Evliliğin olmazsa olmazı, ilk tatil; balayı. Sevgiliniz, evlendiğinizde balayına gitmeyi gereksiz bulup o parayla başka şeyler yapabileceğinizi söylese ne yaparsınız?
Sizce balayı gerekli mi?
Sevgiliniz, evlendiğinizde balayına gitmeyi gereksiz bulup gitmeyeceğini söylese nasıl tepki verirsiniz?
Evlilik yolunda sağlam adimlarla yürüyorum nişanlıyim ve geçen bu konuşma oldu. Nişanlım öğretmen orta halli muhafazakar bir aileden geliyoruz ikimizde yani yurtdışı zaten istemem ama tutturdu Antalyaya gideriz kendisi yüzme biliyor ama ben yüzme bilmiyorum hiç yüzmedim. Oraya gitmek istemiyorum daha çok doğayi seviyorum bir karadeniz turu, kapadokya ya da Sakarya da bungolow tarzi yerler seçelim dedim. Yani Antalya ya gidip otelde tikilip kalacagimiza gezelim tozalim diyorum. Zaten şimdi ayni sehirde olmadığımız için biraz zor yan yana geliyoruz. Antalya olacaksa hiç balayina gitmemize gerek yok evimizde mis gibi otururuz dedim. Bence eşim yanimda olunca bana her yer balayı. Eğer maddi açıdan sıkışık olup balayi yapamayacağız derse anlayışla karşilarim. Onunla ayni sabaha uyunmak paha bicilemez..
Balayına bakış açısına bağlı ya. Deniz kenarında bir yere gidip 5 yıldızlı otele gereksiz para dökmektense görmediğim yerleri gezmeyi, yurtdışına çıkmayı tercih ederim balayı olarak. Düğünümden para artırırım daha çok gezebilmek için, düğün çok daha gereksiz. Ona da yok diyosa gitsin bok yesin o parayla odfıgjdfsg
Gerekli değil. Balayında yapılan şey, sevişmedir genelde. Bir de gittiğin yer neresiyse, gezersin işte dışarıda... Geceleri sevişirsin, böyle geçer. Bunlar evde de yapılıyor, başka zaman normal olarak yaz tatiline gidelim, denize falan... İlla balayına gitmek gerekmiyor...
İlk önce bakarım karşımdaki sevgili mi diye, Sonra sorarım sen hayırdır? diye... Sonra bakarım cebinde parası var mı diye, Sonra parası yoksa otel rezervasyonunu ben yaptırır gitmeyi teklif ederim :D
ben tamam derdim ya. illa ki otellere para bayılmaya gerek yok cidden o parayla yapılabilecek daha iyi şeyler yapmak vakit geçirmek varken iki gün kasıntı kasıntı otelde oturamam hiç valla. çok canım isterse ilerde yine gideriz ama evlenir evlenmez balayı dayatması çok saçma bence. önemli olan birlikte olmak diye düşünüyorum ben ama tabi şimdiki kızlar biraz daha farklı kafalar yaşıyorlar.
Bence gerekli abi biz Türk milleti olarak tatil anlayışımız bayram da seyran da büyüklerimizin yanına gitmek bence olası gerekende bu zaten ben seviyorum yani oyle söyleyeyim yani evlendin git rahatla orda bir onca yorgunluğu at üzerinden derim kesin gidin bir daha bu fırsat olmaz çünkü
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
O parayla ne yapacakmış mesela? Ne için kazanıyoruz? evimizi geçindirmek, rahatımızı sağlamak, tatillere gitmek için... İki hafta tatile gidip rahatlayabilmek için gerekirse bütün bir yıl köle gibi çalışıyoruz, tabi temel ihtiyaçlarımız karşılamak için.
Benimle birlikte geçireceği güzel bir haftayı, huzuru ve sevgimizi pekiştirecek, bize güzel bir anı katacak o tatili gerçekleştirmeyecek peki o parayla ne almayı tercih edecek...
@fmg77 Olmaz, balayı birlikte yapılan ve yaşanılan bir tecrübedir. O alacağın her neyse biraz bekleyebilir, balayı yapmadığın ve o günlerini değerlendirmediğin için pişman olabilirsin. Zaman ilerliyor, herşey yerinde ve tadında güzel. Alacağın her neyse, birlikte yaşadığın o tecrübeye değişilmemeli. Kısmet olursa sonradan alırsın. Buna önem vermeyenin değer yargılarından şüphe ederim.
Evlendiğin zaman sorumluluk, kazanç ve geçinme ortak icra edilir. Ortak karar alınır. Birlikte yaşadığın huzuru bazen satın alman gerekir.
@fmg77 borçla harçla en pahalı yerlere gidilmez tabi. Fakat uygun fiyatlı pansiyon, şirin deniz kıyısında biryer olabilir. Evlenme sorumluluğuna giren zaten belli bir birikim ve bazı şeyleri göze alarak girer. Zorunlu, paldır küldür, parasız yapılan bir evlilik zaten mutsuzluk getirir, biraz birikim yapılıp öyle evlenmeli. Bu birikime şirin bir balayı da eklenmeli.
Evet doğru diyorsun, ben kendi durumuma bişe bulamadığım için bir çıkış yolu olarak sordum, bende cevap almış oldum, teşekkür ediyorum, sözlümle ben aynı yaştayız, ikimizde evlenmeyi düşünmediğimiz bir anda birbirimizi bulduk, ne birikim var ne eşya, kız istemeye bile borç harçla gidince insan ne yapacağını şaşırıyor haliyle
Ee bu yaştan sonra Çocuk olayıda riske giriyor bir an önce evlenmeye çalışıyorum, o da bir balayı isteyecektir tabi, bende hiç birşeyi esirgemez istemiyorum ama durumlar böyleyken çıkılan balayı beni daha çok düşünceye sevk edercek, bakalım ne olacak, Allah'tan hayırlısı
@fmg77 Hayırlısı, umarım herşey tam tamına içinizde kalmayarak gerçekleşir. Daha sonra da biraz elinizi sıkı tutarak, biriktirerek çocuk için ayarlama yaparsınız. Umut kesilmez. İçinizde hiçbirşey kalmasın, evliliğiniz gönlünüzce olsun.
Ona bakılırsa ben de o şaşalı düğünlere karşıyım. Güzel mütevazi bir nikah ve küçük bir toplantı olarak gerçekleştirilip, geri kalan parayla çok cici bir balayı yapılabilir.
saçma, aptal düğün merasimleri gerekliymiş balayı mı gereksizmiş ben öyle kafanın içinde gerçekten beyin olduğundan şüphe ederim. Varsa bile et parçası olarak duruyordun çalışmak için gerekli kan gitmiyordur belli ki.
Şahsen düğüne harcıcagım elalemin eğlenip bnimse yorulcagım bomboş bir koşturmacanıın içinde yer almaktansa o paraya mis gbi bir bal ayı yapıp eşimle on numara bir başlangıç yapmayı tercih ederim yani
evlenmeden önce konuşulup biletlerin alınması lazım. yani evlilikten sonraya kalmaz bu konuşma. cayarsa zaten hiç umurumda bile olmaz çeker kapıyı çıkarım, kimse beni kandıramaz. zaten ne geliyorsa başıma bu asiliğimden geliyor ya neyse
Tabi ki gerekli, o süreçlerin çok sıkıntılı ve strestli geçtiğini duydum sağdan soldan. En azından kafa dinlemek için şart. Kendi bütçen de bir yerlere abartmamak şartıyla gidilsin.
Eskiler bal ayina mi giderdi 😂 Gidilmesi guzel olabilir ama gitmeyelim derse bir bildigi vardir, anlayisla karsilarim. Biz de gitmemistik, sorun olmadi 😁
Cok gereksiz Bence o evlilik tirivirisinin uzerine olacak is degil. Daha musait bir zamanda gezilir tozulur. Gerci evlilik tantanasi da gereksiz ya neyse!!!
Bu bayanlara sorulmuş bir soru, bende gereksiz buluyorum, o paranın üzerine biraz daha para koyar hatuna araba alırım, en azında gözle görülür elle tutulur bişe
Düğün yapmam balayına giderim ya da düğün yapmam 2 3 ülke gezerim diye düşünüyorum 😂 Ne demek balayına gitmeyelim ben gezmeyi çok seven bir tipim böyle diyen biriyle en baştan olmaz herhalde
yani erkeklerin öyle balayı gibi bir hayali yoktur o kızların aklından geçen bir şey, tutupta bunu sorun edecek bir erkek ben daha görmedim bu yaşıma kadar.
Gidersek güzel olur gidemessekte birsey demem. Yurtdisida sart degil bence ne güzel yesilin mavinin oldugu bir yerdede bir kac gün güzel olur Türkiyemde :)
balayı nedir ya. etkin kültürümüzde bal alayımı var. baş başa vakit geçirip romantik anlar yaşanması denilse neyse amma avrupa kültürüne merak saldı benim ülkem.
Saygı duyarım gitmem istemiyosa Ama gitsem iyi olur hayatımız boyunca bir kere yalnız kalıp tatil yapcaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yapılacak başka şeylerin balayından daha önemli olduğunu düşünmüyorum istersen 5 sene çıkma tatıle ama balayı şart ertelemeeye gerek yok en ucuzundan bile olsa olsun be :))
@G2017 estafirullah estafirullah allahım sabır ver. Ne alaka Allah Muhammed aşkına söyle şimdi o yazdıklarınla benim yorumum ne alaka? Nerden çıkarttın bunu? Nasıl bu kanıya vardın? Ders ne alaka? Mezunum okul bitti bir halt bilmeden sin dirsini çiliş. Neden bilmediğin şeyler hakkında kafana göre hiç bir halt bilmeden yorum yapıyorsun? Iq'n 12 olabilir ama hiç çekemem başka kapıya hadi.
@G2017 sanane olum analamıyorsam sananeeeeee SA-NA-NEEEEEE neden o küçük kafan seni ilgilendiren bir kknu olmadığını idrak edemiyor? Sanane atlama her halta yırtık dondan çıkar gibi vizyonsuza bak ya ulan yaptığın yorum da yorum olsa gam yemem sırf konuşmak için konuşmak resmen, uza.
@G2017 Salak mısın? Rol mü yapıyorsun? Lan sanane canım sanane, nesini analamıyorsun daha SA NA NE sana giren çıkan ne? Hayır girmiş çıkmamış belli yoksa bu anlamsızlığın başka bir açıklaması olamaz. Anlamıyorsan sanane? Çomara bak ya kuduurrr
o senin sıfatın. kaybetmeye mahmumsun sen dersine çalış bu işler sana uymaz terüben yok korkaksın tamam kardeşim çalışırım diyorsun ya dersine çalış :D hjah
En İyi Cevaplar