evli bir kadınla sevgilisi birgün sevişiyorlarmış. kadın çok azgın olduğundan sevgilisine dönüp "benimle kocamın yanında sevişebilir misin?" diye sormuş. adam da o anda cevap verememiş ve "sana yarın cevabını vereceğim" demiş. ertesi gün olmuş adam sevgilisini aramış ve "şimdi kocanı al sahile in denize gir ve yengeç kaçtı diye bağır. ben senin yanına geleceğim" demiş. kadın söyleneni yapmış ve kocası denize girip karısını sahile çıkarmış. o sırada da sevgilisi "ben doktorum sorun nedir beyefendi yardımcı olayım" demiş. adam "yengeç kaçtı doktor bey ne yapabiliriz" deyince doktor "çok kolay ilişkiye gireceksiniz" der. adam "riski var mı?" diye sorar. o da "tabi ki var ucundan biraz gider." der. adam düşünür ve "doktor bey o zaman sen yap" der... onlar yapmaya başlarlar. bir iki üç derken adam "ya kardeşim! çıkmıyor mu? madem çıkmayacak bari boşal da boğularak ölsün" der...
Kişilik & Karakter konusunda 15,3b cevap paylaştı.
Çok güzel bir soru sormuşsunuz, teşekkür ederim. Güven kırılınca hiçbir şey eskisi olamıyor gibi. Ama bir kişi, güzel bir insan çıkıyor ve bu yaşadığınız tüm algıyı değiştirebiliyor. Güven, SAdakat çok önemli konulara. İlişkilerin temeli güven olmalıdır. Günümüzde birçok kişi fiziksel güzelliğe önem verse de; güven esastır. Güven yitti mi geriye gelmesi çok zor oluyor. Aynı kişi beni aldatıp da, tekrar geriye döndü. Fakat, ben asla kabul etmedim, affetmedim. Çünkü, güven yitti mi geriye gelmiyor. Aldatmanın affı olmadığı gibi ; güven yitiminin de affı olmaz. O nedenle yetişkin olan insanların gerçekten hayatlarında önem verdiği, değer verdiği, sevdiği insan var ise; aldatmamalı, aldattığında sonun ne olacağını bilerek hareket etmelidir. Benim içim incinmiş, kalbim kırılmış, hayalleri perişan etmiş; bundan sonrası için hiçbir şeyin affı olmaz benim için.
Evet, bir birlikteliğim var devam ediyor. Çok şükür herşey yolunda gidiyor. Nişanlandık adım attık. Benim verdiğim örnek bir önceki ve uzun devam eden ; hayal kırıklığı ile biten ilişki idi. Çok naziksiniz sizden böyle güzel değerli, onore edici mesaj aldım sizin gibi saygıdeğer bayandan. Yaşanılan olumsuzluklar bazen bir durum maalesef eskiyi çağrıştırıyor ister istemez. Ama Allah insanın kalbini biliyor ve gönlüne göre veriyor. Kolay olmuyor bazen doğru insanın çıkması. İkinci bir kere aynı insan ile adım atılmamalı bana göre. Sizi tanımıyorum sadece sorulardan bildiğim kadarı ile titiz, sadakat ve sevgi duygusuna önem veren, prensip sahibi değerli bir bayansınız. Nezaket, saygıya önem veriyorsunuz. Allah gönlünüze göre versin, iyi insanlarla buluştursun. Hislerimin kuvvetli olduğuna inanıyorum. Bir sürü aday çıkıyor ama maalesef aradıkları başka şeyler oluyor. Menfaat hep ön planda oluyor. Empati, beklentisiz , sadakate dayalı ilişki isteyen kişi sayısı oldukça az, ender çık
Bir insan güvenini bir kere kaybetti mi bir daha geri kazanamaz. hep aklında bir soru işareti kalır. acaba der acaba yine aynısı olur mu bidaha yapar mı der durur kendi kafasında. sürekli gel git yaşar beyninde. kalbinle aklın arasında kalırsın. affetsen bile unutumazsın. diyelim affettin. sonra bir zaman sonra bakarsın ki duyguların körelmiş. kafanda bir dünya soru oluşmuş olur ve işin kötüsü hepside cevapsızdır kalır o soruların. onların cevabını bulmak için sürekli ırgalarsın o konuyu. sürekli o kişiyi denersin istemeden de olsa imada bulunursun. hatta laf bile soktuğun olur inceden. ondan sonra bişey farkedersin ve daha çok üzülürsün. yıpranmışsındır hemde fazlasıyla o yüzden güven tek kullanımlıktır. bir kere kaybettin mi hiç bişey bidaha eskisi olamaz içinde...
Eskisi gibi olmak çok zor. İmkansız mı? Hayır ama çok zor. Güvensizliğe neden olan konuya bir daha değinilmeyecekse veya yasanmayacağı garanti olsa dahi aslında olan eskisi gibi olmak değil, yeni bir başlangıç yapmaktır. Çünkü o aşama silinemez ve yaşanmıştır. Bu başlangıç eskinin gölgesinde ne derece kişileri memnun eder tartışılır. Bazen de bu güvensizlik ortamını farkında olmadan kendi ellerimizle hazırlarız. Neye, ne amaçla, nasıl güvendiğimizde önem kazanıyor.
herkes ikinci bir şansı hakeder ;) ama bu demek değil ki yaptığı hata unutulur, bir yerde kalır ve gizli gizli pusuda bekler.. mesele aynı hatanın tekrar edilmemesi ;)
Affetmistim keske yapmasaydim sonunda uzulen ben olmustum gene
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Güven kırılınca isterse en güvenilir adam olsun içinde hep bir şüphe kalıyor ne kadar karşı tarafa güveniyorum desem de hep kendi işimi kendim hallederim güven 1 kere kırılr ve tamiri olmaz.
güven kırılmışsa eskisi gibi olmaz, bir bardağı kırdığında ne kadar uğraşsan da orjinali gibi omaz, güven de öyledir. bir kere güveni kaybettin mi, daha da geri kazanamazsın
mümkün değil 6 ay oldu yıktıgım guvenı haala kazanamadım... nerdesın dedıgınde kendılıgımden konum atmış olmama ragmen oldugum yere ınanmadıgı zamanlar war şu an...
En İyi Cevaplar