Arkadaşlar 3 yıldır saçımı boyattırıyorum sıkıldım artık asıl rengine döndürmek istiyorum, aylarca uzamasını mı bekleyeceğim? Boyayı çıkartmanın, silmenin bir yolu yok mu saçım çok yavaş uzuyor 2 yılı bulur istediğim gibi olması.. Yardım edin lütfen?Boyalı saçın kendi rengine dönmesi
Saçlarımızı istediğimiz renge boyatıyoruz fakat bir süre sonra o renkten sıkılabiliyoruz. Bazen farklı renklere bazen ise doğal saç rengimize dönmek istiyoruz. Peki kalıcı saç boyası akar mı? Doğal saç rengimize nasıl döneceğiz?
Saçı kendi rengine döndürmek nasıl olur?
Saçı kendi rengine döndürmek
Kalıcı saç boyası kullandıysanız, 8 hafta sonra boyanız akmaya dipleriniz çıkmaya başlayacaktır. Kalıcı saç boyaları her ne kadar açılsa, rengi solsa da maalesef saçtan tamamen çıkmazlar.
Kendi saç rengime nasıl dönebilirim?
Kendi saç rengime nasıl dönebilirim?
Kalıcı saç boyası kullandıysanız, tamamen kendi doğal renginize dönmek için saçlarınızın uzamasını beklemeniz gerekmektedir. Boya akıtma işlemleri de saçlarınızı doğal rengine döndürmek için yeterli değildir.
Boyalı saçı eski rengine çevirme yöntemleri nelerdir?
Boyalı saçı eski rengine çevirme
Tamamen eski rengine döndürmese bile, saç boyasının rengini açan yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan biri de saf beyaz sabundur. Saçlarını beyaz sabunla yıkayıp boya akıtma işlemi uygulayan birçok kişi var. Bunlardan biri de benim :) Ben boyayı akıtmak değil, rengini açmak istemiştim. Bu yüzden iki üç defa kullandım. Gerçekten boyanın renginde açılma oldu. Ancak saçlarım maalesef çok kurudu. Bunun için güzel, kaliteli bir saç kremi edinmek gerekiyor.
Boyalı saçı kendi rengine döndürmek için ne yapmalı?
Boyalı saçı kendi rengine döndürmek
Uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de saçlarınızı doğal renginize boyamaktır. Böylelikle diplerinizin çıkması kendinizi kötü hissettirmez. Saçlarınız uzadıkça zaten kendi rengini alacaktır, tamamen uzadığında ise boyalı yerleri keserek doğal saç renginize kavuşabilirsiniz.
Doğal saç rengine nasıl dönülür? Boya akıtma yöntemleri:
Doğal saç rengine nasıl dönülür?
Sabundan sonra boya akıtmak için kullanılan yöntemlerden bir tanesi de karbonattır. Şampuanın içerisine 3-4 çay kaşığı karbonat karışmak, boyanın her yıkamada biraz daha akmasına destek olur. Ancak tamamen eski saç renginize dönmenizi sağlamaz.
benim saçlarımda öyle canım 16 yaşında başladım saçlarımı boyatmaya. enson siyaha boyattım ve akmasını bekliyorum düşünebiliyomusun 1 yıldır saçlarımı boyatmadım kendi saç rengim geldi ama 1 parmak kadar siyah boya kaldı hala akmıyor sırf gitsin boya diye kısa kestirdim saçımı:( sabun dene sabunla çıkıyo dediler ben hiç denemedim ama
zaten tarkan abimiz bunu zamanında söylemiş; başkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin... diye şarkı yapmış adam. başkası olma kendin ol orjinal ol çakma olma ;) hadi git şimdi çabala biraz ;)
saçalrına düzleştirici yapıyorsan yaptırma saçalrının yavaş ıuzamasını sağlar saçalr yandıgı için...yada meyve ye bol bol.saçlarının rengi nedir şuan ve ne renk yaptırmak istiyorsun
En İyi Cevaplar