acemi birligi öyle bir yerki sanki insan ölüp başka bir hayata geçiyor gün içerisinde sadece öglen arası yemek molasında izinleri var oda 15dk gb bişey yemek mi yiyicek yoksa senimi ariyacak yoksa koşa koşa gidipte kantinden bir çaymı alicak yoksa egitimden yorulup bir sigaramı yakicak.
akşamları ise 1500 ,2000 kişinin oldugu bir yerde toplasan en fazla 20 telefon kulübesi vardır hesaplasan kişi başı alo demeye bile fırsat kalmıyor birde arasanda ulaşamazsın ancak o arıyacak enazından acemi birligini bitirene kadar idere edeceksin hep daha çok özlersin usta birligine gittigi zaman rahat rahat konusursun ben aaskerdeyken 3 tlf taşırdım yanımda neyse allah sabır versin kardeşim.17 Yorumla
Soran+1 yılOglen arayinca aksam ararim dedi benim kafama takacagimi bildigi halde.
Ozluyorum hasretim oksijen degil kokun sart lafi benim icin bir araya gelmis o derece..
Diger konularda haklisin allahtan sigarasi yok yoksa basima bde o dert cikardi.
Destegin icin tsk edrm.- +1 yıl
emin olki onun elinden gelen birşey yokktur acemi birligi öyle bir insanin psikolujisini bozuyorki anlatmakla bu anlamazsın be3n 45 gün acemi birligi yaptım inanki 44. gün ancak dus alabildim okadarki kötü bişey ben eminimki her fırsatta aramak için can atıyordur birde yeni gittigi için daha ortama alışamıştır birkaç gün sonra hergün arar diye düşünüyorum.
Soran+1 yılAnladim haklisin dogru soyluyorsunda akil mantiga soz dinletiyorsun ama kalp soz dinlemiyor.
Allahtan yemin toreni 27sinde az kaldi da kavusacagim bir an evvel evci izninede cikar sehirde kalirsak 10 numara olur.
:( durumun fenaymis
Soran+1 yılInsallah.
Amin sabira cok ihtiyacim var sarki dinlemwden de agliyorum o ne halde kim bilir.
Tek dilegim askerlikten sonra benim sevgimi daha iyi anlamasi.
Insallahvsagliyla doner amin tsk edrm destegin icin
Soran+1 yılAllah razi olsun az ne demek yuregim ferahladi her bir yorumda.
En İyi Cevaplar
+1 yılMerak etme, kışlada her istediğini her an yapamazsın. Hele acemilikte alışma süreci olduğu için iletişimde sıkıntılar çıkabilir. Acemi birliğinde bazen gece 1.30'ta anca ranzama ulaşabiliyordum. Yani demem o ki usta birliğine geçene kadar ufak tefek sıkıntılar olabilir, dışarıdan göründüğü gibi değildir, canını sıkma.
04 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim valla konuscak kimse olmayinca kafama takiyorum yakinlarima bu konulardan bahsetmekten hoslanmiyorum cunku
- +1 yıl
Rica ederim, biraz sabretmen gerek ama. senin aramandan ziyade, onun seni araması daha iyi olur;çünkü sen aradığın zaman her zaman ulaşamayabilirsin, orada askere yaptırılacak çok iş bulurlar ve meşgul ederler. Sana anlatır zaten görüştükçe. Sabır diliyorum ikinize de...
Soran+1 yılInsallah aramaya firsati olur her daim.
Yemin torenini iple cekiyorum zaten dinlemek icin.
Normalde sabirsizim ama simdi sabirli olmak zorundayim.
Insallah yuzum kara cikartmam
Tekrar tsk edrm destegin ve guzel dileklerin i in.- +1 yıl
Merhabalar size bir soru sormak istiyorum.
Benim sevgilimde amasya acemi birliginde yeni gitti. Ziyaretine gidecegim ama 17 yasimdayim cok yakini da degilim ziyarete izin verirler mi bir sorun olur mu?
+1 yılCanım daha yeni gitmiş.
Biraz sabret. Onlar geceye kadar çalışıyorlar , eğitim görüyorlar.
Emin ol arayabilse arar zaten. Bir de şu telefon sırası var.
Allah'a şükür Yusuf beni acemi birlikte iken ilk haftadan sonra günde 3 defa bile aramaya başladı. Bazen sabahın 5'inde arıyordu.
Tabii bazen 30 saniye konuyordu sıra olunca.
Bazende 10 dakika.
Sakın boşlukta hissetme kendini dediğim gibi arayabilse emin ol ara. :)07 Yorumla
Soran+1 yılSabredemiyorum. Gunaydinla baslayip iyi gceler diliyoruz her firsatta konusuyoruz sıkınca calistigu bankayi ariyordum oylesine kizdim ayagina ya da o telefonunu acip konusuyordy musteriyle ilgilenirken.
Ben sesini duymaya raziyim suresi ne olursa olsun
Boslukta hissetmem icin cokca neden var 6 ay yok biz herseyi birlikte yapiyorduk. Oyuzden cok zorlaniyorum calismiylorum istende bu yuzden ayrildim zaten iyikide ayrilip pesinde olmusum. Insallah arar bir an evvel- +1 yıl
İnşaAllah arar.
Bizimki 12 ay
6 ayı kaldı :)
Soran+1 yılInsallah hayirli teskereler diliyorum.
- +1 yıl
amin canım size de :)♥
Soran+1 yılTesekkur ederim. Yemin torenine gittin mi?
- +1 yıl
Gidemedim maalesef uzaktı.
Soran+1 yılAnladim. saglik olsun
+1 yılSaatte sinirlama yok ama musait oldugu zaman digerleride telefon sirasinda oluyo. Tahminen kalabalik oldugunu gorup sonra ararim dedi. Telefonda da sıkınti oluyo, aramasi uzun surebiliyo hat sorunlari. Sen arama baskasi acacak.
02 Yorumla
Soran+1 yılSaatte sinirlama var iste oyle degil.
Ictima verildikten sonra sıkıysa yapma.
Sira olmasi onemli degil o herturlu bekler biliyorum.
Baskasi acacak olmasini biliyorum abimde askerlik yapti arkadaslarina soyluyorduk o lar cagriyordu- +1 yıl
Valla askerde sevgilim olmadi ama arkadasim var. su an usta birliginde. o zamanlar rahatti dedigim gibi bu sorunlar oluyodu. Sen canini sikma. bir sorun cikmistir telefinla ilgili ondan arayamamistir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
5 yıllık astsubayım. sana şunu tavsiye edeyim kardeşim.. biliyorum merak ediyorsuuz ama onlar orda çok yoğun olacak acemi birliğinde. yep yeni geçici bir dünyada yaşıyorlar. etraflarındaki yüzlerce yabancı ile birlikteler.. aramaları biraz zor olur çünkü o telefon kulubesinde bekleyen sayısı bu saatte bile en az 20 30.. fırsat bulunca arar.. biraz rahat bırakın çocukları lütfen.
013 Yorumla
Soran+1 yılOncelikle fikirleriniz icin cok tesekkur ederim ama rahat birakin derken?
8senedir gram yanimdan ayrilmadi ailesiyle yasamiyor gun geliyor 4gun yanyanaydik gun geldi hergun bulustuk onun icin endiseleniylrum.
Anne degilim ama merhametliyim, sulu gozluyum, dusunceliyim sevgilimi cok dusunuyorum bu yuzden ne yaptiysam inanin pisman degilim.
Suanda da rahatsiz ettigimi dusunmuyorum adamin elinde olsa kapsinda olsam kosa kosa yanima gelir biliyorum.
Soran+1 yılValla 8 senedir tanuyir beni sizin dediginizi yaparsam adam askerligi yakar kacaip gelip beni oldurur. ;) cok ciddiyim bu konuda
Sasirir neye ugradigini anlamaz benimki icin pek gecerli degil malesef bu durum.
Soran+1 yılBende oyle yapicam demedimki sizin dediginizi yapsam adamin akli kalir bende dedim. sadece
- +1 yıl
Merhaba size sormak istiyorum, lutfen cevap verin.
Sevgilim acemi birliginde Şu an amasyada. Ziyaretine gidecegim ama yasim 17 alirlar mi? Ve yakinlik derecesi konusunda sıkıntı olur mu? - +1 yıl
- +1 yıl
Merhaba ben şu an değer verdiğim biri usta birliğinde şırnakta ve tlfn çekmiyor orada ona ulaşamıyorum ve çok merak ediyorum her an hayatından endişeleniyorum. Lütfen bana bir fikir verin nasıl ulaşabilirim? nasıl konuşabilirim onunla? yeride sıkıntılı biryer şuanda yani
- +1 yıl
@Duyguüzlmz bu kişi eşiniz mi çocuğunuz mu duygu hanım
- +1 yıl
@Zevkli_Temas değer verdiğim birisi
- +1 yıl
@Duyguüzlmz benden sana gelene karşılık verir misin lütfen.. şimdiden teşekkürler 😎👍
- +1 yıl
Yardımcı olucam sana.
Lütfen benden sana gelene karşılık verir misin... Okey
Askerlik bu ararım der ama bir şey olur arıyamaz o yüzden bu süre içerisinde onu anlayışla karşılamalısın, acemi birliğinde zor araman ama ustabirliğine gidince orda araman daha rahat olur tabi ordaki durumlarda önemli..
06 Yorumla
Soran+1 yılNormal sivilde olsa coktan oldurmustum :))
Gerci o da kavgali degilsek arar nye aramiosun beni falan derdi.
Usta birliginde telefon goturcek illaki whats appda gozum yok konusalim onada raziyim simdi su 2 gunu gordukten sonra.- +1 yıl
Ama sen biraz daha altan almalısın şu askerlik sürecinde çünki ordaki pikoloji çok farklı onu anlayışla karşıla herzaman yoksa ben askerdeyken ne sözlüler ne nişanlılar gördüm ayrılan o yüzden daha ılımlı ve anllayışlı olmak gerek sonuçta ora askeriye ve her istediğini her zaman yapamıyabilir onunda zor durumda kalmasını istemezsin oda senle konuşmak ister ama orası başka bir dünya yani seni aramadımı neden aramadı diye ona çıkışma illaki bir nedenden dolayı arayamamış olabilir
Soran+1 yılYok sivilde olsa yapardim acemilikte yapmam ustada rahat olacak onu blyorum. Yok simdi cikismam ama usta birliginde boyle olursa etmedigimi birakmam. Acemilikte sesimi asla cikartmam ki zaten cikartmiyorum adamla konsamiyorz ki cikartym :/
Soran+1 yıl:) o zaman yine bir soru acarim artik ona gore hareket ederim ama daha kolay olacagindan suphem yok rahat gecer telefonu goturecegi icin
+1 yılTelaşa gerek yok. Tüm gün saga dön sola dön yani eğitim vardır. Sevgilini orda tutmaya meraklı değil onlar da ama işte vatan borcu. klubeler full doludur ha diyince arayamazsın. Sen arasan da zor ulaşırsın. Biraz daha sabret o orda güvende..
115 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim.
Haklisin ama dusunsene... sabah gunaydin aksam iyi geceler dedigin adamla 19saat konusamamissin konusunca 1 dk konusmussun arayacam demis arayamamis.
Nasil uyudu? ne yedi ne icti, usuyor mu? Yemekleri sevdi mi? Daha bir suru sey var sormayi bekleyen endiseleniyorum, merak. ediyorum. bir de belki ailesini aradi beni aramadi.
Biz ayni sehirdeyiz o hep ailesinden uzakta zaten onlar konysmadigu gunlerde oluyor ogullarinin yanina 6ay gelmediler emekliler altlarinda arabalari var her turly firdatlari olmasina ragmen- +1 yıl
Seni çok iyi anlıyorum çnkü ailesini arayamayan arkadaşlarım vardı eşini arkadaşını arayamayanlar vardı. 19 saat sana 19 ay gibi gelmiştir. şu an onda orasının acemiliği var sistemi algılamaya çalışıyor. Çoğu kişide psikolojik. Dedim ya ha deyince arayamaz uygun düşmemiştir. Karamsar olma. ilk boşlukta seni arayacAktır. Başka kızlara da bakamaz kız yok orda çnkü :))
- +1 yıl
Üşümez de aç kalmaz da...
Soran+1 yıl19 ay ne demek 19 yıl gibi geldi.
Aradigi saati not aldim gerci unutmuyorum.18 dakika sonra 12 saat olacak konustugumuz.
Insallah arar yoksa sabaha kadar uyanip telefonun sesi acik mi diye bakiyorum.
Yanindakilere boyle sey bahsetmez ama kendi kendine dusunmustur kafayi yiyordur diye.
Valla annesi nasil dusunuyorsa bende oyle dusunuyorum "annem gibi yapiyorsun, soyluyorsun " dedigi cok olmustur.
Onunda aklindayim onuda cok dusunuyorum ac susuz sersefil uykysuz yorgyn diye hatta haddinden fazla dusunuorum iyle diyim
Soran+1 yılAc kalir o begenmez, sevdigi yemek olmaz, kotu yemek cikar, tam karni doymaz.
Ayni sehirde olsam gider demirlerden yemek birakirdim o denli manyagim ben usur orasi cok soguk alisverisi benle yapmadi salak ablasi aptal saptal sey almis! Corabi bildigin yazlik. Dagcilarin corabindan aldiricaktim asker malzemelrri satan yerden almamislar dusun artik gerzek bir geldi ortaligi karistirdi.- +1 yıl
Çok takmışsın kafana sıkma bu kadar rahatla. Böyle yaptıkça vakit geçmez. Ne aç kalır ne açıkta ne de susuz sadece orada disiplin var kurallar var herkes istediği gibi hareket ederse düzen tutmaz askerlikten çıkar. Sabah kahvaltısında arar belki. şu an rüya bile görüyordur. Sen bence yat gece arar belki ya da sabah içtimasından sonra molalardada arayabilir. Yani seni aramamasına bir sebep yok fırsat bulsa ilk arayacagı kişi sensin.
- +1 yıl
Deme öyle boşver ablası sonuçta. Kaldı ki askeriye kalın çorap veriyor. Üşüyorsa çift çorap giyer. Ben sadece takaş böreğini sevmemiştim. Yemeklerimiz çok güzeldi. El mahkum yiyecek ya çorba içer ya makarna yer yine yer emin ol.
Soran+1 yılTakmamak elde degil ki kardesim 8 senedir birlikteyiz. Ilk defa 2013de ayri kaldik 1 yil ama. orada kondsuyorduk ve her ay yanina gidiyordum ucakla 1 gun yaninda duruyordum.
Simdi ulasamiyorum kendisine dusunsene:(
Eger yoruluyorsa egitimde gece aramasinin imkani yok :( sivilde cok uyuyakalmisligi var kaldiramiyordum sonra hic.
Insallah dedigin gibi ilk arayacagi kisi benimdir. Kizgin ayrildik cunku cok moreli bozuktu is yerinden bolge degisikligi borc harc derken gider ayak icti falan gun rezil oldu bende cok kizdim tabi son gun beni 18:00a kadar bekletmesine. Pisman midir cok merak ediyorum.
Seni seviyorun diyorum onceden bende derdi simdi tamam diyor :s dusunceli belli ama eksikligini cok hissediyorum. Yanlis anlama ailemde onemli ama sevgilim bana cok destek oluyor kiziyor falan ama psikolojimi duzelten ve destek olan kisidr kendisi. Alisveris icime dert oldu cunku bildigin hatim indirdim sanki askerlik yapmis gibi hep arastirdim sinir olmustum bu duruma halada oyle. Insallah- +1 yıl
Koğuş nöbeti olabilir gece kalkar arar o ihtimal de var. 8 senelik ilişki bir çırpıda bitmez bitirecek birşey göremedim ben. Allah daim etsin, inşallah hayırlısıyla tamamına erer diyelim. biraz zorluğunu çekeceksin sabretmekten başka çaren yok. Seviyorsa elbette pişman olmuştur. Onda şu an askerlik psikolojisi var biraz da ondan ters tepki göstermiştir. Bence tamamen o yüzdendir. Çnkü sürekli belirsizlik oldu onun içinde. Ne yapacam ne edecem gibisinden. Uyuklayamaz tam tersine pür dikkat takılıyordur.
Soran+1 yılAgzin bal yesin.
Insallah nobet tutar :) askerlik sonuna kadar nobeti olsa keske ben abimden dolayu biliyordum ama herseyi unuttum.
Gider ayak agladi o sarhos kafayla.
Normal zamanda kimseye gevzelik yapmaz ama biz tartisirken bir sey var sanip yanimiza gelip beni korumaya calisan kisilere ben askerim o kiz 8senelik sevgilim falan diyordu.
Normalde duyamazsiniz boyle bir seyi surekli askerim ben yarin diye ona buna soyluyordu.
Insallah tek dilegim bu sivil hayatta yanyana degilsek ve habersizsek ortaligi yikip viran ediyoruz. Dedem babannemde kalirken gece uyuya kalirsam eve cagri atiyordu normalde dusuncli adamdir.
Bende sayesinde sabretmeyi igrendim 12 saattir konsmuyoruz zaten :/- +1 yıl
Akşam akşam balı da çaldık agzımıza eyvallah :) seni sevdiği içinkorıyup kollayacak tabi. Sırf askere gidiyor stresini atsın diye içmiştir. Başka bir özel nedeni olamaz. Nöbetler sana güzel gelir ama ona boş gelir :) hem sen 12 saate mi sabrettin biz nelerine dayandık çok şükür yıkılmadık ayaktayız ;)
Soran+1 yılYok genel icici kendisi :)
Bundan yana skntim yok gerci bende kendisiyle iciyorum :)
Yesin tabii icim ferahladi kardesim.
Nobet gunlerini iple cekiyorum.
Valla rekor'a kosuyorum ben kendi rekoruma ben şu an sivilde sinir krizi gecirmistim oyle soyleyim sana :)
Biz hic ayrilmadik.
Kus kalamiyoruz zaten. Oyuzden hep bunlar :)- +1 yıl
Bu konuda zayıf gördüm seni ablacım :) dik dur güçlü olmalısın. Daha ne zorluklar atlatacaksınız. Keyfinde değil hem o vatan görevinde onu en iyi anlayacsk sensin. Varsın söylensin trip yapsın şimdi onun moralini düzeltme sırası sende.
Soran+1 yılOba isin icinde swvgilim varsa zayifligin son demindeyim yoksa hukumet gibi hatunum :)
Askeriye banada bir faydasi dokuncak gibi şu an bu halde olmam sasirtiyor beni cunku... gerci senin gibibinsanlar sayesinde dogruyu anlatiyorsunuz cunku yoksa ben basina bir sey mi geldi acabaya baglayabiliyorum :) ksim ayindan beri destek oluyorym kendisine daha fazla bir sekilde her kongda... insallah kiymet bilir- +1 yıl
Sadıksa kıymetini bilir. 8 yılda ben tanımadın sen tanıdın onu :) askerliğe ilk etapta alışmak zordur. Sonlara dogru bagımlılık yapar.
+1 yılBen arıyordum herhangi bir asker çıkıyordu ankesöre en yakın kimse o açıyordu ismini soyismini söylüyordum arayıp bulup çağırıyorlardı telefona seninki nerde yapıyr?
01 Yorumla
Soran+1 yılBizde aynisini yapiyorduk 2inci gunden yapmayim dedim.
Ama yapicam bu gidisle sen acemilikte mi yapmistin bunu?
Burdurda seninki nerede
Seninkidemi gitti :) Aynı dert bendede var çözüm bulursan bir mesaj atıver :)
06 Yorumla
Soran+1 yılAynen burdurda... ne gibi cozumler istiyorsun?
Seninki nerede- +1 yıl
Benimki de Manisa Kırkağaç komandoydu kız ama yemin Töreninden sonra çok rahat ulaşabiliyordum gerçi yemin Töreninden öncede ulaşıyordum beni aradığı ankesör numaralarından arıyordum
Soran+1 yılSizinkiler pek skntili yerde :(
Benim soru sizede yaradi :p
Konusun bari aranizda sineme faydan olur :))
'Teslim oldu' ne demek bacım sanki düşmana esir oldu;)
05 Yorumla
Soran+1 yılAskeriye'ye teslim oldu ;)
Bu cumleyi ilk ben soylemedim milyonlarca asker soyluyor! Bilgine...
Turkcemizde bir suru es anlamli kelime var oldugu gibi askerlik icin bunu kullaniyorlar.
Sonucta eger belli tarih ve saate kadar teslim olmazsan kaçak sayiliyorsun ;) buna ne anlam yuklyeceksin cok merak ettim dogrusu.
Neyse konu amacindan sapiyor. Benim derdim bu degil k bakma.
Soran+1 yılSuradan defolup gider misin?
Cahil olmasan zaten mal gibi yorumlar yapip konuyu saptirmazdin!
Tekncahil degil kor cahilsin sen!
+1 yılboş bırakılsada telefonlar boş bırakılmıyor , yat verilene kadar o telefonlar hiç boş kalmıyo
yat verildikten sonra gezmekte G. T ister :D01 Yorumla
Soran+1 yılOraya takilan ankesorluler sanki parayla 7000 asker varsa ona gore taksalar ya su meredi!
Sinir oldum resmen
+1 yılAcemi birliği zor arkadasım sıra olabilir izin çıkmaya blir kart btmiştir arıyamaz orası asker ocağı her istedgni yapamaz Kuralları var o Yüzden sakin ol ve bekle Anlayış göster
03 Yorumla
Soran+1 yılKarti bitmesi mumkun degil dun teslim oldu.
Ki aldik yani zaten cagri bile atsa arayacagimi biliyor.- +1 yıl
Bekle braz ya o sivil hyat değil Özgür değil
Soran+1 yılOylede gel gor kalbe anlat bunu mantik dinliyorda yuregim dayanmiyor
+1 yılBen şu an askerlere telefonlara bile izin veriyorlar diye biliyorum
18 Yorumla
Soran+1 yılI ih acemi birliginde toton boyle dunya capinda genis olmasi lazim.
Usta birliginde sknti yok gizliden sokuyorsun.
Acemide didikbdidik ariyorlar her seyi.
Yakaltincada disko disko partizani- +1 yıl
Disco disco su moralim bozuk durumdada guldurdunya allahta senj guldursun :)
Soran+1 yılSagol kardesim :) gulduyden ne mutlu.
Hic bir sey icin morel bozmaya degmez hersey olacagina varir sukret Tanriya hayirlisini iste dualarin karsiliksiz klmaz- +1 yıl
Sukrediyorum zaten tanriya aileme saglima ve duada ediyorum inşallah kabul olur dualarim kardesim saol
Soran+1 yılInsallah
- +1 yıl
Amin inşallah senide sevdigine car cabuk kavustursun yuce rabbim mutluluk dilerim iyi geceler yatim artik uykum geldi :)
Soran+1 yılCok tesekkur ederim allah yardimcin olsun insallah hayirli kismetler nasip etsin sanada
- +1 yıl
Amin saol
Ararsında sevgiline ulaşana kadar kaç askerle konuşursun bilemem acemi birliği mahşer alanı gibidir.
gitmeyen bilmez.02 Yorumla
Soran+1 yılBen hc
Soran+1 yılBen hc aramazsa ihtimal icin sormstm ynede tskler biliorm evet
+1 yılkonuşamazsın çok ankesörlü telefon var ve zaten genelde dolu oluyo akşamda yat iştiması yüzünden dışarı çıkamıyorlar.
03 Yorumla
Soran+1 yılBir an evvel usta birligi olsada telefona kavussa diye iple cekiyorum.
Ne lanet bir seymis bu ankesorlu telefon.- +1 yıl
sen sadece telefonu dert ediyon askerlik yapan kişi napsın 12 ay geçermi.
Soran+1 yılKisa donem yapiyor sevgilim.
O cok hassastir ondan dert ediyorum.
Uzuluyordur, ozluyordur ama ses cikartmaz benim gibi isyan etmez icine atar.
Onun yerinede ben dertleniyorum.
Evladim olsa anca bu kadar uzulurdum
+1 yılTabikide ulaşamzsın, ayrıca o arkadaş her izin gününde kerhaneye gider , malum askeriye :D
06 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim amsalak birisi degil yalniz senin gibi ;)
Kisilik farki var fazlasiyla!
Yasinin hakkini fazlasiyla vermissin ergensin gerci senin yaslarinda benim sevgilim gayet dusunceli isler pesindeydi!
Seni yetistiren ailenin allah cezasini versin diyorum!
Ne terbiyesiz, ahlaksiz bir ergen toplulugusunuz siz zavallilar sizi!- +1 yıl
evet apla biz çok ergen cahiliz, Biliyoruz senin yasini asla öyle birşey yapmaz hatta o kadar eminiz ki 12 ay askerlik süre boyunca 1000 erkeğin içinde hiç aklına kız gelmez, öyle ki izin günlerinde , bin erkekle aynı yerde yaşadığı aklına gelip bir kıza dönüp bakmaz 10. ayın sonunda arkdaşı ona bedava faişe bulsa bile sabreder biliyoruz yani sen haklısın yinede :D
Soran+1 yılNe gerizekali bos bir insanmissin sen! O. cocugusun kisaca yazdigin yorumlarin hepsine baktim!
Aklin fikrin seyinde allahi senin belani versin!
Yazarsan anana surtsunler insallah! Itin evladi bunca askerin seyinin derdi sana mi dustu serefsiz!- +1 yıl
Bak canım kardeşim , İstediğim zaman daha fazla pskolojini bozabilirim küfür etme istersen :D
Soran+1 yılNe kardesi l*n senin ablan yasindayim gerci allah kotumusta kardesim yok 3 posta doverdim seni ;) sen mi benim morelimi bozcaksin ibnenin evladi :)) sana sadece gulerim. Senin gibi issiz gecenin bu saatinde her konuyu rezil gibi cinsellige baglayan sefil birine acirim bde neyse ananla babanin basini tut sen ;) ahahah :D
- +1 yıl
İyi o zaman sen kendini kandırmaya devam et , Haklısın bir yerde ablam yaşındaki kadın , her kadın askerdeki erkeği için aynı şeyi düşünürdü :D yoksa bunca vakit geçmez bir şekilde gönlünü ferah tutman lazım :D
Açıklamayı Okumadım , Ama Acemi Birliğini Arayıp Sevgilinle Konuşabilirsin.
09 Yorumla
Soran+1 yılBu seferde korkar bir sey mi oldu diye.
Tum gun egitimdeler ama ben ne zaman serbest kaldiklarini merak ediyorum dogrusu? Mesela oglen aradi bir daha hic serbest kalmadi mi? Birde 5de uyaniyorlar dimi? Gunluk rutini anlatabilir misin rica etsem?
Gece tras olur bu arada ise giderken hic sabah tras olmadi. Bu arada bir sey daha merak ediyorum. Yemin torenine su torbasi gotursem sicak su bulacagi bir yer var mi? Gece onla uyusun diye dusundum once soylemistim ama benimle hazirlamadi canrasini cok eksigi vardi buyuzden- +1 yıl
Sabah 6 7 Gibi Kalkarlar En Geç , Mıntıkaya Çıkarlar , Sonra 8 de İştima Alırlar Eğitime Başlarlar Acemi Birliğinde. Öğlen Yemek Yerler Sonra Akşama Kadar Yine Eğitim Akşam İştimasından Sonra ( İçtima Diyenlerde Var ) 9 a kadar Serbesttirler Yasal olarak Fakat Sürekli Bir İş Bir Görev Verirler. 9 Da yat iştiması alınır yine. Fakat Şöyle Düşün Yüzlerce Acemi Asker Ve Telefonlar Sürekli Doludur Veya Meşguldur. Ki Yemin Törenine Bişey Götürmene Gerek yok Acemi Birliğinde Olabildiğince az eşya ile gitmesi en iyisi , Usta birliğine giderkende ilk haftalar az eşya götürmesi iyidir.
Soran+1 yılCok tesekkur ederim beni aydinlattigin icin sabahi bekleyecegim artik belki sabah supriz yapar.
Desteegin icinde tesekkur ederim.
Artik ne usterse usta birligine kargolarim.- +1 yıl
Aynen Şimdi Onlarda Orda Işık Görmüş Tavşan Gibilerdir , Eşyaları Kaybolur falan Hiç Gerek Yok , Ama Telefon Konusunda Çok Umutlanma Çünkü Şöyle Düşün , Her Katta 1 Tane Telefon Olur Ve Yüzlerce Acemi Asker Olur :) Şimdi Onun İşi Gücü Eğitim Ve Mıntıkadır , Askerlikle ilgili Bir sorun Olursa Sor hocam yardımcı olurum , Bu arada nerede asker kardeşimiz?
Soran+1 yılBabam ankarada degilde onun sehurinde meclis uyesi olsaymis dedim :( bu kafayla ankesorlu tlefon bagisi yaptirirdim :p
Nasil seviyorum dusun artik gozum kara :(
Burdurda askerlik yapiyor :(
Aklima takilan bir sey olursa yazarim cok tesekkur ederim.
Soran+1 yılTesekkur ederim unutmazsam buradan yorum yapar ya da mesaj atarim
Soran+1 yılBir sey sorabilir miyim?
Yemin toreninden sonra izine cikabiliyor mu? Kac gun izin oluyor usta birligine kadar?
Yemin toreni icin belli bir sinir var mi? Herkes gidebiliyor mu?
Biraz evvel konustuk aglamaktan konusamadim gerci
Ne gel ne gelme diyorum dedi ama allahin cezasi ailesi yuzunden insanlar 6ay boyunca uzak kaliyorlar bde emekliler durumlari arabalari var cocuklarini gormeye gelmiyorlar o kalkmis ablamannem babam gelecek diyir cildirdim tabiki gitmezsem gozum acik gider ben ailesiyle konusmuyorum, hoslanmiyorum biri sizofren digeri bir baska ablasi deli sorun yasadik diye yardim edersen cok sevinirim fikre ihtiyacim var :( sevgilime beni sevmyorsun ondan boyle davranylsun dedim aradigima aryxagima pisman ettin boguyorsn benivdedi son kobusurkende seni seviyorunvdedi :/ ben o yemin torenine gtmezsen gozum acik gider. Antalyaya gideriz diye planlar yapmis bde plan yapmissin baskasigla dyorm plan yapmadk dyor yapmssnz daha ne olck madm oyle bende gelirum oraya dedim
Gündem konusunda 813 cevap paylaştı. Bırakılıyo ama ankesörlü telefonlar var orda sıra gelmiyodur ondan çok sıra oluyor bide öyle sürekli izin vermezler eğitim falan çok oluyor
04 Yorumla
Soran+1 yılBekliyoruz bakalim askerimin aramasini.
Neyse canisagolsun sevdigimin.
Bekleyecegiz artik
Soran+1 yılTesekkurler kardesim sagolasin.
Yemin toreni icin ilk gun askeriyeyi aradim aninda actilar. neyse sabredecegiz
Bana mesaj atarsan birazck bilgim var. Yardimci olabilirim.
00 Yorumla
+1 yıl8 sene nedir be ablam ya uh.. ayrıca hayırlı tezkereler semtten arkadasta burdura düşmüş
04 Yorumla
Soran+1 yılCevremde daha fazla surde olan kisilerde var yapacak bir sey yok cocukken tanidik birbirimizi o yastada evlenemezdik ailemiz boyle seylere karsi ki bizde hic dusunmedik okulumuzu btirip is bulmamz ilk tercihimiz oldu senin yasindan 1 yas ufakken tanismistik tesekkur ederim insallah seninde arkadadina hayirli teskereler arkadasin senin yasinda dimi?
- +1 yıl
Değil tabii 18 yasındayım daha ben o 20 yaşında ama hangisiydi.. o kadar cok giden varki :)) ya banada oyle biri rastlasin be :((
Soran+1 yılInsallah hayirli insanlarla karsilastirmayi nasip etsin kardesim :) biz ayni takimliyiz.
Ayni gruptanmisiz bilmiyoruz bizim donemimizde yonja vardi ama o donem cok seviyeliydi.
Bana mesaj atti agirdan sattim aylarca pesimden kostu baskasitla ciktim dedim o gun elini ari sokmus :( :) neyse sonra bulustuk ve ogun bugungur beraberiz valla ilk gordum ya dedim ki bu adamin elini tutarim bir dahada birakmam arkasindan gidisini izlemistim bulustugumuz ilk an yaninda yurumedim evlenirim bunla ben diyordum :)) sanada nasip olsun kardesim ama allah bir kapiyi kapar diger kapiyi acar unutma herseyin zamani var bir bakmissin karsinda sadece cok cabuk pes etme ikimizde pes etseydik coktan yok olmustyk adam da peygamber sabri var cok sevdik cok kavga ettil ama ustesinden geldik evel allah- +1 yıl
Abla dun yazamadım kusura bakma en son yazdıklarını okuduktan sonra balkondan atladım şu an hastaedeyim anxnc yaa insallah da ne bileyım pek nasıbımız yok bizim herşeyde aynı yanı
- Gündem konusunda 593 cevap paylaştı.
+1 yılAlismalisin baba ocagi gibi deg el bebek gul bebek birakmazlar bos zamani olur o seni arar aksam arayabilir
00 Yorumla Deneme boşa zaman ve umut kaybı olur. Yazıhanede değilse. Çok zor bir olay.
06 Yorumla
Soran+1 yılDeneyecegimden degilde merakimdan sordum isin en ayrintisina kadar bilmek istememden kaynaklaniyor.
Yazihanede olsa arardi diye dusundurdun bak simdi demekki degil.
Gorev veriliyorsa oglen arar ogrenirim artik.
Soran+1 yılTurk telekom'n allah cezasini versin az daha koysa ne var sanki her koridorda 2 tane vardi edirnede hatirliyorum o kadar az ki...
Isin ilginc yani o jadar sira var ama bir gram ses yok hepsi birbirini dinliyor galiba.
Soran+1 yılYarin soyleyecegim. bakalim bir yol buldum aramasi icin.
ilk günler zor olur ama sonradan şube numarasndan arar istersin şimdi karışıktır kayıt işlemleri 2 gün sürüyor daha yatacak yerleride belli degildir kimse kmseyi bilmiyor beklemen lazım
02 Yorumla
Soran+1 yılBekliyorum zaten bunlari arastirdim.
Cok kisiyle konustum yok o isler hallolmus dun aksam.
Yatacak yeri vb isleri dun bitti gittigi gun
Gündem konusunda 880 cevap paylaştı. bırak şimdi askerşliğini yapsn
01 Yorumla
Soran+1 yılAksini dusundugum yok ki zaten
+1 yılUlasamama durumu var
03 Yorumla
Soran+1 yılBen ihtimalleri bilmek istedim sadece bilgilenmek icin soruyorum.
Abimde soyluyordyk telefona cagriyorlardi arkadaslari- +1 yıl
Acemi birligi farkli usta birligi desen evet dedigi dogru abinin
Soran+1 yılUsta birliginde de acemlikte de aradik yanilmiyorsam edirnedeydi simdi net hatirlamiyorum 5 sene oldu cunku
+1 yılNerde Asker
01 Yorumla
Soran+1 yılBurdur
bırz sabret :D
01 Yorumla
Soran+1 yılCok kolay degil soyledigin
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem