-Savaş
Hamileyim ne yapmaliyim?
-Savaş
Üfff üç beş yorum okudum ben bile sinirlendim şort giyen kıza ağzından salya aka aka bakan verse nefessiz... İnsanlar burada ahlak dersi veriyo. Olan olmus üzülme sende aileler tanışıyormuş zaten iş ciddiye binmiş ailenizin çok büyük tepki vereceğini düşünmüyorum eninde sonunda olacak bişeydir sadece zamanı değilmiş korunmalıymışsınız ama bu saatten sonra sakin kalıp ailelere de sakince anlatmanız. Tabiki de iki taraf da önce annelere anlatsın anneler napılması gerektiğini bilir =) okulu da dondur ya da dışardsn bitiriliyosa öyle yap. Umarım az kavga gürültüyle tatlıya bağlanır
Korunduk zaten ama ise yaramamis iste. Okulu disardan bitiremem hukuk okuyorum cunku. Ve cok tesekkur ederim. Moralimi duzelttiniz😊
Sevgilim benim herseyim. Canim. Ona guvenmesem asla boyle birsey yapicak bir kizda degilim. Ama seviyoruz iste. Olan oldu
Sagolun
Evlen kardeşim. O bebeği de doğur. Yazık değil mi o yavrucuğa? Hem oğlan da seninle evlenmek istiyormuş zaten. Maddi yöndende sıkıntınız yokmuş. Annene çok seviyoru artık onsuz olamıyorum. Bir an önce evlenip yuva kurmak istiyorum. Gibi bir takım şeyler söyle. Yoksa çok çok geç olur.
Sagolasin
Evet olan olmuş.
En mantıklı çözüm hemen evlenmek.
Eninde sonunda olması gereken zaten bu idi. Elbette bunda da bir hayır vardır.
Bebek bereketi ve yeni kurulacak yuvanın sevgi yumağı olacaktır.
Sevgilin ile birlikte karar verdiğinizi ve evleneceğinizi ailelere söyleyip hazırlıklara başlamalısınız.
Evlilik işlemleri uzun sürmez, okulunu da bir müddet dondurur, sonra devam edebilirsin.
Bir takım zorluklar yaşayabilirsiniz ama bu da tuzu biberidir. Değecektir. Zira gerçek hayata adım atıyorsunuz :)
Allah razi olsun. Hakaret etmeyip yardimci oldunuz.
Allah cümlemizden razı olsun. Hakaret eden kendisine eder, takma sen onlara. Sözler söyleyene aittir onu temsil eder.
Sen hiç karamsar olma, her şey yoluna girecektir. kendine ve bebeğe iyi bak. Güzel günleriniz olacak çok yakında..
Insallah tesekkurler
Rica ederim..
Gidip nikah tarihini alırsınız sonra aileleriniz ile paylaşırsınız en olmadı Resmileştirmek istedik dersiniz.
Eminim ki burada ahlak bekçiliği yapanların büyük kısmı da bir şeyler yapmıştır ama yargılamaya bayıldıklarından konuşuyorlar. Bu senin daha doğrusu sizin hayatınız ve yaşadıklarınız sizi ilgilendirir.
Burada yazılanlardan dolayı moralini boş yere bozma o yüzden.
Cevap
27Cevap
Çocuk evlenme taraftarıysa evlenin. Okuluna devam edebilirsin yine. Bir bebeğin hayatı herşeyden önemlidir. Aileler biraz kızabilir ama olan olmuş kabullenirler, unutulur gider. Korkmana gerek yok. Sakince olayın üstüne gitmelisin :)
Allah razi olsun. Sagol
Allah analı babalı huzur içinde büyütmeyi nasip eder inşallah :) Dilerim çok mutlu olursunuz :)
Amin insallah. Cok sagol kardesim
Ne demek rica ederim :)
Aldirma bebegini. Sevgilin de arkandaysa en mantiklisi evlenmek. Okulunu dondurabilir daha sonra devam edebilirsin. Hemen nikah hazirliklarina baslayin bence.
Elbette sevgilim arkamda. Cok seviyoruz birbirimizi. Ama ailelere ne diycez onlar okul bitince evlenirsiniz diyolar
Sevgilimle konustuk simdi. Nikah tarihi alip ailelere soylicez. Okul bitmeden evlenmek istiyoruz biz filan diycez. Hamilelik surecinde okula devam etmeyi dusunuyorum. Bebek dogdugunda dondururum. Biraz buyuyunce anneme birakip son yilida okuyup mezun olurum.
Sagolun
Sevgilin de istediğine göre sorun yok ailelerle konuşup evlilik için ikna edersiniz hem evli olup okuyan birçok kişi var.
bence çıkar gitsin o çocuğu :) yani doğur o kadar haalt yiyon ilan etme bari hey allahım yaa hahahahaha :))))
Komik bisey mi var neye guluyosun
bir git evine kzım ya mallık yapıp dertmi anlatıyon burada
Rahatsiz oluyosan yorum yapmiyacaksin defol git simdi
Böyle bir şey yapabildiğine göre, ailen pek de namusa önem vermiyen bir aileymiş diyebilirim. Açıkça söyle ve evlen! Sevgilinin seni atmadığına şaşırdım. Normal de terk ederler hemen!!
Ailem Karadenizli namusa onem veren bir aile. Ama namus diye sokaga aticak seviyede degil. Sevgilimin beni atmasida ne demek? Tek basima hamile kalmadim ya. Cok sukur oyle serefsiz bir adam degil. Bana her zaman sahip ciktigi gibi bu konudada yapmasi gerekeni yapiyor.
Hmm iyi. Arkadaş Karadenizliydi. Bana söylemişti ki karadeniz de ki kızlar nadir evlenmeden önce ilişkiye girermiş. Verenleri ise yaşatmazlar mış bence söyleme. Erkeği kaçırtmak istemiyorum bu yüzden evlenmek istediğini söyle! İzin vermeseler mecbur gerçeği söylersin.
Kardes naptin sen ya. İstanbul'da dogdum buyudum ben. Babamda cok kucuk yasta Istanbula gelmis. Ama kutukleri Karadenizde. Ayrica bisey soylemeden direk nikah tarihi almayi dusunuyoruz. Sonra soyleriz yakinda evleniyoruz diye
hmm hadi Allah mutlu etsin.
Sagolasin. Sende namustan girdin mutluluktan ciktin. Ilginc
Daha ne diyeyim olan olmuş. Onu elinden kaçırma fikrinden dönmesine asla izin verme!! Seni bırakırsa ALLAH korusun hayatın kararır. Çünkü ortada çocuk var kimse çocuklu kadınla evlenmek istemez.
Benden daha cok istiyor o cocugu. Allah korusun oyle bisey olsa aninda dava acarim. Zaten hukuk ogrencisiyim. Cektiririm ona.
hamile olduğun kesinse hastaneyede gittiysen eğer okulunu dondur evlenin yani mecburen. Ama sonra mutlaka okulu bitir
Hastaneye gittim. Kesin hamileyim. Sagol yorumun icin
Bizim sınıfta da bir kız arkadaşımız hamileydi evlendi ve maşallah nur topu gibi bir de çocuğu oldu ama yine de okulu bırakmadı ve hala da geliyor
Ne guzel masallah
Evlenin aldırma taraftarı değilsin ee daha ne istiyorsun ^,^
Sorun aile. Artik yazmaktan biktim
Anne babaları ikna etmek için bence aile içinden bir yakından yardım alın.
Mumkun degil kimden yardim alabilirim ki. Keske bir ablam olsaydi ama yok
Teyze? Annenin sevdiği bir kuzen?
Teyzemde yok. Annemin teyzesinin kizi var cok kulturlu bilgili bir insan. ama annesi ogrenirse direk anneme soyler
Ya o zaman yine sen konuş annenle. bir anne kızına ne kadar kızabilir ki? :(
Kötü konusmayayaim dedim ama tutamicam kendimi.. Siz insan misiniz ya?
Sırf bu yüzden kızımı üni'ye göndermicem
Gonderme. Sonra hayati boyunca seni suclasin.
Benim bebegimin babasi belli. Banada cocugunada sahip cikmaya hazir.
Benim sevgilimde 5 yil okudu. Bu yil mezun olup dis hekimi olucak nasipse. Ama olay bu degil. Biz yaptik bir hata evet kabul. Ama sizin boyle elestirmeniz dogru degil. Yeterince zor durumdayiz zaten. Bide boyle hakaret ediyosunuz
bence evlen ve çabuk evlenmelisin zorlanırsın ama okulu da bırakma sakın dondurmak mantıklı sonra devam et bence ve inşallah hakkında hayırlısı olur
nikah kıyın düğünü sonra yaparsınız sonrada okulu dondur doğumu yap sonra devam edersin masum çocuğa kıymayın sakın
Aldirma gibi bisey soz konusu bile degil. Benim sorunum evliligi nasil aciklayacagimiz yonunde
çok ısrar edin karnın büyümeden nikah kıyın
okulunu dondur evlen sonra 1.5 sene içinde kendini toplarsın ama eşin anlayışlı mı seni dinler yardımcı olur mu? çünki çocuk olunca sen okula gitmekte çok zor bir durumda olacaksın
Sevgilim gayet anlayisli biri. Cocuga annem bakar okuluma giderim. Ama sorun su ki okul bitmeden evlilige karsilar iki ailede.
Sagolun
Bence evlenin hem iyi tarafından bak çocuğunu aldırmıcaksın kykdan para alıyorsan evlendiğinde direk silincek falan annene söyleme şansın var mı hamileyim diye?
Ailem bilmeden evlenmek istiyorum. Soyleme sansim olabilir ama soylemem
Bencede evlen sonrada biz çılgınlık yapmak istedik evlendik de onu kabullenirler ama diğerini kabullenmezler çocuk doğduktan sonrada annene gerçeği anlatırsın
Bence kaydini dondur evlenin bebek dogdukdan sonra devam et
Bir aydır birliktesinizde sevgili oldunuz da aileler tanıştı da şimdi bir de hamilesim ahhaha 😂😂😂😂
3 yildir birlikteyiz.
Bence okulu dondurun ve evlenin bu size verilmis bir ceza degil odül
Beter ol, senin gibi namusunu başkasına peşkeş çeken kızlara acımam
Nasil bir insansin sen? Zor durumda kaldim baskalarinin goruslerini ogreniyim dedim. Hakaret etmen icin yazmadim
Olan oldu napiyim simdi? Hem kendimi hem karnimdakinimi oldiriyim
Sizin gibi insanlar insani intihar etmeye bile goturur. Ama ben yapmam. Kendime acimam bebegime acirim
Oyle bisey yapmam zaten.
Kim yaptıysa ondan akıl al bizden değil. Ahlak bekçiliği de bize düşmez. Bir yetişkin olarak karar alıp yaptıysan sonuçlarını da ikiniz düşünün.
Yorum yapmak istemiyosan yapmasaydin. Seni zorlayanmi var
Dinleme o zaman kardesim. Bana yardimci olanlar oldu. Sizin gibi insanlarda boyle namus dersi vermeye kalkti. Kendiniz cok namuslusunuz ya beni elestiriyosunuz
Senin namusuna nerede laf ettim acaba? Yobaz insan. Oku bakalım yorumlarımı. Ben senin yaşadığın ilişkiye bir şey mi demişim? Yazmışsın yorumlarda sevgilim arkanda, çocuğu benden çok istiyor bilmem ne. Derdin ne bize ne soruyorsun? Yapan adamkabul efiyorsa doğurursun. Ailene söyleyeceğin sebebi de yatağa girmeden düşünseydin milletten akıl alma zamanı geçmiş artık.
Ne bicim insanlarsiniz siz? Ben size sevgilimle ilgili bir soru yoneltmedim. Ailemle ilgili soru sordum. Bu konuda yorum yapmicaksaniz hic yapmayin.
Bende onu diyorum sevgilinle yatarken aileni düşündün mü? Hadi bu kadar sahipleniyor korunmayı da mı bilmiyorsunuz? Ailesini seven, düşünen insan bunu yapmaz. Bunun namusla ilgisi yok. Emek vermişsin bir okul kazanmışsın, onlarda seni göndermiş, sen daha okul bitmeden, meslek sahibi olmadan anne olmayı tercih etmişsin. Bence tam bir hayal kırıklığı.
Korunduk ama ise yaramamis. Ben anme olmayi tercih etmedim. Sevdigim adamla birlikte oldum evet belki hataydi yapmamamiz gerekiyodu ama oldu iste. Bebekte planlanan bisey degil kazayla oldu. Kendini benim yerime koyarak dusun birde.
Önce aileni düşünmeliydin. Şimdi onları en az kıracak seçeneği tercih et. Unutma, her mutlu evlilik bile birgün bitebilir ve o gün yanında sadece ailen olur. Tabi sen çocuk olma ihtimalini katmadığın gibi bu ayrılık ihtimalini de katmıyorsundur hesaba. Bence her ihtimalidüşünerek aileni incitme.
Ailemi en az kiracak secenegi bilemiyorum.3 yil uzun bir sure evlenmeye karar verdik biz desek fazlami dikkat ceker acaba
Salak değiller herhalde çocuk doğunca kaç aylık evli olduğunuzu anlarlar. Çocuk olunca da okula ara vermen gerekir. Hukukkolay bir bölüm değil, okul bitince ülkenin en önemli avukatı olmayacaksın. Bir çok süreçten geçeceksin ve bu zorlu olacak. Bana kalırsa evliliği tercih edersen mesleğini unut. Her halde aileni de en inciten seçenek bh ılur.
Erken dogum deriz. ben hamileyken okula devam ederim cocuk dogunca dondururum. biraz buyuyunce anneme birakip okulumu bitiririm diye dusundum. zaten seneye mezun olucam. evliligi tercih edersen demissin ama bundan baska carem yok ikisini bir arada yurutemezmiyim
Niye hata olarak goruyosun herseyde bir hayir vardir belki iyi seyler olur bundan sonra. bebegim dogar mutlu olurum belki
Daha 21 yasindayim kendimide dusunmem gerekiyor baskalari icin ne kadar yasayabilirim? Resmen disladiniz beni ya
Her insan hata yapar ama yaptigim seyin bu kadar tepki alicagini hic dusunmemistim ben. uzuntuden dusuk tehlikesi gecirdim butun gece hastanedeydik. namus konusunda cok hassas bir topluluk oldugumuzu anladim yorumlardan sonra
Bak hala namus diyorsun. Ben senin namusun üzerine tek bir kelime söylemedim. Bu senin aileni ve seni ilgilendirir. Ben sadece, sana yıllarca emek vermiş, bunun meyvesini bekleyen bir aile için yaptığının hayal kırıklığı olduğunu düşünüyorum ve bunu belirttim. Aile parasıyla geçinen insanlar ne güvenle evliliği düşünüyor anlamıyorum. Şimdi erkek arkadaşın evlendiğiniz zaman mezun olur olmaz geçinebileceğiniz kadar ücret kazanabilecek mi? Ailesinden destek almadan bunları yapabilecek mi acaba? Ekonomik sıkıntımız yok derken bile bence sorumsuz davrandığın ailene güveniyorsun gibi geliyor bana haksız mıyım?
Sevgilim dis hekimligi okuyor ve bu yil mezun oluyor. Ailesinin durumuda iyi. benim ailemin durumuda iyi ama tabi boyle bir durumda bunun pekte bir onemi yok
Sevgilim bu yil mezun oluyor onlar olmadanda basarabiliriz
O zaman git ailene konuş. Yaşadıklarının doğru olduğunu düşünüyorsan arkasında dur. Biraz cesaretli ol ve insanları kandırmaya çalışma. Ya bu kadınlarda hep bu tip numaralar. Bekaretinizi kaybedersiniz diktirsem mi? nasıl erkek arkadaşımı bakireyim diye keklesem diye düşünürsünüz, hamile kalır evlenirsiniz, aileme nasıl yalan söylesem de kıvırsam bu işten diye düşünürsünüz. Bak erkek arkadaşın gelelim isteyelim diyor, ilişkinin ve yaşadığının arkasında duruyor. Sen neden arkasında duramayacağın şeyleri yaşıyorsun? Yalanı da hemen hazırlamışsın, evlenirim erken doğum oldu derim diyorsun. :) Ne kadar da güzel büyütmüş ailen seni. Sana vermiş oldukları eğitime hayranım. Bir de bu insan ileride bu ülkeye hukukçu olacak. Gerçi hukukun olmadığı bir ülkede hukukçu da böyle insanlar olur işte :)
Daha hakaretin varmi? Biraz daha soyle icin rahatlasin
Cok zor durumdasin bebegi tabikide aldirma ilk is evlenmek olsun
Evlen okul okunur bebegin sucu yok seni de seviyo millet değil sen evleniosun bana kalirsa tabi
Sagolun
Okulu her türlü bitirebilirsin bir an önce evlen zaten ilk 6 ay okula gidebilirsin dondurmana gerek kalmaz ikinci dönem kalmış olursun
eninde sonunda anlayacaklar, 1 ay içinde düğünü yapsanız belki yırtarsınız ama gene hemen çocuk olunca yine çakarlar kurtuluş yok.
Erken dogum deriz
e hamile olduğunu 5 ay sonra söylemiyeceksin herhalde, evlendikten 1 ay sonra desen zaten 7 ay olucak e kafalarda soru işaretiyle birlikte gelir bebek ama düğünü 1 ay içinde yapamazsan bu durum açığa çıkar.
4 haftalik hamileyim. bu hafta ici nikah tarihi alicaz
ailenden habersiz mi evlenceksiniz
Hayir nikah tarihi belli olsun oyle konusucaz 3 yil oldu evleniyoruz artik biz diycez okulu birakicam demiyecegim cunku cocuk dogana kadar gidicem okula
Evlenip dondurmak daha mantıklı ailene bir şekilde söylemen gerekiyo hamile olduğunu
evlen kızım 1 sene annen kaynanan gelır sızle kalır çocuğa bakarlar sen okuldayken
Evlen hamileli ge kadar bu sene biter dondur devam et
senden önce oğlan ailesiyle konuşsun ve hemen istemeye gelsinler
yedin bir halt onuda anlat dürüst olmayı öğren. başka çözüm çıkmaz
kardeşim sende evlenmeden acelen neydi de birlikte oldun günah günah
Seviyorum cunku. Ben evlenmeden biriyle asla birlikte olmam diyodum kesinlikle boyle bisey yapicakta bir kiz degildim. Ama 3 yildir birlikteyiz. Cok seviyorum onu cokta guveniyorum
inşallah yarı yolda kalmazsın aldığın riskçok ama çok büyük gerçekten
Niye boyle yaziyosunuz ya. Sahip cikmayacak olan adam basindan birakmazmiydi?
bak arkadaşım biz erkek milletinde her türlü şrfsz lik görebilirsin boşuna demiyorlar bu devirde babana bile güvenme diye :/
Cok guveniyorum ama sevgilime. Ankarada okuyoruz biz. Hemen Istanbula gidip ailemle konisiyim istemeye gelelim diyor. Iliskimiz yenide degil 3 yildir birlikteyiz. Boyle bir adam bir anda cirkinlesebilirmi? Oyle bisey olsa bile Allah korusun dava acarim yani. Iyice kafami karistirdiniz of ya.
ben sadece hayatın gerçeklerini söyledim eğer suçum buysa şikayet edebilirsin beni
evlenın bebegınızı aldırma.
ailenle paylaş vakit geçirmeden
Vakti dolmadiysa aldir gitsin ne ugrasiyorsun?
Bunu bir kadinin soylemesi cok vahim.4 haftalik daha ama asla oyle bisey yapmam. Istesemde yapamam sevgilim izim vermez. Bu nasil bir vicdan
Tamam da daha olusmamis bir sey o. Ruha inanmam ama olsa bile ruhu da yok su anda. Sadece kan pihtisi. Hem onu hayata getirmeye karar veren sensen onu istememe hakkina sahip olan da sensin. Kimsenin canini yakmiyorsun. Bu sen ve bedenin arasinda bir sey. Su cocuk aldirmayi da cinayet gibi gormeyin lutfen. Sanki yasam cok guzelmis , o da cok istiyormus ama sizin yuzunuzden yasayamiyormus gibi... Aldirmak istemiyorsan da aldirma tabi, dogurur bakarsin ailenle konusup. Merak etme, anlayacaklardir er veya gec. Zaten cocuk sevgilin. Olmasa bile hicbir aile tamamen silemez evladini. Basta cok tepli gosterseler de alisacaktirlar.
Kurtaj konusundaki gorusun cok yanlis bence ama neyse tesekkurler
Sence yanlis bence degil. Biraz da inancina ve hayata bakis acina gore degisiyor. Ben pek duygusal bakamiyorum, benim icin o sey bir pihtidan ibaret, sana gore tanrinin mucizesi bir bebekten. Bu yuzden en iyisi sen ikinci tavsiyemi dinle ve ailene soyle...
Ahlak bekçisi değilim. Ne haliniz varsa görün.
Nikahı baş kızım o zaman
Kardesim oyle olmuyor iste. Ben ailelere ne diyelim en mantiklisi hangisi diye bu soruyu sordum. biz kimseye soylemeden nikah kiymayi bilmiyoruz sanki
Artislikle bir alakasi yok bunun. Gerginim zaten birde burdaki insanlar ustume geliyor dayanamiyorum
Evlenirsek neden kotu olsun sonu?
Ikimizde evlenmek istiyoruz
Nasıl korunmuyosunuz ben de onu anlamıyorum
Tabiki korunduk ama ise yaramamis iste
Onu altına yatmadan önce düşünecektin
Sizi ilgilendiren kisim burasi degil. Onuda birakin ben dusuniyim
O zaman sorma
Rahatsi olduysan yorum yapmasaydin kardesim.
Siz gibi ahlaksızlara ne yapalım kardeşim!
Benim ahlakim sanami kaldi defol git surdan
Ya he he
Bebegini aldirma da napiyorsan yap :)
Aldirmam zaten. Ben oyle bisey yapicak olsam sevgilim izin vermez
açıktan okursun ne olucak
Hukuk okuyorum
Evlenin gizli nikah kiyin orda kalın
Gizli evlenirsem ailem asla affetmez. Hamilr oldugumu soylerim daha iyi
Evlen hemen sonra laf çıkmasın hakkinda
yaparken bize mi sordunda çözümünü bize soruyosun.
Ahlak bekciligimi yapmak size kalmadi
Bu dediklerinin olmasi imkansiz birsey. Allah seni islah etsin. Benim sevgilim dag gibi arkamda merak etme
Bana sahip cikmasa ilk andan itibaren birakirdi. Ama o serefli bir adam. Elimden tutup o goturdu beni hastaneye. Sonuc ciktiginda o sarildi bana dakikalarca. Benim sorunum ailem sevgilime guvenim sonsuz
Kes sesini ya. Her erkegi kendiniz gibi serefsiz sanmayin.
Şeref yerlerde.
Namus bekciligimi yapmaktan vazgecin.
Neden gizlisin o hâlde. Utanmıyorsan çık gizliden, alnın açık olsun.
Siz kimsinizde ben size hesap veriyorum? Ben burada her insanin yaptigi gibi bir derdimi paylastim ve insanlardan fikir aldim. Ustunuze vazife olmayan seylere karismayin.
Yazık ben çocuğa aciyorum.
Pardon neyine aciyorsunuz? Cocugumu aldirmak ne benim ne babasinin aklinin ucundan bile gecmedi. Oyle bisey olsa bile neyim oluyosunuzda aciyosunuz
Evlen gitsin
Baska turlusu mumkun degil zaten
İyi olmuş doğur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar