Kumrusu ve boyozu meşhurdur, alsancakta ki çiftler meşhurdur, medeniyeti ile meşhurdur izmirin insanı co. Yok izmirin kızı kaşardır falan derler, bunu İzmir ile bağdaştıramayacağın gibi aslında küçük ve karasal yerde bu sayı daha çok artar. İstanbul daha kötüdür bu konuda. Neyse, güzelliğe gelirsek çoğu göçmen olduğu için ciddi anlamda taş gibi kızları vardır. Neyse İzmir iyidir her bakımdan. Belli ki en fazla bir kaç gitmiş ya da hiç gitmemiş birisin. bir git kal bir kaç sene sonra konuşuruz bu meseleyi
laiklik gelir, ATATÜRK gelir, medeniyet gelir, modernizm gelir, solculuk gelir, cumhuriyet gelir, karşıyaka gelir, baskıcı siyasal islama boyun eğmeyen ATAsına sahip çıkan mert insanlar gelir
İzmirin kızları meşhur boyozu meshur konağı kordonu meşhur ve sadece izmirliler "geliyom, gidiyom, veriyom." Der. İnciraltısı var huzur bulmak istiyosun inciraltına gitceksin. Teknede sevdiklerinle balık ekmek yiceksin. Eğlence disko bar mı istiyosun kralı var gazi kadınlara gitceksin sağın solun disko. Cafe mi istiyosun küçükparka gitceksin her yer cafe. Ve bunları yazarken tekrar kendi memleketime aşık oldum. Sadece izmirli olan anlar😉
gevrek , boyoz , kumru , İzmir körfez , homeros vadisi , alsancak garı , İzmir körfezi , karşıyaka çarşı , balçova teleferik , inciraltı , bornova küçük park , gün batımı ve daha neler neler aklıma bile gelmeyen bir sürü şey
Kemeraltının girişinde ya da çıkışında - oralar biraz karışık- hah işte orada Şerbetçibaşı diye bir yer var. Oranın atomunu içmeden olmaz. Bizde yeri ayrıdır.
Şerbetçibaşı'ya laf ettirmem. Gerçi ben de Hatay'da içmiştim o daha deli dehşet bir şeydi. Bal mal ne varsa katıyorlardı. Burada bardağı bir liraya anca bu kadar oluyor heralde.
Valla boyoz kaldı sadece. Eskiden biz yerliler olarak mutlu huzurluyduk şimdi şehir şakirt doldu. Ama yerlilerden memnunum yaşlı modern mutlu insanlar spor a önem veriyorlar ahlaklı. Ama artık çok çeşit insan doldu şakirt , çavo falan git gide geriliyoruz.
Umarım da gidiyor valla , Alsancak ta rahat oturamıyoruz artık hep arıza tipler , insanlar sarılınca sanki terbiyesizlik yapıyor muamelesi yapanlar , terörist yandaşları falan. Hoşgörülü insanlar da kalmadı herkes kavga çıkarmanın peşinde. Ama ümit kesilmez tabi.
izmirin bornova lisesinin karşısına bir kerane açılmış. kerane iş bakmıyor. kerane müdürü bakmış lisedeb alan gidiyor. edememiş çıkmış okul müdürünün karşısına ya sen kapat ya ben kapatayım. senin okuldan alan gidiyor bizim kızlar iş yapmıyor demiş.
:D :D :d alican a bah hele hele :D insan bir kıllanır yahu :D eskiden telefon kartının falan koleksiyonu yapılırdı tabi zevk meselesi bişey diyemeyiz :D
ben İzmir hakkında yeni bişey öğrendim.. normalde benim bildiğim düğünlerde ilk önce takı sonra oyun oluyor.. halay vesaire.. ama izmirde bu durum tam tersiymiş.. takı düğün bitiminden önce oluyormuş.. ben bunu söyliyim dedim :)
düşün ki onlardan 50-60 tanesi iş bekliyor ve yürürken her yerde onların kartları böyle masaj salonu olarak da değil üstelik bildiğin lakapları var numaraları var sabah çöpçü ağbiler toplayana kadar öyle
Kiskanmak degil bu tatlim kizlarindan meshur degil bence İzmir dedinmi o* geliyor insanin aklina ayrica yarasi olan gocunur ben tum kizlari o* demedim tatttlimm :D
İzmir'in parfümü meşhur arkadaşlar. Bostanlı'da bir yer var Ferne parfüm. mükemmel parfümler üretiyor kesinlikle tavsiye ederim pahalı ama kalite. oradan parfümü alırım, sonra ver elini Çeşme...
En İyi Cevaplar