Allah her kulunu sever demeyin simdi. Allah beni sevmiyor. Ne zaman iyi niyetle Allah a yönelsem ibadet etsem dua etsem iki gune kalmaz cok kötü seyler oluyor hayatimda. Zaten ne istedigim guzellige , aileye, zenginlige sahibim bide boyle olunca kesin sevilmiyorum diyorum. Cok iyi bir insan oldugum soylenemez ama kotude degilim. Neden sevmiyor Allah beni? Nerde yanlis yapiyorum? Cok bunaldim cidden
Cevabın nedir?
+1 yılİşte bu da senin imtihanım.. Detayda anladığın kadarıyla biraz isyanlık var.. İsyan etme.. İmtihanım ile savaş içine gir ve sen kazan. Allah her duayı kabul eder.. Duayı kabuk eder ama hemen vermez.. Belki gerçek hayatta o dua yerine ondan daha hayırlı bir şey vererek duanı kabul eder.. Belkide obur dunyada o duaya karşılık hayırlı şeyler yapar. Bu bilinmez. Ama Allah duanı kesinlikle kabul eder.. Makul şeyler olunca tabi :) isyan etme bizim de başıma bir suru kotu şey geliyor.. Benimde gozlerimden ameliyat oldum kaç kere bunaldım ama isyan etmedim her gün yalvar yakar Allah'a dua ettim ve bunu yaklaşık 1 senedir yapıyorum. Ne oldu biliyor musun? Gozlerim iyileşti :) sen yeter ki isyan etme dua et.. Allah'a güven. Gerisi Allah'a bırak 😊
111 Yorumla- +1 yıl
Şu an aynı sıkıntı içerisindeyim. Gözlerimden imtihan oluyorum. Siz nasılsıniz şu an. Benim de geçer mi bir gün acılarım 😔
En İyi Cevaplar
+1 yılAllah bazı insanları geçim sıkıntısıyla bazılarını hastalıkla, bazılarını çocuklarıyla imtihan edermiş. Allah seni imtihan ediyor olabilir namaza başlayıp dinine sarıldığında başına kötü bişey vereceğim zaman yine namazı terkedecek mi diye? Bunun yerine inatla namazına devam et ve Allah'a güven :)
Bu arada aşağıdaki bir yorumunda "en haketmeyen insanlar mutlu" demişsin. Bazı insanlar ahirette iyi bir hayat yerine burada iyi bir hayat geçirmek isterler. Mal, mülk, şehvet... Ahiret yerine yani bu hayatı tercih ederler Allah da onlara burada iyi bir hayat verir ama öteki dünyada...
Allah kendisini seven kullarını sever merak etme :)72 Yorumla
Soran+1 yılKiskanclik gibi algilancak ama soylemek istiyorum yinede. Kimisi hem dinine bagli hem guzel hem mukemmel bir hayat yasiyor dinine bagli oldugu icin ahireti icinde cabaliyor. Simdi insanlarin icini bilemezsiniz diceksiniz ama gorunen koy klavuz istemez. Peki onlar yaninda benim gibiler niye var?
Tövbe estağfurullah ya. Güzellik aile bu ikisi zaten değiştirilemez. Zenginliği de mesleğinle elde edebilirsin daha yaşın küçük. Tahminim saçın da açık. Namazını falan da 1-2 gün kılıp kılarken zenginlik güzellik isteyip. Sonra bırakıyorsun. Sen yönetici olsan bir şirkette. Bir çalışanın terfi istese 2-3 gün çok çalışsa baktı cevap gelmiyor sallasa çalışmayı ne düşünürsün?
13 Yorumla
Soran+1 yıl2 yil aralaiksiz ibadet etmis biriyim genellikle dualarimda dediklerinizde oluyor ama daha cok mutluluk huzur iman icin yalvariyorum
Bunların hepsinin bir imtihan olduğunu düşünüyorum. Bir tek sen değilsin sıkıntısı olan çevrendeki herkesde az çok iyi kötü sıkıntılar mevcut. Kimse tam anlamıyla dört dörtlük değil. O yüzden merak etme her şey olacağına varıyor. Üzülmek dertlenmek senden götürür.
62 Yorumla
Soran+1 yılDort dortluk olmasini istemedim zaten bjr tane bile tutunacak bir seyim yok. Uzulmek dertlenmek cok sey goturdu 15 kilo verdim iki ayda yuzum coktu gozlerim morardi sacim dokuldu daha neler neler
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
38Cevap
Allah bütün kullarını, Severmiş bende aynı şeyleri düşünürdüm bir abla uzakdan akrabam ona danıştım allah butün kullarını severmiş özellikle genç kızları onları süreklı sınarmış bana dahancok yönelsin dua etsin bnde günahlarınş affediyim diye kimi ondan çok severse alırmış elinden krban oldugum rabbim kimi sınıyorsa kme şer bela veriyorsa dayansın dua etsinki ona güzellikler sunayım diye er ya da geç.. sana tavsıyem ben ataist olmayı bile düşündüm ablanın dedigi bir laf aklmdan hiç cıkmaz şeytan, kulagına konuşur rabbim ise yüregine herzman kalbine bak onu hissederek dua et kalbinin ritimleri bile allah allah diye atacaktır.
11 Yorumla
5 ayBeni de sevmiyor aynı şeyi yaşıyoruz ve artık bende onu sevmiyorum. 28 yıllık hayatımda bir defa bile sevildiğimi hissetmedim. Ne istediysem olmadı. İstediğim Kızlar tarafından reddedilme de dahil, istediöim eşyalar da dahil. Ne istiyorsam olmadı. Fakir ülkede doğdum fakirlikten se bir türlü kurtulamadım. Bir gün bile Allahın beni istediğini sevdiğini görmediç oysa ki ben onu çok seviyordum ama artık bitti. Bakıyorum kim ki Allahı sevmiyor daha iyi hayata sahip bende öyle olucam. Allah beni yaratırkem hiç sordu mu? Sormadan beni yaratmak edaletsizlik değil mi? Hem de bu tür iğrenç dünyada.. Sorsaydı hayır derdim. Şimdi kimse bana imtihan falan demesin, imtihanınıda böyle hayatında taaa...
20 YorumlaBen her gün Allah'a dua ediyorum. Ama bir kul olarak Allah'ı bulamadım.
Hiç bir duam kabul olmuyor. Namaz, dua, gece namazları, tövbeler, tesbihler, süreler okuyorum. Sonuc büyük bir hüsran Allah hani rahman ve rahimdi. Ben umudumu kaybettim. Allah sevse duamızı kabul ederdim ben yoruldum. Bos verin artık bitti bende inancım umudum bitti
Allah varsa neden bu kadar acımasız. iblisin isteğini veren kulun istegine sırt çeviren vermeyen. nasil merhamet ediyor kuluna anlamadım. Bizlere değil iblise çok değer veriyor Allah. Rahmetin merhametin özeti bu.
20 Yorumla
+1 yılHz Musa a. s bir gün Cenabı Hakka sordu Ya Rabbi sürekli üzüntü içindeyim hep istemediğim şeyler beni buluyor bunun sebebi hikmeti acaba nedir. Allah azze ve celle şöyle buyurdu Ya Musa bilmezmisinki benim rızam senin kerhindedir yani istemediğin sevmediğin şeylerde.. Musa a. s sorar peki bu niye böyledir Ya Rab. Allahü Teala cevap verir çünkü senin sevdiklerinde senin nefsinin payı vardır her neki nefsin ondan razı olur orada benim rızasızlığım ve hoşnutsuzluğum vardır!!! binaenaleyh Allah beşerin akıl ve idrakinin çok çok üzerindedir dolayısıyla onun işleride Aklın ve vehmin çok ötesindedir öyle işleri vardırki Akıl mantık vs orada şaşar kalır içinden çıkamaz , sadece Allah tan sabır dileyip İsyan etmemk ve sonunu beklemek gerekir böyle olursa sonu hep hayır olur, aksi halde işler dahada zor bir hale gelir hatta dayanılmaz olur..(deme şu niçin şöyle yerincedir o öyle bak sonuna sabreyle Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.) İbrahim hakkı alıntı.. r. a
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBeni seviyo galiba ya canım benim. Aglamami da çok tatli buluyo ondan aglatiyo biliyom ben :))
Ama gerçekten ilk icimi bogsa da sonra her sey icin iyi ki dedirttirecek seyler cikariyo karsima. Şükürler olsun.43 Yorumla
Soran+1 yılHicbir zaman iyi dedirtecek bir sey cikmadi desem?
- +1 yıl
Varsa da görmemissindir.
Soran+1 yılKesin oyle mutlulugu huzuru didik didik arayan bir insanim
Yanlış düşünüyorsun şunu bilmen gerekiyo allah sevdiği kollarını derslerle sınar bu dünyada bir sınav için bulunduğumuzu unutma sakın böyle düşünme yanlışa düşersin sen ibadetini yap ve dua et gelen her türlü zorluğun bir sınav olduğunu ve bu dünyada olmasada diğer dünyada mükafatı ni alacağını unutma . . .
00 Yorumlagünaha girme Allah her kulunu sever.. kendine şu soruyu sor bir düşün.. Allahın en sevdiği kimdi..(Hz. Muhammed sas.) peki en çok çeken zorluk gören kimdi? yine (Hz. Muhammed sas.) ondan daha çok derdin olduğuna inanıyorsan haklısın. ama zannetmiyorum.. imtihandayız.. bazımızın sınavı zor oluyor bu doğru ama sabretmek şükretmek inanarak dua etmek lazım...
12 Yorumla
Soran+1 yılEfendimiz islami yaymak icin cok zorluk cekti zulum gordu, ama ben kucucuk bir insanim ya neden bu kadar dert bu kadar tasa. Hani bir yerden bir fazlamda yok hep bir eksik iyi bir yanim hic yook.
Aile & Toplum konusunda 466 cevap paylaştı. Sevmedigini nerden bikiyorsun. Sadece zenginler guzeller ve konforlu yasayanlarmi Allah'in sevdigi kullari olduğunu dusunuyorsun. Hayat bunkardan ibaret degil. Ayrica Allah her ibadedi kabul eder. Sadece sen sabretmesini bil.
02 Yorumla
Soran+1 yılBu dunyada yipranmak benim imtihanim brlkide tek muu olcagim yer ahiret oda kucuk bir ihtimal. Peki ya iki dunyada da mutlu huzurlu yasayacaklar?
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayat bir sınav ise ben sınıfta kaldım benimde derdim hic mutlu olamamam 3 tane kiz iyiliklerine guzelliklerine baksan meleklerden ayırt edemezsin onlar Allahın lütfu olarak dünyaya gelmişler her biri için defalarca ibadet ettim dua etmeden uyuyamazdım birini dahi bana layık görmedi benim bir sürü derdim var diye düşünüyorum ama tek derdim yalnızlık 23 yaşındayım sevgiliyi geç benim normal arkadaşım bile olmadı
40 Yorumla
+1 yılAllah'mı yapıyor şeytan ya da insanlar kötü şeyleri yapıyor olmasın. ayrıca kendin diyorsun ne zaman Allah'a yönelince oluyor diye şeytan o yüzden uğraşır yönelmeyi bırakınca neden uğraşsın sen mücadele etmen lazım önemli olan bu dünya değil.
11 Yorumla
Soran+1 yılBirakinca da pek bir sey degismiyor yine uzuntu yine husran.
Allahin kimseyi sevdiği yok çünkü bu dünyada şükür sabir tesellinedinmek aza kanaat edinmek kadere boyun egdiren engeller çıkartan bir yaraticinin ne kadar adaletli olduğunu dusunebilirsin bana kimse adaletten düzenden bahsetmesin bu sistemin bozukluğunda kullari olacak şerefsizlerin suçu olduğu kadar bu düzene ses çıkarmayan da zulüm ettiren de kendisi değil de kimdir suçlusu bırakın bu kafayı.
00 YorumlaBende namazı bıraktım senin başına ne geldiyse aynısı benim başıma geldi ne zaman dua etsem Allah hayır yerine bela veriyor o yüzden artık Allaha karşı hiç güvenim kalmamış bir daha yalvarmam Allaha o ancak zenginleri sevsin beni sevmediğini çok geç anladım
52 Yorumlakardesim öncelikle sakin ol cunku bu piskolojikmen. Benim tavsiyem once bir pskoloğa danisman ona anlatman. Ne dusunce geliyorsa anlat utanma. Bizede geliyor. Hatta bir gun oluyor bir gün olmuyordu. Piskologa git icin rahatliyacak. Pskoloji ile Dinin ne alakası var deme git. Kesin git.
00 Yorumla
+1 yılAllah her kulunu sever böyle düşünmen çok yanlış bu tarz bir düşünce içindeysen işlerin rast gitmez tövbe et ve dua et. Şeytanın vesveselerine de kanma.
00 YorumlaKafir kafir konuşup tepemi attirma! Arkadasinmis gibi konuşuyorsun. Ben allah derken bile cekiniyorum yaratan de cenabı hak de. Önce edebini üslubunu düzelt içini temizle sonra hesap sor. Sinaniyosun iste hala anlamak zormu? 2 iylij yapiyosun 3. Of yeter diyosun yaratanda senin nefsini nasil yöneteceğini siniyor ve sen hep başarısız oluyorsun sonra gelip burada saçma sapan konuşuyorsun. Unutma o senin yaratanın arkadaşın değil üslubunu düzelt.
212 Yorumla
Soran+1 yılBen eksilemedim. Herkesin kendi dusuncesi saygim var. Edebim ve terbiyeme laf soyleseniz bile. İki iyilik dediginiz uzun suredir ibadetlerimi yapmaya calisiyorum, tek kusurum acik olmam belki ibadet konusunda. İnsanlari kirmamaya calisiyorum, genc olmama ragmen kendimi cogu seyden kisitliyorum insanlari uzgun gormeye dayanamiyorum hep yanlarindayim vs vs. Tabi hatalarim yaptigim kotulukler var her insanda oldugu gibi. Allah yazmamda da bir sakinca gormuyorum cunku ben icimi biliyorum. Hem Allah kuluna kullarindan yakin degil mi saygisizlik olmadigi surece?
Soran+1 yılHerkesin yaşadığı kendine benim yasadiklarimi bilmiyorsunuz. Ve en onemlisi herkesin iradesi farkli. Siz oyle dusunmediniz diyr bende dusunmucem diye bir sey yok. Ben fazla hassasim
Soran+1 yılSizde emir vermeyi kesin. Bir bayanla konusuyorsunuz ya
Soran+1 yılPeki o zaman
- +1 yıl
Öncelikle sen üslubunu düzelt hadsiz! Çaresiz kalmış bir kul soru sormuş, sen kimsin ki bu şekilde hitap ediyorsun? Senin Yaradanla ilişkin seni bağlar. Kederini içine sigdiramamis, yardım arayışı içine girmiş, gelmiş yazmış. Asıl sen kimsin ki Allah'ın avukatlığını yapmaya cüret ediyorsun, haddini bil!!! Sizin gibiler yüzünden ortalık ateist kaynıyor! Faydan yoksa uzak dur, faydan varsa üslubunu düzelt, ver bilgeliğinden. Yok degilse gölge etme. Senin fanatik hallerin kimseye fayda sağlamıyor zira!
- 11 ay
iyi sen kadere boyun egmeye çile çekmeye devam et sen allahin umurunda bile değilsin imtihanmis bunlar hep dogma uydurma yıllarca bu insanları bu masallar ile kandırdılar onlar köşeyi döndü zenginleşti sen yerinde sayıyorsun hangi Allahin adaletinden bahsediyorsun senin Allahin zenginleşti ve fakir arasında bile ayrım yapiyor yürü git boş konuşma andaval herif
+1 yılHayatında kötü şeyler olduğunda Allah'ı sevmiyorum dersen normal olarak böyle olur. Seni demekki imtihana sokuyor sende sabır edemiyorsun sonucunda beni sevmiyor diyorsun. Allah her kulunu sever.
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah i sevmiyorum mu? Asla demedim. benim imtihanim cok agir
Sen kendini seveceksin önce, Allah'ın işi yokta senle mi uğraşacak.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbeni sevmiyor diye düşünürsen öyle gözükür tabi. herkesin imtihanı farklı ve allah sevdiği kulları daha çok test eder. peygamberler ne zorluklardan geçti de ağzından allah lafını düşürmedi. sadece kendine bakarak beni sevmiyor deme. sevmese sen olmazdın.
11 Yorumla
+1 yılHer isteyen istediğini alsaydı inancsız ınsan kalmazdı. Ikı ayak ustunde durabılıyosun ya şükret buna. Ben de mutsuzum, fakirim, yalnızım ama hiç böyle düşünmedım
10 Yorumla
+1 yılvesveseye geliyorsun sen. Böyle bir ayet varken, senin böyle düşünmene sebep içindeki vesvese.
Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı. DUHÂ suresi, 3. ayeti08 Yorumla
Soran+1 yılEe neden o zaman hicbir isim rast gitmiyor hep uzuluyorum
- +1 yıl
Rabbin seni sınıyor, ama sen bu sınavı ''allah beni sevmiyor'' diyerek veriyorsun. Allah c. c sana yardım etmese, hamd edilmeye layik değil mi?
Soran+1 yılBen demiyorum her sey dort dortluk olsun. Dogustan verilen degistirilmeyecek seylerde zaten sanssizim. Bari bir ufak tefek seyler olsada mutlu olabilsem. Hayatimda mutlu edebilecek tutunabilecegim hicbir sey yok ama bu durumda olmayanin anlamasi zor sizide anliyorum
- +1 yıl
Bana ne söylersen mutlaka onun peşine sana bir ayet okurum. İnsan içindeki durumun ne olduğunu anlamak için kuran-ı kerime bakması yeter. Bak allah c. c. ne buyuruyor.
“Bazen hoşunuza gitmeyen bir şey, hakkınızda hayırlı olabilir ve hoşunuza giden bir şey de hakkınızda şer olabilir. Allah bilir siz bilmezsiniz.”
(Bakara: 216)
Soran+1 yılO zaman benim mutlu olmayi jstemem de ser mi?
- +1 yıl
Bu senin imtihanın, isyan etmeye hakkın yok sadece bunu anla yeter. Verirse lütfeder vermiyorsa mutlka bir bildiği vardır. Bizim elimizde hiç bir şey yok. Mal unun, mülk onun, biz kullar onun. Ayrıca, dünyadaki insanların ve bu güne kadar yaşamış bütün insanların merhametini bir araya toplasan, allahın merhametinin yanında zerre kadar bir yer kaplamaz. Allah gafurdur, rahmandır, rahimdir. Velidir. Bak isimlerine. O hangi ismiyle isterse tecelli eder. allah c. c ''rahmetim gazabımı geçti'' diye buyuruyor. Ama onun kahrına da hiç bir şey dayanamaz. Ne yer ne gök, ne alemler. Sen rabbini iyice bir tanı, onu dost edin. O velidir en güzel yola seni o çıkartır. Mutlaka bir zorluğun arkasında bir kolaylık vardır. Sabırlı ol, allah sabredenlerle birlikte. Sen namazlarını ihmal etme, kalbine gelen vesveseye de kulak asma. Boş eve hırsız girmez.
- +1 yıl
Bence Allah beni çoktan bıraktı bende bu arkadaş ile aynı fikirdeyim. Zeki değilim güzel değilim becerikli yetenekli değilim her gün bomboş geçiyor başkalarına bunlar veriliyor bana verilmiyor Allah'ın bildiği ne bende bilmek istiyorum bunları bana verse ne olur? Başkasına veriyor o kötülük yapıyor? Şimdi diyelim sonda o adam veya kadın Allah'ın bu vip nimetleri ile hayır yaptı ama bende yok yapamadım şimdi bu kişi benden daha üstte mi olacak cennnette? Nerede buradaki adalet? Bendede olsa bende yaparım hayır yardım hem hayatımı da yaşarım. Nerede hangi adalet?
+1 yılHayata bakış açını değiştir. Pozitif olnay çalış, yere düşünce akşama kadar yer niye düştüm ben diyedüşünme. Ayağa kalk devam et
20 Yorumla
+1 yılSen Allah a teslimiyetle yonelseydin onu sevseydin oda severdi ve o sevmese kapısına gidip af dileyince affetmezdi
10 Yorumla
+1 yılİhtihan ediyor Allah seni. bakalim kulum bana ibadet etmeye devam edecekmi diyor. kolay değil bu isler. saril ibadetine.
02 Yorumla
Soran+1 yıl2 yil araliksiz yaptim sabrettim daha beter bir hayat yasiyorim ne zamana kadar sabredeyim
- +1 yıl
Az kaldi gerçekten sabret. imtihandasin. tecrubemden yola cikarak konuşuyorum
+1 yılKendin diyorsun iyi insan olduğum söylenemez diye bende git hayır işi yao madem zenginsin fakirlere yardım et
02 Yorumla
Soran+1 yılHangimiz iyi ki? Hepimizin hatalari yok mu
- +1 yıl
Evet ama onu allah bilir ne derece oldupunu bence hayır işi yap muhtaç insanlara yardım et en azından hayır dua sı alırsın
- Aile & Toplum konusunda 650 cevap paylaştı.
+1 yılcünkü tanrı yok... tanrı insanları yarattı ve gitti.. sunu düsün ''afrikanın sucu ne? ''
10 Yorumla Tövbe Tövbe yav siz ALLAH kavramını biliyor musunuz ne tarz paylaşımlar bunlar ya
06 Yorumla
Soran+1 yılBuyrun anlatin
Soran+1 yılAllah kavramini
Soran+1 yılGerek yok
+1 yılfilistinli cocuklar daha cok seviyo ama nankörlük yapmıyo seni sevmeseydi aç karına gezerdin
09 Yorumla
Soran+1 yılBenim etrafimda bu kadar iyi mutlu yasayan insan var insanin algisi degisiyor bir sure sonra
- +1 yıl
aç mısın? dışarda soguktamı kalıyosun ailen yokmu?
bende mutsuzum yalnızım herkes mutlu geziyo tamam ama ben sevmiyo dyemem onu Allah bilir
Soran+1 yılAc degilim disarda yasamiyorum ;ama her gun agliyorum huzur yok istedigim seylerin cogunu alamiyorum istedigim seyleri yapamiyorum dis gorunusum berbat ailem tarafindan sevilmiyorum herkes kendi derdine dusmus her zaman ezildim rencide edildim asagilandim vs vs
- +1 yıl
dünya hayatı nekadr ahiret hayatı nekadar?,
Soran+1 yılBu dunyada mutlu olup diger dunya icin calisanlara ne demeli? İnsan kendisinde ariyor hatayi kendinden nefret ediyor boyle insanlari gorunce
- +1 yıl
afrikadakiler ne yapsın ya da müslüman oldukları için yakılanlar anasız ac bırakalınlar ama onlar herseye tagmen dua etti
Soran+1 yılBu sorumun cevabi degil neyse sagolun
- +1 yıl
sorunun cvbını nasıl bulcaksın Allah bilir orasını
Hz eyup Allahın peygambrti sevdiği kuluydu ama hayatını bir oku istersen
Allah sevdiği kullarının başından belayı eksik etmezmiş.
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden ya neden? En haketmeyenler mutlu istedigi hayati yasiyor. Bosuna iyi insan olmaya calisiyoruz
+1 yılHer kim bir diğerinin hakkını yemiyorsa ve Allah'ı seviyorsa ve Allah'ın sevgisini hissetmek istiyorsa.
İnşallah Allah'ın sevgisini hisseder.
Üzülüyorum gerçekten.00 Yorumla
+1 yılama bide kendi halini ve diğerlerinide düşünmek lazım
00 Yorumla
9 ayAynı şekilde bende öyle namaz kılmaya başladığımdan beri dahada sınanıyorum çıkmaza girdm araftayım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah sevdiği kuluna sıkıntı verir eğer bu sıkıntılardan başarıyla çıkarsan ne mutlu sana
02 Yorumla
Soran+1 yılCok zor cok
Cevap sahibi+1 yılhakında hayırlısı en azından bir internetin var bu demekki sıcak bir yerdesin bu soğuklarda bu dünyada eziyet çeken sokaklarda yaşayan yüzbinlerce insan var şükretmek lazım.
+1 yılNiyetin bozuk olduğu için.
04 Yorumla
Soran+1 yılCok iyi bir insan degilim ama kotude degilim. En azindan benim yasimdakilerin yaptigi kotu hatalardan kaciniyorum ibadet etmeye calisiyorum
- +1 yıl
O zaman ibadet etmeye devam et. Başına gelen şeyler yüzünden Allah'ı c. c. suçlama. Peygamberler de sıkıntı çekmiş. Onları sevmiyor muydu?
Soran+1 yılBen kimim ki peygamberlerin yaninda? Aciyorum kendime
- +1 yıl
Sevdiğin kadar sevilirsin. Senden daha kötü durumda olanlar var.
3 Harfliler dadanmış bu kıza
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam
İnsan ziyan olmak için yaratılmıştır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı. Allah bütün kullarını sever.
01 Yorumla
Soran+1 yılİste aranilan cevap cok yardimci oldunuz
İntihar edebiliyosan et etmiyosan bunalıma devam
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. tanrı seni sevseydi yaratmazdı zaten.
10 Yorumla
+1 yılŞeytan da var unutma.
00 Yorumlaiyice dinine bağlan diye bence.
00 YorumlaHerseyi yoktan var eden Allaha sirk kosma
10 YorumlaÇok yanlış düşünüyorumsun
00 Yorumla
+1 yılDunya bir imtihandır
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkese adil davranan bir sinav degil ama
Beni de sevmiyor p !ç
01 Yorumla- +1 yıl
Ne diyon lan
Önce Allah a bırak, sonra zamana
00 Yorumla
+1 yılisyan etme dua et.