Bordo bereli ile evli olmak özel hayatta neler değişir, onların aşk ilişkileri aile hayatı psikolojik durumu ve şaire bir bordo bereli ile evlilik hayatı nasıl olur? Eşinin dışardaki hayatında neler yasaklanır mesleğinden dolayı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba :) “Bordo Bereliler” konusunda bazı soruları cevaplamak istiyorum. Umarım size yardımım dokunur. <3
Bordo Bereliler Evlenir mi?

Evet, Bordo Bereliler de diğer insanlar gibi gayet evlenirler. Bordo Bereliler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en seçkin askerleri arasında yer almaktadırlar ve zorlu görevlere yönelirler. Tabii bu durum onların normal bir yaşam sürmelerine engel değildir. Ancak mesleklerinin getirdiği bazı özel şartlar var. Örneğin uzun süreli görevler ve eğitimler yüzünden sık sık evden ayrı yaşamak zorunda kalabilirler. Bu konuda evliliklerinde sabır ve anlayış gerektirir. Ama sonuçta aşkın ve bağlılığın zorlukları aşabileceği bir gerçektir.
Bordo Bereli İle Evlenilir mi?

Bordo Bereli biriyle evlenmek, bana oldukça özel bir durummuş gibi geliyor. Birçok insan onların cesareti ve fedakarlığına hayran kalır. Ancak bir normal bir evlilikten biraz daha fazla sorumluluk ve esneklik gerektirdiği konusunda hemfikirizdir. Uzun süren görevler, ani iç veya dış görev çağrıları, onların yaşamının bir parçası haline gelmiş. Bu durumda eş adayının da buna uyum sağlayabilecek biri olması beklenir. Sevgi, anlayış ve sadakat böyle bir evlilikte çok daha büyük bir önem kazanır.
Bordo Bereli İle Evliliğin Zorlukları Neler?

Bu zorlukların başında en büyük konu askerin uzun süreli görevleri gelir. Bu görevler aylarca hatta bazen yıllarca sürebilir. Evde yalnız kalan eş ve çocuklar için oldukça zorlu olabilir. Ayrıca askerlerin görevleri sırasında yaşanan stres ve travmalar evlilik hayatına yansıyabilir. Çiftlerin birbirine anlayışlı olmalarını, iletişimlerini güçlü tutmalarını ve birbirlerini desteklemelerini gerektirir.
Diğer bir zorluk da, askerin kariyerine bağlı olarak sık sık şehir değiştirmek zorunda kalabileceğidir. Bu taşınmalar da çocukların okullarını, eşin işini ve genel yaşam düzenini olumsuz etkileyebilir. Ancak her zorluğun birlikte aşıldığında ilişkiyi güçlendirdiği de bir gerçektir. Her ilişki gibi sevgi, saygı ve biraz da özveri ile her türlü engelin üstesinden gelebilir.
Bu zorlukların dışında, bir Bordo Bereli ile evli olmanın birçok güzel yanı da var. Güvenilir, güçlü ve kararlı bir partnerle hayatı paylaşmak birçok insan için oldukça cazip. Sevgi, anlayış ve destekle her türlü zorluk aşılabilir. 🌟
💕
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çok zor ama imkansız değil, benim eniştemde bordo bereliydi ve evliliklerinin ilk yılları çok zordu. Zaten evleneceği insanı araştırmadan evlenemezler. Göreve gider nereye hangi bölgeye gittiği belli olmaz, aylarca gelmez binde bir güvenliyse telefon eder.
Afganistana 3 aylık göreve gitti dönüşlerine izin çıkmadığı için bir seneye yakın orada görevde kaldı. Telefonunda resim numara mesaj olmazdı, çocuklarının doğumlarında bile bulunamadı. Gözlerinde renk körlüğü başladığı için artık mavi bereli ama evlenmek istiyorsan her şeye hazırlıklı olacaksın bir bordo bereliyle.
31 Yorumla- +1 yıl
Nasıl sonradan renk körlüğü oldu anlamadım
Aşk her şeyi aşar ama bir kolluk kuvvetinde 12 sene görev yaptım. Ardından ayrıldım. Benim çalıştığım yerlerde hayati risk daha azdı. Özel Harekatçı arkadaşlarım vardı. 3 ay bir ilde geçici görevli o ilden başka ile geçici görev oradan da başka ile geçici görev. Arkadaşın asli kadrosu İstanbul'daydı geçici görevle Mardin ardından Diyarbakır Şırnak sonra darbe girişimi oldu diye geçici görevle İstanbul :) Öyleydi yani. Evleneceksen o meslek nasıl fedakarlık gerektiriyorsa sizler de fedakar olacaksınız. Sürekli ağlayıp zırlamayacak ona destek olacaksınız. Adam operasyondaylen tripmstmayacaksınız. Evlendiniz bazen sizi risklerden dolayı görev ilinde istemeyecek arada izinlerer görüşeceksiniz. Bu şartlara razı olacaksınız. Her görev yeri bir değil ama zaman zaman ülkede bu tür şeyler oldu.
01 Yorumla- +1 yıl
Doğuda bazı bölgelerde geçmiş zamanlarda polis lojmanları roketli saldırıya uğradı sizler de lojmanda kalacaksınız. Bunu korkutmak için söylemiyorum gerçekten güvenli yerler ama bulunduğunuz sürede ufacık da olsa saldırı ihtimali var. Ve eğer sizlerndoğulu değilseniz ve şark bölgesindeyseniz çeşitli ötekileştirme vb sorunlar yaşayabilirsiniz. Hani onlar faşist vs diyorlar ya ülkenin batısında çok rahat geziyorlar, zenginleri de çok, keyifleri de yerinde ama gel görki batılı oralarda rahat gezemez. Dün Aybüke öğretmenin şehit olduğu gündü. Aybüke öğretmen diye aratın bir sürü mühendis de polis sanılarak şehit edildi. Neyse bu olaylar geçmişte olan olaylar ama ne zaman ne olacağı belli olmaz. Size evlenme, sevgili olma demiyorum ama her şeye hazırlıklı olmak lazım bu aşkla, sevgiyle, sadakatle mümkün.
Bordo diyorsunuz. Sırf buna yorum yapmak için üye oldum. Bilen bilmeyen konuşmuş. Kısa bir soru ama uzun bir cevap. O kadar uzunki sayfalar dolar. Bordo denilince aklınıza robot geliyor. Unutmayın, Özel kuvvet personeli de bir insan.
- Şehit özel kuvvet personeli, Ömer Halis Demir evliydi.
- Şehit özel kuvvet personeli Selçuk Paker 1 yıllık evliydi.
- Şehit özel kuvvet personeli Vedat Öz evlenecekti.
Onlarında duyguları hisleri var ama sadece onu anlamak istemiyorsunuz.

93 Yorumla- +1 yıl
@Asena71 eğer erkek arkadaşının bekar arkadaşı varsa talibim bana göre sevgiyi hakedenler onlar
bayrağını ülkesini koruyan bi adam kalbindd bayrağını ve ülkesine olan aşkını taşıyorsa kadınım dediği kadını da yüreğinde ki bayrağının altında taşır orda saklar sahip çıkar bekar arkadaşı varsa cidden talibim 🇹🇷😊
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
20Cevap
Unutamadığı bir olay yaşamıştır ve gece uyurken kahus görür... ani refleks bir hareketle... ştrak diye keskin bıçağın çıkarıp gırtlağını kestiğini düşün... kanlar fışkırıyor..😀 ve ölüyorsun aydee gittin 😹
25 Yorumla
Soran+1 yılBurda en gereksiz cevabi Sen vermisin
Soran+1 yılTabiki oyle bir sacmalik olmaz sonucta psykopat değil
- +1 yıl
Caniko zaten psyholuğunu ilan etse sen onunla evlenmezsin 😀
Ben demiyorum bu olur, ama bir ihtimal sonuçta.
Canlı bir insanı ölüm makinasına çevirirsen illa bir yerlerden patlak verecektir... ne kadar eğitimli olursa olsun.
Artık nasıl patlak vereceği kişiliğine, yaşadıklarına ve çevresindeki insanlara bağlı.
Tabi patlak vermeden önce (Allah korusun) ansızın şehid olmazsa.
Sen yine de araştır. Ben öyle birini tanımıyorum ve düz mantık yürüttüm.
- +1 yıl
çok sabırlı olmalısın yeri geldiğinde eşinin yaşayıp yaşamadığını bilmeden belki aylarca belki yıllarca tek başına yaşamak zorunda kalırsın çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kalabilirsin, yılın en az 3-4 ayı zaten eşini göremezsin gitmen gereken davet cemiyet vs. hep tek başına katılmak zorunda kalırsın, sen doğum yaptığında başında eşin olmaya bilir (bu anlattıklarımın tamamı gerçek bordo berelilerden alıntıdır) atma falan değil emin olabilirsin
Aynen öyle bende sırf bunu yapmak için üye oldum
Sen aşık mısın onu soralim bence biz
Senin aşkın temiz mi peki onun bunu sordugundan haberi olsa
Bi kere onun aşkı temizdir tam aşıktır psikolojisi sana karşı bozuk olmaz onun o vatan hainlerine karşı psikolijisi bozuk olur belki donemiycek gittiği yerden ama sen o donemediginde gururlu olucakmisin o şehit olursa bununla gurur duyacak mısın
Hulusi Akar da evli çocuklu ama mutlu çünkü onun her sürecinde karısı yanında oldu ve onu bırakmadı o da beklemistir kapısını kocasini gozlemistir. Ama vazgeçmemiş iste tam da burada olay sen onu gozleyeckmisin sen ona layık mısın o adamin yaptıklarına sen mantık evliliği mi yapıyorsun. Aslında bu tüm evliliklerden kolay biliyor musun ya EVET diyeceksin bu adamla evleneceksen her şeye rağmen Ya da HAYIR bu kadar basit ha bide kıymetini bil her gün ona şükret50 Yorumlazor harbiden de zor bir bodo bere adayı olarak söylüyorum eğitimi sınavları özellikle de cehennem haftası çok yorucu ve işkence gibi ama biz bu yola girerken zaten canımızı hiçe sayıp girmiştik ben kıdemli üsteğmenim askerlerimden biri bana çok saçma bir soru dahi sormuştu " komutanım ben kafama sıksam şehit mi düşerim yoksa normal bir ölü mü olurum" demişti elbette asker karısı olmak ta zor o kapıyı açarken içindeki korku ve endişe ölçülemez ama bu o haberin bir gün kapılarına geleceğini bile bile sevecek kadar cesur oluyorlar bu yüzden bütün asker karılarını tebrik ediyorum
20 Yorumla
+1 yılBordo bereli farketmez askerle evliysen bu kadina zulumdur duzenli bir hayatin olmicak asla bunu bil enbasta
13 Yorumla
Soran+1 yıltsk ederim cvp icin
- +1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılYazıp yazmama konusunda tereddüt ettim ama kısaca yazayım. Öncelikle asker üniforma hayranı bir kızsan onu sevdiğin için değil işi için evleniyorsun demektir. Asker ve polis eşi olmak evet zordur hele ki özel kuvvetler. Benim babamda özel harekat polisiydi uzun yıllar doğuda görev yaptı gecesi gündüzü belli olmaz bir gider ne zaman gelir belirsiz. Bölgenin şartları zordur gerçi şu an eskisi kadar terör yok çok şükür. Aslında uzun uzun anlatmak isterim de neyse. Psikolojisine gelince sanırım kişiye bağlı ama bu meslekleri icra edenlerin sıkıntıları olabiliyor ama normal işi olan bir adamında olabilir. Sen en iyisi kendine sor sevip sevmediğini her zorluğa bu adam için katlanır mısın sor?
00 Yorumla:) yorumlara baktım da çok güldüm.
onlarda evlenir onlarda insan söylediginiz gibi psikolojileri de bozuk değil. Çok dikkatliler bazen sinirli olabiliyorlar ya da stresli ama anlık kendilerini inanılmaz kontrol edebiliyorlar.
Görev zamanı asla iletişim kuramazsınz o size ulaşır.
En uzun görev 6 ay :( Aile kavramları onlar için çok değerli ertelemeyi sevmezler. Nişanlım ile aram gayet iyi çok romantik duygusal ve harika biri. ondan mükemmel baba olucak adım gibi eminim bundan :D104 Yorumla- +1 yıl
Evet
Bence hiç zor değil onların da bir kalbi var ve sevmeyi çok iyi biliyorlar sadce o ortamda yaşadıkları ve verdikleri kayıplar bu kadar taşlaşmayaa sebep oluyor eğer gerçekten sevmeyi ve değer vermeyi bilirsen karşılığını çok güzel veriyorlar
00 Yorumla
+1 yılEğer evleneceksen işin çok zor... İyi para kazanır, iyi yaşarsın... Ama eşini uzun süreler göremezsin...
00 Yorumla
+1 yılİlerde Şehit Eşi olmak gibi bir gururu yaşayabilirsin
Evlenin, tavsiye ederim. Şanlı ve gururlu bir makam32 Yorumla- +1 yıl
@Esmasemiz sağol kardeş, bu manevi değeri herkes anlamaz. maalesef
Aile & Toplum konusunda 843 cevap paylaştı. Bordonun gecesi gündüzü olmaz her an operasyona çıkma durumu var. Sivil de ya da iş saatinde farketmeksizin 7/24 tetik te olmak zorunda çünkün yaptığı iş bunu gerektiriyor.
23 Yorumla
Soran+1 yılanladim peki psikolojik olarak sorunlular mi
Soran+1 yılTsk ederim :))
+1 yılbordo bereye kamuflaja aşıksan mutlu olmazsın adamın kendisine aşıksan hiç bir sıkıntı olmaz.
74 Yorumla
Soran+1 yılInsan olarak seviorum zaten hata meslegi beni korkutuo yani biriyle yasamadin surece gercek huyunu bilemezsin benim korkum evlilik hayati
- +1 yıl
valla benim bir arkadaş geçen sene uzman oldu. evlendi gaye iyiylermiş yengeyle. görev yeride bitlis. sıkıntılı yerler.
özel kuvvetler tabi biraz sıkıdır. seçilmiş kişilerden oluşuyor. fazla sosyallik beklemen yanlış olur.
Soran+1 yılSize ozelden bir kac soru sormak istiorum ama mesaj kutunuz kapali bana ozelden yazarmisiniz
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. 1 yıldan önce sormuşsun evlendiniz mi peki asker sevdiğinle
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Bi yasak olacağını sanmıyorum gurbet ve özlem olur görevlerden dolayı.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBordo bereli olmak için manyak olmak lazım. %50 ihtimalle erken yaşta şehit oluyorlar. %95 ihtimalle kafayı yiyorlar pisikopat oluyorlar.
00 YorumlaValla bu işin bere ile falan bir alakası yok.
İnsan her zaman insan, insan olamayan da her zaman aynı.
İnsanın içine bakmak lazım, kalbine, zihnine. Kim olursa olsun, mesleği ne olursa olsun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 769 cevap paylaştı. normal bir adam bul kendine mk. genc yasta dul falan kalirsin.
04 Yorumla
Soran+1 yılNormal biri ile evlensem bile o olasilik olabilir
- +1 yıl
Nerden biliyorsun
- +1 yıl
sen ne anlatıyon gardaş?
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni öldürmesi gerekirse vatanı icin öldürür gerisini Sen anla
03 Yorumla
Soran+1 yılVatan haini olmadima gore oldurmesi icin de gerek yok 😂
Cevap sahibi+1 yılVatan haini olmana gerek yok :) oyle olması gerekiyor dur ya da emir öyledir acimaz :) ayriyetten psikolojileri alt ust olmus kişilerdir evlilik düşünülmez onlara
+1 yılArkadaşlar bordo bereli evlenir evliyim 2cocugum var sıkıntı yok
20 YorumlaEger yanliz kalmaya alisacaksan evlen hic kendini sorgulama suphelerin olmasin
00 Yorumla
+1 yılEvliyim :) Bir problemimiz yok
72 Yorumla- +1 yıl
Sizinle konuşabilir miyim?
- +1 yıl
@Papatyatac Konuştunuz mu acaba?
Boş ver sen hiç bulaşma...
10 YorumlaBence harika olur!
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. hiç subay tanıdığın yok mu?
013 Yorumla
Soran+1 yılMalesef ailemde hic subay tanidigim yok
Soran+1 yılSizin bilginiz varsa benimle paylasirmisiniz
- +1 yıl
bordo bereli dediğin özel kuvvetlere bağlı çeşitli rütbelerde ki subay vatandaşlar.
ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama yetiştirme yurdundan seçilen vatandaşlarmış. öldüğü vakit kimse hesap sormasın v. s. diye.
toplumda da bu subayları show malzemesi yaptılar. kurtlar vadisi izlenen bir ülkeden ne beklenir ki zaten.
ayrıca subay arkadaşlar entelektüel ve ileri görüşlü insanlardır. eğitimsiz ve boş kadınlarla zaman kaybetmezler.. doktor, hemşire, bankacı, öğretmen ve benzeri mesleklerle uğraşan kadınlarla evlenirr çoğu ;)
Soran+1 yılEyitimsiz deilim bos bir kadin da deilim hata yurtdisinda yasiorum burda okudum meslek sahibi oldum
Soran+1 yılSanslii mi saymaliyim kendimi bu durumda beni sectigi icin
Soran+1 yılZaten soylemio askeri sirlarini ondan merak ediorum cifte vatandasim evet ve kabul edersem turkiye de yasiyacam onunla ama korkuyorum 😂
Soran+1 yılNeden yabanci kadinla evlenler istifa edebilior anlamadim
Soran+1 yılAnladim peki benim gecmisin falan da arastirilior galiba evlenmek ickn izin gerekio hayla var mi oyle seyler
- +1 yıl
Doğru
Bir bordo bereliye sorup geliyorum hatta kal pls
00 YorumlaZor olur kanka bi var bi yok
00 Yorumla
+1 yılEvlenemzsin.
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Soran+1 yılNeden evlenemem
- +1 yıl
Evlenemende o yüzden.
Soran+1 yılHic belli olmaz