sevdıgını sahıplenır mı akraba evlılıgı var mı dınıne baglılar mı gıbı gıbı...
Cevabın nedir?
Merhaba canım soruyu gorunce cevaplamak istedim ben siirtli arap bir kadınım. iyi kötü diye bir sınıflandırma yapmicam cunku bunun daha cok kisilikle alakasi var
Bizde damatlara veya geline gayet iyi davranilir tabi her ailede oldugu gibi bazen insanlar anlasamaya bilir genellikle birbirmizi taniriz veya akrabayizdir. sık degil ama akraba evliligi yapanda var bu bizde normal karşılanır ( ki ben karşıyım) kayinvalide konusunda diger yorum yapanlar hakli diyecem 😊cunku buranin kadinlari fazlasiyla yaman olur ve kaynanalik yapmayi cok severler baska sorun olursa sorabilirsin21 Yorumla- +1 yıl
Evlilik ilgili bı sorum var ama diyelimki bı kiz bı oğlan evlencek erkek siirtli ama ailesi karşı çıktı erkek ailesini mi dinler yani tutar yani ailesi istemedi diye ölse de evlenmez mi kızla yoksa erkek yine sevdiği kız olursa evlenir mi bu konuda da fikriniz ne
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 355 cevap paylaştı. ya tatlim bu insandan insana degisir bir millet hep ayni ozellikleri taşımaz al bak turklere muhafazakarida var gevsegide.
06 Yorumla
Soran+1 yılya canım oyle de yıne de genel ozellıklerı vardır belkı dıye sordum? tanıyomusun onları bılgın varsa paylasırmısın
Soran+1 yılaıle ılıskılerı bagları cok gelısmıs degıl yanı?
Soran+1 yılanladım baska bıldıgın bıseyler var mı kafam cok karıstı herkes tıllolulara kotu dedı :(
ben de siirt araplarındanım. hiç bir yanlışları olmaz. ailelerine çok bağlıdırlar. zaten siirt araplarının çoğu birbirini tanır veya akrabadırlar. akraba evlilikleri olur
112 Yorumla
Soran+1 yılasagıdakı yorumları okudunuz mu pekı hiçbiri iyi yorum yapmadı cok bozuldum ben de :( bıde nokta atısı yaptılar resmen tılloluysa dedıler ve tıllolu. tıllodanmısınız?
- +1 yıl
yok tillolu değilim ama oralar çok güzel. sen bakma onlara. onlar yalan konuşuyor. sanki kenleri mükemmel. bir kişinin yaptığını tüm araplara yüklüyorlar. ben bin tane burada türklerin yaptığı tecavüzleri , şerefsizlikleri , hainlikleri sayabilirim. sen bunlara bakmıycaksın. onun nasıl biri olduğunu yine en iyi sen bilirsin. neyi kafana takıon ki? madem şüphelerin var ayrıl
Soran+1 yılhayır ya kafaya takmadım tabıkı onu hala sevıyorum buradakı laflara bakıp hareket etmıyorum tabıkı. ama yıne de uzuldum yanı tıllolulardan hele hıc adam cıkmaz falan dıyınce :( pekı bıraz bahsedermısın tıllodan sıırt araplarını kulturunden gelenegınden? madem gelın gıtmek ıstıyorum oraya ogrenıyım dımı ama :))
- +1 yıl
işte kendi aralarında siirt arapçası konuşurlar. normal arapça gibi değil ama farklı. yüz yıllardır bu topraklar üzerinde yaşadıkları için arapçamız değişime uğramış. hain türk düşmanı falan değillerdir. türkiyeyi sevverler aksine. yemekleri türklerden biraz farklıdır. o yemekleri sevmeyen arap yoktur heralde hatta yapamayanla evlenmezlerdi genelde :) kitel, cokat falan en sevilenlerinden. başka ne diyeyim. çoğu şeyleri değişmiştir zaten. türkleşmişlerdir çoğu
Soran+1 yılsıırt arapcasından sevgılıme soyleyıp jest yapabılceım senı ozledım nasıl denır bılıyosan yazarmısın? eşamen nasılsındı galıba :) bıde sevdıklerını sahıplenırlermı ve namus kavramı nasıldır?
Soran+1 yılbıde ben sıırt yemeklerı yapmayı bılmıyorum :( ama onların da yedıgını sanmıyorum sıırtte yasamıyolar cunku. ama sey kafama takılıyo ya bunun kuzenlerının gozu var benımkınde. akraba evlılıgı cok mu yaygın ama benı ıstese babası yok der mı?
- +1 yıl
şimdi nasıl yazılır tam bilmiyorum. iştıktuk denir. bazı arapçadan çıkarılan seslerin karşılığı türkçe alfabesinde yok malesef :) akraba evlilikleri yapılır ya. benim halamın oğlu mesela. tıp mezunu ama lise mezunu bile olmayan akrabamızla evlenecek. genelde zaten arapların çoğu akrabadır. hem güven olarak hem kültür olarak genelde akraba tercih edilir. çok açık giyinen biri değilsen (eğer babası eski kafalıysa) kabul etmez diye düşünüyorum. namus kavramı ileridir. yani aldatmazlar aldatmayı affetmezler. dedim ya zaten aldatma falan olmasın diye akraba tercih edilir genelde güvendikleri için. karısını çocuğunu kimseye muhtaç etmezler. sahiplenirler hem de çok. ama bu saydıklarıma her arap sahip değildir haberin olsun ama çoğunluk böyledir
Soran+1 yılona iştıktuk dıyeyım o zaman ozleyınce :) babane meyme mıydı? anne baba ne demek? bunlar arapcayla lgılı son sorularım bıde abla
Soran+1 yılanladım bız gocmenız sorun olurmu onlar ıcın acaba? evet babası eskı kafalı ama ben de kapalı gıyınırım zaten. bıde bunun kertmesı varmıs ama bozmuslar. yanı ıptal olmus. ama bırsuru kız kuzenlerı var bılmıyorum hepsı sorup duruyolar onu :(
- +1 yıl
anne immi demek. baba ebi demek. babaanne meyme demek doğru bildin :) siz ne göçmenisiniz? araplar türklerdende, kürtlerden de kız almıştır. ne sorun olacak ki. facebook'un varsa facebook'ta arapların açtığı bir grup var. siirt arapları yani. orda tüm meraknı giderirler. ordan daha çok cevap alırsın. 4.000'den fazla üyesi var.
Soran+1 yılabla ne demekti son olarak? facebook um yok lınk atman mumkunse buradan bakayım o sayfaya. biz balkan göçmeniyiz.
- +1 yıl
siirt araplari iyidir bnde siirtte gorev yapiyorum ve siirtli arapla evlendim hic bir skinti yok kiz tarafindan gayet iyiler damadini seviyorlar herseyde yardim etmek istiyorlar allah razi olsun
araplar iyidir ya urfadan arap arkadaşlarım filan var gayet iyi insanlar yani siirtliler nasıldır tam bilmiyorum ama
05 Yorumla
Soran+1 yılnormal araplar gıbılerse cok ıyı olmaları beklenemez sankı?
Soran+1 yılanladım teşekkür
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
7Cevap
Kızın annesi ve babasını görmezden gelirseniz çok mutlu olursunuz kız arkadaş olarak görüştüğünüzde durumu ciddi boyuta taşıyabilirsiniz genç nesil olanlar çok iyi insan ve karşısındaki insana çok değer verir ama anne ve baba anlaşılması güç insanlardır az görüşürseniz mutlu olursunuz kızları evlenmemesi için herşeyi yaparlar kızlarının mutluluğunu hiç umursamazlar
00 Yorumla
+1 yılSu ana kadar bu kadar igrenc bir insanlik gormedkim siirtin araplari kadar
340 Yorumla
Soran+1 yılnası yanı?
- +1 yıl
Dengesiz bakimsiz insanlar ve ayeica amacsiz konusmalari var
Soran+1 yılbu sankı tanıdıgın bırıne aıt yorumların gıbı oldu sankı
- +1 yıl
Dukkkan sahibiyiz kaac tane geliyor bir bilsen
Soran+1 yılsıırtlı arap musterılerınız var heralde? zengın mı oluyo bunlar bıldıgın syelerı tek tek yazarmısın rıca etsem
- +1 yıl
Zengin deiller aksine cimri yobazlar kimseye bir su ismarlamayan ve ayrica kendini herkezden ustum sayam kisiler cok egoistler cahiller anlatamam
Soran+1 yıloha cook tesekkur ederım ama cok zengınız dıye gecınıyolar asıret falan
- +1 yıl
S. gitsin bir musadenle yalanini yemesinler asiret dedigi topluluktur zengin olan biri zenginim dermi? Diyorsa nerde bmw si diyorsa nedde audisi
Soran+1 yılzengınız dıyolar ama mercedeslerı var benım bıldııgm ıkı tane fln?
- +1 yıl
Mercedesle zengim olunmuyor bizimde var arbamizda nerden biliyorsun ona ait oldugunu ayrica ne kadar olabilir mercedesleri gordunmu modelini? Eski model olabilir 12 milyardan baslar
Soran+1 yılyok yok 4matıc falan var bı tane de jıplerı var mercedesın
- +1 yıl
Hmm evine git o halde veya kiralik olmadigini nerden biliyorsun ayrica hersey para değil bunu unutma cokta seyine duskundurler
Soran+1 yılyok canım paradan dolayı degıl ama zengınız dedı onu merak ettım. cıddı mısın? sapıklık vardır o zaman ya da cok eslılık hangısı var?
