Bir polisle beraberim fakat daha önceki erkek arkadaşımla bir kaç otel de konaklama yaptım. E-devlet otel kayıtları bulunur mu? TC ile hangi otel kayıt sorgulama mümkün mü? Otel kayıtları ne zaman silinir? Lütfen cevaplayın çok zor durumdayım bu şüphe beni öldürecek :((otel kayıtları
Gerek tatillerde, gerekse günübirlik gezilerde konaklama imdadımıza yetişen oteller, bize ev huzurunu sağlamak için çabalıyorlar. Elbette bunun için de giren çıkanın kaydı önem arz ediyor. Bakalım e devlet otel kayıtları tutuluyor mu, TC ile hangi otel kayıt sorgulama olabiliyor mu?
E Devlet Otel Kayıtları Bulunabilir mi?
E-devlet
E-devlet günümüz Türkiye'sinde büyük kolaylık. Kamu kurumlarıyla ile ilgili birçok evraka bir tıkla ulaşabiliyorsunuz. Ancak e-devlet otel kayıtları bir tıkla ulaşabileceğiniz bir veri değil. Otel kayı bilgisi e-devlette yer almıyor.
TC Sorgulaması ile Hangi Otelde Kalıyor Öğrenebilir miyiz?
TC kimlik numarası ile hangi otelde kalındığını sorgulayabileceğin bir ekran bulunmuyor. En azından halka açık bir sorgulama ekranı yok. Yalnızca adli veya kolluk kuvvetlerinin ulaşabildiği bir sorgulama ekranı bulunuyor elbette.
Otel Kayıtları Ne Zaman Silinir?
Aslında otel kayıtları ne zaman silinir sorusundan önce sorman gereken soru otel kayıtları silinir mi olmalı. Otel kayıtları silinmiyor. Otel kayıtları, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kimlik Bildirim Daire Başkanlığı'nca süresiz olarak saklanmakta.
Otel Kayıtlarına Nasıl Ulaşılır?
otel kayıtları
Otel kayıtları yukarıda da dediğim gibi Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kimlik Bildirim Daire Başkanlığı'nda saklanmakta. Bu yüzden her dileyen bu bilgilere ulaşamaz. Gizli olarak, rica ile bu bilgilerin elde edilmesi suçtur. Hem bu bilgiyi isteyen, hem de bulan polis ceza alır.
Otel kayıtları, bir adli vaka sonucu Cumhuriyet Savcılıklarınca ya da mahkeme hakimleri tarafından resmi olarak istenip incelenebiliyor. Aynı zamanda boşanma davalarında da böyle bir iddia varsa da yetkili mercilerden istenebiliyor.
@Kivvii isterse bakabilmesi bir ihtimal. Ama yaptigi hersey loglanir yani kayit altina alinir ne zaman kimi sorguladigi vb. Bunu yapip yakalanirsa disiplin cezasi hatta isten men edilebilir
Öncelikle Turizmci olarak konuya net bir açıklık getireyim.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de bütün hoteller giriş esnasında doldurulan Registirkarları (Konaklama belgesi) her gece yarısı toplu olarak Polise, Jandarma veya bölgeye bakan kolluk kuvetlerine özel bir mail ile gönderir. Bu belgeler Tek bir merkezde toplanır ve otomatik veri tabanı sayesinde en yakındaki kolluk kuvvetine (Polis, Jandarma) bilgi verilerek kişinin konakladığı otelden alınıp gerekli mercilere teslim edilmesi sağlanır.
Gene Adliye, Savcılık kararıyla tek bir merkezde toplanan bu belgeden kişinin hangi otellerde konakladığı hakkında bilgi alınabilinir. Bu daha çok boşanma davalarında aldatılma olaylarında kullanılır ve Sadece savcılık izniyle yapıla bilinir.
@nmz02000 Hersey tc kimlik ustunden isler. Tc nonu bilirse evet hemen bulur. Isim ve soy isimden ise bircok arama yapmasi lazim. Sistem mantigi şöyle işler: Her otel bağli oldugu ilce emniyet mudurlugune konaklayanlarin tum bilgisini online ile gonderir. Tum Türkiyedeki sistem bir havuzda toplanir ve dk lar icinde tespit yapilir. Bazen biz raporu gonderdikten bir saat sonra asker veya emniyet gorevlileri gelir ve konaklayanin asker kacagi, yoklama kacagi, adli durumdan dolayi konaklayan kisiyi karakola goturdukleri olur. Kisacasi bu sisteme sadece yetkisi olan kisi girip bakabilir oda o bolgenin emniyetine bildirir.
Arkadaşım biraz sizi rahatlatmak içinmi yazdı bilmediğinden mi? Orasını bilemem ama Tc ile bir polis kimin hangi yıllarda kaç gün nerede türkiyenin neresinde hepsini sistemden görebiliyor yanlız şifresi olan polisler görebilir.. Ve sorgulama yaparken ne için sorgulama ve arama yaptığını yazmak zorundadır.. Yani erkek arkadaşınızın bulunduğu büroda mutlaka bir polis arkadaşının sisteme giriş şifresi vardır ondan rahatlıkla görebilirler tc olmazsa biraz zorlanırlar ama bulunur öylede
Benim bir sorum olucak ben T. C. vatandaşı değilim vizem geçen ay bitti tatil için Marmaris’e gidicem vizem olmadığı için polis gelip beni otelden alırmı problem yaşarmıyım yardımcı olurmusumuz
Arkadaşlar T. C. vatandaşı değilim Marmaris otelde tatil için vizem geçti 1 ay önce otelde problem yaşarmıyım pasaportu emniyete bildiriyorlar diye duydum gelim polis alırmı beni acaba sorun olurmu
Bisey sorabilir miyim ben 3 yil once erkek arkadaşımla pansiyonda kaldim su an yeni sevgilimin bir tanıdığı var jandarmalarla avukatlarla arasi cok iyi her yerde elim kolum var diyo bizim olayimiz oldu karakolluk bir durum soz konusu oldu bu adam adimdan soyadimdan bulup sevgilime soyler mi? Acillll cevap verirseniz 😪😪
Canım benim otellerde ona buna verirken isminizi ozaman düşüncektiniz bu işi niyeti belli olan her kişi otele atar bir kişi kızlar uyanıkya yalan bol onlarda evleneceginiz adama çocuğunuzun babasına babanızın damadına annenizin sizden sonra sevecegi evladına yani kısacası içiniz nasıl rahat edipte yuva kuracaksınız acaba otellerde vakit harcayacagınıza şeyinizi nefsinizi yani tutmayı bildeydiniz o araştıran polis arkadaş size kıymet veriyor demekki araştırma içine girmiş yoksa oda vururdu otelde sizede kapınızı açmazdınız anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az arkadaşlar😉
Şu aptal düşüncelerinizden bir kurtulamadınız gerizekalılar kendi bedeni kendi tercihi istediği kişiyle istediği şeyi yaşayabilir pişman da olabilir olmayabilirde sizin şu kokuşmuş beyinlerinizdeki düşünce miğdemi gerçekten çok bınaltıyor
Ben daha önce kamu misafırhanesinde çaliştım.Otel kayıtları gece 24:00 den önce emniyete tc numaralarıyla bılgı verılır.Aranan şahıslan bulunur.Eğer ki uzun bır sure geçtıyse bulunmaz..Ama dikkat et polis meslegınde olanlar normal olmuyor.Çunku o kadar deli,manyak,sarhoş,hapçıyla mucadele edıyor ki ister istemez pskopata baglıyorlar kendılerını.Rahat takıl coll ol.Adamın aklına birsey sokma.
savcılık izni olmadan böyle bişeye ulaşmaları mümkün değil. özel hayatın gizliliğine girer bence. ve de savcılığın araştırması içinde bu konu hakkında soruşturması açılması gerekir. böyle düşünüyorum. sıkıntı yapma hiçbişey olmaz o kadar kolay değil bu işler
Benim simdiki sevgilimin bir tanıdığı var savcilarla arkadaslik yapıyor heryerde eli kolu uzun bir adam eskiden biriyle bir otelde kaldim o adam adimi soyadimi yazip beni bulabilir mi (savcilarla jandarmalarla arasi iyi olmasina ragmen)
her otel belli bir saatten sonra polis raporu gönderiri bu raporda hangi odada hangi kimin kaldığı yazar.ama her raporda bu isimler belirtilmez buna kayıt gizliliği denir otellerde eğer polisin görmesini istemiyorsan bunu odayı kiralarken belirtmen gerek
Her önüne gelen polis bu kayıtlara ulaşamıyor ama. Bu gönderimin amacı sisteme girişlerin otomatik olarak GBT sorgulamasının yapılarak aranan şahısların yakalanmasıdır. Hangi otelde kim kalmış gibi sorgulamalar hak ihlali olacağı için bilgilere erişim kısıtlıdır.
Yorumlarda birçok yanlış bilgi dolaşıyor, şöyle açıklayayım Polis sisteminde KBS mevcut, buraya giren kişinin bilgilerini yazıyoruz, polislere bilgi gidiyor, aranıp aranmadığı gibi bilgiler kontrol ediliyor. Bunun dışında otelcilik yazılımımız var, burada kayıtlar silinmez, isterse 50 yıl geçsin, buraya girilen bilgiler her zaman gözükür.
Istihbaratta calismis biri olarak söylüyorum Emniyet birimlerinin istihbarat bölümünde calisan herkes kimin kimle hangi otelde kaldigini tc girerek ulke genelinde gorebilir. Sevgiliniz Polis veya jandarma biri olsa, istihbaratta çalışmıyorsa bile, o bölümde calisan tanidigi, devresi.. vs mutlaka vardir. Tanidigina, sevgilisi olan kadinin tc sini vererek gayri resmi bu bilgilere ulasabilir. Ona göre kadina davranir. Kisaca sevgiliniz polis veya jandarma ise tc nizi biliyorsa, er ya da gec sorgulatir. Ama genel anlamda ulasma izni yetkisi mahkeme ve savciligindir.
Daha önce erkek arkdaşımla otelde kaldım. Öğretmenlik için gerekli puanı aldım fakat bizim mülakat ve güvenlik soruşturmamız var. Güvenlik soruşturmasında da otel kayıtlarına kadar filan bakılıyormuş diye okudum. Güvenlik soruşturmasını gerçekten olumsuz etkileyebilir mi :/
Bir yaptırım falan olmuyor mu başka şehirde çalısan bir jandarmada istihbaratcı olan biri farkli şehirlerdeki otel kayıtlarını göfebilir mi çok önemli ailemden birinin öğrenmesini istemiyorum bi akrabam bu işlerle uğraşıyor görmesi cok mu kolay olur yoksa çok uğraşması mi lazım bazı kişilerin gbt baktigini biliyorum otel kaydına bakmak gbt kadar kolay olur mu açıklar mısınız
Evleneceğim kişi komiser olacak birkaç aya mezun olacak ve sürekli şunu söylüyor evlenmeden evvel okul veya çalıştığı kurum eşinin bilgilerini alır terörle Fetöyle bağlantısı olmuşmu ya da kendisi veya babası vs yüz kızartıcı suç işlemiş mi diye kontrol edip onay veriyorlar bilgileride kişiye teslim ediyorlar.. Ama evet isterse çok rahat tüm konaklama kayıtlarını bulabiliyorlar yakın arkadaşı evleneceği kızın otel bilgilerine ulaşmış şüpheye mi düşmüş bilmiyorum ama isterlerse resmi fotoğraflarına kan grubuna soy ağacına kadar ulaşıyolar..
Otel rezervasyon blgılerı şirketın gızlılıgınde ve her sorana verılmeyen bır bılgıdır. Polı sbıle olsa savcılık ıznı gerekır. Otle kayıtlarının sılınmesı bılgı sıstemde kac sen kalıyor bılmıyorum ama oyle hemen buldum bulurum demek zor helekı buyuk kurumsal bır konaklam ayerı ıse
Sana tavsiyem geçmişte yaşandıysa bir şey dürüstçe otur anlat eğer gerçekten değerliysen onun için konu ikinizin arasında sır olur değilsen zaten biter gider ama anlatmazsan hesabını çok kötü bir şekilde sorabilir ve onunda kendi hayatını da karartmaya hakkın yok dürüstlük en önemlisi bu düŕüstlüğün sana daha çok güvenmesini bile sağlayabilir.
ben 5yıl turizmcilik yaptım bir defa ha deyince her önüne gelene müşteri bilgilerini kalıp kalmadıgını vermezler ama resepsiyonda ki adama baglı biraz tanıdıksa çaktırmadan vere bilir ki neden böyle birşeye gerek duysun ki
Otel kayıtları uzun süre tutulmaz. Sadece hukuki bir durum olduğunda yani arama yapıldığında o kişi o otelde mi diye bakılır. Yani sen otelden ayrıldıktan sonra kayıtlarını bir kenarda toplamıyorlar.
Bulabilir ama oda da kimle kaldığını göremez. Ama karşı taraf için şüphelendiği birisi varsa onunda kaydına bakıp karşılaştırabilir. Ama böyle bir şey yaparsa meslekten ihraça kadar yolu var. Rahat olabilirsin.
Moralini bozmak gibi olmasın ama. arastirmak istesin istesin her türlü öğrenir sonuçta polis savcılık izniyle bunu araştıranlarda polis iş arkadasina rica etcek girecekler sisteme bakcaklar kimlikno ile bence doğru bişey değil ama yapılıyor yani
E-devletten bulunabildiğini sanmıyorum ama bazı mercilerden rahatlıkla belirli veritabanlarından erişilebildiğine eminim, tc'niz ile donunuzun rengine kadar öğrenebiliyorlar artık :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
serap hanım banada bir mesaj atabilir misiniz msjlarınız kapalı ben gönderemiyorum
allahım ne gunlere kaldık bır ... yaptığını neyse hayırlısı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
polis olduğu için tc kimlik no gerek kalmadan nerde konakladığını görebliyor. Şu an mevcutta bulunan ikametgah adresini (sadece il ilçe veya mahalle/ bunlardan herhangi biri) bilmesi bile yeterli.
Canım benim otellerde ona buna verirken isminizi ozaman düşüncektiniz bu işi niyeti belli olan her kişi otele atar bir kişi kızlar uyanıkya yalan bol onlarda evleneceginiz adama çocuğunuzun babasına babanızın damadına annenizin sizden sonra sevecegi evladına yani kısacası içiniz nasıl rahat edipte yuva kuracaksınız acaba otellerde vakit harcayacagınıza şeyinizi nefsinizi yani tutmayı bildeydiniz o araştıran polis arkadaş size kıymet veriyor demekki araştırma içine girmiş yoksa oda vururdu otelde sizede kapınızı açmazdınız anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az arkadaşlarŞeymacım daha önceki arkadaşa attığım yorum o buna valla haklısın dedi sen ne dersin acaba doğrulukmu cesaretmi
ama şöyle söyleyim rütbesine göre değişir normal bi polis memurunun o bilgilere ulaşması o kadar kolay değil ama durumu konumu musaitse yedi sülalini bırak mal varlığını bile çıkarıyorlar