Yukarda belirtigim
Gibi... hakkini helal etmezsen karsi tarafa ne olur zarari olur mu
Gibi... hakkini helal etmezsen karsi tarafa ne olur zarari olur mu
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer bildiğim kadarıyla ahrette karşılaşıyorsun ve soruluyor tekrar hakkını helal ediyor musun diye.. helal ederse o kişinin sevaplarından helal eden kişiye veriliyor, helal etmezse o kişi cehennemde yanıyor cezası ne kadarsa.
Helal etmem
artık o senin bileceğin işte canım belki ahrette sevap için helal edebilirsin. benimde var öyle hakkımı helal etmem dediğim ama işte ne olur ne biter bilmiyorum orası farklı sonuçta.
Ne kadar sevap alinacak peki hak yiyene helal edilirse onun hakkında bir bilgin var mı
@Mahmutveli zararı kadar
Hakkını herkese helal et de, ahrette onların yüzünü görmek zorunda kalma boşver.
hakkını helal etme ordada görüşelim az uyanık ol
gösterecek başka yerlerimizde var alkdlkf
Kardeşim birilerine borç taktın da, birilerinin ahını aldın da veya birinin arkasından atıp tuttun da vicdan azabı çekiyorsan git af dile hellaliklerini al. Cennete giriş bileti dağıtmazlar ahirette
Ben değil bana yapildi ve hakkimi helal etmeyen benim
Karşıdakinin sana ne yaptığına bağlı?
Cok sey
Belaltı durumlarsa, etme cehennemde çürüsün. Sana iftira ise ben haksızlıga gelemeyen bir insanım. Bana yapılsa etmezdim
Farkli benimki... allem ve ben dolandrildk
Ailen ve sen dolandırıldın ve bunu soruyor musun? Senin onlara beddua okuman gerekiyor ne helalliği. Hiç takma kafana onlar cezasını çekecek. Aklı sıra cenneti garantilemeye çalışmış adi şerefsiz (ler). Kardeşim vicdanını ferah tut sana bir zarar gelmez
Amin ins :(
Hakkını helal et cehennem kolay birşey değil bırak ne yaparsa yapsınlar zor bir iş helallik herkese helal et geç böyle boş işlerle kafanı yorma affetmek sünnettir.
"Kul Hakkı" dediğimiz kavramın içerisinde giriyor bu.
Karşılık olarak ne yaşarsın, ne olur ne biter bilemem ama dini açıdan iyi birşey değildir birinin hakkına girmek veya hakkını yemek.
Magdur durumda olan benim
Mağdur taraf belirtmesi yapmadım genel olarak konuştum.
Cevap
12Cevap
Kul hakkı.. Peygamber efendimiz diyoki bir kişiye hakkınızı helal etmediğinizde ahirette onun yaşadığı azabı görseydiniz tereddütsüz o kişiye hakkınızı helal ederdiniz bana kim ne kötülük ettiyse hakkım helal olsun fakat Allah bir daha denk getirmesin inşAllah
Sonra şüphesiz, siz de Kıyamet Günü, Rabbinizin huzurunda hesaplaşacaksınız. Zümer 31
Kıyamet gününde, haklar sahiplerine mutlaka verilecektir.
Hatta boynuzsuz koyun için, boynuzlu koyundan kısas alınacaktır." Müslim, Tirmizî
öteki dünyada çağırırlar orda senin sevapları verir kandırırsın
bana göre bişey olmaz da dini kitapları falan okuyunca görürsün baya önem vermişler bu konuya
ahını almışsa bu dunyada bulmassa belasını öbur dunyada bulur.
Cennetin Kapısında beklersin Hakk'ını helal etmen için bundan büyük zarar yok
kul hakkı işte çok kötü bide bildiğim kadarıyla mahşer gününe kadar kabir azabı çekermişsin
kul hakkı sen helal etmeden cennete giremez
bu dunyada nolur bılmem ama ötede durum vahim ya
Kul hakkı. En buyuk Gunah.
Mahşerde hesabı görülür hesabı
kul hakkı günah points..
Öbür tarafta zebani ona ilişki isteği yollar :)
Sakat bir durum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar