Arkadaşlar 35 haftalık hamileyim bebeğimin doğmasına az bir zaman kaldı bir kızımız olacak ben önceleri Nehir düşünüyordum artık beğenmiyorum şimdi çok kararsızım eşim Hazal istiyor benim kafamda net bir isim yok sadece şu sıralar Azra ismine sıcak bakıyorum. Sizlerden de fikir almak istedim yalnız içinde Türkçe karakter içeren isimler olmazsa daha iyi çünkü yurtdışında yaşıyoruz. Herkesin Kurban Bayramı da mübarek olsun...
Cevabın nedir?
+1 yılİsim koyarken dikkatli olmak gerekiyor.Şayet Kur'an dan olsun diye verilen Aleyna,Samet gibi isimleri vermenin yanlış olduğu de bir gerçek artık çünkü Aleyna üzerine anlamına geliyor neyin üzerine? anlamsız. Samet ise Allah'ın bir sıfatıdır Allah'ın sıfatını kuluna isim olarak koymakta iyi değil diyorlar sadece bu örnek yetiyor daha çok var araştırıp da koyun.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılnehir yeğenimin isimlerinden biri, iki isminden babamın koyduğu isim ve su çağrışımlı olduğu için severim.
alara var mesela bu da kulağa hoş geliyor. arya, hilal, odil, senem diğer alternatifler00 Yorumla
Çocuk & Ebeveyn konusunda 315 cevap paylaştı. helen olabilir. Güzel isimdir. Mitolojide dünyanın en güzel kadının ismidir. Truvalı helen :) seçilmiş parlak anlamına da gelir. Kökeni yunancadır güneş anlamına da gelir. Kısaca Helen çok güzel bir isim, anlamı pek net değil. Ancak bir ismin illa anlamlı olması gerektiğine inanmıyorum. Gelecekteki kızıma bu ismi koyabilirim sanırım :)
11 Yorumlabence ismin anlamı en önemli şey. tesekkur ederm :)
+1 yılMerve , Esra, Hira/nur , Ebru, Funda, Beyza, Berra, Erva (temiz ahlaklı kız anlamına gelir ayrıca)
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
59
Cevap
85Cevap
+1 yılçocukluğumdan beri çocuklarıma isim hayalim:
kız olursa: Eylül Ekin
erkek olursa: Ertuğ Tuğra dır lakin daha anne aday adayı bile yok piyasada :))
yeğenini Allah bağışlasın Allah anneli babalı büyütsün sağ salim doğmasını nasip etsin vatana millete dinine bağlı hayırlı evlat olmasını nasip etsin...32 Yorumla- +1 yıl
iyi dileklerin için çok tesekkur ederiz Allah razı olsun. inşallah sana da nasip olur. isimler de çokgüzel :)
- +1 yıl
tüm benliğimle amiinnn :)
bızım ılkokulda hoca kızına koymustu kaç yıll gectı halada aklımda . Hıra Mıra. Arastırsan ne anlama geldıgını gorursun . yanlıs degılsem kutsal karsılıklı ıkı dag ısmı demıstı bıze... bıde meryem ısmıde cok guzel bence
12 Yorumla- +1 yıl
anlamını biliyorm etrafımda da var ayrı ayrı isimler olarak. tesekkr ederm :)
Bence nazlı ismini koyma. tanıdığım bütün nazlı annneleri illallah ediyor.;) anlamı güzel olsun ahirette anlamıyla birlikte cagirilacagiz. O da güzel sözlerle cagrilsin. Yeni evliyim ama isim konusunda çok takigim. kesinlikle çok araştırıyoruz. hala bulabilmiş değilim seneler oldu. Allah yardcin olsun. Kaderi de kendi de güzel olsun yavrunun ;)
00 YorumlaPiraye.. Nezaket.. Işıl.. Peri.. Dünya.. Rüya.. Su.. Gül.. Nazlı.. Nur.. Kendi aralarında birleştiriyoruz: Gülperi :)) Pirayenur :))
12 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ayra, ela olabilir
Ecrin bu ara pek moda nereye kafami cevirsem ecrin goruyorum11 YorumlaNil ve asya çok tatlı ^^ biri esila demiş onu sakın koymayın ayşe koyun daha güzel o ne öyle mobilya markası gibi
00 Yorumla
+1 yılAlya, Elis, Amelya :D üçüde çok zarif çok beğeniyorum :D
07 Yorumla- +1 yıl
yok canım ne alakası var ben yunanım adım defne kimse türk ismimi demiyo :D takma bence onları :))
- +1 yıl
malum olmuş konuşcağmz :) defne mi koysan .p.p
- +1 yıl
yıktın şuan beni :)
+1 yılSara, Vera, Hümeyra, Gece
Allah hakiki müminlerden eylesin inşallah.21 Yorumla
Gizli SoranAmin :)
Çocuk & Ebeveyn konusunda 315 cevap paylaştı. eylül de güzel bir isim bak :) biraz manidar gibi ama güzel bence :)
20 Yorumla
+1 yıltuana ismi çok hoş gelir bana :) cennete düşen ilk yağmur damlası anlamına gelir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılklasiğimdir kız olursa zeynep erkek olursa mehmet koyacağım İnşallah çocuklarımın adını
20 Yorumla
+1 yılElifsu olsun.
Hem Elif gibi temiz ve dik bir başlangıç
Hem de su gibi berrak ve aziz olsun.50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEcmel, Veda, Kumsal, Gölge, Ecra...Bunlar çok hosuma giden isimler.
Kizinizada saglikli güzel bir yasam dilerim, Allah anali babali büyütsün insallah :)11 YorumlaAzra güzel bir isim yanına da bir isim daha koy Bulem gibi Azra Bulem ha Afra da güzel isim
12 Yorumla
+1 yılKaraca, Beste, Güneş, Elif, Peri... Benim hoşuma gidenler bunlar :)
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılElif Eylül Naz Asya Sare (çok sevdiğim birisinin ismi :) )
40 Yorumla Yıldırım, Ertuğrul (ERKEK) - Yasemin, Nisa (KIZ) bence güzeller :)
00 Yorumla
+1 yılEbru koyarsan bebeğinin ismini 100tl. takarım haberin olsun.
00 Yorumla
+1 yılben alya alara gibi isimleri çok seviyorum :D ama evlenir kızım olursa ismini eşimin koymasını isterim :D
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılSeni de bayramın kutlu olsun.Nazlı Gizem güzel isimler bence.Nazlı Hilal de olabilir.
16 Yorumla- +1 yıl
Tak isim mi olsun sence.
- +1 yıl
Nazlı güzel isim bence iyi düşün bunu.
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılNehir cok güzel bir isim neden begenmiyorsun tekrar düsünmelisin...Melisa yi düsünebilirsin
13 Yorumla- +1 yıl
seninde bayramin kutlu olsun kankam :-)
hacer fıravunun karısının adıydı ancak kocasına ısyan edıp allah yolunda musa ya ınandı.bu sebeple peygamber efendımızın ahırettekı esı olacagı mujdesını allah bıldırmıstır.yuce bır manası var.
00 Yorumlaeylül çok tatlı... her sordukların da aynı ceabı veriyorum
30 Yorumla
+1 yılbenim hayalimdeki isim kızda olsa erkekte olsa..
vuslat.. :)
kavuşmak manasında..10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılAlmira-Ay tutulması sırasında ayın çevresinde görülen kızıllık
11 Yorumla- +1 yıl
almina duymuştum
Duru, yağmur, bade, öyküm, çisil, rüya bu isimlere bayılıyorum :)
10 YorumlaKız olabilir kadın ya da aslında kadın koycan adını herkes kadıııın diye seslensin karakterli olsun o_O
17 Yorumla- +1 yıl
bizim köyde vardı öyle :)
- +1 yıl
evet gayet mutluydu :) bide hanım vardı. hanm abla derdik :)
- +1 yıl
yok be ablam
- +1 yıl
yıldız :)
+1 yılSöylüyorum "Belinay" benim cok hoşuma gidiyor tavsiyemdir. Saygılar...
03 Yorumla- +1 yıl
Anlamı: Ayın gölün yüzeyine yansıması, Peygamber Çiçeği
- +1 yıl
Ee yeni nesil boyle :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende yeni evliyim.cocuklarimin isimleri hazir :D kizlarim olursa 1; Belinay nas 2; beril nur oglumda olirsa 3; Bilal taha koycam :D
00 Yorumla
+1 yılya ailesi düsünsün hem sanane be sen anasımısın babasımısın belki babaannesi ya da dedesi koyacak:))
04 Yorumla- +1 yıl
anne yarısıyım yetmez mi.blki anası benden yardım istedi asıl sanane
- +1 yıl
ya işte böle kızların yüzünden gelin kaynana arası acılıyor kaynanası bulacak belkide sanane ne olursan ol sendenmi cıktı o cocuk
- +1 yıl
kaynaasından çıkmadığı kesin
- +1 yıl
ama o artık o evin bir parcası demi 1.derece o cocugun yasal hakkı bile onlardadır neyse sana iyi calısmalar:))
+1 yılyardırcan, busenurcan, tayyarcan, hasmetcan, guyabeddincan...
00 Yorumlaazra direkt azrail'i ve arıza kelimesini çağrıştırıyor, tavsiye etmiyorum
04 Yorumla- +1 yıl
Allah c.c ismi öyle diye çocuğa kötü bir gelecek vermez ona bakarsanız muhammed isminde çok insan var ama yaşamları hiçte öyle değil takılmayın hurafelere istediğiniz ismi koyun mesela mine gibi hanımhanımcık bir isim :)
yeğenimin ismi yağmur nisa çok uyumlu çift isim ama tek gibi kullanılıyor :)
00 Yorumla
+1 yılZeynep bu isim çok hoş efendimiz asm kızlarından birine bu adı koymuş ..
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılGülden koyabilirsin, Türkçe karaketerden arındırıp Gulden yaparsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılrocky koyun çok sevimli olur, emekleme vakti geldiğinde yere düşünce acı yok roky dersiniz hep ay ne tatlı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılElif :) çok hoş bir isim bence bana sanki herşeyin başı güçlü gibi geiyor anlamı :D bilirsin kurandada başta gelir
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCemre olabilir dördüncüde gönlünüze düşmüş olur :) bir de derin ismi var beğenirim ben bu ikisinden birini koyacağım olursa.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılo konuda birşey diyemem tabiki :) derin anlamca güzel nasıl anladıkalrına bağlı
+1 yılIrmak, Nil, Ela, Leyla güzel Ece de olabilir ben Azra'yı beğenmiyorum şahsen Allah analı babalı büyütsün 😊
00 Yorumla
+1 yılbir çok kız ve erkek ismi var bağlantıya tıklayarak bakabilirsin www. sosyallens. com/.../
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı. Mira olsun ayrıcada hayırlı olsun :)
313 Yorumla- +1 yıl
en güzel hatun isimleri :P dilara ve gamzeler hep güzel oluyor..
miray olsun bence.. - +1 yıl
demekki izmir'in gamze'leri öyle :) hıhh
miray ismi ahhh ahh ilk aşkımdı :DDD - +1 yıl
Mira
Türkçe; geceleri yunuslara rehberlik eden yıldız.
Sanskritçe; şanslı, talihli, yetenekli ve tanrı’nın dansı.
Arnavutça ve Hırvatça; iyi, barış, bulunduğu yere barış getiren.
Romence; sürpriz.
Latince; harika.
Kırgız Türkçesi; dünya
Karaçay Türkçesi; prenses
Rusça; barış
Arapça; itiraz edip mücadele eden
Mitolojik; yeşil gözlü kırmızı saçlı kahkahalar atarak yaramazlık yapan tapılası varlık.
sorancım canım benim düşün bir daha :) - +1 yıl
askere gitmeden önce evlenmişti, davetiye göndermişti gitmemiştim, askerden geldim cocuğu olmuş hatunun :) mesaj atmak bizim haddimize mi :d
- +1 yıl
@soran miri ismi eğer gerçekten varsa çok hoş bi' isme benziyor.. değerlendirmeye almanı öneririm..
- +1 yıl
o da parayı seviodu sanırım :D bi' çeyrek takarım diye düşündü sanırım
- +1 yıl
çok dikkatlisin bakıyım farkedebilecek misin diye bilerek yazdım ( bu kadarda yalan olmaz ki) :/
- +1 yıl
dimi ama doğru söylüyosun keşke taksaydım :)) (nasılsa geçti artık o yüzden rahatım) :) artık bi' sonrakine inşallah
- +1 yıl
bence de engeli yiyebiliriz heran.. başka bi' yerde görüşürüz ^.^
+1 yılAsya ve Eylül isimlerini hep beğenmişimdir :)
23 Yorumla- +1 yıl
aynen :)
- +1 yıl
Allah sağlıklı sıhatli kucağınıza almayı nasip etsin bu arada :)
- +1 yıl
amin inşallah çok sağol
Azra ismi hep bana güzel gelmiştir
11 Yorumla- +1 yıl
onu da kaptılar
Çocuk & Ebeveyn konusunda 566 cevap paylaştı. Ecmel ismi güzel isim.
12 Yorumla- +1 yıl
söylerken biraz zor oldu gibi
Ada , Nilüfer . sinem :)
20 YorumlaDürdane? ( okuyunca aklıma ilk bu geldi valla:))
05 Yorumlaİrena - Lena - Hicran - Şevval
04 Yorumla- +1 yıl
irena ve lena yabancı isim gibi anlamı ne
- +1 yıl
lena hoş geliyor kulağa
+1 yılMUNİSE : Sıcak kanlı, sevimli.
00 YorumlaUlkesine dinine yakisir olsun.gerisi teferruat
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 4,3b cevap paylaştı. Kız ismi mi? favorim, Hasan ya da Mustafa... (:
00 Yorumla
+1 yılElif, Sümeyye,Rabia,Kübra. Ömer,Yusuf.
30 YorumlaSemina sırma gazel dilay ceyla pelin
00 Yorumla
+1 yılsinem-sıla-yağmur-yaprak
10 Yorumla
+1 yılben kızım olursa duru koymak isterdim adını
12 Yorumla- +1 yıl
rica ederim ;)
Su.
Benim kızım olursa bir adı bu olur yani :)00 YorumlaBuğlem
Asel
Ecrin
Mina
Tuana
Su
Burçak vs vs00 YorumlaSu Bence guzel bi isim :)
10 Yorumla
+1 yılTuana bana güzel ve anlamlı gelir :)
10 Yorumlaruya bebek :)
10 Yorumla
+1 yılKarya ege medeniyetinin kraliçesi demek
07 Yorumla- +1 yıl
sevmedim :)
- +1 yıl
@uykululimon bak sen. Önerin nedir peki? :)
- +1 yıl
Soruyu okumadim okuym mu 😆 basima bisi gelmez dimi
- +1 yıl
@uykululimon okumadan hemen karşı çıkıyorsun :D
- +1 yıl
Nehir hazal gayet güzel miş 😋 daha ne olsun
- +1 yıl
@uykululimon neyse bunu konuşuruz detaylı 😂
- +1 yıl
😂 tamam
- Devamını Gör (84)
Devamını Gör(129)