+1 yılO kadar var biri de kalkip Hak olanin nasil opmasi gerekigini soylemiyor.. kom ne giyerse giysin kimseyi ilgilendirmezmis... b. k ilgilendirmez.. adam diye gecinen erkek musfetteleri farzedin baciniz o tarz giyindi cikti gozler ustunde o zaman da ayni seyleri soyleyebilecek misiniz? Nefsine soz geciremeyip her firsatta kapanma konusinda kendilerinden ustun olan kizlara laf yetistirem kizlar , millet size bakimca egonuz yeteri kadar tatmin oluyor mu? Bakin Rabbim ne buyuruyor bu konunda :
Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer) lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!
(24/31)
bunun disinda hicbir kapanmaya kimse kapanma demesin !12 Yorumla- +1 yıl
Senin zihniyetin diger yorumlara bakilirsa az cok belli.. cevap vermene gerek yok ama lutfen b. s. g
En İyi Cevaplar
Moda & Stil konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kapanmak. Tesettür. Süslümanların Yani Senin Bahsettiğin insanların Sadece Yapmaya çalıştığı ama Beceremediği Şeylerdir. Ne düşüneceğiz Tabikide Bir Giyinme Tarzının Dini Tavrının Canına okuyan Embesiller olarak görüyorum BKNZ :
https://i.hizliresim.com/oAqak7.jpg
https://i.hizliresim.com/Jp8Mlj.jpg
Bu insanlar Müslüman Dindar Bu değil?
https://i.hizliresim.com/07WaEV.jpg
Bence Bu Resimlerde Bir Fark yok :)... Bakış açısı!01 Yorumla
Hiç iyi şeyler düşünmüyorum. Tamam kapalı olursun ona saygım olur ama yüzüne makyaj yapıp, ruj sürüp, dar şeyler giyiyorsan insanlar farklı gözle bakarlar sana. Hatta bu siteden birinle tartışmıştık %90 dan fazla kesim o bayanı eleştirdi başı örtülü yüzü makyajlı altında dar kot kapri falan vardı bide normalmiş gibi söylüyor kocası da izin verdiğini söylüyor. Gerçi bu tipler dışında bide sırf moda için giyinenler var bu tipler genelde sıkılıp gene açılanlardır.
Ben şöyle düşünüyorum kapanan tam kapansın ya da hiç kapanamsın. Kapanmamak günah biliyorum bende kapalı değilim ama en azından başkalarını tahrik etmiyorum veya dinimizin giyimi ile alay edecek kötüleyecek şekilde giyinmiyorum.
Başı kapalı altı açık bir söz bile var bununla ilgili söylemek istemiyorum şimdi.01 Yorumla
+1 yılYani aslında olaya tesettürlü ya da tesettürlü olmayan gözüyle değil de dar pantolon giyince kadınlar ne hisseder sorusuna bakmak daha doğru. 3 çeşit dar pantolon var bence. Yani benim giydiğim. Dar kumaş pantolon, dar kot veya dar likralı kot ve tayt pantolon. Sen hangisini giyiyorsun bilemiyorum fakat bu üçü de bizler için var. Gelelim bu üç dar pantolonun faydalarına. Üç modelde de kendini rahat hissedersin. Üç modelde de bacak bacak üstüne atarak orgazm olma Şansın var (bu biraz açık oldu ama gerçek bu). Ve üç modelde de çekici görünürsün. Ben de tesettürlüyüm mesela ve giyiyorum o şekilde. Bu normal bence.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
+1 yılGerçekten tesettürlü ve bunun için eğitim hayatından vazgeçebilmiş olan, gerçek tesettürlülere, en önemlisi de başörtüsüne çok büyük bir saygısızlık yapıldığını ve tesettürle dalga geçtiklerini düşünüyorum. Eğer dar pantolonun üzerine kısa kollu bluz giyip dışarı çıkacaksa, başını da açsın, fark etmez. Çünkü açık ve sade giyinmiş birinden daha fazla ilgi çekiyor o haliyle.
51 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen artık benim düşünceme uymayan insanlar hakkında yorum yapmak istemiyorum pek. Kıçı başı açık örtündüyse kendi sorunu, kalbini bilemem, eşcinsel, lezbiyen geyse bu da onun sorunu, cahil, ukala vs bilmem ne ise bu da onun sorunu Allah yardımcısı olsun. Dinsiz, ateist vs kendi sorunu. İçki uyuuşturucu kullanıyor bu da onun sorunu.
Zaten dinimizde insanların kusurlarını örtün diyor. Zarar vermiyorsa insan olduğu için konuşulur. Sadece vatanıma ihanet eden bölücü sempatizanlarını çekemem o kadar.01 YorumlaProfilindeki kız da onlardan (dar pantolon giyen) değil mi?
Yanındaki sevgilin değil diye düşünüyorum. Çünkü;müslüman flört etmez. Ablan veya kızkardeşin olarak düşünüyorum. Bu yazdıklarını yanındakine uygulayabiliyormusun? Uygulayamadığın belli ki tessettürüne dikkat etmiyor. Yani diyeceğim o ki, ilk önce kendi kapının önünü temizle, sonrası gelir.42 Yorumla
+1 yılÜmmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak, bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar." (Ebu Davud Libas 125, Cennet 52)
Benim görüşüm Allah'ın örtünme ayetine leke vurdukları yönünde.11 YorumlaModa & Stil konusunda 1,3b cevap paylaştı. başını kapatmış götünü açmışsa, teorik olarak kapalı olmayanların alayının mı götü açık? tamam bana da saçma geliyor. öyle kapanan hiç kapanmasın ama öylelerinden size ne! insan önce kendime bakacak. alayımızın ruhu boka batmış ama başkalarını eleştirmeye gelince hepimiz melek oluyoruz
01 Yorumla
+1 yılBaşörtülü olması onun dar giyinme hakkını ekinden almaz. Kapalıysa hakkını verecek diyen geri kafalılara sesleniyorum. O zamn sen müslümansan sende hakkını ver, tesettür müslümanlara farz biz sana müslümansan hkkını ver sen kapanmadığın için müslüman değildin diyomuyuz?
08 Yorumla- +1 yıl
Ya sen hardcore gerizekalısın ha.
- +1 yıl
Ne alaka kuranda türban takan dar giyinen türban takmayan dar giyinenden daha fazla günah alor mı yazıyo. Evet giyinmemsi gerekir ama o bunun kendi günahı. Hakikati öğrenmek istiyodanız Kur'an kerim e bakın
- +1 yıl
Kuran'da başörtüsü de yazmıyor.
- +1 yıl
Cilbab yazıyor cansıı
- +1 yıl
@görüş Bir konu hakında bilginiz yoksa dilinizde olmaması gerekirdi.
Kuran-i kerimde türban baş örtüsü kelimesi geçmez fakat kadınların avret yerlerinden bahseder ve kadını gösteren ilk saçı olduğu için bunuda ALLAH yasaklamıştır. Hangi ayet hangi hadis diye soracak olanlara google a yazabilirsiniz ya da kuran-i kerimi açıp bakabilirsiniz. Doğru bildiğiniz yanlışlar var @pudraüstünekahvepuan. Neden kapanır kadınlar? Demir ateşle, erkek kadınla, kadın altınla erir biter. Vücut hatlarımızı belli etmeyecek kadar giyinmelisiniz. Ben bana verilmiş bir sorumluluğu en iyi şekilde yapmak için elimden geleni yapardım... - +1 yıl
Ne konuda konuşacağıma hiçbir şekilde karra vermessiniz. Farklı bir bakışa o kadar uzaksın ki ne demek istediğimi anlamaya bile çalışmamışsın ben hiçbir şekilde ayeti inkar etmiyorum benm yorurum başörtüsüz dar giyinince günah değilmişte sadece başörtülü dar giyinince günahmış gibi davrananlara anlatabildimmi? Herikiside günahtır başörtülülerde günaha girer tamam?
+1 yılKendi inandıkları dinin kitabını okumayan kitledir. Başı kapalı diye orda burada alim kesilir veya iki namaz suresi sorsan bilemezler. Kimi yakıştığı için kimi aile zoruyla takar. Kimi sırf başındakiyle cennete gideceğini sandığı için. Ve en kötüsü bunlar yüzünden tesettürlü kızlara da önyargıyla yaklaşılıyor. Ay amaaaan hayırlısı
05 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım
- +1 yıl
Kim neden sevsin ki?
Moda & Stil konusunda 760 cevap paylaştı. Ustu minare alti kerane diyip geciyorum. Bir isi yapacaksan ya adam akilli tam yap ya da hic yapma. O tarzdakiler tuzunden onemli birsey kotu gosteriliyor. Faydasi yok zarari cok bu tarz giyinen kizlarin islama maalesef. Ve kapaliligi gercekten yasayanlarida bir genellemenin icine alip zor durumda birakiyorlar. Hayirlisi...
01 YorumlaBir insan kapalı olduğu halde bacağı açıkda giyinebilir veyada her yerini çarşafla sarıp sokakta gezebilir. Bu kimseyi ilgilendirmez. Her şey insanın dış görünüşüyle olmuyor maalesef. Her şey kafada bitiyor. Bir açık bayan ve güzel olan bir bayan küfretse onu tatlı bulabiliriz ama bir kapalı bayan küfretse bir de kapalı utanmıyor deriz. Yüzü herkesten güzel insanın huyu berbattır kapalı olupta açık giyinen insanında huyu güzeldir.. Tam tersi de olabilir. Bu da kimseyi ilgilendirmez..
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKapaliyim. Dar pantolon giydiğim zaman üzerine en AZ diz altımı geçecek kadar tunik giyiyorum. Var evet dar pantolon üzerine kazak giyip çıkan tipler. Ama dar pantolon diye kıyaslama yapman saçma. Sonuçta her zaman cok uygun kıyafet bulamıyoruz. Ve etek giydiğimiz zaman rüzgarda orda burada açılıyor
01 YorumlaEfendimiz bunlar a giyinik soyunuklar diyor. hakkıyla giyinmek lazim. sonra atatürkçü sosyalist zihniyetler bunu bir malzeme olarak kullanıyorlar. bide kendilerin ce. kapanmak başla olmaz diyorlar.. iste boyle lerine malzeme olmamak lazim
02 YorumlaÇok var öyle çevremde başı kapalı, dar pantolan ve gömlek giyen felan ben dün mü he iç çamaşırını görmüştüm o kadar dar giymiş ki... hani bide kimse kimseye karışamaz ama sigara ve alkolde iciyor.. ama sonra müslümanız..
01 Yorumlabu tür düşünceler aklıma gelip tam yadırgayacakken, özge sende açıksın diyorum. pek yorum yapmıyorum kafamı çeviriyorum
27 Yorumla
+1 yılNur suresi 26. ayet Temiz kadınlar temiz erkeklere, kötü kadınlar kötü erkeklere yakışır. Herşeyi bilen Allah onlarında içini biliyor Allah gönüllerine göre versin :)
02 Yorumla- +1 yıl
:))
Her şey ahlakına uygun yapılmalı. başını kapatıyolar başka şekilde göz önünde olmak dikkat çekmek istiyolar. Allaha havale ediyorum gördükçe yazık diyorum.
05 Yorumla
+1 yılŞahsen kapandıysa dikkat çekmemek için elinden geleni yapmalı. Tabiki uzun bir tuniğin altına dar giyebilir. ama günümüzde sadece kafasını örten giyimi herkes gibi olan bisürü kapalı görüyorum , madem öyle yapacaklar kapanmasınlar daha iyi. sonra asıl kapalı olanlara da laf gidiyo.
01 Yorumla
+1 yılBaşörtüyü bir aksesuar olarak görüyor olabilir... Tabiki bu muhafazakar kesıme zarar veriyor toplum gözünde...
23 Yorumla- +1 yıl
Bencede zararlı kardeşim ya hep tak ye hiç takma demekde iyi değil ... Ama bir emri yerine getirirken diger emri çigniyorlar...
+1 yılSapkın, sözde dindar kesim. Trajikomik bir durumun odak noktasındaki kişi veya kişilerdir. Bkz:üstü hacı altı bacı, üstü mekke altı tekke durumu.
Ne yazık böyle zihniyetlere...01 Yorumlaeğer o kadar dinine düşkünse vücudunu belli edicek kıyafetler (dar paca vb.) de giymesin. benim düşüncem oyle insanların dinlede ahlaklada alakası yok
11 Yorumla
+1 yılAltta gördüm süslüman diye birinden doğru demiş. Tam süslüman. Abi kapanıcaksan adam gibi kapan kapanmıcaksan kapanma. Önemli olan beyin ve kalp.
15 Yorumla- +1 yıl
Bak insanın sinirlenmemesi gibi bir durum söz konusu bile değil. Birde şeyler var park köşelerinde sevgilileriyle yiyişen
- +1 yıl
Tabi kapalı. Sokakta bağırarak konusanları da saymıyorum bak :D
Moda & Stil konusunda 376 cevap paylaştı. bizim komşu bizden kaçar başını örter kı.. çını açar tam anlamıyla bu
21 YorumlaHerkez ayni degil bazi aciklar varki hattinden fazla abarti ve acik bazi kapalilar varki hattinden fazla abartili :)
01 Yorumla- Moda & Stil konusunda 942 cevap paylaştı.
+1 yıl1. Ailesi zorla kapamış
2. Hepimiz insanız hepimizde nefis var nefsine yenik düşüyo
Böyle düşünüyorum genelde03 Yorumla- +1 yıl
Durmuyo ama beni ilgilendirmez kimseye mana da bulamam. insan mana bulduğunu yaşamadan ölmezmiş. başörtülü diye peygamber değil onda da insan nefsi var he doğru değil orası ayrı ama yargılamak bana düşmez
Moda & Stil konusunda 775 cevap paylaştı. Yorumları okudumda ne çirkin ne ahlaksız yorumlar var. Aşağılık insanlar. Utanın biraz. Neler yazmışsınız öyle. Önce ananızdan babanızdan edep ahlak alın. Ondan sonra eleştirin o insanları.
00 YorumlaBana dusmez ama başı kapalı neden dar pantolon giyiniyor aciklardan daha cok dikkat çekiyorlar bunu bilsinler o yüzden kapanamiyorum
01 YorumlaKafada türban varsa başka hiçbir yerine bakmadan üzülüyorum sadece
05 Yorumla- +1 yıl
Sen bence bu zihniyetle kafanın içinde bişey olmadığına üzül türbanı görünce üzülüyomuş muş bizler cumhuriyet çocuğundan öte müslüman çocuğuyuz
Ananem diyorki; başını sokmuş çalıya götünü Allah koruya ,
12 Yorumlahadislerde çıplak tesettürlülr diye geçer. caiz değil. onlar bana göre süslüman yaa farzına değil tarzına;)
07 YorumlaDaha bugün oyle bir kadin gördüm dar kot kisa deri ceket güneş gözlüğü altta topuklu çizmeler ama kapali ;)))
13 Yorumla
+1 yıltesettürlü olduklarını sanıyorlar sadece. Bence o başörtüsünü de çıkarsınlar zaten orasını burasını gösterip de erkeklere şov yapıyorsa başörtülerinin pek de bir anlamı olmaz..
02 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle, bence başörtüsünü de çıkarsınlar en azından islamın adını lekelememiş olurlar yanlış mı?
+1 yılOf sanane be Allahla kul arasina nite giroyn. saci acik gayet usturuplu giyinen kızlar davar
11 YorumlaModa & Stil konusunda 329 cevap paylaştı. Aile zoruyla kapanmış, kezo kızlar geliyor aklıma ne yalan söyleyeyim.
01 Yorumla
+1 yılBeni ilgilendirmez.
kendini öyle mutlu hissediyosa sıkıntı yok.
Artık kim ne derlerle uğraşmayalım.01 Yorumla
+1 yılBaşını kapatmış götünü açmış derim
65 Yorumla- +1 yıl
:))
- +1 yıl
Saol kanki
üstü minare altı kerhane misali hiç haz etmiyorumm üstelik dürüstçe kapanan kızlara yapılan bir hakaret olarak görüyorumm Allah ıslah eylesin
01 YorumlaBana çok saçma geliyor onlar kapalı biz açık oluyoruz bence kapanmak bir basortuden ibaret degil
01 Yorumla
+1 yılBeynim hata veriyor anlamıyorum napmaya çalıştıklarını yüzlerinde ki 1 kilo makyajda cabası.
11 Yorumla- Moda & Stil konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılBence dar pantolon giyiyorsa üzerine tunik gibi birşey giyinmesi Lazım yoksa tamamen boşşşş
03 Yorumla- +1 yıl
Başörtülü oluşta Tesettürlü olmayanlar çıplak gibidir
Moda & Stil konusunda 866 cevap paylaştı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, derim. Durumu da yeterince anlatmış olur zaten..
13 YorumlaHa mini etek giymis, ha tayt giymis, ha kapanip dapdar giymis. Hepsi ayni, dikkat cekmek isteyen zihniyet.
01 Yorumlaiyi şeyler düşünmüyorum. bazı kızlar açıkken her haltı yeyip, kapanarak namuslu olmaya çalışıyor. gülüyorum sadece. yazık..
01 Yorumla
+1 yılBu isin kapalisi açigi ayrimi yok açigida dar giyiyor heryeri belli oluyor oda günah buda günah arada pekte fark yok herkes kendi günahiyla cehenneme gireceği için sorgulamakta saçma olur
01 YorumlaKafama çuval geçirip halledebilirsiniz demek istiyolar sanırım
01 Yorumla
+1 yılcok sacma buluyorum ya basortuye yazik ediyorlar ne bilinçle giyinip dışarı çıkıyor lar
01 YorumlaBunun hakkındada bir şey dusunmeyi verelim be kardeşim her şey Allahla kul arasında
03 YorumlaÜstü minare alti kerane mk
Benden MODERATOR e not;
Lutfen lütfen yorumumu kaldirma bugun 6. oldu02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorla kapatılmış olabilirler. Ama aciklardan daha çok günah işlediklerini düşünüyorum
34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKaymamasi gerek.
Cevap sahibi+1 yılErkek nefsini koruyacak. Bakacagi kisi ancak esi olmalidir.
+1 yılTesettür olmadığını sadece süslenmek için kapandıklarını tabi bunu onlara söyleyince en kotusu biziz
03 Yorumla- +1 yıl
Sitedeyim hep -_-
Gizli Üye(25-29)+1 yılCanim *** cekiyor beni sik beni sik diye bagriyorlar sonra kadina neden tecavuz ediliyor diyorlar.
01 Yorumlaonların sadece başı örtülü
14 YorumlaInsanları dinden soğuttuklarını düşünüyorum sadece
16 Yorumla
+1 yılÜstü cami altı kilise 😁
14 Yorumla- +1 yıl
Yok o senin dediğini ben pek kullanmıyom bu daha edepli 😊
- +1 yıl
Aynen😊
Moda & Stil konusunda 2,2b cevap paylaştı. Parayla imanin kimde oldugu belli degildir
111 Yorumla- +1 yıl
bir ya evet dinimiz kapanmamizi buyurur kendimizi erkeklerden sakinmamizi vs dar giyince erkekler yine tahrik oluyodiye dusunuyosun ama bilemezsin iste allah katinda sevabi nedir gunahi nedir kapali degilim ama sahsen kapansam ciddi anlamda kapanirdim uzun bol seyler giyerdim mesela o deve horgucu gibi yapmam mesela ama dedigim gibi iman acikda midir kapalida midir bilinmez
çevre baskıyla kapanmıştır derim
01 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılgizli içten kaşarlık yapan kişiler.
01 Yorumla Güzel bişey degil ama umrumda da degil acıkcası
23 YorumlaÜstü Minare Altı Kerane :D
01 YorumlaModa & Stil konusunda 2,4b cevap paylaştı. Asil ors buluk onlarda
01 Yorumla
+1 yılHaddini aşıp sabrım taşana kadar
09 Yorumla- +1 yıl
Pardon ya yanlış sorunun altına yazmışım
- +1 yıl
Mobilden giriyorum arada mala bağlıyor sayfa değişiyor sanırım yine öyle olmus:)
- +1 yıl
Sıkıntı işte:)
- +1 yıl
Öyle oldu biraz :))
Milletin bir taraflarini elestirmek bize dusmez
01 Yorumla- Devamını Gör (25)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem