Sevgilim müslüman değil?

Sevgilim müslüman değil, ama o kadar iyi niyetli ve temiz kalpli birisi ki anlatamam.. Çağdaş, ufku geniş, insancıl, hoş görülü, vicdan merhamet sahibi. 1,5 yıldır beraberiz, ama cinsel ilişkiye girmedik, ben evlenene kadar cinsel ilişki istemiyorum, oda çok anlayışlı. İkimiz de 20 yaşındayız, o benden 6 ay büyük. Erkek olmasına rağmen daha önce cinsel ilişkiye hiç girmemiş, sırf denemek için yapmamış yani, doğru anı ve doğru kişiyi beklemiş. Çok karakterli birisi ve "Tanrı'ya" inanıyor, ama müslüman değil, ve olmazsa ileriye yönelik birşey düşünemem, bu konuyu zaten konuştum onunla. Yanlış bir evlilik ile ahiretimi satamam.. Ama o dilde "Müslümanım" demek istemiyor, eğer Müslüman olursam tüm kalbimle inanmak istiyorum diyor.. Nereye gidecek bu iş bilmiyorum, 2 sefer bitirmeyi denedik, ama olmuyor, ben bitirmek istediğimi söylediğimde gözlerimin önünde ağladı resmen, sensiz yapamam diye. O benim ilk sevgilim, bende onun ilk sevgilisiyim, o kadar çok seviyorum onu... Bir çıkmazın içindeyim :'( Bir kaç ay önce dedim "bir Kelime-i şehadet getirmeyi denesene, öyle dilden sadece". Çok garip bir şey oldu. Resmen şoka girdi, hayatı boyunca hep kafir olarak yetişmiş, ama Tanrı'ya inanıyor, şehadet getirince oğlan gözümün önünde titremeye başladı resmen. "Belimden/omurga kemiğimden sanki birşey geçti, bir enerji gibi birşey" dedi, ve tüyleri diken diken oldu.. O olaydan sonra etkilendi, ve biraz korktu, daha önce hiç böyle birşey yaşamadım dedi. Müslüman olmaya meğilli, ama yinede içten gelmesi gereken bir duygu. Ne yapayım bu durumda, daha bekleyim mi, 1,5 yıldır bekliyorum, yoksa bitireyim mi ilişkiyi tamamen? :'(
Sevgilim müslüman değil?