evlenene de boşanana da saygım sonsuz..
eski evliliklere nazaran bence böylesi daha iyi...
kangren olmuş, saygı bitmiş, sevgi desen kapısını açmaz, mecburiyetler, iki yüzlülükler ve nice derdin bulunduğu bir evliliktense insanın kendine bir şans vermesi belki yeniden demesi neden yadırganıyor anlamıyorum.. hele de çocuk yoksa neden katlanılır ki?
denklik önemli ve benim denklik kavramım birbirini anlama kapasitesidir.. eğer hiç evlenmemiş iki insan birbirini çekemiyor ve anlayamıyorsa anlaştıkları ve anladıkları insanlarla olsunlar..
çoğu insan denklik deyince aklına hemen medeni halden tut, meslek, aile, çevre bir sürü şey anlar..
birbirini anlayamadığın zaman bunların hiçbirinin bir önemi yok.. denk demek anlayış demektir.. birbirini anlayan herkes evlenebilir bence sorun yok.. birbirini anlamayan kimse de şu bu diyerek evli kalıp genç ömrünü tüketmesin..1114 Yorumla- +1 yıl
+1 zed...
- +1 yıl
rica ederim...
- +1 yıl
Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum yanlız bizim toplumumuzda öyle bişey ki erkeğin evlenip ayrılmış olması hiç sorun olmaz iken bir bayanın evlenip ayrılmış olması niye bu kadar sorun? Tamam namus kavramını hepimiz çok iyi biliyoruz ama niye ayrılmış bir kadına farklı gözle bir cinsel obje gibi bakarlar bunu aklım almıyor,tahammül edemiyorum.
- +1 yıl
arkadaşım onların sana bakışını senin duruşun belirler..
sen dirseği göster bakalım ne düşüncekler.. bekar kadın da yapar, boşanmış kadında yapar hatta evli kadın bile yapar tıynet meselesi..
evet şu bakış doğru bir çok erkeğe sor boşanmış bir kadın mı, yoksa hiç evlenmemiş ama bazı şeyleri yaşamış kadın mı diye çoğu hiç evlenmemişi seçer.. çoğu erkeğe göre denklik bizim anladığımız gibi değil bundan da biz mesul değiliz.. biz kendimizden mesuluz.. - +1 yıl
malesef hem çok güzel yönlerimiz var hem de bir o kadar ironik hallerimiz var.. insan işte her biri ayrı bir dünya kimseye kızamazsın.. elbette herkes hatalarını en iyi kendi görüyor.. vicdanını dinleyen hiç kimse şu soruda kimseyi dışlamazdı ama, vicdanımız yönlendirilmiş baskı altına alınmış.. ne görüyor, ne duyuyoruz sesini..
En İyi Cevaplar
+1 yılArkadaslar.. ben zeynep. Bakin erkekler bazilariniz cok ön yargılı bende esimden bosandim siddet psikolejik baski vardi cocugum yoktu babamin yaninda calisan cocuk bana asik olmus ve benim herseyimi biliyor benden once gidip ailesine anlatmis ailesi ise kabul etti ve beni cok seviolar erkek arkadasim bnim icin kalbin temiz
Hic birsey hic kimse benim umrumda degil dedi ve 1 sene oldu hala konusuyoruz ne ailesi nede erkek arkadasim asla eski konulari acmadilar.. bir kac ay icinde evlenmeyi dusunuyoruz ailesinin tek dedigi sey kizim biz seni davullu zurnali bu kapidan gelin cikarticaz demeleri..41 Yorumla- +1 yıl
Erkek arkadasim sen daha tecrubelisin dior.. aileside kizim herseyi ogrenmissin gecmisini biz sildik.. sen alni acik namuslu bir kizimissin dediler
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu vb. konularda ön yargısız vede empatili bakış ve düşünceyle insanlara ve yaşanmışlıklarına bakmak gerek.
Hiç evlenmemiş veya evlenip boşanmış olmak, ya da boşanmış bay veya bayanın çocuğunun olup olmaması tek taraflı olarak üstünlük veya acizlik değildir vede o insanla evlenilir veya evlenilmez anlamınada gelmez..
Yuva Kurmada Asıl olansa ;
Bir birlerine karşılıklı olarak : Isınma, saygı, güven, sevgi, vefa vede empati çerçevesinde bakıp dürüstçe ve yalansız vede menfaat gözetmeyip baskın karakter olmadan muhattap olup ömürlük yuva kurup huzurlu bir birliktelik kurmaktır.
Yukarda bahsettiklerim olduktan sonra ; Hiç evlenmemiş, veya boşanmış olup çocuğu var veya yok olması vb. bir şey değiştirmez insanların yuva kurma kriter ve şartları olarak..20 Yorumla
Basindan evlilik geçmis bir erkek, yani "ikinci el bir erkek" ile beraber olmak kafanizi mi kurcaliyor? Basarisizlikla sonuçlanan iliskisinin dezavantajlari, hatalardan alinan dersler ve tabii tecrübenin avantajlari da var. Iste arti ve eksileriyle ikinci el erkekle iliski geleceginiz. nasıldır sızce
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
evlenip boşanmış bi kadınla seviyosam tabi ki de evlenirim.sonuçta helaliyle birlikte olmuş günaha ayıba bulaşmamış tertemizdir.sevgilisiyle karı koca hayatı yaşayanların yanında lafı bile olmaz onun yanında.tabi boşanma sebebi önemli.
102 Yorumla- +1 yıl
helal çömez senden bunu beklıyordum zaten
bu devirde keşke tek sorun daha önce evlenmiş olması olsaydı bence önemli olan duyguların ve mantığın kesitiği noktadır insanları bu şekilde sınıflandırmak saçma bu soruyu sormadan önce bence sen evlenip boşanmış olsaydın nasıl olmasını isterdin
soruna gelince evet..21 Yorumla- +1 yıl
Bu devirde tek sorunun bu olmadığının farkındayız,insanları ne şekilde sınıflandırılmış olduğunu düşündün bilemiyorum ama kimseyi asla sınıflandırmadım,sadece genel bir soru ve burdaki arkadaşların düşünceleri,paylaşımdan ibaret bir durum.Kaldı ki bu soruyu kendime zaten sordum ve soruna karşılık evlenip boşanmış olsaydım ilk evliliğimde yapmış olduğum hataları yapmaz bana yapılmış olan hatalar ile tekrar karşılaşmak istemez daha dikkatli olur ve davranırdım,evlenmiş ayrılmış biriyle evlenirdim.
valla anlasabılıyorsam evlenırım.kısılerın ayrılması onları kötü yada ahlaksız yapmaz.herkesın de basına gelebılır.toplum nedense bu tur evlılıklere uygun bakmıyor ama bence cok sacma.ne yanı bır bayan esınden ayrıldı dıye öldümü bekar bırını sevdıyse onla beraber olabılmek hakkı degıomı
20 YorumlaÇocuk yoksa evlenirim ne fark eder dul veya bekar? Kac tane kızın erkeğin sevgılisi oluyor ev hayatı yasıyorlar arada tek fark resmi imzanın olmaması.. Halbuki şu an bekarların hepsi sözde evli sadece imza atmamışlar. Evlenmek ne kadar normalse boşanmakta o kadar normal.
20 Yorumlakimse ayrılmak için evlenmiyor.insanın başına ne geleceğini bilemeyiz.yani büyük konuşmamak gerekiyor.evli birinide sevebilirsin.eşinden boşanmış çocuklu bir erkeğide.yada kadını farketmiyor.gönül bu nereye konacağı belli olmaz
40 Yorumlaiki iyi insan evlenince ortaya iyi bir evlilik çıkacak diye bir kural yok. o yüzden boşanan insanların da kötü olduğu düşünülemez. hatta tecrübe kazanmış olmaları bir avantajdır bence. özetlee, ben evlenirim doğru kişi olduğuna inandığım takdirde.
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılbi problem olmaz.. ama ayrılış nedenlerini araştırırım eğer adamın eşine yaptığı kusurlar büyükse başımı yakmam. Ama dediğim gibi hatta daha mantıklıda olabilir
20 Yorumla
+1 yılbüyük konuştuğum herşey başıma geldiği için cevap vermicem:)
62 Yorumla- +1 yıl
:D
- 10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Evlenmem ama bunun belaltı sebepler ile bir ilgisi yok. Evlilik benim için çok önemli bir olay ve bunu benim gibi ilk kez yaşayacak biri ile gerçekleştirmek isterim.
10 Yorumla
+1 yılGeçende de yazmıştım bunu bir kez daha yazma gereği duyuyorum, ben yanıma yakıştırayım giderim genelevde çalışan kadını bile alırım.
41 Yorumlaevlenmiş birinle evlenebilirim ama açıkcası istemem ama yinede belli olmaz .yani ilk evliliğiniyapan biri olsa daha iyi olur benim için
22 YorumlaGeçmişte kalmış, olmuş, bitmiş. Çok seviyorsam , iyi anlaştığımızı düşünüyorsam, çok dert etmezdim sanırım. Ama tercihim öyle olmaması tabii. :)
30 YorumlaÇocuğu yoksa evlenirdim. Çünkü çocuk olduğu zaman haliyle eski eşiyle görüşecek, dayanamam. Kıskanırım.
41 Yorumla
+1 yılboşanmış bir erkeğim ve hiç evlenmemiş bir kadınla evlilik düşünmüyorum kısacası haddimi biliyorum...
25 Yorumla- +1 yıl
denemiştim fakat o ve ben hiç aynı bakamadık hayata,dediklerinin hepsini yakalayabilirsem ki çok zor neden olmasın her şey mümkündür ama dediğim gibi tercihim aynı durumda olduğumdur...
- +1 yıl
rica ederim...
+1 yıloda ınsan degılmı ya basından bırseyler gecmıs ola bılır evlenırım
20 YorumlaNeden olmasınki namuslu bir insansa elbet evlenirim
31 YorumlaAllah nasip etmişse, sevdiğim bir kızsa evlenirdim inşallah. Doğrusunu Allah bilir
20 Yorumlaçocuğu yoksa ve iyi bir insansa benim için sorun yok evlenebilirim
30 Yorumla
+1 yılKısa süre evli kalıp ayrılmış biriyle evliliğe giden bir ilişkim vardı ancak bu sebepten değil başka şeylerden ötürü ayrıldım olabiliyormuş demekki not ben bekardım
33 Yorumla- +1 yıl
ne oldu?
- +1 yıl
Sigarayı bırakmadı ben içmem birde ailesinden kaynaklanan bir sorun vardı
- +1 yıl
hmm kısmet dıyelım
+1 yılşimdiki evliliklerre dötümle gülüyorum
kadınların ilk hedefi cüzdan!'
erkeklerinde sadece fizik!20 Yorumlaseviyosam ve mutlu olabilecegimize inanıyosam olur evlenirm
31 Yorumla
+1 yılÖnyargılı olunmamalı. Hayatın kime ne yaşattığını bilemeyiz. Bence hiç bir sıkıntı yok. Sıkıntı ya da kompleks yapmam.
10 Yorumla
+1 yılikiside dul olursa iyi olur evlenmeleri evlenmeyen dul kaıdn ve erkekler evlilerle snr kaçamak ilişki peşinde koşuyorlar genelde kismede böyle bişey istemez
06 Yorumla- +1 yıl
erkek yada saadece kadınlar diye sınırlamadım konuyu ama dular daha yatkın bu tarz ilişkilere saadece bvurası ile de sınrılama erkeklerin yapılarını sonuçta kadınlarda gizli kulanıcı maskesinde bol bol bu konulara katışıyor etiketi sen aş bence
- +1 yıl
anlamıyorsun sen beni dular daha yatkın dedim bu tarz kaçak ilişkilere yemiş bir kere tadını almış erkete alışmış bekar adam mast. yapar geçer evlenip boşanmış yapmaz canlısını arar ben çoğunluk adına söylüyorum sen sürekli sınırlar çizmeye çalışıyorsun
- +1 yıl
ZATEN DOĞRULARI SÖLEYİNCE TERBİYESİZ OLUYORUZ HEMEN BAŞ EDEMYİNCE HEMEN ŞİKAYET FEMİNİSTMİSİN NE KARDEŞİM BENİM YOUMUM BU SANA NE BENİ İLGİLENDİRİR HOŞUNA GİTMEDİYSE YORUMUM ALTINA YAZMA HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ
Benim de başımdan bir evlilik geçmişse evet, bekarsam düşük ihtimal.
00 Yorumlailk seçenek değil ama seversem evlenirim önemi olan kişiliği ve yaşam tarzının düzgün olması
20 Yorumla
+1 yılsimlaxx bacı: herkes birbirine dengini seçmeli normalde. eğer boşanmış biriyle evlenmem gerekiyorsa da kaderime razı olurdum
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılben bana ne hissettirdiğine bakarım. gerisi bana farkmaz
10 Yorumlaasla evlenmem yatakta ilişkiye girince onu düşünür filan deli olurum gırtlağına yapışır öldürürüm
03 Yorumla- +1 yıl
Verdiğin örneğe bakarsak eski sevgilimin yaptığını yeni sevgilim yapmış olsa ''aa bunu oda yapmıştı'' demem bu karşımdaki insana saygısızlık olur,geçmiş yaşanmış ve bitmiş karşındaki insan sorgulamadıkça da eskiyi açmanın anlamı yok bu sadece her iki tarafı incitir,yaralar, birlikteliği zedeler..
Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı. bekar bekarla boşanmış boşanmışla. ama erkek boşanmış eşi kız olabiliyor
06 Yorumla
+1 yılNeden olmasın...2. eş daha çok kıymet bilir bence...
10 Yorumlaneden evlenmıyım canım onemlı olan ortak yonlermzn olması
10 Yorumla
+1 yılBilmem seviyorsam olabilir tabi ki o da seviyorsa kafalarımız uyuşuyorsa.
10 Yorumla
+1 yılkıyamet alametidir bu oyüzden bi nedeni yok nedenler var
10 Yorumla
+1 yılAslında evlenip boşanmış kadınlar daha olgun oluyor. Çocuğu olmamak şartıyla neden olmasın derim.
20 Yorumlaailemden dolayı evlenemem,birileriyle çıkmış olabilir ama resmi evli mümkün değil
00 Yorumla
+1 yılEvet ama konuşmamız lazım. İsterim neden olmasin
00 Yorumlahayırlısı be gülüm=))
00 Yorumlaben evlenmezdım.:):):) sorun cıkabılır...
11 Yorumla
+1 yılEvet,daha tecrübeli ve olgun olarak görürüm.
10 YorumlaEvlenirdim 1.cefasını 2.sefasını sürer demişler
10 YorumlaÇok fazla sevmem, aşkımdan ölmem gerek.
00 Yorumla
+1 yılseviyorsam neden olmasın.
10 Yorumla
+1 yılseviyorsam evlenirim tabiki
10 Yorumlabilmem..çok seviyorsam evlenirim.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevlenirim tabi neden evlenmeyim.
10 Yorumlaneden ayrıldığına bağlı bence
00 Yorumlaolmaz başkasının olduğunu düşünürek deliye dönerdm
03 Yorumla- +1 yıl
Kızlık zarından kuzum:-)
neden olmasın.seviyorsam sonuna kadar giderim
11 Yorumla- +1 yıl
vayyyyyyyy+1
istemem.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben evlenmezdim boşanmış birinle
00 YorumlaOlur mu olur.
10 Yorumla