Saç açtırmak zararlı diye biliyorum saçı falan dökermiş ama kuzenim açıcı alıp saçını açtırmış üstüne de kutu boyayla boyamış saçın zarar gördü mü diye sordum hayır dedi. Dökülme falan da yokmuş bende istiyorum ama dökülme yakma vs. olur mu ki? Emin olamadım.Oryal ile saç açma zararları
Saçlarımı uzun zamandır platin tonlarında kullanıyorum. Yani neredeyse 3 ayda bir açıcı kullanıyorum ve üzerine de boya uyguluyorum :) Elbette bazı zararları bulunuyor açıcıların, fakat açıcı kullanmadan da açık sarı tonları elde edilemiyor maalesef. Bunun için kullanmak durumunda kalıyoruz.
Oryal ile saç açma zararları nelerdir?
Oryal ile saç açma zararları
Çoğu yerde saçlara yapılan en büyük kötülük diye bahsedilir oryalden :) ''Mutlaka bir zararı oluyor'' gibi bir cümleyle oryal kullanımı özetleyebilirim sanırım. Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki; saçlarınızın hayatı açıcıdan önce açıcıdan sonra diye ikiye ayrılıyor :D Oryal saç pigmentlerinin ve saçların yapısını bozan tamamıyla kimyasal bir madde. Saçların yapısını değiştiriyor yani, en büyük zararı da budur.
Açıcı saçı yakar mı?
Açıcı saçı yakar mı?
Uzmanlar saçların senede 1 kez açılmasını öneriyor. Fakat maalesef açık sarılar kullanıyorsanız, dipleriniz çıkar çıkmaz boyatmak istiyorsunuz. Açıcıyı sadece diplerinize uygulasanız bile, eşit olması için boyayı saçlarınızın her yerine uygulamak zorunda kalıyorsunuz. Bu da saçları yıpratıyor. Açıcı saçları yakar mı? konusuna gelirsek: Saçlarınız profesyonel kişiler tarafından açılıyorsa o kadar fazla zarar görmeyecektir. Ancak çok koyu tonlardan açtırırsanız saçlarınızı, yanma riski mutlaka vardır.
Saç açıcı saça zarar verir mi?
Saç açıcı saça zarar verir mi?
Saç açıcı maalesef saçların yapısını değiştirir. En sevmediğim yanı da, saçların saç gibi görünmemesidir. Aynı sindi bebek saçı gibi, tüylü bir yapıya sahip oluyor saçlar. Ancak düzleştirme gibi ısı uygulamalarından sonra biraz normalleşiyor. Aynı zamanda saçları daha güçsüz hale getiriyor ve kırıklar çoğalıyor.
Saç açıcı saçı döker mi? Açıcı saçı yıpratır mı?
Saç açıcı saçı döker mi? Açıcı saçı yıpratır mı?
Saç açıcı saçları mutlaka yıpratır, kuaförden çıkarken bunu fark etmiyor olabilirsiniz ancak sonraki günlerde farkına varırsınız. Çünkü kuaförler saçları açıyorsa mutlaka kremler, koruyucu ürünler de kullanıyor. Sonrasında da ısıyla saçları şekillendiriyor. Bu sayede saçlar çok bakımlı görünüyor :) Yıpranma sonrasında saçlarınız güçsüz hale geldiği için dökülmeler de görülebilir. Benimkiler hala dökülüyor ama o kadar sorun etmiyorum. Açık renk saçlar kullanıyorsanız mutlaka onarıcı bakım ürünleri kullanın derim. Bu sayede saçlarınız daha sağlıklı görünecektir.
Ben açtırdım çok da beğendim, sonra kesme kararına varınca uçlarındaki sarılar da gitti malum, ki ben saatlerce tuttum benim saçım da inattır, açılmadı. Okadar saatten sonra bile az bir şey açıldı farkedenler olmadı. Kırdı mı dersen fazla değil çok kırmıyo ama zarar veriyor diyebilirim, bende dökmedi de saçı. Korkulacak bir şey yok eğer saçını koyu buluyorsan yap bence, ama tek başına da yapma, ve bence uçlarına uygula diplerine değil, doğal durur en azından diplere sürersen saçların dökülür.
Saçını papatya suyuyla açarsan zararı olmaz hatta saçını besler ama oksijen suyu oriel gibi şeylerle açarsan cidden çok zarar verir ben de oriel mağdurlarındanım yaptırma derim
Doğal güzelliğini bozma ilk güzellik daha güzel olduğu..
Ne derler bir papatya var...bir yapsam bir yapmasam mı diye kopardıkça ne kaldı çicek olma özelliği...Sen sadece şekillendir boya yapabilirsin... Bana kalırsa...
5-10 tl lik bir açıcı ile saçlarına zarar verebilirsin. dökülme olması için açıcı olarak kullandığın oriel kalitesi düşük veya saç diplerine teması uzun sürmesi lazım . ayrıca dökülme deride aşırı derece kaldığı kök hücrelerini öldürdüğü için olur diğer bir nedeni ise saçın ince ve zayıf olmasının yanı sıra kalitesi düşük oriel ile açmak bu sonuçlara varabilir. benim sana tavsiyem uzman bir kuaföre gidip kullandığı orielleri gözünle görüp (Wella veya Loriel Paris
çok daha sağlıklı bir sonuç elde edilir. tabi sadece kaliteye bağlı değil. saç tiplerine ve renklerine göre orielin kullanım süresini iyi bilen bir kuaför saça çok az zarar verip istenilen sonuca gidebilir. hiç bir açıcı saça zarar vermez diye birşey yoktur. önemli olan en azı ile yapmaktır.
En İyi Cevaplar