Arkadaşlar bir evlilik yaptım. İnatlaşma sonucu eşimle ayrıldık. resmi evliliğimiz sonlandığı an. Eşim bana bakarak boşol boşol boşol Dedi. Şimdiyse eski eşimle tekrar evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat tekrar dini anlamda Allah katında da evlenebilmemiz için kadının bir başka Ada'mla birlikte olma koşulu gibi bir durum varmış bir arkadaşım bahsetti doğrumudur bir bilginiz var mı? Başka çaresi yok mu? Nasıl olucak kendimi çok kötü hissediyorum?
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 432 cevap paylaştı. Evet ama başka bir adamla birlikte olma koşulu derken daha detaylı konuşacak olursak tam olarak şöyle ; eğer eşler boşandıysa, kadının arada başka bir evlilik geçirmesi gerek tekrar dini evlenebilmeleri için. Ancak bu evliliğin de formalite icabı olmaması gerek. Bu nedenle 3 kez boş-ol demeden önce iyice tartmak gerek..
Daha detaylı buyur ;
İslâmî hükümlere göre, bir kimsenin evli bulunduğu eşi ile aralarında üç nikâh bağı vardır. Her bir boşama ile bu bağlardan biri kopar. Üçü de koptuğu, yani bir kimse eşini üç defa boşadığı zaman, evlilik hayatlarını devam ettirmeleri dinen caiz olmaz.
Sözlükte "helal kılma" anlamına gelen halle fiilinden türetilen "hülle" kavramı, üç talakla boşanan bir kadının, ayrıldığı kocasına dönebilmesi amacıyla bir başka erkekle evlenmesi anlamına gelmektedir. Bu işlem tahlîl veya tahlîl-i şer'î tabirleriyle de ifade edilmektedir.
İslâm dini boşama suretiyle kadınlara zarar vermeyi yasaklamış ve buna yol açan sonsuz sayıdaki boşama hakkını da sınırlandırmıştır. Kur'an'da bu konuda şöyle buyurulmaktadır:
"Boşama iki defadır. Bundan sonrası ya iyilikle tutmak ya da güzellikle salıvermektir. (...) Eğer tekrar (üçüncü defa) boşarsa, ondan sonra kadın bir başka erkekle evlenmedikçe onunla evlenmesi kendisine helal olmaz. Eğer bu kişi de onu boşarsa ve her ikisi de Allah'ın sınırlarını muhafaza edeceklerine inandıkları takdirde, yeniden evlenmelerinde sakınca yoktur. Bunlar Allah'ın sınırlardır. Allah bunları bilmek, öğrenmek isteyenler için açıklar." (Bakara 2/229,230).
Üç talakla boşanan eşlerin tekrar evlenebilmeleri için, boşanan kadının başka biriyle evlenmesi ve bu evliliğin hilesiz, muvazaasız, sahih bir şekilde ve evlilik amacına uygun olarak yapılması ve zifafın gerçekleşmesi gerekir. Hz. Peygamber (asm), "ikinci eşiyle zifaf olmadan birinci eşiyle evlenmesinin helal olmadığını" belirtmiştir (Buhârî, Talâk, 4; Ebû Dâvûd, Talâk, 49).07 Yorumla- +1 yıl
İlk eş ile evlenmeyi helal kılmak için yapılan ve "hülle" adı verilen hileli evlilik, İslâm ilkelerine, kadının hakkını ve itibarını korumak amacıyla boşamanın üç ile sınırlandırılmasına ters düşmektedir. Bu yüzden Hz. Peygamber (asm), "hülle yapan ve yaptıran erkeği Allâh'ın lânetine uğramış kişiler" olarak ilan etmiştir (Ebû Dâvûd, nikâh, 15; İbn Mâce, nikâh, 33; İbn Mâce, nikâh, 33).
Ashab-ı kiram da hüllenin helal olmadığını belirtmiştir. İslâm mezhepleri, hülle şartıyla yapılan evliliğin haram olduğunu kabul etmişler; Hanefîlerden İmam Ebû Yusuf ve Muhammed ile İmam Şafiî bu nikâhın ilk koca ile evlenmeyi helal kılmayacağını, İmam Malik ve Ahmed ibn Hanbel de, hülle şartıyla yapılan evliliğin fasit olduğunu söylemişlerdir.
Ancak, üç talak ile eşinden ayrılan kadın, hilesiz, muvazaasız, sahih bir şekilde ve evlilik amacına uygun olarak başka bir eşle evlenir ve bu eşinden ölüm veya geçimsizlik nedeniyle ayrılık meydana gelirse, boşanmış olduğu ilk eşle evlenmesi helal olur.
Buna
Soran+1 yılKeşke canım çok teşekkür ederim bu duyarlı davranışın için bir kaç kişiye verdiğin cevaplar özellikle çok hoştu. Ben burda kimseye dinimi sorgulatabilirsiniz demedim. Fikriniz var mı bu konuda durumun içimden Nasıl çıkabilir dedim. Anlamak istedikleri gibi anlaşıldı tabi
- +1 yıl
Maalesef kimse artık takmıyor bakıyorum dini falan yazık günah.. Hadi sen takmıyorsun etmiyorsun da neden başkasının inancına karışıyorsun ya da dalga geçiyorsun anlamıyorum ki.. Saçma sapan cevaplar, Allah aşkına.. Bir soru sorulmuş, alakasız cevaplar.. Bilmiyorsan en azından yorum yapma, sana kimse sorgula ya da buna inanayım mı demedi di mi? Ama yok..
En İyi Cevaplar
Çok saçma değil mi aksine daha iyi eski eşine dönüyorsun ilk evliliğin sonuçta bir başkasıyla olma fikrini söyleyen arkadaşın çok denemiş galiba evlenip boşanmayı
04 Yorumla- +1 yıl
Ne alakası var? İslam'dan önce erkekler bunu oyuncak haline getirmiş, kadınları istedikleri kadar boşayıp tekrar alıyorlardı. İslam da bunun önüne geçilmesi erkeklerin buna daha ciddi bir gözle bakması ve evlilik kurumu ile kadının korunması amacıyla böyle bir kısıtlama getirmiş
Soran+1 yılArkadaşım bunu hiç denemesi Allah hiç kimsenin başına vermesin. Peki ya siz The_Queen arkadaşımız kadar bilgili değilseniz yani bunu bilmeyecek durumdaysanız oturun bir araştırın derim şu durumuma düşmemek için ve size demedim dini sorgulayın. Fikriniz varsa buyrun yoksa uzamasın
Soran+1 yıl@The_Queen yani söylemek istediğim bu durumda senin gibi bilgi sahibi değil ise ki öyle bir araştırma yapsın ki benim durumuma düşmesin. Ben ona dinimi sorgula demedim bana yardımcı olabilirseniz buyrun fikriniz varsa yazın dedim yoksa hiç yazmasın boş yapılmasın gerek yok
İmam nikahı diye bir nikah yok. Dini nikah derler onun adına.
Gelelim Kur'an-ı hükmüne.
Eğer koca hanımına üç kere boşadığına dair ifadeyle talak yaparsa artık hanımı bir başka erkekle gerçekten inanarak ve sonu eski evliliğime geri dönmek için boşanmak olmayan bir evliliği yürütecek. Eğer bu evlilik yürümez ise ve boşanırsa eski eşiyle evlenebilir.
Kur'an-ı Kerim'i okuyup anlayın.
Kişiler her canı sıkıldığında boşanıp boşanıp durmasınlar diye bu ağır hükmü koymuştur.
Hülle ise tam bir Münafık adetidir. Numaradan başkasıyla nikah yapıp amacı geçinmek olmayan sonu bir iki gün içinde boşanma olan nikaha derler.
Ben de eski eşime Talak yaptım, oradan biliyorum.20 Yorumla
valla sanki biraz hile yapılmış o işte kardeş. sanki işin kolayına kaçmışısız gibime geliyor tabi ben fıkıhçılar kadar bilmemde. ne biliyim sanki sözle değilde fiilen olması gerekn bir durummuş gibime geliyor. yani bir adam karısını 3 kez boşarsa bir ceza olması açısından kadının başka biriyle evlenemsi gerek gibime geliyor. Kaldıki edip yüksel çoğu hadisi uydurma olduğuna inanıyor. ine de bilenler anlatsın sana bana bakma sen :)
01 Yorumla- +1 yıl
Mantığınız doğru, İslam'dan önce erkekler kadınları istediği gibi boşadığı için bu konuda kadınları ve evlilik kurumunu korumak adına böyle bir kısıtlama getirilmiş ki erkekler bunu ciddiye alsın boşanmadan önce bir düşünsün. Bu nedenle de boşanma durumunda dini açıdan eski eşle tekrar evlenilebilmesi için, kadının başka bir gerçek evlilik yapmış olması gereklidir. Ancak bu evliliğin geçimsizlik ya da ölüm nedeniyle bitmesi halinde eski eşle tekrar evlenilebilir..
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
30Cevap
+1 yılSacmalama Ma len sorsam muslumanim dersin o dediğin şey sahillerin uydurduğu ve sonradan dilimizin içine sokulmaya çalışılmış iğrenç bir cahil adeti merhameti ve ilmi sonsuz olan Allahın size böyle bir şeyi reva gordugunde bir an için bile inandiysan hemen Şehadet getirip imamını tazeledi sersem İslam dini senin gibi böyle saçma şeylere inananlar yüzünden yozlasiyor İslam sadece namaz ve oruç tan ibaret değil biraz oku ve dinimizi öğren ayı oğlu ayının görmemiş cahil evladı ayrıca o salakk arkadaşına ilişkiyi kes arkadaşın cahili adamı dinden eder anladın mı öküz aleyhiselam
05 Yorumla- +1 yıl
Önce bir araştırıp sonra konuşsaymışsınız keşke.. İslam'da böyle birşey gayet de var.
"Boşama iki defadır. Bundan sonrası ya iyilikle tutmak ya da güzellikle salıvermektir. (...) Eğer tekrar (üçüncü defa) boşarsa, ondan sonra kadın bir başka erkekle evlenmedikçe onunla evlenmesi kendisine helal olmaz. Eğer bu kişi de onu boşarsa ve her ikisi de Allah'ın sınırlarını muhafaza edeceklerine inandıkları takdirde, yeniden evlenmelerinde sakınca yoktur. Bunlar Allah'ın sınırlardır. Allah bunları bilmek, öğrenmek isteyenler için açıklar." (Bakara 2/229,230). - +1 yıl
@The_Queen eğer gerçekten ayeti başka bir erkekle evlenip gerdege girmek olarak yorumladıysan durma.
- +1 yıl
@The_Queen Durma git birini seç evlen altına yat sonra kocana donup o iş tamam artık evlenebilir de anlamında soyledım.
- +1 yıl
Haddini bil !! Densiz ahlaksız !! Kelimelerine dikkat et !! Karşında bir bayan var terbiyesiz herif seni !! Altına yat ne demek? Git önce araştır sonra bana laf et !!! Benim burdan ne anladığım değil konu !!! Neyin ne olduğunu bilmeden konuşup bir de benle bu şekilde konuşamazsın anladın mı !!! Terbiyeni takın !! Ne pis herifsin !!!
çiftler başka birileri ile nikah kıyıp belli bir süre onlarla yaşamalılar. daha sonra o eşlerinden boşanıp tekrar evlenebilirler. konuyla ilgili cami hocalarından falan detaylı bilgileri alabilirsiniz. başka çaresi yoktur bunun bacım. islam evliliği kutsal saymış olup, o kelimenin şakası dahi olsa nikah düşer buyurmuştur. yani o andan itibaren çiftler birbirlerine haramdır. resmi nikahın, sadece dünyevi olduğundan islamla bir alakası yoktur...
10 YorumlaBu Arkadasin Senin Carsaflidir... Tarikatcimidir nedir manyakmisiniz Kizim hurafe. Oyle seylere inanmayin sadece tazeleyeceksiniz Din. i bahane ederek adam boynuzlarimi diksin. O arkadasi deki az beynini havalandırsiny a sabah sabah sinir oldum suursuzca seni nasil yonlendirir
03 Yorumla- +1 yıl
@The_Queen beyniniz yikanmis iyi ozaman git dini nikah bahanesi ile evlen gir baskasinn altina sonra bosan sonra tekrar esinle dini nikah bence gerek yok ikiside paylasir
Evet tekrar evlene bilmeniz için senin başkasıyla evlenip ayrılmış olman gerekiyor kocana bir cezadır bu sana üç kere boş ol dediği için. çaresi hülle yaparlar yalancıktan biriyle evlenip boşanma yani ama islamda pek hoş olmayan bir iş doğruluğu tartışılır
10 YorumlaBir başkasıyla evlenip boşanmış olman lazm tabi bnda niyet önemli eski kocanla evlenmek için bigünlüğüne evleniyim bikereliğine yapıym snra eski kocama döniyim o biraz düzenbazlığa girer ;) yinede bilgili bir hocaya danısmanızda fayda var belki bir kolaylığı vardır bu işin..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşte bu tarz durumlar için bir telak sen almalıydın imam nikahı esnasında. Öyle yapsaydın eski eşin isterse bin defa boşol desin 1 tane telak sende olduğunda iman nikahın düşmezdi.. Ama bu durumda ne yapılır bilemem bence ehli sünnet bir hocaya danış..
00 YorumlaEvet senin başka bir adamla gerçek anlamda evlenmen lazım sahte bir evlilik olmaz yani ama yine de bir imama din adamına danışın sizin faydaniza olur burda kim derse desin yeter cevap gelmez sana hayırlısı olsun hakkınızda
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız teşekkürler
Aile & Toplum konusunda 709 cevap paylaştı. Küçükken aşkın peşinde vardı onu izliyodum, orda 3 kere aynı kişiyle imam nikahını bozduktan sonra bir başkasıyla evlenilmesi gerekiyodu konuya dair bütün bilgim bu sen en iyisi diyaneti falan ara sor
03 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın canım sadece yarın için görüş ve fikirlere ihtiyacım var bu işin içinden Nasıl çıkabiliceğimize dair bilmiyorduk çok üzgünüz
Soran+1 yılİnşallah 😔
+1 yılMış ile miş ile din olmaz.
Açarsin ilmihali veya tabi olduğun mezhebin fıkıh kaidelerinj bakarsın. Ayrıca imam nikahı değil, dinî nikâhtir onun adı. Ne fark var yeaeaa diye çemkirecekler ötede oynasın...08 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@The_Queen yaşar Nuri Öztürk gibi itikadi bozuk bir imam profili, bu milletin gözünde makbul tip değildir. Ve bu tipleri bolca görürüz film dizi vb. de. Kısacası hafifletilmis, ağırlığı ortadan kaldırılmış bir imam profilin kiydigi nikâh, o İmâm tipi kadar hafif algilanacaktir. Bir farkı var ki, yıllarca imam nikahı diye diye bize bunu zoraki öğrettiler...
- +1 yıl
@The_Queen resmî nikah diyoruz. Belediye Başkanı kiydigi için başkan nikâhi demiyoruz ama. Neden?
- +1 yıl
@The_Queen tekrar okuyabilir misin yazdıklarimi?
Evet eğer imam nikahı gittiyse seninle tekrar birlikte olamaz arada bir yabancı kalıcak ve sanırım süresi vardı ondan tam emin değilim ama bir kadınla inam nikahı yapacak bir süre onunla kalacak sonra seninle evlenebilir
11 Yorumladoğrudur hülle diye bir şey bu erkeğin bu şekilde seni boşaması çok günah ve bildiğim kadarıyla kadın o hülleci erkekle 1 gün boyunca karı koca hayatı yaşamalı
16 Yorumla- +1 yıl
abla mesaj atarmısın
- +1 yıl
@The_Queen işte o da günah erkeğin en ufak bir şeyde talak-i selaseyle boşaması da günah Allah'ın kadına boşanma hakkını vermemesinin sebebi kadınların genelde duyguları ile hareket edip yerli yersiz kuşkulara kapılıp tez canlılıkla ani kararlar verebilme durumundan dolayı Allah kadına kocasını boş ol boş ol boş ol diye boşama hakkını vermedi e böyleyken erkek bunu yaparsa erkek çok büyük günaha girer. ama nikah nikahtır ya devlet olsun dini nikah olsun nikah bir tanedir. Allah amelinizi niyetinizi bildikten sonra ve sadık kaldıktan sonra yine nikahlısınız.
- +1 yıl
@The_Queen ya o iş yaş onu kolay kolay kimse uygulamaz adam seviyor kadın adamı seviyor başka kimse ile olmak istemiyor her iki taraf da vardır onun bir çıkış yolu ya hayır yaparak üstesinden gelir ya da bilmiyorum iyi bir din adamına sormalı bunu
- Aile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılevet doğru, başka biriyle dini nikah kıyacaksın, emin değilim ama bir kaç gün onunla evli kalıp sonra o adam seni boşayacak 3 kere boşol diyerek. boşamazsa b*ku yedin :D
00 Yorumla
+1 yılSalak salak hurafeleri bırakın ya. Normal resmi bir şekilde evlenin. Uan kim demişkadının eski eşiyle evlenmeden önce başka birisiyke birlikte olması lazım diye?
03 Yorumla- +1 yıl
Anlamadın, şöyle örnek vereyim; Mesela ben İslam dininde evlenmeden önce amuda kalkıp ellerimin üstünde yürümek gerektiğine inanıyorum diyelim :-D Ama gerçekte evlenmeden önce İslam dininde amuda kalkıp yürümek diye birşey yok. İşte bu hurafe oluyor, insanların dinde olmayan birşeyi dinde varmış gibi gösterip inanmaları. Ben dine hurafe demedim, okuduğunuzu anlayamıyorsunuz. Soruyu soran arkadaşımızın dediğini saçma buldum, boşanan kadının boşandığı erkekle evlenmeden önce başka bir erkekle birlikte olma zorunluluğu olsun? Tanrı bu kadar mı kötü? Böyle akla mantığa aykırı birşey mi olur? Bu da benim yukarıda verdiğim örnekle aynı. Akla bilime aylırı ieylere din diye inanıyorsunuz. Sen araştır önce.
- +1 yıl
Ben acaba araştırdığım icin konusuyor olup da sen araştırmamış olabilir misin? Ben okuduğumu cok iyi anlayabiliyorum, gayet de anladigim şeyi kastetmissin. Araştırmadan bilmeden dinde bunun yeri yok hurafe demek dogru mu sence? Ayet bile paylastim yukarilarda birinin yorumuna. Siz herşeyi duydugunuz gibi dusunuyorsunuz ustun koru, altındaki neden nedir diye sorgulamiyorsunuz. Sadece baskasiyla evlenmesi gerek dersek tabiki sacma olur ama boyle bisi var mi neden var diye sorgulamak lazim.
Bunu en iyisi bir hocaya danis en iyi cevabi ordan alirsin bence
12 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız
+1 yıl1 defa tekmi dini bakimdan ayrildnz 3 defa dini bakimdan atrlmssnz dogrudur bir baska adamla evlenmesi gerekir 1 defaysa tekrar dini bakımdan evlene bilirsiniz
10 Yorumla
+1 yılSiz şimdi güvendiğiniz birini bulun bir adamla seni nikahlıycaklar 24 saat sonra adam seni boşayacak tabi karı koca durumu yaşamıycaksınız yanlış anlaşılmasın sonra kocanla tekrar nikah kıyarsın
03 Yorumla
Soran+1 yılKarı koca durumu var diye söylendi bugün yani eminmisin olmadığına
- +1 yıl
Şimdi hocama sordum zifaf olması gerekli dedi özür dilerim ama karı koca durumu yaşanması geremiyormuş. Yoksa olmuyormuş çok sıkıntılı bir durum
Abla valla bir hocaya felan sorsanız daha iyi olur
12 Yorumla
Soran+1 yılYarın ilk işim o olucak fakat biraz görüş ve öneri duymak istedim sanırım
Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Doğrudur başkasıyla evlenip boşandığın takdirde evlenebilirsin aksi halde evlenemezsin haramdır ayetle sabittir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 508 cevap paylaştı.
+1 yılimam nikahı boşol dan sonra düşüyor ama tekrar aynı adam mevzusunu bilmiyorum bir hocaya danışmanızda fayda var burdan sağlıklı fetvalar alamassınız
10 Yorumla boşol mu demiş? :D hahahah siz hangi devirde kaldınız yaa. Allam kacıncı asırdayız hala boyle cahıller vaar
04 Yorumla- +1 yıl
@The_Queen asıl sen nasıl kafadasın. )))
- +1 yıl
@The_Queen hep boyle erkeklerın altında ezılın. Boşol demişmiş. ))))))
+1 yılÖyle bir durum farklı olaylar için var bunu gidip bildigisi olan birisine sor bence senin durumuna geerek yok ama bilene sor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsaçmalık, ne yani barıştığın insanla tekrar evlenmeden önce git başkasına kendini becert diyen bir din mi var pöfff
018 Yorumla
Soran+1 yılÖyle demeyelim lütfen ve başkalarının inançlarına saygı duyalım ben bu durumu sorgulamıyorum sadece işin içinden Nasıl çıkabileceğimizi düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yılsaygı mı? Kocanız eve ikinciyi üçüncüyü getirse kumalarına hoşgeldiniz müslümanız elhamdülillah diyebilecek misin? bende durumu daha çok çıkmaza sokmak istiyorum
Soran+1 yılTabiki demeyeceğim ben aynı zamanda Atatürk'ün biz kadınlara verdiği her hakkın arkasında duran bir insanım. İnançlarımı tam olarak Atatürk çizgisinde yaşıyorum.
Cevap sahibi+1 yılAtatürk duysa iyi gülerdi şu hülle soruna, medeni kanun var ülkede ama hala erkeğin boş ol demesine bakıyorsun, kadınları evlilikte köle erkekleri de efendisi yapıyor, ohh istediği zaman iki dudadığını kımıldatmasıyla kadını kapının önüne koyuveriyor. Nerde mahkeme nerde hukuk, belki o boşayan koca hem suçlu hem güçlü.. işine gelmeyince boş desin yollasın evden.
Soran+1 yılPeki ya sen Atatürk'ü Nasıl bu kadar dinsizleştirebiliyorsun? Benim eşim beni kapının önüne koymadı. Ben kendi kararımla inadımla çıktım o evden. İnat üstüne inatlaştık hata yaptık. Ve bir müslüman olarak Tabiki bunu önemseyeceğim. Algılayabildin mi bilmiyorum ama biz hukukende evdeydik. Bu arada
İslam'dan önce erkekler bunu oyuncak haline getirmiş, kadınları istedikleri kadar boşayıp tekrar alıyorlardı. İslam da bunun önüne geçilmesi erkeklerin buna daha ciddi bir gözle bakması ve evlilik kurumu ile kadının korunması amacıyla böyle bir kısıtlama getirmiş.
Cevap sahibi+1 yılAtatürk'e dinsiz demedim bu ülkeye medeni hukuku getirdi dedim. gerçekte zaten inanmıyordu mesele o değil. Din düşmanlığı yapmadı insanların inandıkları dini düzgünce öğrenmelerini istedi. Yani okuyarak.. İnsanla tanrı arasındaki o aracı kurumları kaldırmak için inkılaplar yaptı tekke zaviye vs.
Neyse ben susuyorum, ara transferinde sana iyi şanslar, hüllecini iyi seç haa bu şans bir daha gelmez ayağına
Cevap sahibi+1 yıl@The_Queen sensin la cahil, böyle mi korunuyor kadınlar, boş ol diyen erkeğe hakim soru sormazsa kim koruyacak kadını, resmen kör din aşığısın.. sana da kumalarınla heyecanlı geceler... birbirinizi iyi koruyun kollayın evde.. unutma kumaya karşıysan müslüman değilsin..
Soran+1 yılYa ne alakası var hastamısın kadının kabulü olmadıktan sonra kim kimi kuma alabiliyor
Cevap sahibi+1 yılonu işte sen uydurdun, hiç bir şekilde karısına sormak zorunda değil, senin tanrının yapın dediği şeyi kocan tekrar sana sormaz, öyle bir şart olsaydı kimse yapamazdı zaten.
Soran+1 yılAllah eşiniz size eş olamıyorsa görenlerini yerine getirmiyorsa kuma alabilirsin diyor. Aksini sormak durumdasın.
- +1 yıl
Anca araştırmadan konuş. Ben kör din aşığı değilim, araştırıyorum nedenini öğreniyorum. Ama sen kör cahilsin. Dinden o kadar korkuyorsun ki bu da düşmanlığına sebep oluyor. Sen benim evliliğime dil uzatamazsın, senin haddine değil. Allah ıslah etsin seni sadece bunu diyeceğim. Bana lütfen cevap da yazma tartışmaya devam etmek istemiyorum.
Cevap sahibi+1 yıl@The_Queen tabi tabi
Cevap sahibi+1 yıl@The_Queen ahaha
Cevap sahibi+1 yıl@The_Queen senin olgunluğun hepimize yeter
- Aile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılEvet başka bir adamla 3 ay evli kalman gerekiyor.
3 ay diye hatırlıyorum yanlış olmasın.06 Yorumla
Soran+1 yıl3 ay mıı 😳 Ay bugün kalpten gidicem ben
- +1 yıl
Sen yine iyice bir araştır.
- +1 yıl
Yok o 3 ay mevzusu başka. Başka bir konu yani. Şöyle ki ;
Soru: İmam nikâhlı bir insan boşandı ise tekrar ne zaman evlenebilir? Belirli bir gün beklemesi şart mıdır? Bekleme süresi kadın ve erkeğe göre değişir mi?
Cevap:
Boşanma gerçekleştikten sonra erkeğin beklemesi gereken herhangi bir süre yoktur. Ancak boşadığı kadının bekleme süresi bitmeden onun kız kardeşi, kardeşlerinden birinin kızı, halası yahut teyzesi ile evlenemez. Çünkü iddet bitmeden kadın kocasından tam ayrılmış olmaz.
Birinci ve ikinci boşanmadan sonra kadının bir başkası ile evlenebilmesi için iddet beklemesi gerekir. İddet, adet gören kadının üç temizlik müddeti, adet görmeyenlerin üç ay, hamilelerin de doğum yapıncaya kadar beklemesidir.
Erkek iyi niyetli ise iddet bitinceye kadar, yeni bir nikâha gerek kalmadan eşine dönüp evliliği sürdürebilir.
Tabi bu anlatılanlar gerçek bir evlilik sonucunda meydana gelen gerçek bir boşanma için geçerlidir. Bir evliliğin gerçek olabilmesi için ilk şart, kıyılan nikâhın kı - +1 yıl
Tabi bu anlatılanlar gerçek bir evlilik sonucunda meydana gelen gerçek bir boşanma için geçerlidir. Bir evliliğin gerçek olabilmesi için ilk şart, kıyılan nikâhın kızın ve ailesinin izni ve onayı ile kıyılması ve bu nikâhın gizli olmamasıdır. Bu şartlara uyulmadan kıyılan nikâhlar geçerli değildir!
Tüm şartlarına uyularak kıyılan nikâhtan sonra boşanmanın meydana gelebilmesi için de bir takım şartlar bulunmaktadır. Boşanma sadece sözlerle meydana gelen bir olay değildir. Belirli kuralları olan bir işlemler bütünüdür. Bu kurallara uymadan boşanma gerçekleşmez. - +1 yıl
@The_Queen teşekkürler bilgilendirdiğin için. 💁🏽
- +1 yıl
Estağfurullah, ben teşekkür ederim @kırmızıkalplikadın ben de araştırırken karşılaştım bunlarla
Ya valla o hususta bir hocaya danışman lazım sıkıntılı bir durum
01 Yorumla- +1 yıl
bir bilen abimize sizin icin sordum şu sekilde aktardi bir erkek hanımına boş ol dedigi zaman tekrar nikah gerektirir ama şöyle bisey ekledi bende bilmiyordum öğrenmiş oldum :) allahu teala o çiftin nikahini 9 ay 1 yıla kadar bozmuyor hani belki hamiledir diye kadin hamile ise erkek bir başkasıyla evlense zina yapmis gibi olur tekrar eski esiyle nikah kiyması gerekir abimiz bana böyle aktardi
Onu sana söyleyen seninle cimaaa etmek istiyor olmasin :)
Veya kadınsa birine düşünüyor olmasin?00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. hülleci diyorlar ona seninle evlenip sana hüllemesi lazım bir defa ☺
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Doğru başka adamla yatman lazım şimdi dine göre. Bir saçmalık daha..
00 Yorumladogrudur en asagı bir gece gecirme o kısıyle tam manalı es olması lazımki eski esıyle evlene bilsin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı. Üç talak bir sayılır diyende var boşamanın şakası olmaz diyende cübbeliden fetfasını araştırın bir
00 YorumlaBaşka biriyle evlenme boşanma durumu vardı evet bende öyle duymuştum
00 Yorumla
+1 yılNence bu konuyu diyanetin ala fetfa haytı var oraya sorun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,7b cevap paylaştı. evet bir kerede olsa kadınlığını yapmalı ve öyle evlenmeli
00 YorumlaHulle nikahi olması lazım azcık süt kardeşler filmi izleyin be 😀😀
05 Yorumla- +1 yıl
Yeni nesil ayakta uyuyor.. Hullecii!! Ahahja
- +1 yıl
Ya bir de onlara karşı bana ne dediğini bil diyenler var..
- +1 yıl
Neyse ki çok nezih bir insanım..
+1 yılBoşol boşol boşol ne ya sdsffgkgl
10 YorumlaYav git nikâh dairesine. Dellendirmeyin gece gece adamı.
012 Yorumla- +1 yıl
@The_Queen Farkındayım?
- +1 yıl
@The_Queen Gayet var. İmam nikahını bu kadar kafasına takacağına gitsin resmi nikah yapsın, iş bitsin. Yıl oldu 2016.
Soran+1 yıl2016 da yaşıyorum ve önemsiyorum bu kadar. Siz neyi sorguluyorsunuz ya sıktınız yani
- +1 yıl
@The_Queen Sizin üstünüze vazife değil benim muhattabım soran kişi.
Soran+1 yılCan'ım sende bu kadar bilgisiz ve ilgisizken benim muhatabım değilsin ya
Soran+1 yılBilgi sahibi olmayabilirim fakat öğrenme çabası içindeyim canım. Kimin daha çok cehalet içinde olduğu belli
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılTekrar evlen aynı hatayı 2 defa yapmak gibi
00 Yorumla
+1 yılBuraya soracagina gidip imama sorsana
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayirli olsun mutlu olun
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim canım inşallah
+1 yılKadinin baska adamla birlikte olma kosulu derken?
07 Yorumla- +1 yıl
@The_Queen hmm sacmaymis
- +1 yıl
@The_Queen gerek duymuyorum
- +1 yıl
Kadinin korunmaya ihtiyaci yok. İyi geceler
+1 yılo ilişkiden pek hayır gelmez bence.
00 Yorumla
+1 yılİmam nikahı hala var mı ya 😀
02 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman bir ülkede yaşıyoruz. Elhamdulillah ta müslümanız elbette var.
+1 yılboşol boşol boşol dan sonrasını okumadım :D :D
00 Yorumla
+1 yılAradan zaman gecmesi gerek galiba
00 YorumlaEvet kadın biri ile olmalıdır bir gece
01 Yorumla
+1 yılEvet öyle tanımadık brni bulun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet hülle yaptırmalısın
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@The_Queen canım bunu sen yazmadınmı kendinle çelişiyorsun
Üç talakla boşanan eşlerin tekrar evlenebilmeleri için, boşanan kadının başka biriyle evlenmesi ve bu evliliğin hilesiz, muvazaasız, sahih bir şekilde ve evlilik amacına uygun olarak yapılması ve zifafın gerçekleşmesi gerekir. Hz. Peygamber (asm), "ikinci eşiyle zifaf olmadan birinci eşiyle evlenmesinin helal olmadığını" belirtmiştir (Buhârî, Talâk, 4; Ebû Dâvûd, Talâk, 49).
Cevap sahibi+1 yıl@The_Queen iyi ama bu durum yeniden evlenmek için ona yol açmıyormu yani bu insanlar islami usullere uygun evlenebilmek için sence ne yapsınlar
Cevap sahibi+1 yıl@The_Queen peki hocam şimdi bu insanlar ne yapmalı nasıl yeniden evlenebilmeli
Yok öyle bişi ya.
00 YorumlaBarısma
00 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri