Erkekler için pek sorun olmasa da bu durum kızlar için felaketle eşdeğer. Diyelim sevgilinizle dolaşırken babanıza yakalandınız. Durumu nasıl kıvırırsınız?
Koşarak kaçarım; düelloyu akşama bırakırım.
Tanımazdan gelirim; inşallah babam da tanımazdan gelir!
Zaten sevgilimi tanıyorlar, sorun olmaz.
Sevgilimin elini bırakırım ve durumu izah ederim. Korkacak bir şey yok.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sevgiliyle dolaşırken aile büyüklerinize yakalansanız durumu nasıl kıvırırsınız?
12. sınıfta ilk defa biriyle konusarak ciddi ilişki yolunda adım attım, bizimkiler çok diktatör bir aile, kızın erkek arkadşı olmaz kız erkekle konusmaz muhabbet kurmaz zaten bu yüzden lisede okulumda sınıfımda full kızdı. Neyse bir gün akşam arkadaşım mahalleye geldi mahallede bir okul önünde oturduk. İnat gibi o gün abim ve arkadaşlarının okul bahçesinde gezeceği tuttu. Geldiler sonra abim gördü tabi. Arkadaşım kaçtı. Abim yakalayıp çakı falan çekti boğazladı bayaa tartıstılar.1 Ay evi bana zehit etti normalde dışarı çıkmama izin veren biri değildi şu an üniversiteye gidiyorum. İl dışına çıkmamak için yaşadığım şehirde okuyorum. Hala okul dışında dısarı çıkamıyorum gezmek için. Sabrediyorum bakalım nereye gidecek. Ama sana şunu söyliyim, kim için kimi karşına aldığına dikkat et. Güvendiğin insanın sadece yanılgıdan ibaret olduğunu fark ettiğinde telafisi olmayan pişmanlıklar yaşıyorsun. Ben onun için ailemi karşıma aldım ama değmiyormus öğrendim. Başlarda abimi ve ailemi ikna edebilceğine yemin eden söz veren çocuk kaçtı. pes etti. şu an tekrar istek faalan atıyor ama geçti.
Yıllar önce annem hastanede yatarken yanına sevgilim ile gitmiştim.. O zamanlar çalışıyordum ve annemin ameliyat edildiğini işyerinde öğrendiğim için işyerinden arkadaş tek gelmeyeyim diye benimle geldi demiştim. Babam iyi niyetlidir zaten aklı annemde olduğu için ses çıkartmamıştı. Amcam ve eniştem az buçuk anlamışlardı ama onlar da ses etmemişti. Aradan yıllar geçip de o kişiyle evlenince amcam direk o hastaneye gelen çocuk dimi demişti :D
Kızlar içinde sorun olmamalı işte, yaşı gelmiş her bireyin sevgilisi olacaktır, bu çok doğal bir şey. Kız babaları veyahut anneleri, bunu bilseler, alışsalar keşke. 20 yaşında kızı olsa da, olsun istemiyor erkek arkadaşı... Tuhaf gerçekten. Erkeklerde zaten sorun olmuyor, akşam evde gayet aferin derler, tebrik ederler. :D
Benim için zaten sorun olmazda, sevgilimin babasına yakalansak hemen fırsat bilip elini öper baba diye hitap ederim, kızını sevdiğimi ve ciddi olduğumuzu söylerim
Yanlış bişey görmeyeceği için, pek sorun da olmaz benim için. Çocuk değilim, kız olsun erkek olsun fark etmez, görüşeceğim insanı annem babam seçecek ya da karışacak değil. Ha babam bundan rahatsız olur mu? Olur. Şu an sevgilim olsa görüşmemi de istemeyebilir. (Bazı konularda kendisi benim çocuk olmadığımı hala kabullenemiyor da) Ama dinlemem doğrusu.
Yaklaşık 3 yıl önce başıma geldi, kaçtım :) Ve yine de yakalandım. O zaman köpeğim vardı, köpeğimi gezdirme bahanesiyle sevgilimle buluşmuştum. Babamı görünce köpeği bırakıp kaçmışım, farketmedim bile. Babam da köpeği tasmasından tanıyıp, çocuğa hiçbir şey demeden köpeği alıp eve gelmiş. Ve evet, bizim düello da akşamdı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bizzat yaşamış biriyim. Babam yanimdan araba ile gecerken gordu ama el ele değildik. Sokagin başında indi arabadan dedim ki sıştık şimdi. Bin dedi arabaya. Bindim ama yolda nefes bile almiyorm korkumdan. Medyum memis in keto ya vurur gibi vurmasini beklemistim. Hicbirsey olmadi. Sadece guzel bir konusma yapti. Bir daha da tekrarlamadim zaten.
Babanın bu şekilde kısıtlaması doğru değil, benim yedi kız kardeşim var babamda karşı gelmedi bende, biz sadece tanışmak istedik kardeşlerimin eş adaylarıyla tanışmış hatta onlar tartışıp birbirlerini kırdıklarında yapıcı arabulucu bile olmuşumdur
@fmg77 yanlis anladin bence. Babam tepki vermedi. Sadece gezmis oldugum yerin bizim büyüdüğümuz ve bir suru akrabalarimizin bulundugu bir yer oldugunu hatirlatti. Kalkip biri bir yerde abuk subuk bir kelime soylerse bana sakin olamam. O yuzden git bir cafe de otur oyle gorus kimle goruseceksen dedi.
Kızlar için bir felaketle eşdeğer demek bile çok cinsiyetçi bir söylem erkek için ne ise kız için de odur ve sorun olmaz olmuşluğu da var usulca elini bırakır söylerim ki zaten tanıyorlar Allah'tan öyle yobaz ve dar görüşlü bir ailem yok Türkiye de böyle bir aileye sahip olduğum için binlerce kez şükürler olsun
çok korkunc düşünmek dahi istemiyorum. Babam çok sinirli adamdır önce bir şok geçirir sonra çocuğa dalar küfürler eder o sinirle bana da vurabilir yürü eve seninle hesaplasacaz der. Valla telefonuma falan el koyar.
Sevgilim olacaginda ilk ailemin haberi olur Boyle durumlarda sizi savunan bir ailenizin olmasini istiyosanız ailenizden saklı şeyler yapilmamasi gerekli hele ki bir kiz çocuğuysan...
Babam görse selam verip oturur. Lisede sadece arkadaş olduğum kişileri sevgilim zannedip bunu yapmıştı:) Şimdi böyle bir sey olsa benim babama selam verip tanıştırmam icap eder:))
Benim abim yakaladi kaskı elimdeydi bisey soylemesi beni daha çok geriyor çok geriliyorum bayilicam sanırım ne yapsam diye düşünüyorum sürekli aklıma geliyo ailem çok fazla katıdır bu beni baya yoruyo
@Malzhr Feda ediyorsun yani :) yapacak başka birşey yok değilmi :) İyi düşünmüşsün ama tebriks :) Ama dikkat et babanı sakinlerşir çünkü sevgilin de erkek :)
En İyi Cevaplar