+1 yılSizin için önce olgunluğun tanımını yapalım. Olgunluk, kişinin hayatta karşılaştığı problemlere gösterdiği töleranstır. Töleransı yüksek olan olgundur.
Örneğin: Trafiktesiniz adamın biri makas attı ve neredeyse kazaya sebep oluyordu.
Olgun olmayan kişi: Küfür eder, makas atan arabayı yakalamak için trafiği sıkıştırır, arabasından iner adamı da indirir kavga eder.
Olgun olan kişi: Yoluna devam eder.
Örneğin: Birlikte yaşadığınız kişi diş macununu ortadan sıkıyor.
Olgun olmayan kişi: Kavga çıkartır, kavgaya başka küçük problemleri ekler, olay ayrılığa kadar uzar.
Olgun olan kişi: Diş macununu arka kısmını yuvarlar ve tel toka tutturur.
Peki bu olgunluk nasıl kazanılır? Bunun iki yolu var:
Birincisi ve zor olanı hayatta bazı şeyleri mecburen kabul etmek durumunda kalmak.
İkincisi ise "Bu gerçekten önemli mi?" - "Kavga etmek burada bana bir şey kazandıracak mı?" - "Bu tutum problemi çözmeye yönelik mi?" vb. sorularla kendini sorgulamak.
Bol şans.40 Yorumla
Bir problem olduğunda trip atmaktan vazgeç.. Bir hata yaptıysa onu konuşarak çözmeyi dene, kaçarak ilgi bekleyerek bir yere varamazsın.. Biraz büyüyün artık, kaç yaşına geldiniz.. Selena Gomez hayranlığından belli adamın neden olgun olmanı istediği zaten..
01 Yorumla- +1 yıl
Olesine koydum be onu dkdndkd
+1 yılbiri seni değiştirmeye çalışıyorsa, seni olduğun gibi kabul etmiyorsa zaten onunla olmamalısın bence, her insanın çocukça hali de vardır olgun hali de sen kendini en yakın ona hissettiğin için her halini, kendi halini ona göstermişsin ama o senden farklı biri gibi davranmanı bekliyor bu yüzden onunla daha fazla devam etmeni önermem, bir yaştan sonra zaten dediğim şey oturacaktır eğer sende hiç olgunluk yoksa zamanla olacak bir şey zaten
00 Yorumla
+1 yılSeni böyle kabul etmesi lazım. Bende aynıyım. Bazen o kadar mızmızlanıyorum ki annem bile katlanmıyor o katlanıyor. Ya bana sinirlenip sinirinden ağladığını gördüm yani. Ve çok çabaladım olgunlaşmak için. Normalde çok da olgunsun der herkes. Fakat onun yanında öyleyim. Yapacak bir şey yok. Bunu ona anlatmaya çalış..
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Olgun kadnlar gozdedir her zaman. erkekler bu tarz kdnlara baylrlar. ama isteyince olgun olunmuyor sadece bir tavsym asla surat asma ne sorunun varsa otur konus niye yazmdn niye gelmdn niye aramdn diye dır dır etme sen uzerine duseni yap erkekler ilgilerini pek belli etmezler onun yerine sen ara sor.
20 Yorumla
+1 yılönce çocukluğunu yaşa sonra hayat seni ister istemez olgunlaştıracaktır. onun için olgun olmak nedir afedersin ağaçtaki armutmusun olgunlaşacaksın bence o çocuğa yol ver gitsin. dalından yeni düşmüş olgun armut bulsun
30 Yorumla
+1 yıldaha 18 yaşındasın ne kadar olgun davranabileceksin ki. cocugun amacı seni rencide etmek ve olgun bir adammış gbi davranmak bakma sen ona kendn ol. olgun görünecem diye kendini kasıp zevklerinden eglencelerinden mahrum etme kendini
30 YorumlaErkekler olayların ayrıntılı incelemez pek. Biz ıncıga cıncıgına kadar bakarız sonrada üzülürüz. Bende artık onlar gibi yüzeysel yaklaşıyorum amaan diyorum en iyisi bu.
00 Yorumlaher basit şeye trip atma biraz bazı şeyleri alttan almaya çalış fazla sıkma onu bir süre, ona biraz vakit ayır kafasını dinlemesi için bir süre böyle davran bakalım ne oluyor
00 Yorumlaogunluk tecrubelerle edinir olgun olunmez isteyerek ozaman yalan olur senin yaşinde her kez çocukça davranişlar sergilemesi normaldir yillar zaten olgunlaştiriyor insanlari zamani gelince
00 YorumlaO çocuk sana açıkça demiş ki; Olsanda olur, olmasan da..
Birini seviyorsam eğer, değer veriyorsam hiç bir hareketi batmaz. Çok absürd bir durum varsa da güzel bir şekilde anlatırım.00 Yorumlabelkide oylesindir bir oz elestiri yap ama oyle degilsen hatakarini goremiyirsan ona nasil biri olayin ne yapayim neyi duzelteyim diye sorki detaylari ogren ona gore artik uygular uygulamazsij
00 YorumlaAyrılıyorsan ayrıl de ona mı kalmış olgunluğunu tartmak denyo.
22 Yorumla- +1 yıl
Seviyorum ama :(
cocuk kac sen kac yasindasin ki olgun luk istiyo senden
00 Yorumla
+1 yılTrip atmaktan, tavir alip kusmekten vazgec mızmızlık yapma sikayet etme bunaltma konusarak halledin her olayi buyutme tartisma yaratma.
00 YorumlaAman bahane bulucak ya sebep ariyor isine gelmeyince cocuksun olgun ol hep ayni terane
01 Yorumla
+1 yıl18 yaşında ne diyo o ya
00 Yorumlaolgun ol sende ya da ayril
05 Yorumla- +1 yıl
Daha nasil olabilirim ki napicam
- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYaşım 1o ne diyon lan deseydin
00 Yorumla
+1 yılHer şey tamsm bir olgunluk eksik vaybe
00 Yorumla
+1 yılhaklı ozaman
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım