz anlamına da gelir. Hayatına anlam kattığınızın da işaretidir. :)
Şu cümle gibi düşünün, "ben sensiz yarımım, seninle bütünüm" 😍

Bunun cevabı çok basit aslında. Yukarıda anlamını açıkladım. Karşınızdaki insan sizi çok seviyorsa ve size değer veriyorsa bunu söyler. Aranızda olan derin bağı hissettiğinden bu tarz kelimeler kullanır. Size "yarim" diyerek eşsiz olduğunuzu ve onunla bir bütün olduğunuzu ifade eder. Karşınızdaki insan size çok aşık. :)
Size yarim diyen insanla bir ömür mutlu olmanız dileğiyle.. <3
Yarim demek, diğerin yarısı demektir. Mesela örnek olarak, diğer yarım demek bir kişinin aynı yüzü demektir.
Evleneceğim kız/erkek yani helalim demek.
anaa sen banlandınmı :D
HAYIR.
diğer hesabı kendin kapadın o zaman :D
Cevap
5Cevap
Bılmıyorum ama bu sarkıda gecıyor cok guzel :)
https://www.youtube.com/watch?v=zbEoVrDrb1YYar,ellerin nerde..
Yariiiim ne demek bilmiyorum ama söylemeyim seviyorum :D yariiiim
hayır sevgilindir sevdiğin insandır yarin , yar uçurum demektir sevgili ve uçurum bağlantılı olsa gerek :)
Yarim sevdiğim gibi bir sevgi kelimesidir :)
hayır be sevdiğim demek :)
bin bir türlü şarkı geldi aklıma yarim deyince :D
sevgili sevilen falan demek
2 kilo soğan 2 paket makarna demek
hayatimin en iyi yarisi demek !
Karpuzun 1/2 sine Yarim denir :)
Sevgilim demek işte
yarim ekmek tavuk
hiç bilmiyorum :(
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?