Saçlarım siyaha boyalıydı, sonra açtırdım fındık kabuğu yaptım. Saçlar çok fena olmasa da yandı tabi.. Şimdi de kırılıyor, kopuyor. Hayatımda başıma gelmedi. Hiç açtırmamıştım rengini, ara makasla hallederiz falan dedi kuaförüm ama bilmiyorum. Saçlarımdaki yıpranmanın ve kopmanın önüne nasıl geçebilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSaçın dökülmesine bir sürü şey neden olur. Mevsimsel geçişler, hormonal olaylar, aşırı stres, kullanılan ürünlerin yan etkisi, vitamin eksikliği, düzensiz beslenme ve genetik faktörler dökülmeye neden olabilir. Dökülmenin önüne geçmek için bence ilk başta beslenmeye dikkat edilmeli. Yeterli vitamin mineral almazsak vücudumuzda başka sorunlar ortaya çıkar bunu halletmek gerekir sonrasında stresten uzak durmak ve kaliteli işimize yarayacak saç ürünleri kullanmamız gerekiyor ki saçımız toparlarsın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSelamlarr🌸
Saç dökülmesi dönem dönem hepimizin karşılaştığı özellikle de kadınların başına dert olmuş bir problem. Yine de aşırı endişelenmeye gerek yok. Günlük ortalama 100-150 tel arası saç dökülmesi, yetişkinler için ortalama bir değer olsa da eğer dökülmeniz bundan daha fazlaysa acilen önüne geçmeniz gerekiyor demektir. Peki koparak saç dökülmesi neden olur ve çözümü nedir? İşte cevabı!🎉Saç Neden Koparak Dökülür?

Saç Neden Koparak Dökülür? Saçlardaki koparak dökülmenin birçok farklı sebebi olabilir. Doğru çözümü uygulamaya başlamadan sonra saçlarınızdaki dökülmenin sebebini bulmak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bu yüzden önce koparak saç dökülmesinin sebeplerine bir bakalım.✨
📌 Genetik faktörler
📌 Deri problemleri
📌 Mevsim geçişleri
📌 Stres ve depresyon
📌 Yanlış beslenme
📌 Vitamin ve mineral eksikliği
📌 Hormonal değişimler
📌 Yanlış ürün kullanımı
📌 Saçları fazla ısıya maruz bırakmak
📌 Kimyasal işlemler
Eğer yukarıda bahsettiğim saç dökülmesine sebep olan durumlardan en az 1 tanesi kafanızda soru işareti oluşturuyorsa dökülmenin sebebini buldunuz demektir. Eğer koparak saç dökülmesi nasıl engellenir diye merak ediyorsanız ilk yapmanız gereken bulduğunuz problemi hayatınızdan çıkarmak ya da tedavi etmeye çalışmak.✨
Şimdiii, sıra geldi koparak dökülen saçlara bakım yaparken dikkat etmeniz gerekenlere ve kullanabileceğiniz ürünlere!🎉Koparak Dökülen Saçlar İçin Bakım ve İpuçları Nelerdir?

Koparak Dökülen Saçlar İçin Bakım ve İpuçları Nelerdir? Öncelikle kullanacağınız saç bakım ürünlerinin mutlaka dökülme karşıtı özellik taşımasına dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca bu ürünleri düzenli ve uygun bir şekilde kullanmaya da özen göstermenizi öneririm.
Saçlarınızı yıkarken sıcak ya da soğuk değil, ılık su kullanmanız gerektiğini zaten biliyorsunuzdur. Tüm bunlara ek olarak saçlarınızda düzenli olarak masaj yapmak ve tararken saç tellerinize olabildiğince nazik davranmak saçlarınızdaki dökülmeye karşı etkili yöntemlerden birkaçı.🧡
Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Serisi Saç dökülmesine karşı benim kullandığım ve size tavsiye edeceğim seri ise Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Serisi. Formülündeki E vitamini, Arjinin ve Chia tohumu yağı ile saçlarınızdaki dökülmeyi 10 kata kadar azaltacak bu seri, cansız ve solgun duran saçlarınızın artık daha canlı ve sağlıklı gözükmesini de sağlayacak.🤎
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşampuanının içine sarımsak rendele 6-7 diş ve onunla yıka. aynısı yıllar önce başıma geldi, yanmayla beraber derilerim yara bere olmuştu. her sabah yastığımda kanlarla uyanıyordum.. Kırık, yanık, çok berbattı. ve sarımsaklı şampuan çok etkili oldu, hem gürleşti hemde eskisinden daha iy oldu.
Yalnız hatırlatma, şampuanı kendin yapmalısın, dışarıdan sarımsak özlü vs değil, kendin rendelemeliisn, koku biraz var tabi ama yıkandıktan ve kuruladıktan yarım saat sonra kokusu geçiyor, istersen yoğun mentollü bir şampuana yaparsan kokuyu daha da indirgersin. farkı göreceksin.00 Yorumla
+1 yılBence o kuaförde bir fön çektirmekle alakası yok imkanıda yok yani öyle bişeyin alışık olmadığından belki biraz aşırı reaksiyon yani tepki gösterdi bide havalar değişiyo bahara geçiyoruz yavaş yavaş saçlarda dökülmeler kopmalar kaşıntılar görülebilir bunun için cildiyeye gidebilirsin onun dışında bioblas şampuan tabikide en iyi çözüm onun saç açıcı spreyini ve serumlarını alırsan dahada çabuk işe yarar ama şart değil alman ayrıca yılan yağıda saçın hem hızlı uzamasına yardım ediyo hemde besliyo
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
31Cevap
+1 yılsenin kuaförün meslektan anlamıyor..1)ara makası yanmış saçları düzeltmek için kullanılmaz.aramakası uçları yumusatmak için dipleride hacimlendirmek için kullanılır 2)yanmış saç eskisi gibi olamaz ,yağlar saçlarının uçlarını beslemez.ama saçının uzaması için bütün yağların karşımını kullanabilirsin..3)kuaför para kazanmak için saçının sağlığıyla oynamıs bence oxı ile açsaydı saçın hiç yanmazdı ama oxiyle saç açmak biraz maliyetli..demem o ki saçalrını kestir ..bu ürünleri kullanabilirsin saçının ph sınıda dengeler saçın eskisi gibi olamaz belki.ama faydasını yağlardan çok görürsün... şampuan link
link
bu yuakrddakinin biraz daha hızlı versiyonudur link
ve bu kür link06 Yorumla- +1 yıl
sen gel ben anlarım :) saçların şuan kuru ve ağırlaştırmaz..saçlarına ince telli olanını almalısın..bu yüzden saçalrını görmeden net bir şey söyleyemem..ama bu ürünleri kullanman saçını en azından besler,kullandığın sürece faydasını görürsün
- +1 yıl
krem saçın nefes almasını engellemez,yağlar engeller..bu ürünler ilaç gibidir rahat ol
- +1 yıl
kuaförüm diye geçinen çok sayıda kasap var..
Gecen aylarda saclarımı 1 hafta icinde 8-10 kere platine kadar acıp, kumrala dondurup tekrar acıp koyultmuslugum oldu, cok yıprandı tabi, naylon saclı oldum bir nevi :) kopmalar hala devam etse de bemiks igneden sonra ciddi derecede azaldı ve sac canlanıp parlaklık kazandı.Bemiks igneyi kırıp sacına surup bir kac saat bekleyip yıkarsan sonucu guzel oluyor , fakat cok feci bir kokusu var, masaj yagı yapmak icin aldıgım portakal yagını karıstırınca koku biraz guzellesiyor ama yine de kesin cozum degil. Cozum yolunu bulana kadar bu uygulamaya simdilik ara verdim, bu saclarla gezebiliyorum ama o kokuyla ciks :)
010 Yorumla- +1 yıl
+1 yılSaçlarınızı kestirdikten sonra bakıma almalısınız. Yoğun nemlendirme uygulayarak saçlarınız eski bakımlı haline kavuşacaktır. Badem yağı, Argan yağı, Hindistan cevizi yağı önerebileceğim bakım yağlarından. Bu yağları ılıtarak saçınıza uyguladığınızda daha büyük etki görebilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılsaçın kolay uzaması için kürler var bemiks ampül badem yağı falan ben her hafta kullanıyordum uzatmada çok işe yaradı diyemem ama kırılan Saçları onardı yıpranmış Saçları döktü Saçı daha bakımlı hale getiriyor kesinlikle eğer ama zamanım yok falan dersen doğal yöntemler kadar etkili olmasada elseve mucizevi yağ kullanabilirsin kokusu da çok güzel
00 YorumlaSaç kökündeki doku zedelenmiş yenilenmesi gerekli olabilir saçlarınızı uzun bir süre boyatmayın brakın kendini tobarlasın Sacınızı yaralamış ve arkasından yara işleşmeden tekrar yaralamışsınız Dinlenmesi gerekli bana göre ama takdir sizin isterseniz bir doktora görünün saygılarımla
00 Yorumla
+1 yılKepek ölü deri döküntüleridir oda kafa derisinin kuruluğundan kaynaklanır bunun için en iyi şampuan'lar değil nemlendiriciler veya zeytinyağlı ürünler kullanılması gerekir.
Çoğu şampuanların içerisindeki asitler ve alcollar saç diplerine zarar verir saç derisini kurutur.00 Yorumla3.bp.blogspot.com/.../...mpKepegeKarsi-500x500.jpg
Bunu kullanınca geçiyo00 YorumlaBitkisel sampuan kullan krem kullanma kremde sac dokuyo birde cok sık duyariz bunu bu aralar herkez yapiyo sampuanin icine 2 kapak cam terebenti damlat evt kokusu berbat ama sac dokulmesini onluyo
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 708 cevap paylaştı. 04 Yorumladert etmemek lazım.. ne kadar takarsan okadar köyü olur..
00 YorumlaSaçlarını kısalt zeytinyağlı sabun ile yıka, has sabun olcak, orijinal
00 Yorumlasirke dökebilirsin. eskiden dökerdim. bayağı uzun bir süre dökmedim saçım kırılmaya başladı
00 YorumlaEger anlattigin kadar saglikli saclarn varsa bir fonle oyle olmaz :D bide yakar yakarsa bir tutam yakar her yerni yakmaz. Kuaforu suclama hemen
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılbir fönle oldu cidden
fönden sonra iğrenç bir kokuyla uçları yanık saçlar kaldı
benim de böylesini ilk kez gördüm
+1 yılElidor kepek şampuanını 2 gün kullandım geçirdi bir daha da olmadı o problem
00 Yorumla
+1 yılkoparak dökülmeleri önlemek için saçı kısaltıcaksın biraz badem yağı ve hint yağını karıştırıp hergün yatmadan önce masaj yaparak kullanmalısın ki kökleri beslesin.
00 Yorumlagiden gitmiştir kalmak isteseydi hiç gitmeyi dusunmezdi boşver :D
01 Yorumla- +1 yıl
Of :D
Clearin erkekler icin olanini kullan kesin sonucu goreceksin bir iki yikamada.
00 Yorumlaya tabi bakım gerekte çok uğraşıyorsunuz be saçlarınızla vallahi günah onunda canı var. yıka, haftada bir kere fönünün çek yeter işte.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılketerol diye bir medıkal şampuan var eczanelerde 10 tl civarıdır fiyatı ıkı kulanıma kesınlıkle kepek sorununu çözer
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsaclarin sampuanini sevmemis olabilir herkez clear demis ama benim sacim da clear yaglanma yapiyo kepek icin olan sampuanlar yaglanma, yaglanma icin olan sampuanlar kepek yapabiliyo bioblas kullaniyorum ben sarmasik ozlu olani mis gibi de kokuyo :)
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 591 cevap paylaştı. Bir hemşirenin bize bunu sormasını bekliyordum.. Randevu alın doktor şu an yok yarın gelin
05 Yorumla- +1 yıl
:) Söz konusu saçlar olunca meslek önemli değil yanmış saçlarıma tıp çare değil :)
- +1 yıl
Hahahah keşke öyle düzelse :)
Hiç vakit kaybetmeden sarımsaklı sabun kullanmanız gerekir
00 YorumlaTursil ile 3 gün boyunca saçlarını yıka Bişi kalmaz Tursil markası Rinso
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgeri zekalı kuaför ya kuaför diye kasaba mı gittin sen
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılben bile bu kadar kızmadım kuaföre
pek hoşlanmıyor sanırım kuaförlerden
Cevap sahibi+1 yılnasıl kızmadın ya bi' saç kolay mı yetişiyor :)
+1 yılben bu koparak dökülme tabirini anlamıyorum bir saç başka nasıl dökülür ki ? kırılarak mı küserek mi
02 Yorumla
Gizli Soranher neyse bi önerinin varsa söyler misin
saça maske olmazki ayvalıkta satılıyo hakiki zeytinyağı sabunu kullan
su kaynat içine bal koy iyice karıştır sonra yumurta kır içine az zeytin yağı kafaya güzelce yedir sonra kekik kaynet saçını onun la durulaa.
00 YorumlaProjinc sampuan kullqn biraz tuzlu ama faydasi coktur
00 YorumlaGeçmiş olsun biraz uzat yanmışları kestir yine aynı olur umarım :D
00 Yorumlasaçlarını kazı susam yağı ve sarımsak yağı sür sonuç garanti ama deneyeceğini hiç sanmam :)
00 Yorumlapigmentleri ölmüs. yanmislar sanirim
12 Yorumla- +1 yıl
Nasıl düzeltebilirim fikrin var mı
+1 yılVitamin eksikliği olabilir mi
00 Yorumla
+1 yılSarımsak ye ve sür :)
00 YorumlaDurulama suyuna az braz sirke dok kepek kalmaz
00 Yorumla
+1 yılbıoblas şampuan kullan
00 Yorumla
+1 yılSüt ile yıka saçlarını canım
00 Yorumlausturaya vur dökülme durur
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 627 cevap paylaştı. Saçını kestir ve uzar zamanla
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılöyle uzun saç delisi değilim ama
geçen yaz da saçlarımı kesmek zorunda kaldım
artık kestirmek istemiyorum
zaten yeni uzadılar :(
clear kullan kanka kepeğe karşı mentol ferahlığı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBitkisel yağlardan kullansana
11 Yorumla- +1 yıl
Neler kullanmadım ki, çam terebentin badem yağı yılan yağı argan yağı bana mısın demedi zaten özellikle çam terebentini şampuana koy dediler koydum saçlarım mahfoldu kuruttu saçlarımı daha beter oldu
Gizli Üye(30-35)+1 yılkonuyu uzmana sor biz bilim insanı değiliz
00 YorumlaÇörek otu yagi ic
00 Yorumla
+1 yılUhu sürmek Lazım 😃👍
00 YorumlaBioxcin şaçlarınız dökülmesin :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKepekli iyidir ya kilo vermene yardımcı olur ))
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHead & Shoulders İntensive Treatment
00 YorumlaBoyalı mı saçlarn?
03 Yorumla- +1 yıl
Evet boyalı
- +1 yıl
:( Zaten küt daha nasıl kestiricem, teşekkürler
+1 yılKestir saçlarını
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 5,3b cevap paylaştı. Koparmamak lazım
00 Yorumla
+1 yılClear men kesinlikle
00 YorumlaClear women