Takmıyorsa onun sözlü olduğu nasıl anlaşılır? Takıyorsa yüzükleri kim alır?

Yüzük takar. Bu tarz işlerde damada alınan her şeyi kız tarafı, geline alınan herşeyi erkek tarafı alır genellikle. Bazıları sözde ayrı nişanda ayrı yüzük alır ki biz de almıştık, bazıları da sözdeki yüzüğü nişanda tekrar takar ki bence mantıklı olan da odur çünkü erkek tek yüzük takar zaten.
Peki erkege takarken gumus yuzukmu. almistiniz altin. yuzukmu
Müslüman erkekler altın takmaz mecburen gümüş aldık. Ama gümüş de çok basit kalıyor ve sürekli kararıyor o yüzden platin veya çelik yaptırabilirsiniz gerçi platin de nerdeyse bir altın yüzükten pahalı oluyor özel yaptırım olduğu için.
Kız alır. Takmiyorsa da sözlü olduğu anlaşılmaz elbette.
Peki acaba gumusmu altinmi. almak. lazim. erkege
gümüş tabiki altın takmak haram 😊
Bence takılmalı
Söz o işin adıdır
Başının bağlandığının göstergesidir
Bencede oyle 👍
Cevap
10Cevap
Bizde takildi.
Biz saat ve yüzük aldik
Kayinvalidemlerde bana saat ve yüzük aldilar.
Esim sonradan cikardi ama evlilik yüzükle belirlemez düsüncesi var bende.
Ya o yonden. bakcak. olursak tabiki. evlilik. yuzukle. belirlenmez beyinde biter. olay ama bazilarinin. gozune. sokmadan anlamiyor. insanlar. evli. olup olmadigini. Ben sirf hazir. erkek. arkadasimda istiyor yuzuk. takmayi die istiorum. ama ailem. erkek. sozde yuzuk. takmaz die. direttikce sinirlerim bozuluyo
Takmıyorsa seni sevmiyordur takmalı sen takıyorsun ya oda taksın. Yüzükleri de birbirlerine alırlar sen ona o sana
O takmayi. benden. daha cok. istio ama. bizimkiler sozde erkek. yuzuk. takmaz diye diretiyo napcam bilmiorum
Kız tarafı erkeğe alır erkek tarafı kıza alır ve erkek de takar takmıyosa kimle sözlenmiş olcaksın ki yüzük olmazsa kızlar bekar sanıp eşine bakarlar.
Iste bende ayni senin. gibi. dusunuorum. ama ailem. sozde erkek. yuzuk. takmaz nisanda takar. die. diretip. duruo sinirlerim. bozuldu
Abi soz oldumu herseyi takar 😂😂😂😂 yuzugu sen ona o sana almali
Altinmi. gumusmu acaba?
Benim bildiğim kızda erkekte takar söz yüzüğü sağa takılır evlenince sola geçerde eğer takmıyosa pek kızlarla muhatap olmaz diye bikiyorum
Sonucta takmazsa disariya karsi. nasil. belli olucak sozlenip. sozlenmedigi? Tamam. hani. baska. kizlara yan. bakcagindan. tabiki. suphelenmiorum. ama. ben. kendi. kendime. sozlenmiomki madem. beraber baslioruz biseylere oda takcak. bende takcam diye dusunuorum
Kesinlikle haklısın
Genelde takılmaz. Ama kıskanç kızlarımız Söz konusu değil :)
Tabiki takmali yani sozleniyo sonuçta yüzükleri beraber alabilirler
kızın alması lazım yüzükleri bu ne la hep erkek alsın erkek yapsın ne güzel memleket
Tabikide yani erkek yüzük alır ve takmak zorunda dir 😑
Kıza tektaş takılır diye biliyorum. Nişan zamanı yüzükler alınır. Kıza erkek, erkeğe ise kız alır
Nişanda mı alınır yüzük erkeğe de?
Yani doğru biliyorsam öyle. Ya da önceden alınır ama erkeğe söz zamanında yüzük takılmaz. Yani bizimkiler sadece tektaş takmıştı ordan biliyorum.
e sen kıskanmamışmıydın? sonuçta bitek sen değilki oda sözleniyor onunda takması gerekir bence ama bizimkilerde takılmaz diyo çok kafam karıştı
Yok bizimkiler derken tanıdık anlamında dedim. Şimdi şöyle bir durum var ki genelde sözden nişana olan zaman dilimi zaten çok kısa oluyor. Fakat hem nişanda, hem sözde yüzük takarsa erkek, bu durumda 2 yüzük olur. Ne yapacak birini sağ eline, diğerini sol eline mi takacak? Bu nedenle söz zamanı kıza tektaş takılıyor. Bildiğim ve mantıklı olan bu zaten. Nişan da kısa sürede olur büyük ihtimalle, canını sıkma :)
Dozer88 bir sus
biz gümüş takmak istiyoruz söze değilde nişana ağırlık vermek istiyoruz nişanlanırken ikimizde gümüşleri bozdurup onun yerine sağlam adım akıllı alyans alıcaz ama şimdi işler karışıyor neyse bakalım hayır olsun inşallah
Erkeğe altının haram olduğunu duymuştum. Bu nedenle erkeğe nişan zamanıda gümüş alıyor bazıları, hayırlı olsun şimdiden
tşkr ederim :)
Bence takmasın kadın da yek taş yeter o alyanslar ne ya
Valla kim alır bilmem de. Takmama gibi bir seçeneği olamaz. Takacak.
takmaz kizi isteynce soz verdiler gbi kiza yuzuk takilir soz alinir oda isareti oluyr
Konyada takılıyo erkegn yzügnü kız trafı kzn yüzügnü erkk tarafı alıo çk saçma gelio bna ama😄😄😄
Bizdede. bu durum. soz. icin. gecerli. degil. nisanda erkek. yuzuk. takar. diye. bilioruz ama ben. hem. sozde. hem. nisanda taksin. istiorum ailem. illa. takmaz die. diretio. kafayi yemek. uzereyim
Tabii ki takar sonucta birbirleriyle sözleniyorlar :)
sözde erkek takmaz diye biliyorum
Iyi ama sonucta ben kendi. kendime sozlenmiorumki. birlikte. baslioz biseylere oda sozlu olmus olmicakmi bitek. benim. takmamin ne anlami. var
sözde tabiki yüzük takılır
kimileri sözde erkek yüzük takmaz sadece kız takar diyolar nişanda alınırmış takılırmış yüzükler.
Takar bu erkek elde küçük geldi bana 😕
Takılır.. Erkek tarafı alır..
Takmaz kıza sadece tektaş takılır
Erkeğe kızın ailesi kıza erkeğin ailesi alır
Emin olamadım şimdi diğer yüzüklerle karıştırmış olabilirim 😂
Gereksiz şeyler. Kalbe takılmalı böyle şeyler.
Tabiki kalpte ve beyinde. bitirmeli. insan evlendigini sozlendigini ama oyle. insanlar varki. gozune gozune dayamadan anlamiyorlar evlimi. nisanlimi. sozlumu. diye
Takar tabi bizde kiz tarafi aliyor
Peki gumusmu altinmi aliniyo
Altın
Takar. Erkeğin yuzugunu kizin ailesi alir
bilezik takar genelde
Kız takiyorsa erkekte takmali
sözde tektaş takılıyor diye biliyorum
Erkek alır erkeğinde takması gerek
Evet.
takabilir
Takar.
Tabi ki takar.