hem evlat hakkı geçiyor kuranda ama anne baba evladına zulmetse bile karşı gelinmicekmiş buna aklım ermiyor benim bir insan kim olduğu önemli değil birisine zulüm ediyosa benim bildiğim islamda yeri yoktur bile ozaman her ana baba haklı bu hayatta cahili alkoliği evlat ayrımı yapanı kendisine faydalı parası bol olan evladı seçmesi bunlar hep hak ozaman.okuyun ben bişey anlamadım bu işten
Anne-baba evladına zulmetse de, onların rızalarını almayan cehenneme gider
Bir zat; “Ya Resulullah, anne-baba, evladına zulmetse de, onların rızalarını almayan evlat cehenneme girer mi?” diye sorunca cevaben 3 defa:
“Evet zulmetseler de rızalarını almayan cehenneme girer.” buyurdu. [2]
Şu halde ana-baba zalim olup, evlada zulmetseler de, günah işlemeyi emretseler de, yine onları üzmemeye, küstürmemeye çalışmalıdır! Günah olan emirleri yapılmaz ama, yine de onları üzücü söz söylemek caiz olmaz.
yani bu dünyaya kimse zorla gelmedi çocuk yapan ana babada ileride bana baksın yalnız kalmayayım evin neşesi olsun diye çocuk yapıyor benim burdan anladığım biz daha doğmadan dünyaya gelmek istermisin diye sorulmuş kendi isteğimizle bu dünyaya gelmişiz.
Ben anlamadım anlayan varsa açıklasın.
Anne-baba evladına zulmetse de, onların rızalarını almayan cehenneme gider
Bir zat; “Ya Resulullah, anne-baba, evladına zulmetse de, onların rızalarını almayan evlat cehenneme girer mi?” diye sorunca cevaben 3 defa:
“Evet zulmetseler de rızalarını almayan cehenneme girer.” buyurdu. [2]
Şu halde ana-baba zalim olup, evlada zulmetseler de, günah işlemeyi emretseler de, yine onları üzmemeye, küstürmemeye çalışmalıdır! Günah olan emirleri yapılmaz ama, yine de onları üzücü söz söylemek caiz olmaz.
yani bu dünyaya kimse zorla gelmedi çocuk yapan ana babada ileride bana baksın yalnız kalmayayım evin neşesi olsun diye çocuk yapıyor benim burdan anladığım biz daha doğmadan dünyaya gelmek istermisin diye sorulmuş kendi isteğimizle bu dünyaya gelmişiz.
Ben anlamadım anlayan varsa açıklasın.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer