Merhaba kizlar. 1.5 yillik evliyim. Eşimle cok iyi anlasiyoruz ama onu bir konuda uyarsam kiyamet kopuyor. Hemen sesi yükseliyor ve beni susturuyor. Evlenmeden önce asla susan biri değildim ama bagirmaya baslayinca mecbur susuyorum ve goz yaslarina boguluyorum. Karakterim degisti bu durumdan cok rahatsizim kendime olan guvenimi kaybettim. Esime bisey soylemeye cekiniyorum artik
Cevabın nedir?
+1 yılOturup karşılıklı konuşun ve bu durumu aynı burada anlattığın gibi eşine anlat ne hissettiğini ne düşündüğünü değişimini ve seni rahatsız eden duygularını bunun yanısıra ona olan sevgini zaafını dile getir sana karşı neden öyle değiştiğini sor bir derdinin olup olmadığını ya da başka bir sebebi mi var bunu sakin bir dille konuşarak egomuzu kişiliklerimizi bir kenara bırakarak anlaşalım de
01 Yorumla- +1 yıl
konusmayorum artik. yazili iletisim kurabiliyorim bu konuda kirildigimi ozguvenimi kirdigini soyluyorum. karakteri boyle degisim olmadi yani. evlenmeden oncede boyleydi ama ayni evde olmayinca fazla takmiyosunuz.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılUyarirken başka şekilde dile getirmeyi denesen olmaz mı?
023 Yorumla- +1 yıl
ne gibi mesela
- +1 yıl
gayet tatli dille canim bitanem diyerek basliyorum uyarmaya
Cevap sahibi+1 yılFarkli bir söyleyiş tarzi dene. Demek istedigim bitanem canim filan değil.
- +1 yıl
mesela ne?
Cevap sahibi+1 yılÖrnek ver mesela uyaris tarzını. Bende ona gore soyliyim.
- +1 yıl
"canim aksam herkesin icinde uyardin beni bir daha toplumda uyarmani istemiyorum" dedim verdigi cevap toplumda senden baska kimse duymadi beni ben senin esinim sen bensin ben senim uyaririm gerektiginde seklinde ses yukselerek devam etti.
- +1 yıl
ama ben kendisini uyarinca kiyameti kopariyor madem o ben ben o yum benim de onu uyarmaya hakkim yok mu gercekten cok daraldim artik 😞
Cevap sahibi+1 yılSen net emir verir gibi gelmissindir ona ya da buyutuyormussun gibi.
"Canim sen bugun beni uyardin toplum icerisinde ama bunu evde ya da yalniz basimiza kaldigimizda yaparsan, daha çok sevinirim." diyebilirsin mesela.- +1 yıl
emir verilmesinden nefret ediyor evet. ama bir cok yöntem denedim. kendine gelince esinim uyaririrm diyor ben uyarinca ofke ofke ofke kendi dedigi ile celisiyor. ben ozguvenimi kaybettim ve bence sebebi bu
- +1 yıl
sizin dediginiz gibi de deneyecegim ama su an o kadar yorgunum ve o kadar doluyum ki
- +1 yıl
hic istemedigim halde hemen gozlerimden yaslar geliyor. bu zayifliktir istemiyorum ama engelde olamiyorum
Cevap sahibi+1 yılO zaman sen biraz sakinleş, onu biraz kendi haline bırak. Belki o da kompleks haline getirmistir bu uyarilma durumunu. Artik belki onunda canina tak etmistir. Anlayis gostermeye calis. Evlisin cunku, sevgili degilsin ki.
Cevap sahibi+1 yılSinirlerin bozulmus o zaman senin.
- +1 yıl
sürekli uyarmiyorum ki. ayda 1 bile olmuyordur. zaten soylemeden once de cekiniyorum.
Cevap sahibi+1 yılAma sonuçta evlenmissiniz. Ya bu sekilde kabulleneceksin ya da biraz daha yumusatacaksin zamanla.
- +1 yıl
yardiminiz icin cok tesekkurler
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.
- +1 yıl
konuştum boyle durumlarda sakin ol de bana sakinles oyle konusalim de dedi. herseyi doktum icimdeki
Cevap sahibi+1 yılİyi o zaman, en azindan çözüm yolu için adım atmissiniz, sevindim senin adina. :)
- +1 yıl
ama yine konusurken bile gozlerimden yaslar akti nefret ediyorum boyle hemen sulugoz gibi. Aglamak zayiflik gibi geliyor bana. Onu cocuk gibi tembihledigimi düşünüyor sanirim senin dedigin gibi dile getirme şeklinden kaynaklı.
Cevap sahibi+1 yılAynen ondan kaynakli olabilir. Aglamak bence zayiflik degil ya, sonuçta insansin ve duygularin var, tabikide aglarsinda gulersinde... Senin sinirlerin biraz yipranmis ondan dolayi daha cabuk agliyorsun ama zamanla biraz daha toparlarsin merak etme. :) Kocana karsi biraz daha anlayisli olursan, daha guler yuzlu ve destekci davranirsan, o da kendinin yanlislarini anlar zamanla, sana daha toleransli davranir. İnşallah daha iyi olursunuz.
- +1 yıl
benim cok sert bir yapim var en yakin arkadaslarim bile agladigimi görmez. ama simdi hemen musluklari aciyorum. ben sert konusurum daha önce yakin arkadaslarimda bundan yakinmisti ne azarliyosun diye. bundan sonra daha dikkatli olayim en iyisi. yapici yorumlariniz icin tekrar tesekkurler
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. :)
+1 yılBaskin bir erkek modeli duygusal ve sozlu baski altindasin umarim fiziksel baski da yoktur siddet gibi. Kolay degilim ses tonunu ayarlamasini soyleyebilirsin. Oturup konusun kirildigi seyleri dile getir. Biraz duygusal biriyse kucuk kagitlara notlar yazip gorecegi yerlere not birakman tatli dille onu bu davranisini degistirebilir.. kucuk tatli sozlerde olabilir
16 Yorumla- +1 yıl
siddet yok asla. sadece cok sinirli biri. her zaman degil genellikle onu uyardigimda
- +1 yıl
Olmamasi lazimmbazi erkekler kisiler haksiz oldugunu ifade edince boyle ses yukselterek karsisindakini pasife edip suclarini bastirmaya calisir oysa ki hos bir soz ya da evet haklisin hayatim dense ne kadar da guzel olur ama malesef aciziz sen bilirsin demeye haklisin birtanem demeye uzme kendini zamanla ya daha siddetlenir ya da zayiflar siddetlenirse zaten yapacaklarin belli... ama umarim araniz tatliya baglanir
- +1 yıl
bir sekilde tatliya baglaniyor zaten kus duramiyoruz ama ben yipraniyorum anlatamamktan cok yoruldum
- +1 yıl
Is de gun geliyor yavas yavas susmaktan ertelemekten insan yiparaniyor dedigin gibi yoruluyor ve sonrasinda kucuk sacma sapan birseyden dolayi ofke patlamalari oluyor ve akabinde kusmeler evi terk etmeler ve bosanmalar. Arkadasim yapacagin sey bir sorun varsa sakin ama sakin ertesi gune erteleme cunku çığ misali sikintilar buyuyor ve icinden cikilmaz hale gelebiliyor.
- +1 yıl
cok tesekkur ederim sakinlesince hem ben hem esim konusmayi deneyecegim ama sinirli bir karakteri var ve benim cok kirilgan bir yapim var
- +1 yıl
anliyorum birbirinizi kirmayin insan pisman oluyor saygilar
Aile & Toplum konusunda 436 cevap paylaştı. terapi işe yarayabilir. illa varlıklı olman gerekmez. devlet de sunuyor artık bu konularda gerekli hizmetleri.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
20Cevap
+1 yılÇünkü seni bastıra bastıra sönük bir karakter haline getirmiş. Aciz ve korkak hissetmeni sağlıyor böylece sende konuşmaya çekiniyorsun. O adam yakında seni de döver. Allah korusun inşallah yaşamazsın da az sesini çıkarsan dövecekmiş gibime geliyor. Boşan diyeceğim de boşanamam diyeceksin. Bu yüzden Allah seni korusun.
14 Yorumla- +1 yıl
yok ben bağırdığım zamanlarda da saga sola vuruyor ama bana vurmaz. o son olur bunu bilir. aslinda saygili biri cok da kibar ama uyarilma kinusunda sikinti yasiyorum. benim soyleme tarzimdan belki belki de kendi karakteri
- +1 yıl
Öfkesini kontrol edemiyor ve sana tartışma sırasında psikolojik baskı yapıyor. Peki bir gün öfkelenip kendini kontrol edemediğinde duvara değilde sana vursa ve istemeden yaptığını söylese sen seviyorum diyeceksin. Bunun çaresi yok o eşi boşamaktan başka. Sen de boşamıyacağına göre bir daha gereksiz konuşma. Öfkesini senden ne zaman çıkaracağı belli olmaz.
- +1 yıl
sozlu siddet baska fiziksel baskadir seviyorum demem o kadar uzun boylu degil.
- +1 yıl
İnşallah demezsiniz.
+1 yılcesaretini topla ve konuş. Susma ezdirme kendini yoksa daha ileri gider
01 Yorumla- +1 yıl
konusuyorum ama tekrar ayni olay yasandiginda yine ayni seyleri yasiyorum.
+1 yılSizin şu hayvan sevginiz başınıza ne dertler açıyor işte bak
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsende sesini çıkart bakalım ne olacak. diğer türlü ezik kalacaksın.
116 Yorumla- +1 yıl
cikarttigim zaman ofkesi 10 kat artiyor. bazen trafikte oluyoruz cikarmiyorum sesimi. ama ben cikarsam o benden daha cok cikariyor. hakli veya haksizligimi degil bu bagirma olayini hazmedemiyorum
Cevap sahibi+1 yılartsın. ne olacak. nereye varacak. nereye kadar sesini kısacaksın? sonu yok bu işin.
- +1 yıl
korkuyorum ama bu seferde sinirlenince bana karsi asla ama saga sola vuruyor
Cevap sahibi+1 yılnereye kadar korkacaksın? kendine sor bakalım. senin bu evlilikteki durumun ne? çilemi çekeceksin yoksa mutlu mu olacaksın? adam seni pek mutlu edecek gibi durmuyor. saygısı yok. sevgisi zaten yok. eee? nerye kadar bu hayatı çile gibi çekeceksin. sen dur demezsen kimse gelip dur demez.
- +1 yıl
saygisi var sevgisi de var. bu kaniya nerden ulastiniz bilmiyorum. ama cok sinirli sadece bu ozelligi var.
Cevap sahibi+1 yılböyle gösteriyo demek ki.
- +1 yıl
sorun sinirli olup bir anda parlamasi ben sert de yumusakda konusmaya uyarmaya baslasam olmuyor olmuyor olmuyor
Cevap sahibi+1 yılseven insan sevdiğini kırmaz. sinir işin bahanesi. aç gözünü. görmek için gözünün morarmasımı gerek? seni dinlemiyormuş bak söylüyorsun. bu da saygısı olmadığını gösterir. seni ciddiye almıyor. daha görmen için ne gerek?
- +1 yıl
esim sinirli ve bagiriyor nasil bas edebilirim dedim benden nefret ediyor demedim. yapmayin
- +1 yıl
beni onu uyardigim zamanlarda dinlemiyor. diger konularda sonuna kadar dinler yardimci olmaya calisir
Cevap sahibi+1 yılonun sinirli olmasımı bütün davranışlarının nedeni? seni dövse sinirinden, sövse sinirinden!!! ya bu adamın oluşturan başka bir şeymi bu sinir? kendinden farklı bir bedenmi? kişimi? hepi topu bu adam huyuyla suyuyla psikolojisiyle. sen eğer onu savunmak için "-sinirli "bahanesine sığınıyorsan sesini cıkarmıyorsan daha cook soru yazarsın buraya.
- +1 yıl
bu buraya sordugum ilk soru. insalnlari ayriliga yonlendirmek kolay. sizin aileniz hic mi bagirmadi size anne babaniz evi mi terkettiniz. dayak ve aldatma ayri boyuttur. burda sedece ofkeli bir esi nasil sakinlestirebilirim diye soruyorum. yapmayin lutfen ayrilik çözüm degildir.
Cevap sahibi+1 yılayrıl demedim. ama dengeyi sağla. sen de sesini cıkart. sen sesini çıkartıyorsun diye ayrılıp gidecekse o adamlığından utansın. evi ev yapan eşlerin birbirine olan saygısı sevgisidir. bir tarafa bağırıp çağırırken diğer taraf sesini çıkartmıyor.. neden? huzur bozulmasın. ama huzuru bozan bagıran kişi bunu nasıl öğrenecek. algılayacak. hatasını.
- +1 yıl
himmm afedersiniz diger yorumlarda direk bosa yazmislardi da onunla karistirdim. ben sesimi cikarttigim zaman sesler iyice yükseliyor ve ben daha cok kiriliyorum yipraniyorum iste
Cevap sahibi+1 yılevi ev yapan kadındır. mücadele etmek size düşer. erkekler biraz ergendir. sakin zamanların da bu sinir sorununu onunla konuşamyı deneyeblirsin.
- +1 yıl
sakin zamanlrda sarip sarmalar hak da verir ama ofkelenince don bastan yine aynisi. ve beni cok yordu bu artik. bende bir yetiskinim bazi seylerde onu uyarabilirim ama o neden bilmiyorum uyarilmaktan hic hoslanmiyor.
Bundan rahatsız olduğunu söyle oturup sakin sakin konuşun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sen 2 katı bağır bak
o zaman nasıl pısıyor
sen sustugun için bağırıyor zaten13 Yorumla- +1 yıl
ben bagirdigimda ates cikiyo gozlarinden resmen 😊
- +1 yıl
daha cok bagirip sinirleniyor demek
+1 yılBana bir daha bağırırsan bağıracak bir eş bulamayabilirsin de. Bence yaptığı saygısızlık
17 Yorumla- +1 yıl
tehdit etmeye gelmez. bu tur tehditlerden hic hoslanmaz. kendi de farkinda bu ozelliginin aslinda bagirmak kirici oluyor cunku
- +1 yıl
cok saygili ve kibar biridir. karakteri diger erkeklerden cok farkli. ama uyardigim zaman kabullenemiyor sesi yukseliyor
- +1 yıl
O zaman hiç tepki vermeden başka bir yere git ve kapıyı kilitle, uzun süre muhatap olma
- +1 yıl
aynen onu yaptim ama ne ginul almaya ne konusmaya gelmiyor
- +1 yıl
Bu özelliğinin farkında olan kibar birisinin bir süre sonra gelmesi gerekir
- +1 yıl
naz cekmek diye bir ozelligi hic olmadi bugune kadar. kendi kendime küsüp kendimi kapattigimla kaldim hep
- +1 yıl
Bilemedim😕
+1 yıldaha yeni evlisin nasıl başlarsa öyle gider bence erken önlem al
18 Yorumla- +1 yıl
ne gibi önlemler alabilirim. bu konuda tikaniyorum iste
- +1 yıl
bir dahaki bagirmasinda hiç cevap verme kus resmi ol yanında gülme konuş ama resmi ol neden diye sorarsa cevaplama bir süre sonra gönlünü almaya gelince söyle
- +1 yıl
gönlümü almaya gelmiyor iste esimin karakteri cok farkli. dunden beri gelip almadi gönlümü konuşmuyorum yaninda bile uzun sure oturmuyorum
- +1 yıl
kusmek care olmuyor yani
- +1 yıl
ya şimdi uzun anlatacam yataktaki işe gelene kadar konuşma o zaman dayanamaz gönlünü alır sen cayma suçlu sen değilsin
- +1 yıl
ben ozguvenimi kaybettim ve bu benim cok canimi yakiyor. dediginizi denerim
- +1 yıl
çok kötü birşey özgüveni kaybetmes inşallah yuvaniz daim olur iyi günler
- +1 yıl
tesekkur ederim iyi günler
+1 yılUyarma sende bırak ne hali varsa görsün, birde böyle düşün
015 Yorumla- +1 yıl
sonu bana dokunuyor ama. mesela yuksek sesle konusma diye kendi uyariyor beni aile icinde benim duyacagim ses tonunda. bende uyarma beni deyince kiyamet kopuyor. sesini yukseltiyor
- +1 yıl
Ama böyle sen ters gitmiş olmuyomusun benmi yanlış anladım acaba
- +1 yıl
tamam desen konu uzamaZ bence
- +1 yıl
Bende öyleyim aslında sinirlenince sesim yükseliyo farkında olmadan
- +1 yıl
İstem dışı
- +1 yıl
yok tam anlatamadim sanirim. kendi beni uyariyor ben ses cikarmiyorum cogu zaman hakli evet olabilir diyorum. ama kendisine lavaboda sakal kilini birakma diye uyarsam dahi ya duymazliktan geliyor ya bana öğretme tarzi ifadeleri oluyor. ben esimle basit biseyi bile konusmaya cekiniyorum
- +1 yıl
Şimdi anladım, kendine gelince üste çıkmaya çalışıyo kötü bir durum ya
- +1 yıl
Nasıl baş edebilirsin bilemiyorum, umarım herşey yoluna girer
- +1 yıl
yani haksiz oldugunu kabul etmiyor ona gore ben cocukca dusunuyorum kucuk seylere takiliyorum
- +1 yıl
Ee peki önceden nasıldı? sonradanmı böyle oldu? sana bişey sölimmi sen ne yapsan ne sölesen anlatamazsın biliyomusun
- +1 yıl
Benimde başıma gelmişti, insan kendini yiyip bitiriyo
- +1 yıl
evet anlatamiyorum her seferinde bastan aliyorum ama anlatamiyorum. hep boyleydi benden once de sinirli korkutucu bir siniri va. kendi annesi kardesi bile demis zamaninda
- +1 yıl
Hiç bişeyi kabul etmezki çözümde bulamazsın, doğru zamanı bekle bir konuş sakince
- +1 yıl
tesekkurler 😚
- +1 yıl
Rica edrm
+1 yılyanlış yapıyor ama bunu sakin bişekilde konuşmanız gerek... hep böyle olursa sevgi saygı biter
10 Yorumla
+1 yılBunu onunla konusmayi denesene konusarak cozebilirsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılakşam saat 3 te bağıra bağıra kavga eden sizmiydiniz :D :D
02 Yorumla- +1 yıl
yok o bizim ust komsumuzdur 😄
Cevap sahibi+1 yılla ciddiyim akşam bizim apartmanda sizin gibi 1 yıllık felan evli yeni çift var gece 3 te kıyamet koptu valla
+1 yılSusarsan daha çok ezilirsin
00 Yorumlayakında patakta var, benden söylemesi...
10 YorumlaDuzgunce konusmaya calis.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılAl karşına burda yazdıklarını söyle
01 Yorumla- +1 yıl
söyluyorum ama her seferinde basa sariyoruz evet ofkeli oldugunu kabul ediyor sarip sarmaliyr ama sonra yine ayni olayi yasiyoruz
o kadar baskı altında hayatta yaşayamam kaçarim.
00 Yorumlakıyamam ya :(
10 YorumlaEşiniz kaç yaşında
02 Yorumla- +1 yıl
34 yasinda
Ayril
10 Yorumla
+1 yılbana bağırma de :D
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılesin ne yapiyor sen aglayinca?
01 Yorumla- +1 yıl
hic birsey bagirmasi azaliyor susuyor
- Aile & Toplum konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılsende bağır avazın çıktığı kadar.
00 Yorumla çocuk yoksa boşa
15 Yorumla- +1 yıl
Yuva yıkmak okadar kolay mı? Bozguncu olmak kolay yapıcı olmak zor ve zor olan her zaman daha değerli ve güzeldir. Annen baban sana her kızdığında ozaman seni evlatlıktan reddetsin ya da sen evi terk et. Bu nasıl basit bir düşünce yapısıdır
- +1 yıl
Millet ne der derdi bambaşka onu demiyorum zaten. Kadın cinayetlerine gelincede her erkekten koca ya da baba olmaz onu seçen kişi karakterinde bir sakatlık görmüyorsa önceden ozaman baskı altında ya da görüşü kapalı daha cahil zihniyetli aile yapısı altında büyümüştür muhtemelen
- +1 yıl
abartmayin esim dovuyor demedim aldatiyor da demedim.
+1 yılDert etme.
02 Yorumla- +1 yıl
😊 ayni esim gibi konustunuz
- +1 yıl
Öyle yap cidden en mantıklısı.😂
+1 yılsen de dişini göster
00 Yorumlasıradan türk kızı :)
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılCocuk yoksa ayril
00 Yorumlaağzını tıka
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 24,4b cevap paylaştı. Konuş sakin ol de
00 Yorumla