Biriyle ilk defa el ele tutuşmak ne hissettirir çok merak ediyorum :) Evlilik düşünmeseniz bile hoşlandığınız kişiyle el ele gezmek ne düşündürür, el ele tutuşunca erkekler ne hisseder sizce?sevgiliyle el ele tutuşmak
El ele tutuşmak yani ten teması bizim doğamızda olan bir ihtiyaç. Bir bebeğin annesinin tenine yaklaştıkça güven dolması ve ağlamayı kesmesi gibi temel bir güdü. Güven, şefkat, sadakat, romantizm, aidiyet, karşılıklı sevginin dışa vurumu gibi pek çok anlam ifade ediyor.
Hoşlanılan kişiyle el ele tutuşmak ne hissettirir? Erkekler el ele tutuşunca ne hisseder?
El ele tutuşmanın fizyolojik etkileri
sevgiliyle el ele tutuşmak
El ele tutuşma davranışı, her çiftte rastlanabilecek basit bir davranış gibi görünse de aslında ilişkinin daha uzun sürmesine vesile olan denklemlerin bir parçası. Biriyle tartıştığımızda veya birine kızdığımızda ten teması kurmanın stres ve endişeyi azalttığı bilinen bir gerçek. Biriyle tensel temasa geçince beyinde oksitosin hormonu salgılanıyor ve bu stres seviyesini düşürüyor, huzurlu ve mutlu bir ruh hali sarıyor bizi. :) Kısaca vücudumuzda yarattığı etki; çikolatanın yarattığı etkiyle çok benzer.
El ele tutuşmanın ilişkideki stratejik önemi
neden sevgilimizin elini tutmak isteriz
El ele tutuşmak sadece mutlu olmak ya da karşıdakini mutlu etmek için yaptığımız bir şey değil; aynı zamanda o kişinin bize ait olduğuna dair sinyaller yayıyoruz çevremize. Yani, ait olduğun şeye sahip çıkma gibi de açıklanabilir. Birçoğumuz farkında olmasak da güzel bir hemcinsimizin yanından geçerken sevgilimizin ellerine sıkıca sarılmışızdır :) Bu bir şekilde ilişkimizi koruma içgüdüsünden kaynaklanır.
Erkekler el ele tutuşunca ne hisseder?
el ele tutuşma şekilleri ve anlamları
Biliyoruz ki erkeklerde eşi/sevgiliyi sahiplenme dürtüsü daha baskın oluyor. Aynı zamanda bir erkeğin ciddi ilişkide olup olmadığının da bir sinyali olabiliyor el ele tutuşmak. Yani sosyal çevresinde ya da herhangi bir dış mekanda sizin ellerinize sarılıyorsa bilin ki size değer veriyor :) Ciddi olmayan ilişkilerde erkekler partnerlerini öper, kimsenin olmadığı bir yerdeyseniz sarılabilir de ancak sizinle el ele sokaklarda fink atmayacaktır.
1- Bir erkek sizin ellerinizi sıkıca kavrıyorsa bu baskın görünme isteğinden kaynaklıdır. İlişkide daha dominant kişi olma isteği hakimdir.
2- İki eliyle kavrıyorsa sizde oksitosini tetikleyerek daha çok mutluluk yaratma şifresini çözdüğü için bu kişilere şefkatli kişiler demek yanlış olmaz.
3- Fazlaca kavramadan elinizi tutuyorsa "bu kişi bana ait" mesajının bir yansımasıdır. Ancak üstte bahsettiğimiz gibi yüksek bağlılık ve şefkat söz konusu olmayabilir.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
El ele tutuşmak böyle hani içinde Çağıl çağıl Çağlayan bir nehiri başka bir içe aktarmak gibi hani böyle yemyeşil ağaçların altında yürürken yere yatıp mis kokuyu içine çekmek gibi böyle bir dünya kelebeğin midende coşması sonra içinde dolaşması gibi hele öpüşmek bunların bin katı belki yüzbin katı hele vuslata ermek bunların tirilyonlarca fazla katı
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Insanlarin icinde: kendini güvende hissediyorsun ondan baska kimse bakamaz kimse gelemez yanina gibi...
Yalnizken: icine sicak bir sey oturuyor. O kadar güzeldirki eline yüzüne dokundukca seni sevdigini bir kez daha söyler sanki. Icine ceker seni sahiplenir birakmaz birakmak istemez. Biraksada aci ceker
Aslında el ele tutuşmak bir etkileşim durumu. Netice insan sevdiği insan dokunmak onu hissetmek ister Parmak uçları da hassastır hoşlandığımız kişinin ellerini tutmak bize iyi gelecektir. Hem bir güç verir size hemde ellerin birbirine dolanması her iki kişiyi de mutlu edecektir.
sevdiğim bir insanın elını tutmak bana güven verir. Kardşeimin elini tutar gibi karşıdan karşıya geçerken Annemın elını tutar gibi sıcak Baba eli tutar gibi güvenli öyle bir his işte gizli
valla bu ara para vercem bırıne bırkac saat el ele gezces bı sınem aypcaa bı yemek yıcez sonra herkes yoluna modundayım ben.. hatta belkı koluma gırer dusuncesı bıle delırten fıkır!
bir kere bu kadın benim hayatımın anlamı demektir en başta sonra ben bu eli bir kere tuttum ömür boyu bırakmam demektir sonra bütün zorluklara böyle el ele tutuşup ömür boyu savaşabilirim demektir vs vs. işte sen karşıdan sadece el ele tutuşan bir çift görürsün ki genelde de öyle oluyor sadece el ele tutuşuluyor altındaki anlam, manası kalmadı artık
Ya sen el ele tutuşmuşsun bu dünyanın en güzel anıdır Sen o an bulutların zirvesinde uçuyor olursun aklında o an takılan hiç bir şey olmaz
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Elimi tutunca sanki beni oldugum hayattan cekip kurtarıyor gibiydi her seyin bambaska olduğu bir yere tutup goturuyor sanmistim oyle bir histi su an beni dusundugumu bile sanmiyorum.
bu zamanda kaybetmemek elde degilki onceden elini tuttugunda sana ait oldgunu anliyordun cunku ilktin sen simdi o elinden tutturmadgi adam yok o kadar basitlesti iste...
En İyi Cevaplar