"Özlemek" Kelime anlamı "Bir kimseyi veya bir şeyi görmeyi, kavuşmayı istemek, göreceği gelmek" Ne kadar basit değil mi? Sanki bir cümleyle tarifi yapılabilirmiş gibi. Keşke sadece böyle kalsa. Göreceğimiz gelse. Ne çok anlamı var oysa, ne çok şey hissettirir... Bazen en büyük mesafedir özlem En istemsiz yapılan şeydir. Sevmenin ibadetidir... Hele hiç dokunamadığın birini özlüyorsan; Kalbine dokunmuştur... Ve o kişiyi özlemek ölümden beterdir. Ben seni öylesine özledim ki adam. Ne desem boş kalır. Hiçbir kelime yetmez anlatmaya. Bu yazıyı belki göremeyeceksin ama... Belki gelirim sana? Açarım okuturum. Anlar mısın o zaman ne hissettiğimi? Öper misin beni? Ayrılık yoktur be adam. Özleyeceğim ve bekleyeceğim. Zaman geçmiyor ama ne demiş Can Yücel; "Beklemek güzeldir ama doğru durakta." Ben senin için zamana karşı sabredip hep o durakta bekleyeceğim. Ve gelen otobüse binip sana geleceğim. Biraz zor olacak benim için ama tek tesellim yüzünü bir kez görebilme umudum. Seni her şeyden çok seviyorum. Benim için o kadar dayanılmazdı ki. Buraya döktüm içimi. Beklediğim her günü buraya yazacağım ve birgün beraber okuyacağız. Seni seviyorum. Beklediğim...
Sahi nedir özlem? Tarif edilebilecek kadar kolay mıdır, tek kelimeyle özledim demekle biter mi. Özlemek nedir bilir misiniz, iç çekiştir durup durup gözlerinin uzaklara dalmasıdır. Yaşanmışlıklar için mutlu olunması gerekirken tatlı bir kırgınlık hissiyatı verir üzerimizde. Özlersin işte herşeyi özlersin, özlenmeye değer unutulmamaya değer o kadar güzellikler varken özlememek garipsenir doğrusu. Odandaki o farketmediğin tabloyu bile özlersin gün gelir. Özlenmeyi en çok hak eden nedir pekii? Bence sevgidir, aşırısını baskı gibi hissettigimiz o kavram. Sana değer veren kişinin varlığını, sana olan sevgisini farkedemezsin yokluğunu görmediğin sürece. Sevgisini senden esirgedigi an dünya başına yıkılır. Farkettiyseniz tamamen sevgisinden vazgeçmiyor saadece esirgemekten yana. Bu durumda iken bile ne hale geldiniz dimi. bir an önce bitse de gitsem diyebileceğiniz bir işiniz olduğunu düşünün onu bile özlemiyor muyuz yeri geliyor da. Kavgaları, üzüntülerimi bile özledigim zamanlar oluyor benim, bence sizin de oluyor.
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet onunla kavgalarımı özledim ama.. onun yolladığı komik resimleri. Saçma bulup güldüğüm şeyleri bile özledim. Her trip atışımızda vazgeçtiğimiz anları. Her ayrılıktan sonra kopamamamızı özledim. Ona yazarken kahve içtiğim fincanı 😄 hatta oturduğum koltuğu bile özledim. Ona dair her şeyi. Umarım özlediklerimize kavuşabiliriz
En güzel deniz : henüz gidilmemiş olanıdır. En güzel çocuk : henüz büyümedi. En güzel günlerimiz : henüz yaşamadıklarımız. Ve sana söylemek istediğim en güzel söz : henüz söylememiş olduğum sözdür.
En İyi Cevaplar