- +1 yıl
Ikisde mevcut bize gelenlerin cogu karidan konusur sapiktirlar acik acikdiyyeyim
Soran+1 yılay kotu oldu bu ya.. kuzenlerı de goz koymus zaten buna buda tuhaf bı sekılde onları sahıplenıyo falan . bılemedım...
- +1 yıl
Senin hayatin senin fikirlerin kardesjm nasil istiyorsan ole yap
Soran+1 yılah be abı bı bılebılsem ne olcagını. cok tuhaf degılmı kendı kuzenı bunu ıstıyomus? :( o da o kızları korumacı tavırla sahıplenıyo falan sınır oluyorum ama sevıyorum da ıste.
- +1 yıl
Bilemem siirtlerden hayir gelmez
Soran+1 yıldıyosun.. dusunucem bunu allah razı olsun
- +1 yıl
R. ederim dusun tasin ayrica sunu demeliyim seven erkek bedenin icincdeil kalbin icin sever hic soyledinmi? Iliskiye girelimmi diye? Evet derse hayir gelmez hayir evlenmeden olmaz derse yine bir umut var
Soran+1 yılbenımle oyle bı teklıf mevzubahıs bıle olmaz, olamaz. o da bunu bılıyo. benım aıleme yalan soylemedıgımı bıle bılıyo kalbımı sevıyo bence ama tıllolu oldugundan dolayı dusunucem bazı seylerı. baksana herkes kotu seyler yazdı bıde tıllolulara herkes kotu dedı nokta atısı resmen
- +1 yıl
Dedim sana kardesim dedim hayir gelmez.
Soran+1 yılya benımkı oyle bırı degıl sapık falan degıl. ama havalı kıbır ego var cahıl aılesı de
- +1 yıl
Sen bilirsin canim benm sonucta ayni yastiga bas koyacan
Soran+1 yılah be abı ınan su an uzuldum bazı seylere. keske oyle olmasaydı aılesı koyu falan ..
- +1 yıl
Iste oleler akli basinda kizsin dogru secimini yap
Soran+1 yılallah razı olsun. kalbe soz gecmıyokı mantık gerıde kalıyo
- +1 yıl
Gelirngelir uzun uzun dusun ben anlarim :)
Soran+1 yılanlayamadım dedıgnı abı?
- +1 yıl
Mantik gelecektir diyorum merak etme
Soran+1 yılhe ıns ıns ıkıısnı dengelesek super olur hayırlısıyla
- +1 yıl
Dilerim yaparsin
Soran+1 yılsanmıyorum. sanırım yıne duygularımı dınlıyıp cıddı adılar atıcam ama uzun vadede cok uuzlucem yıpranıcam bu ınsanlardan tıllolulardan
- +1 yıl
Bilemem senin secimin koskoca kizsn secersin dusun biraz
Soran+1 yılhayırlısı artık.. ıns uzulmeyız
- +1 yıl
Hayirlisi iyi geceler
Soran+1 yılsanada abı
- +1 yıl
neden igrencler gayet iyi ve anlayisli hosgorulu bir halk damadina ve gelinine gayet adaletli davraniyolar peki sen nerelisin solede bn konusayim kardes
- +1 yıl
İğrenç değil çok güzel namusludur kısaca insanlardir
- 5 ay
Has s.. lan ordan Siirt’te 2yıl görev yaptım gayet temiz ılımlı namuslu misafirperver insanlardır ayrıca vatan millet sevgisi var hepsinde, Kürtler gibi bölücülük yapmadıkları için kendilerine burada bi ton laf edilmiş. Ayrıca çoğu zengin olurlar cimri olanları da vardır fakat öyle aman aman değil
+1 yılValla ben aralrinda yasiyorum pek sevmem tavsiye etmem kaynanandan cekecegin var demedi deme
010 Yorumla
Soran+1 yılkaynanadan once kayınpederler daha baskın degılmı erkek egemen olmalı orda cunku?
- +1 yıl
Bak ben siirtliyim cok arap arkadasim var evelenen abilerimiz de var annelerinin sozlerinden disari cikmazlar
Soran+1 yılcıddı mısın bızımkınde annesıyle arası pek ıyı degıl? ıstısna heralde
- +1 yıl
Yaa enistemde arap ben haz etmiyorum cok yalakadirlar tillolu ise yandin kizim bak
Soran+1 yıltıllolu evet :(( adları cıkık heralde bunların orda nesı var tılloluların? tam nokta atısı yaptın of
- +1 yıl
Valla bende vandayim su an tıp okuyom bak bir yildir deismis iseler onu bilmem onun disinda cok kurnaz ve neyse brn daha fazla karismiyim sonra adam gorurse kavga falan ederiz
Soran+1 yılya lutfen allah rızası ıcın bahset bıraz. kurnazlar demek.. dogru sevdıgıme bakıyorum da cıdden oyle. kımse goremez gızlı kulanıcıyım ayrıca sevgılım bu platformda yok rahat ol
- +1 yıl
Arakdasim bak burdan daha fazla konusmam ama ozelden mesaj atiliyomu bilmiyim bende yeni üye oldum atiliyisaa ordan sor cevap veririm tum samimiyetimle
- +1 yıl
lan kardeşim insan ilk once kendinde kusur bulmali sonra baskasina laf atmali gayet sakin iyi insanlar herseye tuz degil seker olamk isterler anlatabildim mi iftehemt
- 5 ay
Siirtli Arapların Kürtleri nefret ettiği kadar Kürtler de siirtli arapları sevmez sen Kürt olduğun için bok atma gayet temiz namuslu vatanperver inslardır.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbilmiyorum , iyi insanlardır ama niyeyse arap diyince cinlerim tepeme çıkıyor.
07 Yorumla
Soran+1 yılıyı ınsanlar mı
Cevap sahibi+1 yılcevaptan ön yargı hissettim bilgilendir bari
Soran+1 yılya yok onyargı yok merak ettım sadece benım babam canakkale annem bursalı ve sıırt arapları hakkında bılgımız yok?
Cevap sahibi+1 yılkardeşim orda okumuştu , ailece ağırlamışlardı. yer sonrasında yemek yiyorlar , misafir sever ve kibar insanlardır.
Soran+1 yılnamus kavramları nasıl akraba evlılıgı cok mu yaygın
Cevap sahibi+1 yılbilemiyorum. doğuda bu tip işler oluyor maalesef
Soran+1 yılevet ya of :((((((((((((
+1 yılSıkıntı yok çok kibar bey efendi lerdir bazı yönleri türklerden daha iyi
20 Yorumlaİstediğin her şeyi sorabilirsin
00 YorumlaNeresinden tillomu?
040 Yorumla
Soran+1 yılevet oralı? ben bursalıyım
Soran+1 yıla a nıye?
Soran+1 yılyok senın tanıdık var heralde sana yamuk yapan kılıc soyadlı tıllo lu bır adam heralde?
Soran+1 yılya ne acıdan? orada asıretler falan da vardır kan davası fln? bıldııgn asıretler var mı hıc
Soran+1 yılsadece kılıclar mı var yanı onlar yonetıyo orayı o zaman?
Soran+1 yılbıde kacakcılık var mı bunlarda cok zengınlermı genelde?
Soran+1 yılhm anladım kılıclar aılesı anladım..
Soran+1 yılkacakcılık var mı pekı yoksa dededen mı zengınler yanı paranın kaynagı ne genelde?
Soran+1 yılyok sen dedın ya onu dedım ben de
Soran+1 yılanladım dededen yanı. bıde cıddıyım bu adam cıkmama olayı ne acıdan yanı bana acıklarmısın cok onemlı ona gore olucak bazı seyler cunku
Soran+1 yılkılıclar aılesını ya. sen buyuk aıle dedın ya. bana da sormussun sen demı bılıyomusun dıye ben de hayır sen soyledın ordan ogrendım kılıclar ı dedım yanı
Soran+1 yılbıldıgın kısılerın soyadı ne acaba
Soran+1 yıltamam teşekkürler o zaman bas harfını soyle su tanıdıklarının lutfeen bas harfını soyle de rahat uyuyım
Soran+1 yılsoyadının bas harfı yanı?
Soran+1 yılpekı o zaman :)) soyadının bas harfını soylemıycen yanı :(( zaten moralım bozuk bıde sen vur be abı
Soran+1 yıltamam bosverdım soyadını.. :(D bu adam cıkmama olayı ne acıdan yanı bana acıklarmısın cok onemlı ona gore olucak bazı seyler cunku
Soran+1 yılhayııııııııııııııııııır ona gore degıl sen bahset ben ona delı gıbı asıgım ama gerceklerı de bılmem lazım yoksa bana haksızlık olur ltf
Soran+1 yılyok tabıkı cıkmaz ama yıne de genel olarak tıllo sıırt hıc bılmedıgım bı yer ve sızın gıbı bılenlerın bıldıklerıne ıhtıyacım var. bıseyı tabıkı etkılemıycek ben ona hala hep asıgım ama merak ıste. sen anlat lutfen
Soran+1 yılya yok demın dedın ya tılloyu bastan asagı tanırım adam cıkmaz ordan dıye. bısey dedın devamını getırıp bıtır yanı
Soran+1 yılmeraklandırdın benı cunku
Soran+1 yılbu kdr kolay yırtamazsın abı bu konudan :D mınık acıklssaydın barı ya
Soran+1 yılof pekı
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası