Arkadaşlar bunu cidden yapabilen var mı? varsa kaç yaşında başladı ? ve açarken canınız yanıyor mu? nasıl bi duygu? bunu yapabilen insanlara hep üstün yetenekli kişiler gözüyle baktım bende çok istyiorum ama yaşım geçti artık yapamam heralde :D
Cevabın nedir?
+1 yılÜşenmeden oku. İşine yarayacak emin ol!! Bak canım ben Taekwondo yapıyorum. Başlayalı seneler geçmedi ama 8 aydır yapıyorum bu işi. 13 yaşındayım. Yanii hiçbirşey için geç değil. Aslında bu birazda isteğe dayanıyor. Bazıları çok zor açamazsın gibi şeyler söylemiş ama öyle bir şey yok. Dedim ya isteğe ve sıkı bir çalışmaya göre değişiyor o. Herneyse. İşte ben 8 aydır Taekwondo yapıyorum ve hala bende tam oturamıyorum. Benimde 1 karış felan kalıyor. Yanii ben böyleysem senlik bir sıkıntı yok. Yaşım geçti demişsin. Yaşını bilmiyorum ama 20'nin üzerinde değilde bence halledersin bu işi :) Birisi demiş ne yaşla ne kiloyla alakalı diye. Aslında bir bakımdan haklı o arkadasımızda. Şimdi eğer benim facebook adremi bulur eklersen çok çok ayrıntılı anlatıırm sana. J'Arife Bieber. ekle bunu :D herneyse işte :D düzeli olarak mesela 2 hafta boyunca sadece açma-germe çalışırsan işin çok çok kolay olur. Yanlız çok yormn lazım bacakları. Ve o 1 haftadan sonra bacakları bir 2 gün felan dinlendirmen iyi olacaktır. Yanlız hamlayacaksın. Bacakların çok ağrıyacak. sıkılacaksın yapmak istemeyeceksin ama eğer zorlarsan olurr bu iş. Fazla bişey demeye gerek yok aslında sıkı bir antrenmanla olur bu iş. Dediğim gibi facebooktan eklersen beni daha uzun ve ayrıntılı bir açıklama yaparım. :)
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen bende 5aydır gidiyorum teakwondaya ztn yeşil kuşaktan sonra bacak açamazsan hocalar dövüyor bizde öyle 😅😅
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıliki yana açmaktan bahsediyorsan küçük yaşta esneklik kazanarak yapılabiliyor .
ama öne arkaya 180 açmak dersen 25 yaş civarında çalışıp bacaklarını esnetip yapabilen bir arkadasım vardı . sürekli çalışılan bazı esneme hareketleriyle mümkün ama detaylı bilmiyorum00 Yorumla
+1 yılBen antrenörlük yaptım bir dönem kickboksta bacak açmaya pek çalışmadım 1 karış falan hep kalırdı ama istersem bir hafta sadece esnetme çalışarak açıp oturuyordum nasıl duygu sorusuna gelirsek artiktik için güzel ama çalışmalarda can yanıyor doğrusu istersen seni çalıştırabilirim .
02 Yorumla
Soran+1 yılçok mu can yanıyor ya ? :( hiç açamayan biri nasıl başlar? bende 1.5 2 karış falan var
- +1 yıl
bir buçuk iki karış kalıyorsa 2 hafta yeter bana çok can acımaz eğer iyi bir ısınma taktiği verirse hocan hiç canın yanmadan açarsın .
Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. link bak ne yaşla ne kiloyla alakalı:)
02 Yorumla
Soran+1 yılama küçük yaşta başlamıştır
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
12Cevap
+1 yıl1 yıl geçmiş ama belki yardımım dokunur, 12-13 yaşlarındayım yani 2007 liyim ve geçen sene izlediğim bir animasyon sayesinde balerin olmak istiyordum, taekwondo kursuna 2 yıl gitmiş bir arkadaşım vardı ve onun desteği ile de bacak açma çalışmaları yapıyordum evde kendi halimde. Çok canımın yandığı zamanlar oluyordu sanırım çok zorladım bacaklarımı ama bir karış kalmıştı hiç açamadım hayatım boyunca annem ben küçükken cimnastik kursuna yazdıracaktı ben istememiştim keşke kabul etseydim 😔 Ama olsun yine de bu yıl yine başladım çalışmaya ve daha kolay ilerliyorum tabii ki canım acıyor ama açmaya değer 😅 Ayrıca açarsan eğer ileride çok katkıda bulunur sana. Esnek olmak her zaman için iyidir, eğer 20 yaşını geçmediysen zorlamadan çalış derim bol bol ısın tabii ısın dediğim hareketleri bilmiyorsan söyleyeyim, iki koştur yerinde sonra bacaklarını sırayla çek göğsüne doğru sonra arkadan yandan çek iyice gerilsin kasların sonra otur parmak uçlarına deymeye çalış falan sonra başla ben hep öyle yapıyorum, istersen kendin hareketler de oluşturabilirsin + eğer 20 yaşından büyüksen bu konuda bilgisi olan birine sorarsan iyi olur veya aile hekimine falan doktora moktora falan yani sonuçta bilgileri vardır
00 YorumlaBenim amacım aslında bacak açmak değildi jimnastikti ama biraz geç başladım 12 yaşında. Aslında 8 yaşında falan jimnastiğe yazılmıştım ama daha bir şey yapamadan huysuzlanıp bıraktım. Keşke bırakmasaydım. Ailem döve döve gönderselerdi ama asla öyle insanlar değiller. Geç oldu ama başladım ilk köprü yaptım sonra o dediğin şeyi zor olmadı elbette canın acıyor ama onun verdiği başarı hissiyle unutuveriyorsun.
00 Yorumla
+1 yıllink ?
00 Yorumla;) sen bu bacak ayırma işine taktın galiba.. cok calısırsan sende yapabilirsin. açma germe hareketlerine calıs bol bol.
00 Yorumla90 derece anca açılıyor, eskiden açardım ama şimdi yaşlandık :))
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıllink bunlar 180 i de aşmış 270 derece açan var
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılısınma hareketlerini iyice yapıp ısındıktan sonra esneye esneye zamanla açılır.
zayıfmışsın bi de, 180 derece olunca da kuku çanak gibi çıkar yalnız dadından yenmez demedi deme02 Yorumla
Soran+1 yılAçabilirim di mi yani imkansız değil? :D
Cevap sahibi+1 yılaçabilirsin tabi ama ilk zamanlar kasıkların acır. acele etmemen gerek. esneye esneye zamana yayarak açılır.
ısınmadan yaparsan kendini sakatlarsın dikkat et
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılben 16 yaşımda başladım taekwondoya 2 ayda çok iyi bir derecede açabiliyordum şu an 18 yaşındayım bayağıdır antrenman yapmıyorum ama yaşla veya kiloyla alakalı olduğunu düşünmüyorum istek, azim ve biraz da sizin bedeninize bağlı.
01 Yorumla- 1 yıl
yıllar yıllar sonra mesajımı görür müsünüz bilmiyorum ama 16 yaşında başladığınızda hareketleri yapma konusunda zorluk yaşadınız mı? Ya da enerji konusunda, maç esnasında nefes kontrolü sağlayamama falan
+1 yılsenin sonun kötü bi gün çanagı kırarsın sen 180 açacam die pek bi özenmişin :)
00 YorumlaBen aça biliyorum. Sanirim 190 dereceden biraz fazla.23 yaşima yeni bastim. çok kolay bana gore.. Sorusu olan yaza bilir.
10 Yorumlao değil de bu insanlar diğer insanları niye bu kadar merak eder çözemiyorum bq mu var :D:D
00 Yorumladikkat ette kalçadan bacağinı çıkarma
02 Yorumla
Soran+1 yılsen dert etme olmaz bişey :)
Yapabilirsin ama uğrasman gerek.
00 Yorumlafizik nasıl zayıfmısın?
04 Yorumla
Soran+1 yılevet hemde çok :)
Soran+1 yıl19
+1 yılaylarca pratik yapılarak öğreniliyor
00 Yorumla
+1 yıl
çok zor :)00 Yorumla