Bir müslümanın gayrimüslimlerle evlenmesi dinimizce haramdır. Ayrıca Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur.
00 Yorumla
dini konulara girilmediği sürece, siyasi anlamdada konulardan uzak durulduğu sürece, gidebilir. dinden siyasetten bol konu var. orları karıştırmayın yeter.
03 Yorumla- +1 yıl
sadece bir düğün yapın, nikah daireleri var, oraya gidin, orada kıyın nikahınızı. illa görücü usülü yapmanız gerekemz, he görücü usülü derseniz, babalar araya girer, efendim sebebi ziyaretimiz malum, kızınz ve oğlunuz birbirlerini sevmişler, bizde buna uyarak, kızınızı oğlumuz istiyoruz. dyerek olayı kapatırlar, dini konu falanyok işte.
Bir mahsuru olduğunu düşünmüyorum fakat iş tamamen evlenecek olan o iki kişinin düşünce yapısında biter.
01 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılBence olur. Agnostizm tanri ne var, ne de yok gorusunde. Muslumligi ise biliyoruz. Bence olur ya
02 Yorumla- +1 yıl
Ha onu bilmem. Dini olmayiversin. d
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Cocuklardan biri musluman biri agnostik biri deist olursa her iki tarafta mutlu olur
01 Yorumla
+1 yılagnostik açısından değil ama müslüman açısından sorun olur..
08 Yorumla- +1 yıl
bir agnostik olarak söyleyim.. eger ona karışmazsan o da senin görüşlerine saygı duyar.. ayrıca normal nikah neyse ama dini nikahı istemez bence.. ayrıca aileninde bunu bilip ona göre onay vermesini bekler tahminen.. (gizleme niyetindesin gibi sezdim sanki).. son bir şey daha.. hiçbir agnostigin koyu müslüman biriyle olmasının imkanı neredeyse yok,, (aile, çevre, akraba ve diger faktörler).. illa ki büyük sorun çıkar evlilik soonrası.. ya da birisi digerinin aklını çeler bir şekilde.. biraz olumsuz bir yazı oldu ksr bakma..
- +1 yıl
Aklımı çeleceğini sanmıyorum. Çünkü inançlarım var. Aşırı koyu bir müslüman değilim. Ama bir şeylere inancım var dinim de belli. Öyle oturup da sen müslümansın ama bence şunları da düşünmelisin diye hiçbir dini konu geçmedi. Saygı konusunda bir sıkıntı yok. Fakat şu dini nikah sıkıntı olacak gibi
- +1 yıl
eger dedigin gibiysen bir sıkıntı yok gibi duruo.. ama dini nikah istemek nie ki? zaten teorik açıdan müslüman olmayan biriyle dini nikah kıyamazsın die biliorum hatam yoksa eger.. ailen mi ister illa dini nikah olsun die.. belki sevgilin senin için yalandan müslüman gibi davranabilir.. ama yine de hoş bir durum olmaz tahmin edersin ki..
- +1 yıl
o zmn tek denebilecek şey.. o adamın müslüman olması siz evlenmeden önce.. başka şansın yok..
Evlenemez evlenirse İmanı tehlikeye girer. Kuran'da ayet var
09 Yorumla- +1 yıl
İman etmedikçe, müşrik [dinsiz, putperest] kadınlarla evlenmeyin. İmanlı bir cariye, beğendiğiniz, imrendiğiniz müşrik bir kadından elbette daha üstündür. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]
Cinsel Yaşam konusunda 16,2b cevap paylaştı. Neden olmasın... Kim takar dini kuralları?
013 Yorumla- +1 yıl
@chef_ugur Kına yakarsın sen de o zaman...
- +1 yıl
@chef_ugur Bunları söylerken karşındakinin bilmediğini mi düşünüyorsun islamın v. s kurallarını?
- +1 yıl
@chef_ugur Evet.. Pratikte insanlar zaten kağıt üzerinde islamlar.. Ya da işlerine gelen şekilde yaşıyorlar. Takmıyorlar olayı burdan çıkar.
- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenemez. Dinen yasaktır.
05 Yorumla- +1 yıl
Olamaz, Allah katında nikah olmaz yanı.
Evlendin diyelim. Ömür boyu zina etmiş oluyorsun. - +1 yıl
Rica ederim, son bir not;
Ahiretini yakmaya değmez..
- Cinsel Yaşam konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılsaygı olduğu sürece sorun olmuyor
11 Yorumla
+1 yılzor biraz. aile yapısı uymaz
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne