Sonuçta ordaki insanlar müslüman .
Güncelleme için kusura bakmayınız ...

Öncelikle tebrik ederim güzel bir adım , inan ki o atmosferi tattıktan sonra sürekli gitmeyi isteyeceksindir . Ön hazırlık olarak gideceğiniz huzurevi müdür ile görüşmenizi tavsiye ederim çünkü toplu ziyaret yapacaksınız . en azından bilgileri olur . birşeyler götürmek isterseniz de yaşlı olduklarından yiyecek tavsiye etmiyorum , hani illa birşey vermek isterim derseniz ufak ikramlık çikolata , şeker / tansiyon hastaları için diyet kurabiyeler ikram edebilirsiniz.
İhtiyaçları içinde birşey yapmak isterseniz oradakilerin iç çamaşıra ve genelde çoraplara daha çok ihtiyaçları oluyor . Ayrıca insanlara ayrı ayrı hediyeler vermeyin mümkünse . sonuçta yaşlı insanlar kıskanabilirler . getirdikleriniz olursa huzurevi yetkililerine verirseniz daha makbule geçiyor .
Ben gittim gördüm , o kadar sevgiye muhtaçlar ki ufak bir bebekten hiçbir farkları yok . Bir yabancı gördükleri zaman o gözlerindeki umudu mutluluğu hissedebiliyorsun, o kadar sıcak davranıyorlar ki .. Sadece çocuklarından göremedikleri sevgiye ihtiyaçları var bu bile fazlasıyla yeter..
Sizide özellikle tebrik ediyorum , bu tabloyu gördükçe insanlığın hala var olduğunu bir kez daha hatırlıyorum . İyiki varsınız teşekkür ederim.
Teşekkürler ...
Hangi şehirdeki huzurevini ziyaret edeceksin bilmiyorum ama Mersin için söyleyebilirim. Ben her bayram ziyaret ederim, bu bayram da gidecem. Randevu alman gerekmiyor ama arayıp müdüriyete bildirirsen, onların dinlenme saatlerinde (ki genelde sabah 10 gibi, öğleden sonra 3 gibi oluyor) ziyaret etmen daha rahat olur sizin için de. Giderken çok birşey götürmene gerek yok, eğer imkanın varsa sembolik olarak bir buket yaptırırsın ve çoğu diyetli olduğu için, herhangi bir patiseri veya pastaneden huzurevi ziyareti için 50 kişilik pasta falan dersen, onlar zaten biliyorlar. İçecek olarak da 4-5 tane meyva suyu ve 2 koli küçük su alırsınız yeterli. Toplam hepsinin maaliyeti en fazla 150 TL falan tutar yani. Ama o insanları çok memnun etmiş olursunuz ve gönüllerini alırsınız. Yanınızda 1-2 tane de gazete götürün, orada birkaç kişiyle sohbet ederken, onlara gazete okursunuz, çok hoşlarına gider. Yani farzedin ki kendi dedenizi, ninenizi ziyaret ediyorsunuz. Siz ne kadar samimi olursanız, onlar o kadar çok iyi hissediyor ve mutlu oluyorlar. Çok güzel bir karar vermişsiniz, abini de seni de tebrik ederim. Umarım herkes sizin gibi duyarlı olur. Birgün bizde yaşlanacaz.
Ama siz yine de aradığınızda, getirmek istediğiniz şeyleri söyleyin. Zaten size getirin ya da getirmeyin derler. Çünkü zaman zaman dışardan yiyecek ve içecek getirilmesine izin vermeyebiliyorlar.
Mersinde ziyaret edicem
Teşekkürler ..
Merhaba bende Mersindeyim, aynı düşünceye sahip olduğum için araştırıyordum. Acaba hangi Huzurevini ziyaret ediyorsunuz bildiklerinizi söyler misiniz teşekkürler 🌼
aşırı yağlı, tuzlu ve tatlı şeyler götürmeyin. malum yaş dolayısiyle hepsi şeker tansiyon hastası oluyorlar iyilik yapayım derken zarar vermeyin farkında olmadan :) bence meyve gibi hafif şeyler hoş olabilir şekeri abartılmamış bir kek ya da kurabiye iyidir :) aramanız iyi olabilir biz haber verme ihtiyacı görmüştük. hem bayramda ziyaretçisi olmayanları önceden farkedip sizi onlara yönlendirirler :)
Gideceğin huzur evini arayıp ordaki hastaların saglij durumunu ogrenip neler yiyebileceği hakkında bilgi alabilirsin çünkü ordaki yaslilar kimi şeker hastası kimi hamur işi gibi gıdaları tuketemiyor.
Cevap
41Cevap
Eğer çok sayıda hediye alamayacaksan sadece lokum, çikolata ve ya şeker alıp git çünki orda hediyeleri dağıtırken herkese bir hediye veremessen alamayanlar bir burukluk yaşıyor. Böyle bir hataya düştüm ordan biliyorum. Ziyaret sebebin nedir. Çocuk yuvasınıda ziyaret edebilirsin ben gittiğimde hepsi üzerime atlıyorlar çok seviniyorlar. Yalnız çocuklara aldığım hediyeleri benim dağıtmama izin vermemişlerdi çocuklar kavga ediyor diye aldığım tüm hediyeleri müdüre hanıma teslim etmiştim onlar uygun zamanda dağıtacaklarını söylemişlerdi. Eğer huzur evine gitmenin özel bir nedeni yoksa çocukları sevindir onların daha çok ihtiyaçları var.
Hayır özel bir nedeni yok
Kişmsenin seni yargılmaya hakkı yok o tarz bı cumle gorursem basarım eksiyi sıkıntı yok ;)
ve Helal olsun abine de sanada ;)
ikram olarak ne götürülür dersen lokum dıyecem ama dişlerine yapısır sevmezler..
onun yerine Cezerye götürebilirsin hem ufaktır hemde lokum gıbıdır bır cogu severler ;)
Bana guzel bir fikir verdin bu arada :D teşekkür ettim ;)
Çiçek sıkıntı olabılır ve ikram yeterli olurmu bılemıyorum bence orada zıyaret edebılecegın kısı sayısını ogrenıp gıtmelısın ;)
Tekrar helal olsun;) Bravo!
arayıp kısa bir bilgi alabilirsin, ilk kaynaklardan daha sağlıklı olur.
kimseye açıklama yapma zahmeti gösterme bence.herkesin kendi hayatı.sorsan dengesiz yorum yapanlara kimseye faydaları yoktur.bir insanı kolayca aşağılayıp dalga geçen adamlardan hayır gelmez.yaptığın çok güzel.
Teşekkür ederim
Hakısın en iyisi arayıp sormak ...
Bende gitmiştim bir ara bayramda. Arkadaşlarla toplandık gidelim de sevinsinler dedik. Bir kaç gün öncesinde gidip oranın müdürüyle konuştuk işte şöyle böyle diye. İzin veriyorlar ve gayette hoş karşılıyorlar böyle şeyleri. Giderken bir kutu çikolata almanız yeterli .Zaten sizin oraya gitmeniz bile onlar için ayrı bir sevinç. Tebrik ederim seni ve abini.
Haber vermek gerekmiyor diye biliyorum ben en son 3 yıl önce gitmiştik bir arkadaşımla :/ Çiçek çok mutlu ediyor ninelerimizi :)
Hepsine tek tek mi çiçek almam gerek öyleyse :)
Hahaha hayır buket yaptırıp götürebilirsin buda onlar için yeterli :)
Teşekür ederim :)
Rica ederim :)
bence ara orayı bilgi al şimdi sana baklava götür dicem ama orda ki çoğunun şeker hastalığı vardır kesin.
ne alaka hem ateist sen? insanlığın önemli ve helal olsun sana böyle güzel düşüncene başkaları da senden örnek alsa!
Ben her bayramda gitmeye çalışırım. Genelde orada bir ziyaretçinin olmasına bile deli olurlar. Pasta, börek, şeker vs. götürürüz. Önceden haber verme durumu da bugüne kadar hiç olmadı. Zaten ziyaret edilmeye ihtiyacı olan yerler. Kapıları daima açık.
öncelikle böyle bir niyet için bile tebrik ederim. bayram olduğu için evvelden haber vermeye gerek yok. ikram edilecek yiyecekler kadar vakit geçirecek şeylerde götürebilirsiniz. mesela tombala, kızma birader falan
Ateistsin diye seni yargılayanlar hayatları boyunca senin yaptığın şu güzel davranışı yapmışlarmıdır ki seni yargılama hakkına sahip olsunlar.Bence ara bir sor istersen belki lazım olan birşey istiyebilirler.Olmadı onlar şeker hastası olabilirler en iyisi kuru pasta götürebilirsin hem tuzlu hemde tatlısından en azından iki tarafıda memnun edersin. :)
Not : bu kadar iyi biri yazık olmuş ateist olarak. :)
İnan bana yaşlıların yanına gitmek yarım saatini onlar için ayırman onlar için her şeyden önemli çünkü sizde tahmin edersiniz ki tek üzüldükleri konu yalnızlık, ikram olarak hafif onları rahatsız etmeyecek türden yiyecekler alınabilir çiçek de alabilirsiniz...
link bunun gibi bir şey alıp gidebilirsin.
Doğru yoldasın bayan ateist kuran'a göre seninle arkadaş olamam ama şunu bil
HARBİ TAKDİR ETTİM SENİ ŞŞŞŞŞTT KİMSE DUYMASIN BEN KAÇAR ;)
Im ben genellikle meyve suyu ve Tatlı kurabiye vari şeyler götürürüm. Şerbetli tatlıları çoğu yiyemiyor zaten.
bence gitmek istediğin huzur evini belirle muhtemelen netten numarasına ulaşırsın ara yetkililerden bilgi al
elinde ne götüreceğine gelince lokum baklava fındık fıstık filan götürme derim çünkü çoğu hasta insanlar her şeyi yiyemezler
sen çoğu kişinin yapmadığı şeyi yapmışsın onları ziyarete gitmişsin onlara giderken kocaman yüreğini götürüyorsun bu onlar için çok güzel bir hediye
haber vermene gerek yok sanırım ikram olarak da pek şeker çikolata olmaz çünkü oradaki insanlarımızın şeker hastası olma ihtimali gayet yüksek
Bende öyle düşünmüştüm hafif tatlılar olabilir ...
aynen öyle börek çörek tarzı şeyler de olur mesela
Tebrik ederim çok güzel düşünmüşsünüz. Çiçek veya yenebilecek çok hafif tatlılar olabilir. Haber vermenizde yarar var ne olur ne olmaz.
sen ateist misinle alakası olmaz ki.vicdan sahibi her insan gidebilir.
Öyle arkadaşlar var eminim açıklama yapmasam bunu sorarlardı
gerçi sende haklısın.önyargılı insan çok.
Çikolata lokum benzeri seyler zaten ne gidebilir ki baska.. Haber vermekte gerekmiyodur bence hele bayramda ne bilim bir çok kisi gelecektir çünkü.. Güzel bir davranis taktir ettim ama resimdekine de oldukça yakisti.. Karsilarinda kendilerini ziyarete gelmis böyle tatli bir kiz görünce zaten mutlu olacaklardir :)
Okmeydanı Darülaceze ye birkaçkez gittim,fotograf makinası almıyorlar içeri,ve öncedende bir arayın,sürekli görüş yok,belli gün ve saatleri oluyor.
haber vermenize gerek yok saglikli yiyecekler goturun seker cukulata falan degil
pek bir fikrim yok açıkçası ama iyi bir düşünce:) ayrıca ateist ,deist gözetmek de ne? bayramlar illa din uğruna mı..
ikram olarak götürüleebilir.gidince genel ziyaret yapıcaz deyin kimseniz yoksa orda kimlik filan bırakın bir tane
onların hastalıklarını düşünerek git sağlıklarına zararlı şeyler olmamasına dikkat et. Mesela lokum olabilir
muz gibi yaşlıların rahat yiyebileceği şekeri olanlara dokunmyacak şeyler alabilirsiniz
sanmam haber vermenize gerek yok
Çok Güzel Tebrik Ederim Ararsanız Daha İyi Olur Tabi Mezarlıklarıda İhmal Etmeyin Tanımak Sart Değil ..
Bence gitmeden önce aramanda bir fayda var.
Ayrıca bu güzel düşüncen içinde tebrik ederim seni.
tabi gerekir ama 1 bayram gidip umut verip diğer bayram gitmeyeceksen hiç gitme daha iyi. bizim kulüpte o koşul vardı ya hep ya hiç.
Bence bir kere gidip bir daha gitmemek olmaz sizi sonra önleyebilirler
Özleyebilirler*
Ben de gitmek istiyorum ankarada var gidebileceğim ama çekiniyorum nasıl tepki veriyorlar?
kanka senden beklerim böyle bir aktivite :) benide çağır geleyim :) telden mesaj at
ateist oldugunu bılmıyodum cok güzel bı davranıs icinden gelen hediyeyi al bence =) seker cesmesi =)
AHAHAH cevabım okunsun diye bu soruya 5 puan veriyorum..Kendine cevap yazmaya çalışmılsın ama cevap yerine güncellenildiğini unutmuşsun sonra kıvırmışsın''diye sormayın''diyerek ama olmamış :D çok güldüm +5 :))) Ateis olunca bir havan mı oluyo anlamadım bunu göstermeye çalışmıssın
Hayır arkadaşım daha önce böyle bir soru sormuştum çocuğun teki ordan atlamış sen ateistsin diye vs . bayram da sonuçta müslümanların bayramı benle bir alakası yok ama sonuçta ordaki insanlar müslüman .
Her şeye ön yaargı ile yaklaşıyorsunuz
Bu yüzden her şeye ayrıyeten açıklama yapmak zorunda kalıyoruz .
hadi hadiii insan sarrafıyım ben :)))
O kadar zamanlık üyeyim bilirim heralde insanın kendine cevap veremeyeceğini her neyse
İnsan ne ise karşıdakini öyle görür iyi günler .
Bu nasıl bir yaklaşım tarzı ya
sen ne saçmalıyorsun ne bu puan hesabı paramı veriyolar puan yapınca saçmalam ya
İnsanın dini ve ya dinsiz olması onun iyi ya da kötü olacağını göstermez millet niye öyle demiş saçma olmuş. Lokum filan götür. Arayıp haber verirseniz daha iyi olur.
Önyargılar işte ...
yetkililerden önceden ziyaret saatleri hakkında bilgi alaın
tuzlu şekerli ikramlar handisi izin veriliyor öğrenin
Tebrik ediyorum seni ne güzel sevap lı bir is..
gönlünden ne geciyorsa onu götür..
oraya gitmen büyük bir hediye dir zaten...
Ne güzel bir fikir haber vermenize gerek yok bence gidince danışmaya bilgi verirsiniz zaten bir sürü insan gelir bayramda oraya
Merhaba, giderken ne aldınız acaba? Bana ne tavsiye edersiniz? İlk kez gideceğim
bilgim yok ama tebrikler senin gibilerin olması cok güzel
Ablacığım yine mi sen çıktın karşıma ibretlik tesbit :)
nekadar ince bir davranış. benim önerim yönetime bilgi verirseniz daha güzel olur
YOUTUBE' TAN ARATABİLİRSİNİZ:) UMUTLU YARINLAR
Dünyanın En Değerli Deneyim Hazinesine Gittik !! HUZUREVİ ZİYARETİ Nasıl Yapılır?
Sen ne mübarek insansın ya :)
Niye :)
benide ziyaret et en iyi cevabı da istiyorum seçilmemiş :)
kafana göre git, bir şeylerde götürmek istersen götüre bilirsin.
bi çiçek götür yeter.
güzel düşünceniz için tebrik ederim
ananene dedene giderken ne alıyosan onlardan al
Çiçek alman yeterli bence.
birde ateistmisin sen ?
Ramazan bayramı müslüman bayramıdır
Ordaki insanlar da müslüman .
Ama sen değilsin
Olabilir,
Burdaki amaç insanları mutlu etmek.
ahahahah ayy valla çok güldürdün kız sağol
lokum