Yol gidenindur
Peşinden ağliyamam
Yüreğum ahur değil
Her ökizi bağliyamam :)
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer harbi çok severim karadeniz insanını...ama rize trabzon artvin.yani ağırlıkta lazları çok seviyorum.müthiş mizah anlayışları var.samsun ordu giresun sinop filan karadeniz tamam onları da severim ama hani bu trabzon rize artvin varyaaaa doyamıyorum valla onlara.çok kafa insanlar.birisi ile kanka olacaksan oralarda öncelikle didişmen atışman lazım:)sonra adam senle iletişime geçiyo:D:D hakkaten çok tatlı insanlar.kızlarına hele acem mülkü feda...trabzon da trabzon erkekleri,trabzonun kızlarından içeri şöyle der;allah onların belden yukarısını erkek yaratmış...var gerisini sen düşün:):)
karadenizlilerin çoğu iyi insanlardır nerden biliyorsun dersen ortaokulda en iyi arkadaşım rizeliydi herşeyimizi biribirize anlatırdık ben ona kötü bi şaka yapsam bile kızmazdı darılmazdı onun gibi bi arkadaş bulamadım birde anneannemin kiracıları vardı onlarda giresundandı çok misafirperverlerdi sanki kiracı degil akrabamızdı onlar memleketlerine gidince çok özlemiştik hala telefonda görüşürüz
:)
bir kere kelkitlileri karadenizli olarak görmüyorum ben en baştan onu söyliyim. Tam olarak iç anadolu insanın özelliklerini yansıtıyorlar karadenizlilerle alakaları yok. Gerçek karadenizlilere gelince acayip sıcak insanlar ama biraz aksiler siyah dediğine bir daha asla beyaz demeyen bir inatları var ama çok sevimli insanlar ve şiveleri beni bitiriyor...
Kelkit :) Ben de insanını sevmem genelde :) ve evet Kelkit zaten Gümüşhane' den de bağımsız biraz Erzincan Erzurum tarafı. Ayrıca Karadeniz' i sadece 'kemençe ve geliyrum gidiyrum' şivesi olarak görmemek lazım.. Davul zurna Trabzon' da da var, Gümüşhane' de de Giresun' da da Artvin' de de. Şive de öyle .. Trabzon geliyrum Rize celiyrum Artvin celiyrum veya gelirem gümüşhane geliyirim geliyerim sivas geliyrim gibi gibi. İnsanımız genelde Karadeniz'e sadece kemençe ve şive gözüyle bakıyorlar.
Ben alucralıyım o yüzden böyle bir yorum yaptım. Kültür olarak, gelenek olarak, karadenizin sahil kesimlerinden çok çok farklıyız biz. Kemençe davul zurna yada şive falan değil insanların özellikleri, yetiştirilme tarzları birbirleri ile aynı değil.
Bende Suşehri/Ezbiderliyim. Sen de Kelkit Vadisindensin anlaşılan :) Sonuçta Karadeniz' in her yanı aynı değil. Samsun' da Köçek varken ve şive farklıyken Ordu' da horon var ve şive daha farklı .. Karadeniz' i sadece Trabzon Rize olarak görmemek gerek. Bizim kültürümüz de bende Karadeniz kültürü içersinde.. Kelkit daha Doğu ama orası bi' gerçek.
enerjilerine hayranm.çok keyifli vakit geçirdiğim arkadaşlarım var.cidden çok seviyorum karadenizlileri :)
en büyük kazığıda bi karadenizliden yedim o ayrı :)
bide kemençe çalarsa tadından yenmez :)
seve seve dinlerim:)
en iyi cevapla kurtulamazsın.unutma kemençe sözünü :)
tamamdır eyvallah :D
karadenizli adamın dibidir, seninki aradaki çürüktür :)
soyu kurusun onun dicem artık dayanamadım:)
karanedizlilere lafım yok zaten bkz:yorum :)
artvin-şavşat
Cevap
30Cevap
Trabzonluyum ve memleketine benim kadar aşık olan bir insan var mıdır bilemiyorum. Tek kötü özelliğimiz fazla sinirli olmamız ama onun dışında mizah anlayışı yüksek, her hareketi fıkra,erkekleri yakışıklı,kızları harbi,çalışkan bir toplumdur. Ama yinede memleket ayrımı yapmamak lazım
wovv sürmene Harman'dan mı bahsediyorsun
çok guzel tarif ettin helal olsun :)
Dediğim bazılarının hoşuna gitmeyebilir bir takım sebeplerden ama bunu çok gördüm. Yanlış da anlaşılmasın, çok saf yönlerle olaya bakıyorum..
Bence Karadeniz'in bir bölümü bazı Kürtlerin deniz kenarında yetişmiş biçimi. Arkadaş bu kadar mı benzer heyecanları, samimiyetleri, misafirperverlikleri, yerine göre atarlı olmaları, sözlerinin eri olmaları ve de olmazsa olmaz inatları.. Bu yönleriyle çok benzetiyorum. Şimdi bazılarınızın aklına terör falan gelir ama zaten o düşünce biçimi de yanlış. Anlayan anlar ne demek istediğimi. Günlük yaşam içinde olsun iş ve diğer türlü iş anlamında olsun benzerlikler çok ve bu ülkede bu iki kesim üst yerlerde. İçlerinden çıkan legal iş adamları ve illegal mafya düzenleri Türkiye'de en önemli alanları ikiye bölmüş durumda. Öylesine demiyorum bu dediğimi. Biraz kurcalayın ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Sürçü lisan ettiysem affola, dediğim gibi altında bir şeyler aramayın, basit ve saf bir yönüyle irdeliyorum konuyu. :)
"Bence Karadeniz'in bir bölümü bazı Kürtlerin deniz kenarında yetişmiş biçimi. " .. esmerlik bölgeseldir.. insan tarlada çalışırsa esmerleşebilir. :)
çook çok yanlışsın bu konuda :D aslında kürt dediğin halkın yarısı kendini kürt sanan Türkmen(Oğuz) Türk'leridir ... :) Türkiye'nin %72-75 kadarı Türk'lerden oluşur.. :)
Türkmenler kürtlerden ve araplardan nefret ederler.. Dedemoğlu'nun sözünü bilmiyorsun sanırım.. :D "ömrümde sevmezdim arabı kürdü, çekti çadırını karşıma kurdu" diye bir söz :)
Esmerlik hakkında bir şey dedim mİ? Bir kere sen Kürtleri tanımıyorsun hala. Kürtlerin tamamı esmer değildir ki öyle bir genelleme yapasın. Son olarak nefret edenin ayıbıdır nefret. Çok matah bir şey değildir. Gerisini de bilmem.
tschernobyl kazasından berı arızalı olduklarını düşünüyorum. ayrıca ahlak kavramını tanıyor gibi yapıp namus palavra takıntıları var ama namusuzluk en çok onların kızlarında ve ahlaksızlık karadeniz erkeğinde görülüyor. kadına saygıları sıfır, afyonlular gibi iftira ve dedikodu yancıları. öküzün altında buzağı arıyorlar. benciller ve dediğim dedikler.
bunu bir yarı sinoplu olarak söylüyorum ve gayet etrafımdakı bir yığın karadenizlilerden görüyorum. yalan desinler. ben karadenizlilerin karakter yapısını sevmiyorum o kadar.
bana yaşattıklarından dolayı Sivaslılara tereddütle yaklaşıyorum artık hepsi aynı mıdır diye... ama Trabzonlular iyidir candır :D ama yine de insan olan her yerde insandır...
Ben Gaziantepliyim Orduya Çalışmaya Gitmiştim 2 Yıl kadar Orada Kaldım Ve Bu Arada Samsun,Trabzon,Rize Buraları Gezme Şansı Buldum Bence Karadenizin İnsanları Mükemmeller
Ebbetde kötü Olanlarda Var Ama 1 kaç Kişinin Kötülüğünü Bütün Topluma Mal Etmek Gerek Karadeniz İnsanı İyidir,Güzeldir,Harikadır
candir onlar can! sükür rabbime karadenizliyim :)))
Orduluyuz:))
Elbette iyileri de vardır, kötüleri de... Ama ben çok severim Karadeniz insanını. Çok güldürürler beni :)
kendim bir gümüshaneli olarak çok enerjiliyimdir çalismayi seven durustlugu seven biriyim
;);))
:) siran sen?
pek yakin sayilmayiz aslen :) fransada yasiyorum ama baba tarafindan oraliyim 1 ay oncesi ordaydim
siran diyorumda koyumuzun adi yesilbuk, evet yakin :) , geldim oralara trabzon gumushane etrafi...
eh iste pek tanimam :) ama trabzonu çok sevdim
:)) saglicakla kal hemserim
abi ben tokatlıyım rizelilere hastayım ya o konusmaları delikanlılıkları adam gibi olmaları hosuma gidiyo fakat bi okadar ayısıda var içinde ben adam olanlarını seviyorum hatta keske rizeli olsaydım demişimdir hep Allahtan tipten kurtarıyoruz :D
Trabzonda çok mu dızo var :)))) sen dızo nedir bilirmisin ki.. Trabzondan ne çıkar bir araştır bakim, Türkiyede gelmiş geçmiş baba adamları araştır örneğin Oflu Hasan (Cevahiroğlu), Dündar Kılıç, Oflu İsmail (Hacısüleymanoğlu), Avni Çakıroğlu, Alaattin Çakıcı, Yomralı Rahmi, Sarallar daha sayayım mı.. bu ailelerden hala daha faaliyette olanları mevcuttur..dızo nereden çıkar bilisennnnnnn... bak burada bi tüyo vermiş oldum sana :))) anlisennnnn... ((:
bende giresunluyum, karadeniz damarı diye birşey hakkaten var
candırlar hoşturlar... ama azcıkta dengesizler :):)
Eğlenceli oluyorlar. Hele şiveleri yok muu cok sempatik :))
rizeliyimm ..karadeniz kızı olmaktan gururluyum :) deli dolu hoşlu cilveli espirili güzlll işte insanlarııı :D seviyorum kendimi :)
Artııı :D
:) eksileri kim verdi :D
karadenizliyim diye söylemiyorum adam gibi adamızdır :)
en cok karadenizli ve kayserili arkadaslarim var iki tarafta süper ya acayip komikler neseliler :D
o senin sansina :)
abi bi anı bi anlarını tutmuyii uşak korkumuyo değilum ara sıra erkeklerde yakışıklı kızlaruda çok güzeller daa seveyrum haçen uşakları yinede :)))
hem fikiruz :D
Sempatik, sıcak kanlı, cana yakın, neşeli
Genelde böyledir
ama kimse unutmasın ki her yerden her türlü insan çıkabilir.
Karadeniz vay vay vayyy...
Gözleri denizi gibi kara ve derin.Ruhu denizi gibi dalgalı ve hırçın.Teni doğası gibi güzell.
Karadenizli olmak ayrıcalıktır...
Tirabzonun insani havasi suyi bir basga oliy :) baa heryer Tirabzon :)
Of''lu ise diyecek hiç bi söz yok. çok zeki ve uyanık oluyolar. Benim tanıklarım olarak kast ettim ve genelleme yaparsak da öyle sanırım.. :) Karadenizli özellikle Of'lu olmak isterdim.. :)
bi özelliği yazmayı unutmuşsun hepsi üçkağıtçı çıkıyor
Patronun of'lu oyy adamın hası hasıı...
sivasa takıldım ben sivasın neresi karadeniz yav :))
Sinop, Kastamonu , Çorum tarafı halk olarak laz'dan çok Ankaralılara yakındır, Samsun tam bir metropol; her cinsten insan var
usta bn zonguldaklıyım. Kendimde karadenizli olark yorum yapmam nasıl doğru olur ama kadenızın çoğu şehirlerinin insnlarını sevmiyorum
aslen karadenizliyim. iyileride kötüleride var ama genel olarak has insanlar.
Giresun, Kastamonuyu kadro dışı alıyorum.
İki kere Trabzon ekliyorum :]
(ben de bir trabzonlu olaraktan) kendumi övmek gibi olmasun ama çok harikadurlar :D
iyi kalpli duygusal milliyetçi yardımsever ama manyak oluyorlar be kardeşim birde şu hemşehri ayağıyla sandıkta seçim yapmasalar oy öleyurum biteyurum canum gideyur vatanu satayular üşağum dayanamayurum vermeyun desteğü bu partiye uşağum
samsunluyum kötü diyen çıkmadı rastlamadım yani karadenizliler candır cannn:)
inatçı kızları var. trabzonlu kız vardı inat etti şimdi pişman ama olay bitti
çok dık kafalılar ben bılırım havasındalar ama bı halt bılmıyorlar genelı bu hele trabzon akcaabatlıdan kaç yanı o derece :D
karadenizli insanlara bayılıyorum cok kafa dengiler hele karadeniz kızları forever :)
sinopluyum,giresunda okudum,orduda askerlık yaptım,istanbulda yasıyorum :)
genel olarak ıyı ınsanlarımız yanı nedıelımkı
oflulardan uzak olmak bence çok paragöz oluyorlar
ne yazıkki öyle
zeki olduklarından filan değil öyle zannediyorlar.ama her taş yerinde ağırdır.
elimiz elimize dokunacak neredeyse.
ok çanakkale
ben aslen makedeon asıllıyım ama çanakkale doğumluyum. istanbulda yaşıyorum
ejemm kime yazdığınızı anlayamadım biraz karıştı galiba iletişim.
benim şivem çanakkale istanbul arası.biraz melez galiba
önemli olan insanların güzel olması.herkesi seviyorum.
olmazmıyım paçi sevenler var oldukca.
hakkaten noldu bu siteye böyle? =D
o saydığın yörelerdeki insanların özellikleri birbirinden farklı
güncellemeye bittim:)
İyi insanlardır.Yalnız asabi olduklarını duydum.
bir tanesi ömrümü yedi ama severim genel olarak.
İyidir de. Biraz dengesiz oluyorlar malesef...
erkekleri gayette çapkın olur diye düşünüyorum :)
Samsunluyuz da :) sıcak kanlıyız daha ne olsun :)
Adamın dibiyiz<3
aynen ;)
oldukça renkli insanlarız
Genellikle karadenizliler çok keyiflidirler
pek cozemedim nasillar ,her kez gibi insan
Siteyi çökertmişsin. karadeniz fıkrası gibi.
o yüzden severim karadenizlileri. Ayrı bir zekaları vardır:)
her türlüsü vardır, tıpkı diğer bölgelerin olduğu gibi. birey bazında değerlendirilmeli
Genelde karakterli ve yürekli insanlar.
trabzoluyum zonguldaktayım. zonguldaklılar berbat çoğunluğu yobaz insanlar
hadi ya zonguldaklılar kibardır yalnız trabzondan gelipte zonguldakta yaşarsan sevmezler tabi
bu söylediklerin zonguldak merkez için mi yoksa ilçeleri de kapsıyor mu ?(söz ağızdan bir kere çıkar sonradan geri alsan da fayda etmez.. )
Tanıdığım bütün karadenizliler çok bencil ve kibirliydi.
iyi insanlardır. kötüleri de görülmüştür.
kimse gücenmesin ama en nefret ettiğim bölge
gizili olmamın temelinde ülkenin yapısı ne yazıkki bunu gerektiriyor dostum. ben tüm karadenizlliler hakkında genellme yapmamam ama özellikle rize ve trabzondan nefret ederm bir doğulu olarak
valla dostum ben kişisel olarak konuşayım da yanlış anlaşılmasın kimsenin sevgisi umrumda değil malumm bölgeler diyorsunuz belki kendi açınızda haklısınız ama türk kürt bu ülkede birer kukla olarak kullanılıyor bunun bilincine varın derim neyse ben bu konuda tartışmak istemiyorum olaya istemeden de sempatik bir şekilde yaklaştığın için teşekkür ederm iyi akşamlar
Evet. Kukla olarak çok rahat kullanılıyor. Bugün neden Türk-Kürt düşmanlığı var? Beyni yıkanan bir taraf var ve diğer taraftan da kışkırtılan bir taraf var .. Asırlarca biz kardeştik, kardeşiz ve kardeş olarak kalacağız. Bu ülke içinde barındırdığı bir sürü etnik grup ile birlikte asırlarca kardeşce yaşadı, öyle de kalacak inşAllah. Hakkımızda hayırlısı olsun. Vesselam.
temenninize ışık tutuyorum iyi akşamlar
kendini ayrıcalıklı gören ve gösteren..
Karadenizliler deniz görmüş kürtlerdir🙂
Tanıdığım bütün karadenizliler çok bencildi.
kişiye göre değişir bu bence nasıl olduğu.
valla hocam çok göreceli bi konu :)
insanlardır işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar