Polisi şikayet etmek ya da ihbar etme hk.?

Bugün başıma çok talihsiz bir vaka geldi. Olayın kısaca özeti K.bakkalköy Türkan Saylan Tıp merkezine sağlık raporumu almaya giderken tamda önünde indim o arada arabayı kullanan şirketten arkadaşımız tam park edeceği sırada polisin çevirdiğini gördüm ve ceza kesmeye başladı ben ilk başta emniyet kemeri takmadığı için ceza kestiğini zannettim yanına gittiğimde ne oldu memur bey dedim telefon konuşması yaptığınız için ceza kesiyorum dedi bende o anda beynimden vurulmuşa döndüm dedim bakın memur bey biz beraberdik hastaneye raporları almaya geldik telefonla konuşmadık vs. derken ben anlamam konuştunuz falan itirazınızı gerekli yerlere yaparsınız dedi. sonra bende telefonu arkadaşımdan çıkarmasını en son görüşmenin kaçta yapıldığını telefondan göster dedim o arada polis memuru bana hakaret etmeye başladı sanane lan sanane falan gibi saygısızca konuşmalar derken olay uzadı yok arabanızı bağlıcam yok sizi memurun görev yapmasını engellemekten ceza yazacam falan tehditleri savurdu durdu. Bende hemen o esnada polis 155'i aradım ve polisi polise şikayet ettim bir başka ekip geldi olayı onlara anlattım ve olay işinden çıkılmaz hale geldi vs. sonrasında dayım savcı olduğundan kendisini aradım yardım istedim olay yerine oda geldi şimdi olay o kadar saçma ki yapılmayan telefon konuşmasına 77 lira cezayı kesti. tehditleri havada kaldı bende tabi ki şikayetçi oldum allah tan ki kamera kayıtları ve gsm sonuçları ortaya çıktı en son ki görüşme 11:03 de yapılmış olup ceza kesim saati 12:48 de olmuş yaptığı hakaret ve usulsüz işlem nedeniyle alacağı bir ceza var mıdır konu hakkında bilgi sahibi olanlar bana yardımcı olabilirler mi?
Polisi şikayet etmek ya da ihbar etme hk.?