Bir Erkek hatun diyorsa bir kiza ne anlama gelir? Bugün ilk defa hatun dedi bana sasirdim😊

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir Erkek hatun diyorsa bir kiza ne anlama gelir? Bugün ilk defa hatun dedi bana sasirdim😊

Hatunum kelimesini özellikle erkekler tarafından duyuyoruz :) Genellikle partnerlerine bu şekilde hitap ediyorlar. Ayrıca bu kelime kadınlar tarafından da çok çekici bulunuyor :)

Hatunum demek ilişkilerde kadınım anlamına gelir. Genellikle erkekler tarafından kadınlara hitap şeklinde kullanılır. Bu kelime kadınlar tarafından da çekici bulunur :)
Hatun kelimesinin ilk anlamı kadındır. Bunun yanında tarihte hakan ve serdar eşlerine ve yüksek makamdaki hanımlara hatun denilirdi. Hatun Türkçede bir unvandır. Değerli, kıymetli ve saygıdeğer anlamlarına gelmektedir.

Asya’nın Aryen Dillerinden Soğdca ḥvaten sözünden alınmadır. Aynı söz Farsçada hātūn olarak ifade ediliyor. Soğdca ḥva, Kürtçe ḥwe sözleri ‘kendi’ demektir. Ten veya tun son ekleri, kimilerine göre ‘güç’, kimilerine göre ise ‘yalnız’lık ifade etmektedir. Her hal ü kârda ḥatun sözü ‘kendi gücüne dayanan’ ‘kendi başına’ davranabilen olarak algılanmıştır. Kimi kadınların adlarının sonuna saygı gereği ḥatun sözü eklenmektedir.
Şu zamana kadar kayıtlara geçmiş hatun kelimesinin geçtiği ilk kaynak Orhun yazıtları olarak bilinmektedir. Eski Türkçe χatun veya ḳatun “kraliçe” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Hotan Sakacası aynı anlama gelen χattuna veya Soğdca aynı anlama gelen χwatēn sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Soğdca χwatāw “kral, hükümdar” sözcüğünün dişilidir.

Hatun geçmişte yüksek makamdaki kadınlara ve hakan eşlerine denirdi. Şimdi ise çiftler sevgililerine de böyle seslendiği görülmektedir.
Sevgiliye hatun demek tamamen seslenen kişinin iletişim tarzına göre değişiklik gösterir. Kimi kızlar böyle seslenilmesini fazla maço bulurken kimi de sahiplenilen bir ilişkide olduğunu düşünmektedir. İyi veya kötü olması kişilerin bakış açısına bağlıdır.
Hatunum kelimesine cevap olarak partnerinize erkeğim, hayatım , dünyam gibi ona kendini değerli hissettirecek cevaplar verebilirsiniz
Lafim sana değil artik "hatun" lafi da seni seviyorum kadar basitlesti dilden dile geziyor. Hatun demek "omrunun sonuna kadar paylasacagin sevecegin hayat arkadasina eşe" denir. Bu kadar basit degil. Umarim seni hatunun gerçek anlami gibi sever sevdiğin ♥
Umarim tesekkürler😊 cok utangac birisi ilk defa dedi 3 ay sonra ilk yani
hatun kelimesi en eski Türklerden beri kullanılan bir kelimedir. eskiden türk kağanların yanında bulunan eşlerine Hatun derlerdi. bu bir nevi yüceltme saygı sözcüğü olarak kullanılırdı. günümüze geldikçe anlam içeriğini yitirsede güzel bir kelimedir:)
Tesekkürler:)
Hanim sanirsam coook onceden turk ler ya da mogollarin ( cengiz han olabilir ) bir toy sirasinda (toy turklerde devlet islerinin gorusuldugu ve hakan ve hanlarin ( donemin generalleri ) toplandigi gorusme ) cengiz hanin han lari ve hakanlari ile yaptigi bir gorusme sirasinda eşini gostererek hakanlar bakin buda benim han, ım ( buda benim hakanım anlaminda ) demistir ve sanirsam o zamandan hanım diye kalmistir hatun ise sanirsam oda eskilerden kalma bayabi ama onun anlamini bilmiyom acikcasi :)
Hatun demek çok tatliş yani sahiplenmiş seni çok güzel laf bu eşim hayatım gibi bir şey hatun güzel yani :)
Cevap
37Cevap
“Hatun” kelimesi, Osmanlı dönemine kadar uzanan bir kelimedir ve eski Türkçede “kadın” ya da “hanım” anlamına gelir. Bir erkeğin bir kıza “hatun” demesi, genellikle saygı gösteren ya da ona hoş bir şekilde hitap eden bir ifadedir. Bu kelime bazen romantik veya şairane bir dilde kullanılır.
Bugün “hatun” kelimesi, bazı erkekler arasında, özellikle de daha geleneksel veya şairane bir üslupla hitap etmek istediklerinde duyulabilir. Ancak bu, birinin sana özel bir saygı ya da ilgisini belirten bir ifade olabilir. Şaşırman normal çünkü “hatun” kelimesi modern dilde pek yaygın kullanılmaz.
Osmanlıca bir kelimedir ve kadın anlamına gelir aslında bunu çoğu kişi yanlış algılıyor Ama güzel bir kelimedir, saygı ve nezaket anlamındadır hanımın hatunum gibilerinden, samimiyet kavramıdır her şeyden önce, amacını veya duygularını güzel bir şekilde ifade etmek için kullanılır.
Merhaba, köken olarak çok eski bir kelime yani Türk tarihin de kağanların olduğu zamana denk gelir. Günümüzde pek kullanılmaz ama kullananlar var illaki. Kadın kelimesinin karşılığı birebir olarak.
eskiden Türk hakanlarının eşlerine hatun denirdi yani kraliçenin eski Türkçedeki karşılığı ancak günümüzde erkeklerin eşlerine seslenme biçimi oldu hatun 1 çay koyda içelim gibi mesela
çok özel bir kelimedir, anlam taşır , sevgi taşır , özellik taşır , bir erkeğin canından çok sevdiği eşine kullandıgı bir terimdir :)
Kadın, avrat, bayan, hatun, hanım gibi kadın cinsiyetini betimleyen her sıfat, erkeğin ekürisi, eşi, hizmetçisi anlamına gelir. Etimolojik temeli bu
Seni benimsemiştir hatun kategorisine almıştır erkekler genelde hatun diyorsa o kadına değer veriyordur yoksa kolay kolay söylemezler unutma...
Hatun eski Osmanlıcada kullanılan bir kelime. Kadın, hanım anlamında. Şimdilerde bayağı popüler. Ayrıca kulağa hoşta geliyor :)
cinsiyet anlamı taşır (kadın, kız, dişi)
taş gibi hatun
abi hatuna bak
hatunum benim
gibi örneklerle gösterilebilir :D
"Sevgilim değil, sevdiğim kadın" demek istiyor yani :)
Tesekkürler 😊
Hiçbir anlama gelmiyor tanımadığım adamlar bile ne haber hatun diye mesaj atıyor.
Osmanlida henuz cocuk sahibi olmamis kadinlar icin kullaniliyor bildigim kadariyla.
Bence bu kelimede aşk kelimesi gibi sakız oldu ağza
Kroluğun abazalığın sözlük anlamı canım hemen kaç...
Hatun kelimesi erkekler bakımından evlenceğim kişi manasındadır ama kişinin sözde mi gerçekten sölediğimi yoksa ağız alışkanlığı mı olduğu mu bilinmez :)
Genelde ilişkilerde erkeğin kadına ettiği hitap şeklidir.. Ben asla kullanmadım bunu ve sevmiyorum da bu şekildeki bir hitabı..
eşşeğin kuyruğu demekmiş Divânü Lügati't-Türk'ten baktım
Anlamadim
yat uyu
genelde evli erkek esine soyledigi bir kelimedir hanim es anlaminda kullaniyorlar. allahtan sana kari dememis :)
İlla aevgiliye eşe kullanılmaz ama şunu biliyorum bir şekilde saygı duyabileceğin Değeri olan kadınlara Denir Gavurcası Leydi demek gibi
Hatun demişse, sen gözünde gerçek bir bayansın, diğerlerinden farklı görüyor ve özünde sana değer veriyor.
İlk kokeni "Katun" dur. Demode. gibi görünsede hoş ya
bir anlamı yok bana göre. ben de fazla kullanırım fakat sadece hoşuma gittiği için.
Sahiplenmiş canını yakma hep bulabileceğin biri değil
Ben bizim eski karıya diyordum.
😃😃
Sahiplenmek anlamında olabilir
Sevgili eş anlamında kullanılan bir kelime
Bana ait olan kadın 😂
hatun güzeldir tabi yersen :D
benim severek kullandığım laftır.
Kime?
hatuna :)
kadınını sahıplenıcı bı hıtap seklı moruk
Tesekkürler
Çok fazla anlam ifade eder ama anlayana tabii
Yani?
Dediğim gibi işte anlayana tabii
Ya benimsin ya kara toprağın demek.😅
Cok guzel bisey insanlar eşlerine söyler :)
Osmanlı zamaninda kadin soylenen ad
sahipleniyor sanırsam
Ayyy sana fazla değer veriyor demektir
Sevgilim kelimesinin abartılmış hali
seni şaaaapası gelmiş ondan
Sahipleniyordur
Kabasi ve anlayabilir anlamı avrat demektir
bayan kadın genel hatun benimsin demek
er kişi
Er kişi derken?
Er ne demek