Acer laptop'ta ses sorunu yaşayanınız var mı?

Yaklaşık üç yıl önce aldığım dizüstü bilgisayarımdan çok memnunum, neredeyse kedilerim kadar seviyorum onu hatta. Ancak aldığım ilk aylardan beridir sesle ilgili tuhaf bir sorunu var:

Şimdi normal biçimde çalarken, aniden ses sanki hoparlörler patlamış gibi inanılmaz rahatsız edici bir cızırtı ile doluyor. Ben sound panelinde hoparlörlerin gelişmiş sekmesine gelip, 16 bit dvd bıtbıtbıt, 24 bit cd bıdıbıdı şeklindeki seçeneklerden herhangi birine getiriyorum ve sorun halloluyor. Tabii o an için, sonra tamamen muğlak bir anda yine aynı sorun çıkıyor: Bazen aylar, bazen birkaç gün sonra...

Bilgisayarı ilk aldığım zamanlar çok yoğun kullandığım ve servise götürüp ayrı kalacak zamanım olmadığı için en başta bu konuda bir şey yapmadım. Ardından ise bunu canım bilgisayarımın minicik bir kaprisi olarak gördüğümden, olağan gibi kabul edip kullanmaya devam ettim.

Ancak son günlerde çok fazla tekrar etmeye ve açıkçası bunaltmaya başladı. Sizce sorun ne olabilir, bunca zamandır hangi ayarı yanlış kullanıyorum?

Bu arada, bilgisayarım Acer Aspire 6930 serisinden. Yanlış hatırlamıyorsam iki kez formatladım şimdiye kadar...
Güncellemeler
+1 yıl
muhtelif yöntemleri denedim, işe yaramadılar. en sonunda benim bilgisayar gövdesinde nal gibi yazan 'dolby home theater' yazısına bakarak, ses çıkış gücünü dahili hoparlörlerin kaldıramadığına karar verdim ve kendime nispeten daha güçlü harici hoparlör aldım. sorun para bayılarak çözülmüş gibi görünüyor şimdilik, hepinize tekrar teşekkürler arkadaşlar:)
Acer laptop'ta ses sorunu yaşayanınız var mı?