+1 yılBu turkiyemizde kurt sorunu var mı dersekse var derim. kurtleri ayirmam diyenler bir yasantilarina baksinlar kac kurt ile is arkadasi olabiliyorlar kac kurt ile kurt oldugunu bilerek alis veris yaptigina baksin. kac kurtle daima arkadasligini surdurebiliyor. mesele kurtleri turkler kadar ayirt edemeden sevmektir. guney doguya gidenler bilir kurtlerin hic bir ferdi kafatasci deyildir bu batidaki turk irki ile birlik olmuslarin kafasinda olsa zaten kurt sorunu olmaz idi. kendi topraklarinda yasayan iki irk biri birinin dilini kulaninca bunda izet gorup oteki otelediginin dilini oyrenmek bile istemem tercihi icindeki fasizim kipirtilarinin yasmasidir. ben dogarken kurt dogdum topraklarimda annem babam dedelerim soyum sopum hep o topraklarda dogduk benim dilimkurtce oldugu halde seninkini ogreniyor ve kulaniyorum ama sen benim dilimi bir tercih olarak kulanmam diyorsan buda bir nebze irkciligin azi var demektir. yilarca sahit oluyorum batida dini bile turk islam sentezi olarak adl ediyorlar. hz muhamed dini teblik ederiken arrap islam sentezi olarak tanitmadi. din imanin icine bile irkcilik ile kokusturmuslar.
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bak güzel kardeşim oyuna geliyorsunuz sen ve snin gibilerin bilinç altına sokmaya çalıştıkları ve başardıkları şey 'ötekileştirmek' ve bunu gayet güzel başarıyorlar baksana sen bile soru sormussun ama verilen olumsuz cevaplara tahammulun yok cünkü ön yargılısın kendini kurmuşsun bi düşün bakalım hayatın boyunca sen kürtsün diye haksızlıga ugradıgın yada demokratik haklarının elinden alındıgı oldu mu?iş istedin de işmi vermediler okumak istedin de okuldan mı attılar,oy kullanmak istedin de seni adam yerine mi koymadılar soyle bakalım.Bütün bunlar dış güçlerin eseri bizleri bö-lü-yor-lar gelmeyin bu oyunlara bilinçli olun.Hepimiz aynı toprakların insanıyız dedelerimiz birlikte savaşmış bu topraklar için sizler böyle yaptıkça dış güçlerin eline koz veriyorsunuz.Bir olalım birlik olalım hepimiz türküz hepimiz bu toprakların evladıyız...
43 Yorumla- +1 yıl
Sen hic kurt olarak yasdinmi. cevabin evet eyer kurtsense calisacagin yerde en son seceneksin. is arasan nerelisin diyarbakir zaten mimli sayiyorlar eyer buralisan yandin anam calistirilsan bile kole hesabi olsanda olur olmasanda. cok basima geldi kurt oldugumdan is verenin iscileri ile uym sorunum sebep kurt oldugumdan calismak istemeyisleri hep aynisini. turk irkinin verdigi rahatlikla konusuyorsun.
- +1 yıl
Knk valla iş istediğim oldu vermedikleri oldu batıda kürt olduğum için dışlayan bacım ÇOCCUĞU ÜLKÜCÜ TARİH ÖĞRETMENLERİ OLDU OY KULANIRKEN VALLA ASKERLER ZORLA OKUMA YAZMA BİLMEYEN NİNEME AK PARTİNİN SİMGESİNİ HDP SİMGESİ OLARAK YURTURMAYA ÇALIŞTILAR PARA KAZANMAK İÇİN SOKAKTA KÜRTÇE ŞARKI SÖYLEYEN ÇOĞU ARKADAŞIMA SALDIRDILAR NE YANİ SEN HİÇ KÜRT OLMADIN HİÇ KEYİFTEN SENİN EVİNİ GÖZÜNÜN ÖNÜNDE YIKTILARMI HİÇ COUKLUĞUN HERİLLA VVE TÜRK ASKERLERİNİN ÇATIŞMA SESLERİNDEN DOLAYI KORKUDAN UYUYAMADIĞIN OLDUMU YANİ SEN VE SENİN GİBİLER KÜRT OLMADAN NE YAŞADIĞIMIZI BİLEMEZLER
- +1 yıl
Ben haksızlığa uğradım, sınıfta erkekler tarafından küfür hakaret ne ararsan
kürtlerle aynı coğrafyada yaşıyoruz . bi zaman aralarında bi kaç yıl yaşadım . yemeklerini yedim sofralarına oturdum . karşılıklı yardımlaştık .saygıda birbirimize hiç kusur etmedik. misafire yabancıya çok hürmetliler . ev sahibim türkçe kelime bile bilmiyordu ama konuşmadan anlaşabildiğimiz zamanlar oldu .seviyorum onları .anlaşamadığımız tek konu siyaset. onlar apo nun bir kahraman olduğunu düşünüyor biz ise azılı bir katil . çok çabuk galeyana gelen insanlar ve duygularının sömürülmesine müsade ediyorlar hepsi bu .birde kendi toprakları olduğunda daha rahat edeceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar . Türkiye cumhuriyeti onlar için güven kaynağı olması gerekirken öyle düşünmüyorlar. halk olarak bizim birbirimizle problemimiz yok . sosyal yaşantıda hiç bir sıkıntı yok kız alıp vermeler var. zaten bizim sorunumuz kürt halkıyla değil pkk terör örgütü ve onu destekleyen insanlarla .
38 Yorumla
Soran+1 yılöncelikle değerli yorumun ve objektif bakış açın teşekkür ederim kürtlerin büyük çoğunluğu apo yu kahraman olarak görmez zaten bdp ye de oy vermez bunu belirtmek istedim kürtlerin ne istediğini yanlış anlamışsın kanımca kürtler ayrı topraklar ayrı devlet ayrı bayrak değil kürtler bu topraklarda türklerle beraber kendi dilleri kendi kültürleri ile yaşamak istiyorlar ama malesef kültürleri yozlaşıyor dilleri yok oluyor :(
- +1 yıl
bide şunu söyleyim evlenirmisiniz sorusuna gelince evlenmem . neden biliyormusun? ev sahibim çok zengindi benim bulunduğu yerde 8- 10 tane kaloriferli dairesi var ama .benim iki kişi yaşadığım evde onlar 2 gelin ve kendileri aynı evde yaşıyor bekar kayınlar filan beraber yaşıyorlar. gelinler belli yani sesleri çıkmasa da istemiyorlar yani . doğru kim ister ki her gün uyandığında etrafında 8 -10 kişi .curcuna çoluk çocuk. be adam ayır herkes evinde mutlu huzurlu yaşasın eliniz ayağınız tutuyor
Soran+1 yılAma bunuda hepsine genelleyemezsin kürtler coğrafyalarından devlet politikalrından dolayı geç olgunlaşan bi toplum hatta hala daha tam olgunlaşamadılar bunu inkar etmiyoruz artık büyük oranda özellikle batıda ve şehir merkezinde yaşayanlar bunları aştı
- +1 yıl
bütün samimiyetimle söylüyorum gelişmeleri bir takım şeyleri aşmaları beni mutlu eder . özellikle kırsal kesimin mutlu olmaya daha çok ihtiyacı var . hele de varlık içinde yokluk çekenlere çok üzülüyorum . keşke bi an önce farkında varsalar bi an önce hayatı yakalasalar . bazıları da imkan ulaştığı halde inatlaşıyor . Türkler gibi biraz inatçı yapıları da yok değil :)
Soran+1 yılE o kadar yüzyıl beraber yaşamışız biraz kapmışızdır :D
- +1 yıl
aşağıdaki yorumları okudum da üzüldüm biraz . nedense husumet yaşamıyı seviyoruz . yıllardır beraber yaşıyoruz ama nefretle ve saygısızca. ne kadar gereksiz pozitif düşünmeyi unuttuk . Türkün Türkten başka dostu yok demek bu bayrak altında yaşayan lazı kürdü çerkezi yok saymak demek halbuki çoğu iş arkadaşımız, eşimiz , akrabamız vs vs . bir olmayı başaramıyoruz ama tabiki bu tek taraflı hatadan kaynaklanmıyor . biz onları benimseyemedik onlar da bizi
- +1 yıl
Aynen biz okkli değiliz ulkucuyum atta öyle gören şerefsizler var bizide her Kürt bir değildir
+1 yılBen kurtum ama ne BDP ye oy veririm ne de PKK yi desteklerim bana gore cok sacma bu ayrimlar.Yani Kurtlerin Turkleri sevmemesi,Turklerinde Kurtleri sevmemesi yanlis.Kardesiz sonucta niye kendimize karsi savas icindeyiz sizce hepsi yabancilarin bor oyunu.Ve bu oyunu oyle gizel oynuyorlarki bu savas yuzunden korpecik askerlerimizi sehit verdik ve toplum olarak gelisemeik.Devlet harcamalri hep askeri kaynaklara gidiyor.Irkciligi mantilitem kabul etmiyor iki yonlude.Cok sukur arkadaslatimin%95i Turk ama hicbirinden bir ayrimcilik gormedim.Ayrica APO da kurt degil zaten.Onlatin tek bir amaci var o da gözyaşlatıyla zafer koltuguna(meclis koltugu) oturmak
710 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum.
- +1 yıl
Saol:)
- +1 yıl
o sizin düşünceniz buda benim düşüncem.
- +1 yıl
Evet sende haklisin
Soran+1 yılBiz hep onları kardeş gibi gördük kardeş gibi davrandık ama onlar bizi kardeş olarak istemiyolar zorlamanın alemi yok bence !
- +1 yıl
Cok sukur cevremde boyle insanlar yok.Bende kurceyi biliyorum biraz zorlamayla sonradan ogrendim.Cunku ailem kurtce konusmuyo ,daha dogrusu unutuyorlar ben onlara diyorum benle kurtce konusun en azindan ogreniyim diye 5 dk konustuktan sonra Turkce konusmaya basliyorlar ,aliskanlik olmus artik;)Ama cok sukur ki biliyorum.Konusulanlari tam anliyorum ama eleffuzum biraz kotu ama anlasilir:)
Soran+1 yılBizimkilerde hiç konuşmuyolardı ama ben öğrendikten sonra artık asla türkçe konuşmuyorum onlarla ne sorarlarsa kürtçe cevap veriorum alıştılar artık onlarda kürtçe konuşuyolar ama bunu sonraki nesillere aktarmak çok zor :(
- +1 yıl
Evet malesef oyle:(
- +1 yıl
Tesekkurler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Tarihte Kürt diye bir kavim yoktu
Bölüm 1 - Barazani, Surani, Kermanji, Henare, Shekak vb. kabilelerin tümü Taciklerin (Pers), Lorha Baloch'un akrabalarıdır ve... hepsi tarihsel kanıtlara ve özellikle dilsel açıdan Hindu kabilelerinin soyundan gelmektedir. Gazneliler, Selçuklular vb. seferleri sırasında büyükbaş hayvan beslemek, teçhizat hazırlamak ve hizmet işleri sağlamak amacıyla İran'a gelmişlerdir. Savaşın bitiminden sonra Tacikler çoğunlukla tarım ve köylerde serf olmuşlardır. Aşiretlerin büyük bir kısmı yazlık olarak çiftçilik yapmak için dağlara gidiyordu Kocheri geçimini sağlıyordu ve Kürtçe kelimenin kendisi çoban ya da çoban anlamına geliyordu ve Kocheri, hayvan sahibi insanları ifade etmek için kullanılırdı, bu Kocherilerin bir kısmı her zaman köyde kalıyordu. ovalarda, çöllerde, bir kısmı da kışın kendi kabilelerine dönerler, sığırlara bakmak için hep ovalarda kalırlardı. Bizim geleneğimizde Türklere ve o günün kültürüne Kürt denirdi. , Osmanlı arşivlerinde ve tarih kitaplarında ise Akrad Arap, Akrad Ajam, Akrad Tatar veya Turko unvanı... 18. yüzyıla kadar kültür ve tarih kitaplarında Kürt kelimesi aynı anlamda kullanılıyordu. Kürt denilen aşiretlerin geçim şekillerinden, sömürülmelerine ve devlete itaatlerinden, göçlerinin kökeninden yerleşimlerine kadar detaylı bir tarih yazılmıştır. Bunların Sünni Türk olması da büyük bir yanılgıdır. Denbali, Çamçakzik vb. Kürtler, 18. yüzyıldan sonra bugün Kürtleşen bu dağınık göçebelerin sömürgeciler, özellikle de İngilizler ve onların tavsiyeleriyle halk tarafından cezbedildiğinin doğru olmadığını söylüyorlar. Suçlular Obeidullah Wasimtaqou ve... Batı Azerbaycan'da, hepsi tarihi kitaplarda ve raporlarda ayrıntılı olarak anlatılan en iğrenç suçları ve zulümleri işliyorlar. Kahraman unvanı olarak kabul edilmişler ve birçok kitap yazılmıştır. İnsanları gülümsetmekten başka hiçbir tarihi değeri olmayan bu konuda, üstelik bugün Batı'nın, özellikle de Avrupa'nın tavsiyesiyle, dağınık bütün kabilelere Kürt, hatta Lors ve Bakhtiyarlar diyorlar ki bu da siyasi açıdan kabul edilebilir. Bu bir soruşturmadır ve bu aşiretlerin bugün merkezcilerin desteğiyle Türklerin sivil faaliyetlerine oynamak ve saldırmak için bir Kürt cephesi oluşturdukları, ayrı ayrı incelenebileceği ve tarihsel gerekçe olarak kendilerini Medler'e bağladıkları bir soruşturmadır. Medler mi, bu Hindular mı? Tarihin hiçbir yerinde bunların birbiriyle alakası yok. Tarihsel değeri olmayan etnik köken adına Kürt kelimesini kullanıyorlar.00 Yorumla
+1 yılHerkes aynı mıdır bilemem ama ben bir kürt olarak şunu söylemek istiyorum ki ilkokul, ortaokul ve lise hayatım hep kürt olduğum için yapılan zorbalıklarla geçti. Sürekli arkadaşlarımdan ya da arkadaşım sandiklarimdan terörist lafını duydum. Bazıların lafları arkadan kulağıma gelse de çoğu kişi yüzüme söylerdi (özellikle lisede bir şey konuşurken sen sus pkkli diyip gulduklerini, peşmerge diye dalga geçtiklerini dün gibi hatırlıyorum.) hatta bizim müdür yardımcımıza söylemiştim ve o bile kimseye kızmadan yalandan bir iki uyarı yapıp gitmişti. Anlayacağınız benim 12 senelik okul hayatım sadece zorbalık ve bazende şiddetle geçti. Zaten çelimsiz bi kız olduğum için kendimi pek savunamiyodum ve en ufak diklenişimde hemen dayağı yiyodum. Her gün eve ağlayarak gelirdim ama babam üzülmesin diye hiç bisey de anlatmazdim. Bazen annem görüp sorunca ona anlatıyodum ve o da üzülmeme dayanamayıp kimseye kürt olduğunu söyleme kızım diyodu. Bana yapılan zorbalıklarin hiç birini unutmadım ve asla unutmam. Hepsi kalbimde kanayan bi yara olacak. Okul hayatımı zehir eden kimseye de hakkımı helal etmiyorum. Yani demem o ki seviyoruz deselerde aslında sevmeyip içten içe kin besleyen çok. O yüzden ne kadar dost varsa düşman da var.
40 Yorumlane saçma soru len bu böyle. Kürt dediğin şey bir insan topluluğu. her insan topluluğunda iyi de var kötü de cani de var iyimser de. bu Çerkez için de geçerli Laz için de Rum için de göçmenler için de..
Adam olsun kafasını kullansın canımı yesin.101 Yorumla
Soran+1 yılsoruyu soran kişi olarak tebrik ettim
benim bi cok kürt arkadasim var, alevi oldugum icin daha cok zaza bilenleri taniyorum. hepsi cok iyi insanlar ama bazi siyasi konularda cok tartisma cikiyor. evlenirmiyim diye sordun. neden evlenmiyim onlarda sonucta insan. insan olduktan sonra gerisi önemli degil benim icin.
13 Yorumla
Soran+1 yılSen nerelisin peki bende çorumlu alevi kürdüm ondan sorum
- +1 yıl
Kürtler gerçekten iyi Insanlardır ama çok inatçılardır Kürt inadı işte Kürtler çalışkandır Direnişli Insanlardır cabuk Yıkılmazlar Misafirperverdir cok büyük Aileleri vardır akraba vs ama en güzel şey Kürtler'de saygı ve Ahlak hiç kimseyi sarmazlar Kürtleri sevin lan
+1 yılKimsenin etiketine bakmam,saygı duyuyorum,ayrıca bu vatanda hepimizin kanı var...bilinçli,vatanımıza sahip çıkan,bölücülük yapmayan,etketlemeyen herkesi seviyorum.Onun dışında bir düşüncem yok,haksızlık yapanlar vatan hainidir zaten.
Kürtçe öğrenmek istemem,çünkü ondan önce Arapçayı,Osmanlıcayı ve Rusçayı bilmek isterim.
Kürt biriyle evlenir miym?...bilmem,nasip.Gönül kimi severse,o güzeldir.24 Yorumla- +1 yıl
bu bir ayrımcılık değil tercih meselesi.
- +1 yıl
kafanızdaki örümceklere bir dur deyin.
- +1 yıl
ben senin kardeşin değilim bu 1. cevaplarda kürtlerle evlenmem diyen kişiler varken benim cevabıma yorum atman ayrımcılık mu demen insan psikolojisini direk ortaya katar.
- +1 yıl
teşekkür ederim sizede iyi günler.
+1 yılKürt biriyle evlenebilirim, çünkü sevdiğim insan kürt. Ama kanında benden daha fazla Türklük var bu bir gerçek.. Evlerinde türk bayrakları mı dersiniz, şehit haberleri olunca beraber yürüyüşe çıkardık kahrolsun pkk diye bağırırdık.. Demek istediğim pkk yandaşı olmadığı sürece benim için kürt olmasının bir önemi yok. Kürtçeyi öğrenmem çünkü bir yerde yararını göremeyeceğim.. Ayrımcılığa karşıyım! Irkçılığı hiç ama hiç sevmem..
71 Yorumla- +1 yıl
Sevgilinle konuşurdunuz Kürtçe ne güzel :)
Kürtler Çok cahil(!) insanlardır, çünkü en cahili bile İKİ DİL(Kürtçe-Türkçe) bilir...
Biraz da safsalak(!) diyebiliriz belki Kürtlere, çünkü Irk ayrımı yapmadan her ırktan insanı çabuk sever hemen bağrına basar ve kendileri gibi iyi niyetli görürler.
Evlenme konusuna gelince Kürt erkekleri layt(!) erkekler sınıfına girerler, çünkü kadınlarını başlarının üstünde tutarlar. Kürt kızları ise erkeklerini taparcasına severler.132 Yorumla- +1 yıl
gerçekten tüm yorumlar arasında en iyisi ! çok haklısınn
- +1 yıl
Kürdüm ama cahil değilim kardeşim. GENEL konuşma (!).
sevmıyorum kabalar toplumun duzenını bozuyorlar kavgacı serserı varı tıp çoğu suç işlemeye çok meyıllıler senden 3 4 kışı fazlaysalar aslan kesılırler sevgılısı veya kocası yanında olan bı bayana çekınmeden bakabılırler rahatsız edebılırler ve bı nefret var içlerinde hep haksızlığa uredıklarını duşunurler sınırlı kapasıteye sahıpler bı çoğu ahlaktan yoksundur tabı kendını gelıştırmış ıstısnalarda vardır muhakkak
1212 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim ayıptır allah rızası için yapma şu yaptığın yorum senin içindeki nefreti sinir kapasiteni gösteriyo zaten
Soran+1 yılKardeşim küfrettin demedim zaten yazın nefret içeriyo dedim :) Ayrıca okuyomusun bilmiorum ama sosyolojiden anlıosan eğer kimse kötü yaşamak istemez kimse kötü yaşamasından sorumlu tutulamaz onun sorumlusu onu aç bırakan onu sokakta açık bırakan onu o işleri yapmaya sürükleren sistemdir devlettir. İki çeşit insan herşeyi yapabilir aç veya cahil olan dikat ettiysen malesef ki kürtlerin bi kısmı sürgünden bi kısmı terörden kaçıp geldikleri büyük şehir gettolarında aç ve cahiller
- +1 yıl
HELAL KARDEŞ AYNEN
- +1 yıl
tamam şimdi çok sevdım kurtlerı))hay allahım ya eleştırıye açık deılsen nıye soruyorsun nefretse nefret bu senı ılgılendırmez kım aç kalmadı?kım haksızlığa uğramadı?hep aynı savunma devletın yuznden bu ulkede eşit şartlarda yaşıyoruz bılmem farkındamısın kım sıze karışıyo dılediğinz gibi yaşıyorsunuz sız kurt devletı ıstıyorsunuz acaba ne verıyorsunuzda hangı hakla boyle bır talebınız oluyor anlamıyorum anlamıcamda sizin yaptığnızı lazlarda yapsa çerkezlerde yapsa ?neyse bu konular uzar
- +1 yıl
Hani diyorsun ya kabalar sence sen bu ağır eleştirinle kibar mı oluyorsun? Ben de kürdüm ve arkadaşlarımda kürt ama ben bir sorun yaşadığımda tek başımada olsam onlar yanımdada olsa tepkim aynı olur. çünkü ne gördüysen öyle davranırsın annem babamdan gördüğüm bu tutarlı olamak. Ahlaktan yoksun olan sensin şu anda çünkü milyonlarcasını tanımadığın insan grubuna ahlaksız dedin. Madem ahlaka o kadar düşkünsün sence bu yaptığın etik mi? Soran kişiye eleştiriyi kabul etmiyorsan sorma demişsin kardeşim (!) bu bir eleştiri değil bildiğin nefret kusma.
- +1 yıl
Kürdüm. Müslümanım, kavgacı değilim. suç işlemedim. kimseyi rahatsız etmedim şu ana kadar, ahlaktan yoksun değilim. Benim oturduğum ilçenin %90 kürt . Evet hırsızlar vs olabilir. Ama her ırkta oluyor bu gayet normal birşey. Esnafım :)) Burda süryanisi var, yezidisi var, ermenisi var, türkü var, kürdü var, arabı var, Burası DİLLER VE DİNLER KENTİ :) Görgüsüz filanda değiliz. Bir gün doğuya geldiğinizde buranın güzelliklerini göreceksinizz :)) uzaktan yazmakla olmaz. Umarım bir gün geldiğinde misafirim olursun. Gelirsen eğer yoruma yanıt verirsen özelden açık adresimi atarım. Esen Kal.
- +1 yıl
Ezilmeye mahkum edilmiş, toprağı ve vatanı Türk, Arap ve Persler tarafından bölüştürülmüş.
Kardeş diyerek duyguları sömürulmüş bir halk. Ve 4 devletin Kürdleri arasında paylaşıp asimile ettiği gözler önündedir. Sonra adam niye dağa çıkıyor?
- e sen yaptın hep böyle?
Mesela Döner, Çiğköfte, kebap gibi biiiirçok lezzet Kürdlere ait. O zaman niye bunları Turkish kebap ya da Torkish Döner diye sahiplendin. Kendi aramızda Kurdce konuştuğumuz için medeniyetsiz, cahil falan diyorsunuz. Asıl cahil sen ve senin gibi ne olduğu belli olmayan serseri itlerdir. Kurd düşmanlığı yapan AKP, CHP, MHP gibi parti siyasetçileri hepiniz yerin dibine batın pislikler, pislikler!!
Gidip adamın dilini yasaklarsan, müziklerini çalıp, katliamlarla öldürürsen adam çıksın dağa en doğruluk ve kararlılık gereksenen şey de budur. Kürdlerin hepsi bir olup baş kaldırsa hakkını aslanlar gibi alır. Ama hep olaylara duygusal bakan bir milletiz. Defalarca Enfal (Halepce), Roboski, Dersim katliamı gibi büyük katliamlar görmüş ve yine asimile olmamış tek özgürlüğü hak eden muhteşem halk.(Bu arada medeniyette Türklerindir hiçbir geri farkımız yok! Siz kendinizi medenimi sanıyorsunuz? Biji İrade gelle Kurd❤💛💚
- +1 yıl
Tamam kardesim ama bir kadın olarak türkler tarafından taciz edildiğimi de belirtmek isterim ben burada :) demek istediğim genel konuşmamak lazım her topluluğun iyisi de var kötüsü de. Bu ülkede uyuşturucu kullanan ne kadar kürt varsa, emin ol bir o kadarda Türk var.
+1 yılİnsanların her türünde aptal asalak herkezin yerine utandigim insan tipleri bulunmakta. Türklerin arasındada var bu kürtlerin arasındada. Ya da ben genel olarak herkezden nefret ediyorum. Ama ırkçılık yapanlar kendilerini yüksekte görüpte başka ırklara yukardan bakanlar kadar alçak bir insan yoktur.(Bkz: Aptal aptal bozkurt kolyesi takipta kürtlere laf atan arizona kertenkeleleri)
Bir ortak noktanız var mı var neyin ırkçılığını yapıyorsunuz. Bu ne türk olsun ne kürt olsun ne yezidi ne çerkez ne alman kim olursa olsun insanlığın en bozuk olanı ırkçı olanıdır.00 YorumlaGündem konusunda 1,4b cevap paylaştı. Diğer etnik kökenlerden hiçbir farkı olmadığı gibi, bazı siyasi hukukları var. Devletle, yönetimle medeniyet çerçevesinde hukuk odaklı uzlaşmaya çalışırsa kutuplar ortadan kalkar.
21 Yorumla- +1 yıl
Ezilmeye mahkum edilmiş, toprağı ve vatanı Türk, Arap ve Persler tarafından bölüştürülmüş.
Kardeş diyerek duyguları sömürulmüş bir halk. Ve 4 devletin Kürdleri arasında paylaşıp asimile ettiği gözler önündedir. Sonra adam niye dağa çıkıyor?
Mesela Döner, Çiğköfte, kebap gibi biiiirçok lezzet Kürdlere ait. O zaman niye bunları Turkish kebap ya da Torkish Döner diye sahiplendin. Kendi aramızda Kurdce konuştuğumuz için medeniyetsiz, cahil falan diyorsunuz. Asıl cahil sen ve senin gibi ne olduğu belli olmayan serseri itlerdir. Kurd düşmanlığı yapan AKP, CHP, MHP gibi parti siyasetçileri hepiniz yerin dibine batın pislikler, pislikler!!
Gidip adamın dilini yasaklarsan, müziklerini çalıp, katliamlarla öldürürsen adam çıksın dağa en doğruluk ve kararlılık gereksenen şey de budur. Kürdlerin hepsi bir olup baş kaldırsa hakkını aslanlar gibi alır. Ama hep olaylara duygusal bakan bir milletiz. Defalarca Enfal (Halepce), Roboski, Dersim katliamı gibi büyük katliamlar görmüş ve yine asimile olmamış tek özgürlüğü hak eden muhteşem halk.(Bu arada medeniyette Türklerindir hiçbir geri farkımız yok! Siz kendinizi medenimi sanıyorsunuz? Biji İrade gelle Kurd❤💛💚
- Gündem konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeyi düşünmem kürtle, kültürümden çok farklı , ama eniştem kürt mesela ama çok iyi yani kişiliklerine lafım yok iyisi de var kötüsü de ama ben düşünmüyorum
50 Yorumla
+1 yılÖğrenmem, daha faydalı diller varken gereksiz gelir. Kürtle de evlenmem, kültür çatışması yaşamak istemem. Bununla birlikte kürt arkadaşlarım var, gerçekten çok değerli insanlar benim için. Hepsini aynı kefeye koymuyorum. Yani kürt denilince bölücüleri tahayyül edip düşmanlık beslemiyorum onlara.
710 Yorumla
Soran+1 yılsöylediklerin çok acı geldi bu bakış acısı bence çok riskli bir dili diğerlerinin karşısında faydasız ve gereksiz görmek
- +1 yıl
Hobaa, bu benim şahsi görüşüm. Soruyu sorarken hoşlacanacağın cevapları ver de onları yazalım madem. Dil öğrenirsem faydasına ve getirisine bakıyorum, keyfi öğrenmek azmettirmiyor. Ayrıca tek bir yere odaklanmışsın yazıda, bu alınganlığını kaybetmelisin.
Soran+1 yılEmpati yaparak beni anlayabilirmisin bilmiyorum senin dilinin öğrenmeye değer dahi görülmemesi saece keyfi görülmesi eminim sende de alınganlık yaratırdı ki bu bizim suçumuz değil bizim saflığımızdan
- +1 yıl
Empatiyi niye yapayım, zorla konuşturacaksın. İ ararken kürtçe mi arıyorlar sende? :)
Soran+1 yılSen materyalist filanmısın nasıl bu kadar maddeci yaklaşabiliyosun olaya ne yani her şey iş midir paramıdır senin yüzyıllardır beraber yaşadığın senin için yüzlerce yıldır canını vermiş ve senin dilini takır takır konuşan bir halk var karşında
- +1 yıl
Sabah ne tarafından uyandın da açtın bu başlığı, önce onu sorgula. Hoşlandığın biçimde konuşmak zorunda değilim, resmi dilim belli zaten. Kürtçe öğrenmek bana hiçbir şey katmaz, keyif de vermez. Maddecilik değil, faydacılıktır. Ki tüm insanların hasletinde bu vardır çocık. Kendi kendine savaşıyorsun değirmenlerle don kişot gibi, yukarıdaki yazıyı anlayana dek oku sonra cevap yaz. Beni boş konuşturup yoruyorsun boşuna.
Soran+1 yılSana zihniyetinle mutluluklar dilerim ama şunu bilir sinki faydacılık ne islama ne evrensel etik e sığmaz. ayrıca bu tavrın sadece tarafları sivritlir bu kadar da basit
- +1 yıl
Tekrar yaz, anlamsız bir cümle kurmuşsun. yeniden denersen başaracağına inanıyorum. Öpüyorum, güle güle
Soran+1 yılÖpücüğün sana kalsın canım Selametle
+1 yılKurdino bibin yek ( Kürtler birdir)
Her biji Kurden (yaşasın Kürtler)
Lawke kurda yek mêrik e😎💚(Kürt erkekleri tek adamlar)
Evet türk kardeşlerim ; türkçesini de yazdım ki , hiç merak etmediğiniz , sizin gibi bu topraklarda yaşayan Kürt toplumunun dilini anlayın... Umarım ırkçılık sona erer. Hepinizi Kürt halaylarina bekliyoruz , el ele kardeş kardeşe 🎶😍02 Yorumla- +1 yıl
Böyle olun canımı yiyin☺️. Böyle düşünen insanların önüne geçer canımı siper ederim. Kürtçe öğrenirim konuşurum bundan da gocunmam. Kürtçeyle bir sorunumuz yok bizim. İsteyen istediği dili konuşabilir. Biz geliriz halayda çekeriz. Sizi de zeybeğe bekleriz 😉
- +1 yıl
Zeybek de oynarız beaa😁🍫
kürtlerin arasında çok iyi insanlar var.hepsi aynı değildir.ben severim hatta nişanlım kürt benim .
ayırım yapılmamalı bence hepimiz aynı topraktan gelmeyiz...02 Yorumla
Soran+1 yılKürtlerin arasında çok iyi insanlar var derken gerisi kötü mü oluyo yani niyetin temiz biliorum kareşim ama üslubun yanlış her milletin iyisi kötüsü vardır allah mutlu mesut etsin
İşime yaramayacağını düşündüğüm hiç bir dili öğrenmem. Dil öğrenmek çok sıkıcı zaten.
İlişki kurarken milliyet kriterim yok.
Ha bi de son olarak benim çok yakın kürt arkadaşlarım var geyiğine bi son verelim.10 Yorumlainsanları insanlığına göre değerlendiririm ..
33 Yorumla
Soran+1 yılhelal olsun
- +1 yıl
güncellemeye cevap: öze dönme mümkün değil .. hiç bir halkın öze dönmesi bu devirde mümkün değil. tüm kültürler gibi anadolu medeniyetlerinin tamamı türk, kürt, ermen, rum, laz vb vb globalleşmeden nasibini alacaktır. bizimkisi mahali sahne oyunu sadece .. lokalde kendi aramızda çocukça işler yapıyoruz ..
Gizli Üye(30-35)+1 yılbüyük konuşmak gibi olmasın kürtle evlenmem ztn evlensem ailem beni evlatlktn reddeder o derece.
102 Yorumla- +1 yıl
Ailece insan değiliz deseydin daha iyi anlaşılırdı
- +1 yıl
+1 yılBizim askerimizi/polisimizi şehit eden Kurtuluş savaşında koçgiri isyanı çıkartıp sonra bizde savaştık diyen ezik/ağlak bir milletimsi
40 YorumlaYani Türkler den farkı olmayan Sosyal açıdan etnistesi ile öne çıkmayan normal insan vatandaş eskiden nasıldı pek bilmiyorum dillerini seviyorum Kürt arkadaşım yok ama dillerini hoş bulduğum için öğreniyorum ortalama Kürtçem var az çok
00 YorumlaKürtler ülke kurmak istemese bir sorun çıkmaz. Diyarbakıra Kürdistan diyenler o toprağın Türk kanı ile sulandığını unutmasın.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE02 Yorumla- +1 yıl
Mesela Döner, Çiğköfte, kebap gibi biiiirçok lezzet Kürdlere ait. O zaman niye bunları Turkish kebap ya da Torkish Döner diye sahiplendin. Kendi aramızda Kurdce konuştuğumuz için medeniyetsiz, cahil falan diyorsunuz. Asıl cahil sen ve senin gibi ne olduğu belli olmayan serseri itlerdir. Kurd düşmanlığı yapan AKP, CHP, MHP gibi parti siyasetçileri hepiniz yerin dibine batın pislikler, pislikler!! Başlatma kanına canına falan binlerce Kurd sivili katlettiniz her yerde o zaman sizinde ask . erin i ölür. tm mı adam ol asabımı bozma. Mka nın mezarında toprak yok kim oldugu ırkı belli olmayan bir lider. Ülkeyi kurtarsa ne olur.
+1 yıltürk kızla evlenmem kürdüm.
78 Yorumla- +1 yıl
artı 1
- +1 yıl
Buyuk konusma.Koyu Turk olmadigi surece brn evlenirim mesela
- +1 yıl
Bu b,r ayırımcılık mı?
- +1 yıl
Tamam.
- +1 yıl
Sende haklisin dostum ne diyim
- +1 yıl
Benm kafamdaki örümcek neymiş,söyler misin kardeşim...?
- +1 yıl
Öyle olsun,tamam.İyi günler...
- +1 yıl
@İntiharMavisi kurtleri ayiriyosunuz diyen KURTLERE BAKIN turk kizlarina kurban olun killi topaklar
Şu evlenmem diyen tiplere geksin kürtlerde çok meraklıydı sizinle evlenmeye😒
31 Yorumla- +1 yıl
Di çıka yakışıklıne 😊💁🏻♀️
*İnsanlar hakkında ne düşünüyorsam onu.
10 Yorumla
+1 yılSeverim kendilerini.
51 Yorumla- +1 yıl
eyw :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılezilmiş bir millet
82 Yorumla- +1 yıl
Gidip adamın dilini yasaklarsan, müziklerini çalıp, katliamlarla öldürürsen adam çıksın dağa en doğruluk ve kararlılık gereksenen şey de budur. Kürdlerin hepsi bir olup baş kaldırsa hakkını aslanlar gibi alır. Ama hep olaylara duygusal bakan bir milletiz. Defalarca Enfal (Halepce), Roboski, Dersim katliamı gibi büyük katliamlar görmüş ve yine asimile olmamış tek özgürlüğü hak eden muhteşem halk. Biji İrade gelle Kurd❤💛💚
- +1 yıl
@Alitnc_12 çok güzel yazmışsınız.🙂
Ez qurbana te BİM.(Allah korusun 🥴)
öf.
00 Yorumla
+1 yılöf.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHER BIJI KURD
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?