İnstagramdan başka kızları takip ediyor. Acaba anlam çıkarmalı mıyım onlarla da mı konuşuyor. erkekler siz neden takip edersiniz? 😕😑
Cevabın nedir?
+1 yılŞimdi, normal kızlarsa ünlü olmayan, sıkıntı. Yani takip eden, yazışır da. He şu var. Sevgilim var diye, hiç karşı cinsten arkadaşım olmamalı mı? Belki normal konuşuyor. Tek seninle mi konuşacak? Yani bence takılacak şey değil. Sevdiğinden eminsen, güveniyorsan sıkıntı olmaz. Bir şey yapmaz o, merak etme.
34 Yorumla- +1 yıl
En İyi Cevaplar
- İnternet & Teknoloji konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılArkadaşımdır takip ederim. Arkadaşım değilse de güzel kızları takip ederim, ama gidip de yavşamam instagramdan. Fotosuna falan bakar geçerim. Gerçekte tanımadığım insanlara genelde yavşamıyorum.
116 Yorumla- +1 yıl
Yavsamanin da bir raconu var diyosun😂
Soran+1 yılBen varken niye başka kızlar? 😞 ya da sen neden sevgilin varken
- +1 yıl
@sahtimsahbazoldum yavşamak bir sanattır. Usulüyle yavşamak dorğudur kızların da istediği o zaten. Ama gidip de "danışabilir miyiz güzel boğyan" diye sorunca engel yersin yani asjghkjasgh
- +1 yıl
Sen varken başka kızlar değil, sevgilim varken yeni kız takip etmem, ama önceden takip ettiğimi de silmem.
Soran+1 yılO etti demekki onlarla konuştu
- +1 yıl
Herkes farklıdır. Ben öyle yapıyorum diye sevgilin de yapacak diye bir kaide yok
Soran+1 yılHepiniz aynısınız.
- +1 yıl
... Burdan bunu mu çıkardın.
Soran+1 yılEvet. s
- +1 yıl
:/ Yanlış bence.
Soran+1 yılO zaman ne. s
- +1 yıl
Bana niye trip atıyosun :O
Soran+1 yılTripli biriyim kusura bakma.. s
- +1 yıl
Önemli değil :D
- +1 yıl
Demişsin ya yeni takip etmem ama eskiyi de takipten çıkmam, peki eskiden takip ettiklerini likelamaya devam eder misin?
- +1 yıl
@Anadolukartallari ben takip ettiğim veya tanıştığım her kıza romantik veya cinsel hisler beslemem. Like atarım, konuşurum, yeni tanıştığım biriyse takip ederim vs. bunlar ilişkimi etkilemez. Zaten etkiliyorsa bir problem vardır. Takip ettiğim çok güzel bir kız vardı, kız arkadaşım da onu takip etmemden rahatsız oluyordu, ben de bu sebeple takipten çıkardım çünkü üzülmesini istemedim.
İnternet & Teknoloji konusunda 938 cevap paylaştı. Kerem Aslı için çöllere düşmüş, Ferhat Şirin için dağları delmiş. Seninki de gitmiş kızları takip etmiş. Şans işte 😂😂😂 konuşuyordur tabi mendebur.
170 Yorumla
- İnternet & Teknoloji konusunda 462 cevap paylaştı.
+1 yılNe demek başka kızları takip etmek.. O instagram silinecek o kadar...
107 Yorumla
Soran+1 yılTakip etmekle kalmayıp resimlerini beğeniyor
- +1 yıl
Ağırlığını koysana alala, bak ben bile sinirlendim. Sen ne oluyorsun hayatında da başkalarını beğeniyor. Dengesize bak sen.
Soran+1 yılHm haklısın ama. bende beğeniyorum aslında takıp edip
- +1 yıl
Yavrucum o zaman çocuğa laf atmayacaksın. Ama sizden bir şey olmaz yakında ayrılırsınız demedi deme.
Soran+1 yılHm niye öyle düşündün 😕
- +1 yıl
Canımcım benim, şimdi sosyal ağlar zaten sıkntı hele ki bu zamanda. Vallahi kimseye güven olmaz ona da sana da hoş ve ilgi gösteren biri yazsın bakayım nasıl hemen yelkenler suya iner.
Soran+1 yılHaklı olabilirsin. s offf
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
16Cevap
Bakın gerçekten sıkıldım ben sürekli aynı ben onunla sevgili olduğum tarihten beri bir erkeğe gt yapmadım ama o her geçen gün yeni yeni kızlar takip ediyor kızlar normal de değil bikini falan ben bikinili fotoğrafımı paylaşınca kavga ediyoruz sürekli yeni kızları takip etmesinden sıkıldım ne zaman girsem yeni bir kız çıkıyor ben bir erkek takip edince "kim bu ne iş" falan yapıyor ne desem bilmiyorum onu sıkmak da istemiyorum bu yüzden konuşmuyorum bu konuda ama yeter yani eski flörtü ile konuşuyor bana ss atıyor bunu ben yapsam bir hafta konuşmaz benimle sürekli böyle yapıyor işim var diyor çalışıyor okay ama instagrama girmeye zamanı oluyor bana olmuyor deliricem
72 Yorumla- +1 yıl
Ben de ayni problemi yasiyorum hem de kat ve kat. 2 yildan fazla iliskimiz var onunla iliskimizden 6 ay sonra kizlarla ilgili muhabbetini ogrendim bir sekilde tum hesaplarini ele gecirdim ki ne goreyim orda burda bana arkadasim dedigi kisilerle flortlesiyormus!! Zorda olsa affettim onu ama her gun yeni kiz ekledi. Ben kizdim o sildi yine ekledi yine konustu ARKADASCA!!. Bir gun bir hata yapti ve arkadasina (!) Gonderecegi mesaji bana gonderdi ve yine flort mesaji cok kavga ettim yine baristik daha bugun yine hesaplarini ele gecirdim ve yine... Ben ona hayatimi verdim ama yine ayni seyi yapti bugun ayrildim yeter hayata kustum
+1 yılBenim erkek arkadaşım da başka Bi kızı takip ediyordu hayvansever bir kızdı erkek arkadaşım da hayvansever erkek arkadaşım hayvanları için kızdan ilaç yardımı istiyordu kızın fotolarını beğenmiş Bi kaç tanesini ama kızın sevgilisi varmış ben benden daha öncede takip ettiği bir kızmış ama birbirlerine bacı abi diye hitap ediyorlardı ben çıkar dememe rağmen kızı çıkarmadı ben de sinirlendim kızın erkek arkadaşına yazdım dedim kız, arkadaşınıza, söyleyin erkek arkadaşımı facesinden çıkarsın akşam vakitleri hayvan sevgisi adı altında konuşuyorlar birbirlerinin fotolarını beğenmişler dedim sonrq, kız kendisi çıkardı facesinden
100 YorumlaBenim eski sevgilim kızları takip ediyordu ama takip ettiği kızlar onu takip etmiyordu ve gönderilerini beğeniyordu bak dedim çıkar onları rahatsız oluyorum geçiştiriyordu yok onlar çıkarlar bilmem ne o çıkarmayınca bende şüphendim sonra sen bana güvenmiyorsun karşımdaki şüphe edemez benim kafam rahat olcak bilmem ne şüphenmemi istemiyorsan şüpheneceğim HARAKETLERİ yapmıcıksın o zaman sonra o kızları tanıyorum ve beğenirim diyo kız seni takip etmiyo neyini tanıyosun sonra ayrıldık iyi ki ayrılmışım
20 Yorumla
+1 yılBenim düsüncem şu senin yaninda gerisini hadi ordan et hosuna gitmiyosa bunu dile getir getirmemezlik yapma benimde sevgilim war bende cok takiyorum heleki ben instagram hicbisey kullanmiyorum ama eger instagramda baska bi kiza yazarsa onun hayatini severim bukadar eger bi sevgilin warsa onun kiz arkadasi olmaz eger
00 Yorumlainstagram facebook ne ya eskiden bunlar yokken huzur vardı
403 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum 😦
- +1 yıl
aynen be 😢
- +1 yıl
Şimdi yeni biriyle tanışırken facein neden yok instagramın neden yok sanki kolun bacağın eksik gibi kesin olması gerekiyor gibi. Olunca neden bizim resmimiz yok neden ona baktın neden şu seni takip etti bunlar gerçekten ciddi sorunlar oldu sevgiliden öte yuvaları dahi yıkar duruma geldi üzülüyorum.
Benimde sevgilim kızları takip ediyor kıskanıyorum ama ben onu kısıtlasamda onun içinde varsa devam eder takip etmeye, ayrıca sizde sanaldan tanışmışsınız bizim gibi şöyle bir sözüde unutma sana yazan senden öncede yazmıştır sonrada yazabilir 😉
100 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 2,5b cevap paylaştı. Rahat bırak çocuğu, karaktersiz biri ise ne yapsa zaten engelleyemezsin...
69 Yorumla
Soran+1 yılHm haklısın ama. nasıl anlicam konusup konuşmadgnı
Soran+1 yılBir ara soğuk davrandı. şimdi çok iyi ms
Soran+1 yılDiğer kızlardan yüz bulamadığı için mi diyorsun
Soran+1 yılAçık konuşsan
Soran+1 yılHm doğru olabilir..
- İnternet & Teknoloji konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılsevgilinin takip etmesinden birşey olmaz ama esas sıkıntı o kızlarda sevgilini takip ediyor mu yani
131 Yorumla
Soran+1 yılBazıları takip ediyor. Fotoğraflarını da begeniyor
- +1 yıl
o sıkıntı işte kandırılar çocuğu bak demedi deme
Soran+1 yılBenimle arası gayet iyi ilgisi felan ama. bir ara soğuk davraniyordu
- +1 yıl
başka kızlara çakması için seninle arasının kötü olmasına gerek yok o bir erkek
Soran+1 yılEe ne demek yani. s😡
- +1 yıl
yabana ne kızıyorsun yaa git sevgiline kız :@
Soran+1 yılYa sana kızmadm ona kızdım 😂
- +1 yıl
hee tamam kız ona o hakediyor :)))
Soran+1 yıl10 tane kızı bile idare eder diyosun yani sen 😬
- +1 yıl
idare etmez ama tek tek elinden geçirebilir diyorum :)))
Soran+1 yılSonunda bana gelir 😜
- +1 yıl
ne biliyon belki arada senide elinden geçirip başkasına gidecek ;)
Soran+1 yılOnu yapamaz zor kız olduğumu biliyor 😛😛😛
- +1 yıl
belki çocuk zor kızlardan hoşlanıyor :)) farkındaysan sende itiraf ettin imkansız değilsin zor olansın sen ;))) ne demişler zor olanı hemen yaparım imkansız biraz vakit alabilir :)))
Soran+1 yılBen itiraf etmedim onun dediği bu. s
- +1 yıl
ooo o zaman çocuk şimdiden başlamış seni kıvama getirmeye yavaş yavaş..
Soran+1 yılNasıl yani anlamadım
- +1 yıl
yani sen zorsun falan filan diyerek seni aslında ters köşe yapmaya çalışıyor...
Soran+1 yılTers bir cevap verdikten sonra dedi bunu
- +1 yıl
dediği zamanın önemi yok klasik erkek taktikleri işte hatta sana sen diğer kızlar gibi değilsinde demiştir :))) dememişse de kesin yakında der
Soran+1 yılEe sonuç ne peki
Soran+1 yılNe yapmaya çalışıyor yani
- +1 yıl
Sence ne yapmaya çalışıyordur?
Soran+1 yılKandırmaya mı çalışıyor her istediğini yaptırabilmek için
- +1 yıl
bingooooooo ;) doğru cevap
Soran+1 yılO zaman ne yapmalıyım? Ters cevap çok veriyorum zaten.
- +1 yıl
ters cevap vermene gerek yok seni kullanmasına izin verme yeter
Soran+1 yılO nasıl olacak eninde sonunda aşık olmayacak mıyım
- +1 yıl
aşık olsan dahi aşıkının sana yanlış yaptırmasına izin vermemen lazım.. unutma ki sen bir ceylansın karşında ki bir kurt ve ilk amacı seni yemek
Soran+1 yılValla yiyemeyecegini biliyo
- +1 yıl
peki. ben diyeceğimiz dedim artık aranızda ki mesela ben karışmıyorum. kal sağlıcakla...
Gizli Üye(36-45)+1 yılben sevgılım varken bır kızı asla takıp etmem akraba tanıdık değilse tabı
97 Yorumla
Soran+1 yılFotoğrafını bile beğeniyor. s
Cevap sahibi+1 yılkızdığını soyle eğer akraba ıse sorun değil arkadaşsa tehlıkelı
Soran+1 yılAldatıyor tehlikesi yani
Cevap sahibi+1 yılolabılır erkekler zayıftır hemen senden ıyısını bulur tekmeyı yersın
Soran+1 yılBenden iyisi ona bakmayabilir
Cevap sahibi+1 yılIyla de bakam
- +1 yıl
Sen adamsın. Ne burcusun?
+1 yılerkekler mahallenin horozu gibidir :) her istediğinde istediği tavuğa rahatça sahip olmak ister :)
41 Yorumla
Soran+1 yılHm içime su serptin tsk
+1 yılKim olduklarını sor mantıklı bir açıklaması vardır belki
01 Yorumla
Soran+1 yılSorunca kıymete bindirir kendisinu
Benimde 2 aylık bi ilişkim var cidden 20 kızı falan takip ediyor çıkarmıyor da
00 Yorumla
+1 yılTakip edebilir konuşmadıkları surece
08 Yorumla
Soran+1 yılNerden bilcem ki sanki 😬
- +1 yıl
Fotoğrafı beğenmeyi de anlarım bir yerde belki çok yakn arkadaşlar vs. Ama konuşuyorlar sa sıkıntı onu da instagrama girerek öğrenirsin
Soran+1 yılKızı tanımıyorsa eğer.
- +1 yıl
O daha da sıkıntı dikkat et elden gitmesin git kıza ayar ver bir
Soran+1 yılGiderse gitsin sanki. Ben ayrılmak istiyorum ayrılmak istemiyor sanki hıh
- +1 yıl
Umursamiyor musun yani 😁
Soran+1 yılTam olarak öyle değilde beni istemeyeni bende istemem
- +1 yıl
Seni istemediğinden emin ol sonra bakarsın icabına
+1 yılGözü dışarıda demek :)
54 Yorumla
Soran+1 yıl😢😢 ciddi mi
- +1 yıl
Tabiki
Soran+1 yılSen eder misin
- +1 yıl
Benim işim olmaz :)
İnternet & Teknoloji konusunda 599 cevap paylaştı. sen hiç erkek takip etmiyor musun
08 Yorumla
Soran+1 yılEdiyorum ama beni takip ettikleri için o ise onu takip etmeden ediyor.
Soran+1 yılResimlerinide beğeniyor. a
Soran+1 yılHm mesajdan mı
Soran+1 yılAnladım. Beğenmiş bir fotoğrafını biri hemde sonradan. s
- 1 yıl
Bsy sorcam
+1 yılkonşmak için ne olcak. d
225 Yorumla
Soran+1 yılAma ben varım
- +1 yıl
niye sen kmsnki yane Jennifer Lopez felanmı? :D seninle sevgili diye başka kızlarla konuşamazmı
Soran+1 yılNe alaka Jennifer Lopez. s beni seviyorsa konuşamaz arkadaşım 😛
- +1 yıl
demek istedğimi anlamadn Jennifer Lopez olsan mesela insan öyle bir kıza sahip olduğu için başkasıyla konşmaz bile sen kendini fazla kaptrma derm sende konş başkalarıyla o konuşuyodur Allah bilir ama sen sevgiliyiz diye konşmyorsun ben o hataya çok düştm ayrıldıktan sonra bunu öğrennce kendini mal olarak görürsn sonra ben ne kadar malmışm ya dersn !
Soran+1 yılHm anladım. s haklilık payn var. s ama bana verdiği ilgi felan gayet iyi. s bir ara ilgisizlesti
Soran+1 yılYani ona. bakarsan ben haydi haydi başkasıyla konuşmam lazım
- +1 yıl
haklılık paym varda ne demek tecrübeyle sabittir bu söyledklerm :) sen ona karşı ilgili olduğun içindr o az bir şey tersle bakim yazıyormu :D eğerki yazarsa diğer kızlar gitmştr elden yokluktan yine sana döner bu işler böyle.
- +1 yıl
onunla sevgiliyim diye başkasyla konşmıcam muhabbetine girme kendi kendine ama en azından günah kazanmazsn. d
Soran+1 yılAnladım. TersliYorum geliyor yani anlaşılan kızlar yüz vermedi 😐 hm işte tilki donup dolasp Kürkçü dükkanına geri döner misali mi diyorsun 😬
- +1 yıl
biraz öyle diyelm tam öyle demiyelm :D yane sanmaki tek sennle konşyor yanılma sakın ne yane evlimisinzde başkasıyla konşmıcak? gerçi evlilerde konşyor ya
Soran+1 yılKime güvencen o zaman 😛 beni sevdiğini söylüyor ms
- +1 yıl
ahah yine güldrdn :D bizzat şahit oldum arkadaş konşyo kızlarla mesela 4 5 tane kıza seni seviyorum diyo nasıl olcak? :D
Soran+1 yılOhaaa iyice moralim bozuldu. s 😬 hepsiyle mi ilgileniyor. s
- +1 yıl
bak yanlş anlama böyle şeylerde var diyorum yane sennkiside yapar demiyorm :D başka bişeyde varda desem hep moralin bozlr. d burdan yazarsam olmaz üstüne alınanlar olr boşver bu kadar yeter bence. d
Soran+1 yılOlduğunu tahmin ediyordm ama. s benimki yapsa tavırdan anlaşılır heralde. s
- +1 yıl
heralde :) neyse daha fazla moralini bozmak istemem
Soran+1 yılHm söyle ya. s kafamı açıyorum
- +1 yıl
bak şimdi öncelkle yanlş anlamazsan yaşın kaç ve kaç kişiyle çıktın şimdiye kadar ona göre cevap vericem
Soran+1 yıl19 2 kişiyle çıktım bu 3
- +1 yıl
benm gibisin pek çıkmazsn belliki ama neyn ne olduğunu pek bilmiyorsn. yane erkeklern çoğu öyledr ama çıktığın kişiyi tanımadığım için pek yorum yapamıcam ama sana örnek vericem oku.. ben can sıkınıtısndan bazen facede fake kız hesabı açıyodm Allah seni inandırsın inanmazsan sende fake açarak deniyeblrsn. adamların çocuğu var facede yazyolar, 60 yaşındaki adam yazyo sen sevgilim yazmaz diyorsun evli adamlar yazyor ! o yüzden kimseye bağlanma sakın kime güvencen.
Soran+1 yılEvet pek tecrübeli değilim bu konuda. Ama işte konuştuğunu hissedebiliyorum başkalarıyla. Ama facebook şifresini verdi ve dondurdu. Biliyorum yazıyorlar evli olanda aldatıyor
- +1 yıl
sadece konsmak faceden ya da instagramdan olmaz bunuda unutma !
Soran+1 yılHm haklısın. s o zaman ayrılaym mı
- +1 yıl
benm dememle yapma yane eninde sonnda ayrilacaksn dimi zaten erken ayrilrsan daha az uzulrsn..
+1 yılAranıyordur😂 sen gidince onlara yazıcak😂
13 Yorumla
Soran+1 yılAyrılmak isteyince de ayrılmıyor. s
- +1 yıl
Sende yakışıklı erkek takip et ne yapıyorsa aynısını yap
Soran+1 yılYapıcam 😂
Evlenince bir tek seni takip eder kasma.
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılIliskiniz sanal mi?
07 Yorumla
Soran+1 yılEvet ne oldu ki
- +1 yıl
Instagramdan mi tanistiniz niye bubkadar takildin. kendisine sordun mu ne diyor?
Soran+1 yılEvet.. sormadım ama. neden resimlerini beğenir anlama. veremiyorum
- +1 yıl
Tanidigi kizlar mi tanimadigi mi? Ben olsam nerden taniyorsun neden takip ediyorsun diye sorardim
Soran+1 yılTanıdığını anlarım. Tanımadığı da var.
- +1 yıl
Tanimadiginin hesabini sor
Soran+1 yılSorarsam kendini bişey sancak
Sen de erkekleri takip et
10 Yorumla
+1 yılBurcu ne merake ettim sadece
10 YorumlaBence takip etmesin
10 Yorumla
+1 yılkonuşuyor olabilir
40 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılAyril
31 Yorumla
Soran+1 yılAldatıyor mu yani
+1 yılGözü dışarlarda.
14 Yorumla
Soran+1 yılHm peki 😢😢
- +1 yıl
Öyle vallah üzülme.
Soran+1 yılAyrılmalı mıyım
- +1 yıl
Durman hata.
İnternet & Teknoloji konusunda 7,7b cevap paylaştı. takip etmem