Belki de kısmetim böyledir ama şunu da biliyorum o bedduayı öyle içten, öyle inanarak ve isteyerek ettim ki...
Yunus peygamberin duası ve kefaret olabilir hiç denemedim. Allah razı olsun çözüm önerenlerden...
Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Kim bir şey hususunda yemin eder, sonra da hilafını daha hayırlı görürse, derhal kefâret vererek yemininden vazgeçsin ve yemin ettiği husustan daha hayırlı olanı yapsın."
Hz. Ebu Musa radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Ben, Allah'a yemin ederek söylüyorum: İnşaallah, herhangi bir şeye yemin edince, yeminimin aksini yapmayı daha hayırlı görecek olsam, yeminimi kefaretler, hayırlı gördüğüm şeyi
. Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor: "Hz. Ebu Bekr radıyallahu anh, aziz ve celil olan Rabbimiz yemin kefaretini indirinceye kadar yaptığı yeminlerinde hiç hânis olmadı. Ayet inince dedi ki: "Artık; bir yemin edip, sonra aksini yapmanın daha hayırlı olduğunu görecek olsam, (yeminim yerini bulsun diye direnmem) derhal daha hayırlı gördüğüm hususu yapar, yeminim için de kefâret öderim."
Evet kardeşim senin için zor bir imtihan ancak senin söylemen le yada bir başkasının insan kaderi üzerinde etkisi yoktur.
Hayatta değişmeyen iki tane konunun tarihidir bunlardan birincisi Ölüm ikincisi ise nikah saatidir. Yani senin kaderinle alakadar bir konudur. Ama burada sana düşen tövbe istiğfar edip Allah'tan hayırlı bir kısmet dilemen. Rabbim kolaylıklar versin..
Hz. Yunus'un (a.s) Balığın Karnındayken Yaptığı Dua
"La ilahe illa ente subhaneke innî kuntu minez-zalimîn."
Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni tenzih ve tesbih ederim. Ben zalimlerden oldum.
ne bılıyorsun belkı de kızın ettıgı beddua tutmustur .sonucda aılenın ayırmak ıcın turlu turlu oyunları olmus .bu kız da bılıyordur aılenın onu ıstemedıgını .belkı de kız sana beddua ettı bılemezsın
Kız da istemedi bir süre sonra... yani öyle bir durum yoktu senin anlayacağın...
acaba ailen kız cıldırtmıs olabılır mı ? ben de mesela ayrıldıgım sevgılımı delıler gıb sevıyorum ama ,annesı denen kadın benı resmen cıldırttı .onunda ayrılmamız ıcın turlu turlu oyunları vardı .kadınla basedemeyecegımı farkedınce koptum ılıskıden ben :) ama az beddua etmedım hala da edıyorum :D tabı hala da sevıyorum :(
ya kıza yansımadı zaten olaylar... ayrıca o da benim kadar sevmİyordu... Hem o nişanlandığında konuştum ben böyle bir şey yoktu...
Cevap
4Cevap
bence bu yüzden evlenemediğini düşünüyorsan dostum sana acı ama gerçek olan bir şeyi söylemem lazım. bu cevap, ayrıca neden bir türlü evlenemediğinin de cevabı, samimi olarak düşünüp kendinibir gözden geçirirsen sen de eminim bana hak vereceksindir ...iyi oku: sen malsın...
Ben insanlardan cevap, çare istedim insan olanlar da insanca cevap yazdı sağolsunlar; insanlıktan nasibini alamayanlardan bir şey beklemesem de kendi anlayacağı dilden ses çıkarmış... Sadece şunu diyorum sana inşallah benden daha çok acı çekersin...
bende sevgilim için hayırlı olmayacaksa bile olsun çok seviyorum demiştim ve söz verildikten sonra çok acı çekmiştim çok dua ettim namazlarımdan sonra gecelerde falan. nişan olmadan ayrıldım. şimdi rahatım ve mutluyum.
bu bedduayi bozmanin yolu allah'a yônelip DUA etmektir tabikide baska nasil olsun? hosa moca sakin inanma oyle seylere sen yurekten bir dua et ve SABRET insallah zamanla duzelecektir ve rabbim sesini duyacaktir
bedduam tuttu evlenemiyorum mu diyosun sen :) tevbe ve du et samimi bi şeklide ama bence saçmalıyosun bedduan falan tutmuş değil kısmet değilmiş okadar :))
Zaten kismet değilmis..beddua ile alakasi yok bence..bosyerede bole dusunup kendini yorma..
Tovbe edersin dua edersin kalbinle allah dogru insanlarla karsilastirir insallah..
Bir nevi yemin etmiş gibisin.
Yeminin için kefaret ödemen gerekir.
On fakir insanı doyurmak
ya da 3 gün oruç tutman gerekir.
yani biraz allahla senin aranda desem.. tövbe falan etsen
ben her gün ediyorum perişanım bana yardım edin lütfen
Tövbe et pişman olduğunu göster Yaradana elbet affeder ondan merhametlisi yok ki
ailen istemdi senin sevmene rağmen ailenin istediği birini seversin sende
3 gün oruç tut.
Oruç da olur aslında hepsini değerlendireceğim... ayrıca artı verdim eksiden haberim yok...
Tövbe etmenin bi sekli yoktur. Dua okur tövbe dersin. Tövbe duasi var.
içten gelerek, imanla dua et...
Tövbe ed zararın neresinden dönesen kardir
haytını skp atmışın resmen
İçten bir tövbe bozar bunu ancak.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar