Manipülasyon tekniğini kullanan var mı? Anlatır mısınız?
Cevabın nedir?
+1 yılBirkaç yolu var. Manipülasyonun uygulanması için karşı tarafın iki özelliğinden en az birini bilmeniz gerekir:
1-) Ya senden daha saf olacak,
2-) Ya da büyük bir zaafı olacak.
Örneğin, kendi çıkarların doğrultusunda birine bir işi yaptırmak istiyorsun. Normal şartlarda bu isteğinin kabul görmeyeceğini biliyorsun. Bunun için, karşı tarafa seni uzun vadede kârlı çıkaracak bir şeyi vaad edeceksin, karşı tarafta saf olduğu için bunu kabul edecek. Kazanan uzun vadede sen olacaksın. Karşı taraf ise senin maşan olacak.
Örneğin, karşı tarafın en zayıf noktası çabuk agresif bir ruh haline girmek ise, sende karşı tarafın arasını birileriyle açmak için gizliden gizliye bu şahsı kışkırtabilirsin. Zaten en büyük zayıf noktası çabuk sinirlenen biri olduğu için, senin de bu kavganın çıkmasında bir kazancın olacaksa, başarın yüksek olur. Aslında, normal koşullarda kavga etmeyecek birini, kendi çıkarların doğrultusunda zayıf noktasını uyandırarak kendine kazanç sağlamış oluyorsun. Yani karşı taraf senin maşan oluyor.
Kısa açıklaması, menfaat uğruna karşı tarafı maşa yapmak ve o farketmese de onun üzerinden kazanç sağlamaya manipülasyon denir. Bu saydıklarım en iyi örnekleri ama başka teknikler de var.60 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 979 cevap paylaştı.
+1 yılMesela halkın bir bölümüne "sen zekisin, okumuşsun, bilgili ve kültürlüsün" diyerek onların oyunu alırsınız. Ama aslında halkı uyutursunuz. Ve o halktan olmayanlara da "cahil, koyun, eğitimsiz" insanlar dersiniz. O size oy veren halk "cahil ve koyun" yaftası yememek için ve kendini yüksekte gördüğü için karşısına kim gelirse ve aynı düşünceye sahip değilse onlara "cahil, koyun" dedirtirsiniz. Tabi aynı zamanda onların oyunu da almış olursunuz.
116 Yorumla
Soran+1 yılbir insana olmayan bir şeyi sürekli söyleyerek varmıs gibi yapabiliriz yani. peki baska bunu ne olarak kullanabiliriz?
- +1 yıl
manüpilasyon olmayan bişeyi sanki gerçekte varmış gibi söyleyerek insanları yönlendirme sanatıdır. bunu nasıl kullandığın sana bağlı. varsayımlar üzerinden konuşabilirsin. mesela bir hikaye anlatarak ona bişeyi bilinçaltına sokabilirsin. bu da manüpilasyonun en kuvvetlisidir zaten. varsayımlar üzerine konuşmak.
- +1 yıl
Bravo.. güzel açıklama..
- +1 yıl
Frankonun 3'F si aklıma geldi bu da manipülasyona girermi? Merak ettimde...
- +1 yıl
futbol fiesta fado mu diyorsunuz anlamadım? o hayatın uydurduğu yani kapitalizmin uydurduğu bir manüpilasyon diyelim. @Derecklive
- +1 yıl
Tamam, teşekkürler ^^
Cevap biraz geç gelecek. Buna toplu hipnoz diyorlar. Bu konu hakkında oldukça bir birikimim ve eğitimim var o yüzden size şu kadarını söyleyeyim. Hitler'den tutun, Stalin'e, Obama'dan tutun, sucukcu recep'e kadar hepsi bu yöntemi kullandı ve kullanıyor.
Politikacılar özellik ile şu an yaşadığımız durumlar bunun bariz bir göstergesi ve insanlar bunu bilinçleri dışında yapıyor. Bakın bakalım, o toplantılara gitmeyenler, o halka seslenişi seyretmeyenler acaba oy kullanırken aynı boş bakışı sergiler mi?41 Yorumla
+1 yılkonusurken kafa sallamak karısınızdaki insana ayna algısı oluşturarak empati yapmasını sağlar.
önce büyük sonra küçük isteklerde bulunmak en basta reddettiği için bunu kabul edecek ve pişmanlık duyacaktır10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
33Cevap
Kişiyi isteklerin doğrultusunda manüpile etmek için öncelikle karşı tarafta eksik bir yön bulman lazım nereden oldugu önemli değil bu eksikliği ona çaktırmadan hissettirip sonra herhangi bir etki ile kapatacaksın. Artık sen ondan bir level üsttesin bundan sonraki süreçte doğru ilerlediğin takdirde karşındaki insana herşeyi yaptırırsın istemediği seyleri dahi
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=l-okzbIre2g
tam senlik bir video61 Yorumla
+1 yılyetenek gerekli. insanları manüpile etmek çok kolay bir iş. Doğru kelimeler ve doğru cümlelerle (en vurucu nokta kelime seçimi) istediğin kişiyi kendine hayran bırakıp, kendine itaat ettirebilirsin ve bu buradan anlatılabilecek bir iş değil, ama bu öğrenemeyeceğin ve ya yapamayacağın anlamına gelmez ve çevrende arayıp da bulamazsın çünkü gerçekten insanları manüpile eden insanları fark etmen, manüpile edildiğini anlaman imkansız.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsanların olmak istediği şeyi veriyormuş ya da zaten ona zaten sahipmişsiniz gibi davranıp kaybetme korkusu aşılamaktır. biraz güç ve ya zeka ve yaa yetkinlik gösterisinde bulunup az bir miktarda etkıleyerek insanları kednıne baglama şekldir. olmayanı olmuş gibi göstermek en etkili yoludur. insanların görmek istediklerini göstermek filan..
10 Yorumla
+1 yılBu konuyla ilgili herhangi bir yayin, soylesi videosu gonderirlerse banada yazar msin
10 YorumlaBenim bildiğim manipülasyon '_'
cdn.uplifers.com/.../...usal-manip%C3%BClasyon.jpg00 Yorumlamanipülasyon deyince aklıma fotoğraftaki hileli seçimler geliyor.. En kolay yöntemi Photoshop :)
00 YorumlaYoutubeda ruhi cenetin videosu var bir bak istersen
00 YorumlaEvet ama anlatmam, yanlış ellere geçerse bu bilgiler çok büyük bir felaket olabilir.
12 Yorumla
Soran+1 yılne gibi?
mesela sevgilinden habersiz bir yere gittin ilk görüştüğünde ne zaman gittiysen o yere o zamanda nerde olduğunu sor kıskançlık yap o kendini müdafa edicektir ve asla sana o zamanda senin nerede olduğunu sormayacaktır...
00 Yorumla
+1 yılATV kanal 7 beyaz kanal a seyrederk çok iyi anlayabilirsin
10 YorumlaManipulasyon turk televizyon haberlerinde cok guzel yapiyolar onlari izle :-D
10 YorumlaManipülasyon benim mesleğimde gerçek dışı fotoğraflar anlamına geliyor tam olarak öyle olmasa da o anlama yakın fotoğrafçıyım
00 Yorumla
+1 yılCem yilmazin kadin erkek yetişme şeklini konu alan videosunda kadinin manipulator özelliğini espirili bir dille anlatiyor.
00 YorumlaHer zaman dürüst ve kendin olduğuna ilk olarak kendini inandırmalısın, daha sonra karşında olan insan buna inanırsa her dediğin doğru olacağı için dediklerinden sapmaz.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı. Neyi manipüle edeceksin önce onu bir açılasan
13 Yorumla
Soran+1 yılmesela sevgilimle ilgili her şeyi. Yani kavga esnasında düşüncelerini falan değiştirmek gibi.
Soran+1 yılNasıl basarıcam
+1 yılManipülasyonun tekniğini bilenin burada ne işi var
00 Yorumla
+1 yılManipulasyon ekonometride kullanılan terimdir. ozellikle borsa ve sermaye piyasasinda
00 YorumlaBakınız sihirbaz seni ilgi ve alakası nasıl kullanarak olmayanı gosteriyorsa aynen o hesap Türkiye ekonomisinin can damarı :)
00 Yorumla
+1 yılzikri olmayan insanlar kolay manipule edilir babamın zihnini yıkayarak pkk lı yaptılar
00 Yorumla
+1 yılButun media sosyal media haberler facebook. manipulasyon yapiyor uyanin millet.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 691 cevap paylaştı. Manipülasyon engelleme engel olma demek , bircok teknik vardir sen hangi konuda istersen
00 Yorumlaben kullanıyorum sık sık manipüle yön vermek yönetmek demek
00 Yorumla
+1 yılHannibal dizisini izlersen çok iyi anlarsın.
00 YorumlaAlgi yonetimi, insanlari bir seylere inandirmak
10 Yorumlarte'ye bak öğrenirsin:)))
10 Yorumla
+1 yılSaman altından su yürütmek yani
00 YorumlaManipülasyon deyince Adobe Photoshop sandım :(
10 YorumlaSen bilme de kullanma da en temizi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılöğrenmeye geldim ögrendı gidiyorum D:
00 YorumlaKarşısındaki nin fikrini saptirmak değil miydi
00 Yorumla
+1 yılsaman altından su yürütmek kısaca :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılone kanka duymuştum daha öncede biraz açıklasana?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDaha o kadar kodamanlasmadim
00 Yorumla
+1 yılen sevdiğim :D
00 Yorumla
+1 yılBen yapıyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
@gerired Sana kuyruk acısı veriyorum mesela.
- +1 yıl
@gerired he he ondan.
O da ne :)
00 YorumlaZor be gülüm
00 Yorumlazihni olmayan..!
00 YorumlaYees
00 Yorumlanerde borsadamı?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Manipülasyon tekniği nedir? Kullanan varsa yardımcı olabilir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat