Saçlarımı boyattım ama saclarımın uçları kırıldı. Kestirmek istemiyorum. Bildiginiz bir maske ya da bakım ürünü var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Saçlarımı boyattım ama saclarımın uçları kırıldı. Kestirmek istemiyorum. Bildiginiz bir maske ya da bakım ürünü var mı?
Uzun saç hayali olan her kızın bir numaralı düşmanı saç uçlarındaki kırıklar gerçekten çok sinir bozucu olabiliyor.

Öncelikle saçlarını ikiye ayırıp örmeni öneririm, bunu yaptığında zaten hem uzun hem kısa saç uçların ortaya çıkacaktır. Bir makas yardımıyla uçları kesebilirsin. Elbette her kırığı almak biraz vaktini alabilir ama saçlarının uzunluğundan vazgeçmene gerek kalmayacak bu yöntemle.

Saç uçlarındaki bu kırılmaları önlemek için bakım ürünleri kullanmak da çok önemli. Ben Elidor Doğanın Enerjisi Güçlü Saç Uçları şampuanını kullanıyorum bakım için. İçindeki Hindistan cevizi yağı sayesinde olsa gerek, müthiş bir yumuşaklık veriyor ve çok sağlıklı bir görünüm sağlıyor.

Elbette kırık saçlar da uzar ama sağlıklı uzayamaz, bu yüzden şampuanın yanında saç kremi ve bakım yağı gibi ürünler de kullanmamız gerekli. Haftada iki kere bakım kremi bana yeterli oluyor ama bunu kendi saçımıza göre ayarlayabiliriz.
Hiçbir bakım kırık saçı eski haline getiremez, anca nemlendirerek sanki kırıklar yokmuş gibi gösterebilir.
Saçlarının uçlarından alırsan kırık olmayan saçın ne kadar çabuk uzadığına şahit olursun. Ama ille de kestirmem dersen, saçların ıslakken saç uçlarına gliserin sür. Gliserin saçındaki nemi hapseder, saçların yumuşacık olur. Ama sakın kuru saçına uygulama, ya saçın ıslakken sür, ya da kuru saçına suyla karıştırıp sür.
elidorun bakım yağları var kırıkları onarıyor besliyor onlardan al çok güzel özellikle boyalı saçlar için olanı kullan...
1 - Yatmadan önce saçlarınızın uçlarına zeytinyağı sürün. Ertesi sabah kaltığınız da saçlarınızı vitaminli bir şampuan ile yıkayın. Bu bakımı haftada iki ya da üç kere olmak şartıyla tekrarlayın. Saçınızdaki değisiklikleri gözle görünür bir hal alıcaktır.
2- Hintyağını, hardal yağını ve zeytinyağını karıştırın. Ilık olana kadar ısıtın. Saç derinize masaj yapın ve yarım sat kadar saçınızda bekletin. Sıcak bir havluyla sarın ve yağı iki saat saçta bırakın. Daha sonra saçınızı şampuanla yıkayın. Bu saçınızı yumuşak ve ipeksi yapacaktır.
3- Bir yemek kaşığı badem yağını, bir çay kaşığı balı ve bir yumurtanın beyazını iyice karıştırın. Saçınızda bir saat beklettikten sonra saçınızı şampuan ile yıkayın.
Bunun dışında sık sık saçlarınızı uçlarından kestirerek ve saçlarınızı sert fırçalamaktan kaçınırsanız kırık saç uçlarını önlemiş olursunuz
Kırık ve Yıpranmış saçlarım için denemediğim kalmamıştı. Tavsiyelerinizi de uyguladım ve oldukça faydasını gördüm. Çok teşekkür ederim. Fakat yıkanınca saçtan etkisini kaybetti. Ben de keratin bakım araştırım. Google da katkısız keratin gördüm. Aldım kullandım. O kadar beklemiyordum. Saçlarım resmen dirildi.
ısırgan otunu kaynat suyunu çıkar ve suyuyla yıka yarımsaat sonra durula şaka demiyorum gerçek benim saç gibi sağlıklı olur sürekli yap ama canlanır saçların
Cevap
10Cevap
Saçlarım çok ince ve cansız bu sebeple çok çabuk kırılıyor bir de tabi yaptığım işlemler yüzünden sürekli kestirmekten çok sıkıldım bu sebeple saçlarımı onarmak için sürekli bir şeyler denedim bazıları işe yarıyor diye üşündüm ama kullandığım an sanki yıpranma yokmuş gibi oluyor yumuşacık yıkayınca etkisi geçiyordu. Kuaförde konuşurken birisi liquid keratin önerdi hemen kullanmaya başladım ve çözümü bulmuş oldum yıkamasam da aylarca kullanmasam da yaptığım işlemler tekrar saçım da yıpranmaya sebep olana kadar yumuşacık canlı parlak ve çok hoş bir görüntüsü oluyor.
Saç uçlarındaki kırıkları onaran tek madde keratin olduğunu kesin olarak söyleyebilirim. Faydalı olan bir çok şey var meseela hindistan cevizi yağı da var. Ama bu tür şeyler bir hafta sonra saçtan akıp gider. Ama suya dayanıklı ve en sert yapıda olan keratin proteinidir. Tabi Katkısız Keratin bulmak lazım. Yoksa keratin adını kullanan birçok marka var ama işe yaramıyor. Paralarımız tuzağa düşüyor.
Kırılan saçın bakımla düzeldiğine hiç şahit olmadım.Kırıklarını aldı ver saçını yıkadıktan sonra ayrıca saç kremi sür.Saçın kuruduktan sonra avonun da saç bakım kremi var hem çok da güzel kokuyo.Saçı baya besliyo.Onu da tavsiye ederim.Ayrıca yediğine içtiğine dikkat etmelisin.Suyu çok tüketmeye çalış...
sırf şu lanet kırıklar yüzünden 3 yıldır makas değmeyen totoma gelen saçlarımı kestirdim , ne zamandır o kırıkları nasıl yok ederim diye binbirtürlü şey denedim maske, yağ, krem, sprey ama kestirmeden kurtulmak mümkün olmuyomuş onuda öğrendim :/ malesef kestirmekten başka çözüm yok
kuaför de eline makası alınca Allah ne verdiyse kesiyor ki:/
onu dedim gösterdim de ne kadar kesmesi gerektiğini belimdeki saçlarım omzuma çıkıverdi geçen sen :/ tabi sonrasında kavgamı ettim ama saçlar gitti bir kere :S
Bunu bana da yaptılar. Herkese yapıyorlarmıs. Niye bunu yapıyorlar. Kafaları mı basmıyor , durduk yere inatlaşıyorlar mı, 1 cm saça bu kadar para vermem demeyelim diye mi, çekememezlik mi? Kuaför milletinin bu mal huylarını çözemiyorum. Hakikaten parmağımızla gòsteriyoruz bu kadar al diye. Tamam diyor makası bir vuruyor en az 10 cm saç kesmiş. Bunu niye yapıyorlar? Burada kuaför olan varsa bir zahmet açıklasın neyin peşindesiniz dostum siz ölçü mü bilmiyorsunuz, kafanız mı basmıyor? Olay nedir?
ben elime makası alıyorum ve gördüğüm tüm çatal uçları kesiyorum. saç uçların kuru olduğu için kırılıyor. kozmetikçiden saç serumu al. yağ gibi bir şey ama saçlar emiyo ve hiç yağlı durmuyor. ayrıca durulanmıyor. böylece saç uçlarının kuruluğu gidiyo ve saçın güçleniyor. yalnız bu serumu kuaförden alırsan 30- 35 lira. kozmetikçiden alırsan 10- 15 lira uzun sürede kullanabilirsin. ben böyle yapıyorum saçlarım uzun ve sağlıklı
düzleştirici maşa fön yok az kestir ama tınağın boyutu var ya okadarck oda yarımsantim gibi bişey olsa gerek :D bide duştan çıkınca tarıyosun ya tara ama ondan başka zaman asla ve asla tarama kuruyken taramak çok çok çok kırar
Saç uçlarındaki kırıkları da, diğer boyadan yanan saçları, yıpranmaları da kesin olarak dünyada en iyi onaran madde Likid Keratin Botoksu olduğunu bilmeyen var mı bilmiyorum. 2-3 seansta en hasarlı saçlar dahi kesin onarılıyor.
annemler eskiden saçlarındaki kırıkları kendileri alırmış. bende denedim şeklini bozmadan kesebiliyorum. saçlarını kıvır uclarından baslayarak o kıvrıgın kenarlarından ufak ufak kırıklar cıkıyor zaten makasla onları ufak ufak kes boyuna dokunma
işte bnde onu yapıyorumda çok bayıyo artkk. ekstra önleyici falan olsa
kimyasalların hiçbir faydasını görmedim. bir kere kırıldıktan sonra saç düzelmiyor malesef :S
malesef dogal seyler surmye clsıyorum inşallh biraz olsn işe yarar
inşallah :S
Kızlar sayenizde kurtardın saçımı liquid keratinle yorumlara baktım ilk defa saçımı boyatıyorum ve saçımın uçları mahvoldu bu sayede düzeldi zaten çok uzun değil saçlarım bide kestirmek zorunda kalsam kafayı yerdim heralde şimdi hızlı da uzamaya başladı.
Eğer kestirmeden düzeltmek istiyorsan liquid keratin kullanmalısın diğerleri kestirmediğin sürece işe yaramıyor sadece kullandığın zaman yıkayana kadar veya yıkamadan bile etkisi hemen geçiyor.
Bence saclarini minikce ör sonrada elini örgunun ucundan yukariya dogru yap cikan kiriklari da makasla al
Hem az sacin gider hem de duzeltmis olursun saclarini
kırıklar iyileşmez ama iyi bir banyo sonrası bakım kremiyle, kırık uçların yapışıp hasarı gizlemesini sağlayabilirsin. ayrıca saçlarını da yumuşatır, boyadan sonra iyi gelir:)
Cevabınızı beğendim, kırıklar iyileşmez demişsiniz, doğru demişsiniz. Saç kreminin de hasarları gizlemesi tabiriniz de çok doğru. Fakat, katkısız keratin içeren Liquid Keratin serum diye birşey kullandım, vallahi kırıklrımı onardı. Keratinin katkısız olanını bulabilirseniz hiç kaçırmayın derim.
@Ayşenurlu keratinin katkisizi 200 300 lira diye duydum nasil verdiniz?
Çift uçlu gelen telleri ikiye ayır ve ilk kopan tel yanmış saçtır. Öyle öyle derken kestirmeden kırıklarını yok edersin:)
yavastan dnemeye bslyım ozman.d
Sevmediğin bi' derste, güneşe yakın olduğun yerde al. Çok bayıyor :/
@sheis sakın yapma bu yöntem yüzünden saçimin en üstünde bile kirik var kurtulamiyorum
saclarni kestirmeden kirildiktan sonra yapabilcegin bisey yok ama boyali sac ayri bi bakim ister o nedenle bence en iyisi kiriklarini aldir kuaforune ardindan bakim kurlerne filan bsla
Saç kırıklarının doğal yöntemlerle çok geçebileceğini sanmıyorum.
Buna özel ürünleri denemelisin.
*Gecen bol olsun.*
Arada uclardan kes sen kesebiliyorsan kuaforler cok kesiyorlar pantene argan yagi serisi iyi geliyor tavsiye ederim
Pek işe yaramasada panten onarıcı sac bakım kullanıyorum kendimi kandırıyorum :D
Sac ucundaki kirik kesilmedigi surece bakimla duzelmez, saglikli uzamaz...
Saç bakımı için ne gerekiyorsa yapıyorsun , krem , sprey , maske vs.
Intense keratin markasının ürünlerini araştırmanızı tavsiye ederim trendyolda var mesela
şimdi bir kabın içine yumurta akı sarmısak zeytinyağı ve badem yağı döküyosun iyice karıştırıyosun ve haftada bir saçına sürüyosun sonuçları görünce şaşıracaksın
teşekkür ederim
sacını düzlestrmeyi bırak yoksa hiçbisi cozum değil benm saclarmda cok kırılıo ucları ot gibi oluyodu ne kullandysam işe yaramadı düzlestrmeyi kestm uzuyo da artkk.düzlştrme sık sık
bu sorun çok olmasa da bende de var avondan yeni bir ürün sipariş ettim. 2.kullanımdan sonra kırıkları %95 oranında düzeltiyormuş. bilmem ne kadar doğru kullanınca haber veririm sana
Ben keratin yüklemesi yapıyorum. evde uygulanan setlerden alıyorum fazlasıyla yetiyor. buna ek olarak hindistan cevizi yağı da kullanıyorum. Hindistan cevizi yağı Shiffa Home marka keratin seti ise Liquid Keratin.
çok yıkıyorsun saçını ondan bide aynı şampiyonu kullan değiştirme hiç :)
hmm öylemi =) peki teşekkürler =)
sana şampuan olarak Loreal elseve' yi tavsiye edebilirim
Boyadan YIPRANAN SACLARIMI AKTARDAN ALDIGIM YAĞLARLA TOPARLADIM ZEYTIN YAĞI VE HINDISTAN CEVIZI YAĞI Pisman olmazsnz:)
John Frieda ürünlerini dene bir
Pek su içmiyorsan, su içimini düzenle.
kesin çözüm bulamadım :)
saç uçlarında kırıkları kestirmen en doğrusu
Direkt keserim makasla
Bal maskesi veya mayonez
Elma sirkesi
Kestirmek
Makas
Kırıkları aldırın
hm güzel guzel
Kestirmek gerek
Kestir birazcık
kestirdim yine oluşmaya başladı :S bir daha kestirmeyi göze alamam...
Sampuan falan degistir ya da kuaföre desen bunu belkii fikir sunaar
şampuan işe yaramadı değiştirdim ama kuaföre danışmak lazım bildikleri bakım kürleri vardır belki
sampuanını deistir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar