Hanımlar.. Allah'ın naif, nazenin mahlukları.. “Hem, refika-i hayatını (hayat arkadaşını) rahmet-i İlahiyenin munis, latif bir hediyesi olduğu cihetiyle sev ve muhabbet et. Fakat çabuk bozulan hüsn-i suretine (güzel yüzüne) muhabbetini bağlama.
Belki kadının en cazibedar, en tatlı güzelliği, kadınlığa mahsus bir letafet ve nezaket içindeki hüsn-i siretidir (güzel ahlakıdır)." Risale-i Nur'dan.. 😊
Güzelliğin yok olması için bir sivilce, tüm malın yok olması için bir kıvılcım yeter demişler :) insan bu. kilo alıyor, saçları beyazlıyor, dökülüyor, kaza geçirebiliyor, hasta ve bakıma muhtaç olabiliyor. ben hamileyken beni beğenmeyecek, Allah korusun kanserken saçlarım dökülürken yüzüme sevgiyle merhametle bakmayacak eşi ne yapayım.. kalbini sevdiğin bir insanla hem dünyada hem ahirette birlikte olabilirken yüzünü sevdiğin bir insana değiştikçe, onu tanıdıkça bikaç yıl bile tahammül edemezsin. Ayrıca Cennet anaların ayakları altındadır ve Kadın Allah'ın emanetidir.
Kişi, hanımının yüzüne baktığı vakit, Hanım'da efendisinin yüzüne bakarsa, Allah da her ikisine rahmet nazarı ile bakar. Erkek hanımının ellerini avucuna alınca, o da erkeğinin ellerini tutarsa, parmaklarının arasından günahları dökülür. Şimdi sen söyle kadın sevilmez mi?
Kadın erkeğin hamalı.. hizmetçisi.. aşçısı.. bekçisi.. köpeği! Dünyaya getiren o.. doyuran o.. evini bekleyen o.. derleyen toplayan hatta pis donunu yıkayan o.. yatağını ısıtan o.. asıl neden sevilmez ki..
Yaradalisdan var zaten kadını sevmeniz kusursuz programcı o kodu size itina ile yerlestrmis 😉 Nasıl kadınlarda şevkat duygusu annelik duygusu içten gelen bir duygu ise ; Hiç bir şeye inanmayan adamın bile kendine inanan bir kadına ihtiyacı vardır😉
Sagolasin amin 😊 Şöyle bir şey var yanlız erkekler güzellik müptelası olmuş (dış güzellikten bahsediyorum) ya da bu da fitratta var güzele meyil diyelim bu da hoşuma gitmiyor.
Kadınlar sıze Allah'in emanetidir. Bu bile sevmeniz icin yeterlidir. Kadınlar naiftir kırılgandır sevgiyle beslenir güclenirler. Ve tabi yaradilani sevmeli Yaradan'dan ötürü..😉 Bu bölüm hanımlar rehberinden mi? Okumuştum sanki
Ilk başlarken hanımlar rehberinden başlamistik okumaya sonra da sözlere gecmiştik sanırim 16. Söze kadar geldigimi hatırlıyorum. Derslere gidemiyorum malesef. Ama arada kendim bazı bölümlerini açip okuyorum. Tam hakim degilim yani daha.
Soruna gelirsek😅. Şu an sadece babama emanetim. Gayette iyi hissediyorum. Rabbim hayırlı bir eş nasib ederse elbette ona emanet olmayı kabul ederim.
En sade hali bu zaten ;) Okuduğun kitap roman değilki ilk okuduğunda anlayasın? 😊 İlim kitabıdır.. Okudukça kelimelere aşina oldukça anlıyorsun.. Ve kelime daarcın gelişmiş oluyor ki, kitap okuduğunu belli eder ;)
Normalde erkekler de kadınlar da eşit bir ölçüde sevilmeyi hakeder. Sevip sevilmek için cinsiyet ayrımı doğru değil. Soruyu direk kadınlar üzerinden sorduğunuz için örnekleme birşey söyledim. Aksi taktirde, sevilmek her iki cinsinde kendine özel sevilme sebepleri vardır...
Teşekkür ederim abi. Uzun süredir ben sitede yoktum, seni önceden daha sık görüyordum, sanırım artık girmiyorsun pek. Sitede kaliteli görüşler eksilmiş :/
Ya.. bal gibi oldu ama maalesef ahlakına az kimse bakıyor. Kendimi örnek olarak verebilirim. 😀 Önce dış sonra iç. Böyle olsaydı bütün güzel kadınlar evde kalırdı.
Bütün güzel kızların hepsi mutlu mu? Evlenmeleri doğru olduğunu ya da mutlu olduklarını göstermez..
Elbette insan ilk seferde insanı tanımayacağı için dış güzelliğe bakar.. Ama ahım şahım güzelliğe de kapılmaz.. Yüzüne bakılsın kafi.. Sonra tanıdıkça, konuştukça kalp ısınır, güzelliği ortadan kaldırır..
Bende şahsen diyorum ki, çok güzel bir kız olsun.. Bebek gibi yüzü, gözü olsun.. İçim gider tabi ama, dindarlığı yoksa, tesettür gibi düşüncesi yoksa direk soğurum.. Çünkü benim nefsime hitap eden, başkasının da nefsine hitap eder..
Ben böyle birine ne eşim diyebilirim, ne de evladıma analık yapabilir.. Allah'a sığınırım bundan..
Saygı duyuyorum. Bütün güzel kızlar tabii ki mutlu değil ama gerçeklere bakarsan güzel bayan olmak daima avantajlı. Hem iş yerinde hem özel hayatta. Gerçi benim tartışılan konu tartışılır 😊Güzel ve ahlaklı kavramı zıt değil. Sadece ahlaklı naif kızlar mesela çoğu zaman güzel kızların gölgede kalıyor.
En İyi Cevaplar