Hiç tanımadığın, belki konuşmadığın, hatta görmediğin birini özleyebilir misin? Varlığını bilmek yeter mi Özlem için?
Adresinde yokluğunu kıyamet bilerek
Sadece susarak özlüyorum, özlüyorum seni
Hiç tanımadan ne garip, hiç tanımadan ne garip
Hiç tanımadığın, belki konuşmadığın, hatta görmediğin birini özleyebilir misin? Varlığını bilmek yeter mi Özlem için?
Adresinde yokluğunu kıyamet bilerek
Sadece susarak özlüyorum, özlüyorum seni
Hiç tanımadan ne garip, hiç tanımadan ne garip
Hiç tanımadan özleyebilir miyim bilmiyorum ama yeterince tanımadan özlüyorum. Bu özlem içimde derin bir acı bırakıyor gibi. Belki özlediğim kişi tarafından özlenilebilicek birisi olamayışın huzursuzluğudur bu.
Sense uzak, çok uzakta
Bir deniz gibisin resimlerde...
Hiç tanımadığın birini özlemek mümkündür ama yorucudur ve hayâl kırıklığı yaşama ihtimali vardır. Umut beslemeden sevmek varsa hayaller sınırsızdır. Bilmediğin birine kalbinde yer açmak, ona şekiller vermek, anlam yüklemek bi zaman sonra şiddetle kavuşmayı arzulatır. Bu arzu arttıkça özlem duygusu da artar, özlem duygusu ağırlaştıkça ve kavuşamadıkça ruhun parçalanır..
Yorulduğumuz doğrudur. Teşekkür ederim.
Yorulmadan nasıl yaşar insan? Tekrar teşekkür ederim.
Mümkündür.
Kalbin sürekli konacak bir dal, kanat çırpacak bir gökyüzü aradığını düşünürsek, sevmenin/özlemenin en saf hali belki de budur diyebiliriz. Zira sevmek ya da özlemek belli bir kalıba girince tılsımı bozulan hissiyatlardır.✨
Bundan sebep, özlem özgür ruhlu bir duygudur diyebilir, susarak ve hiç tanımadan da özleyebiliriz. Yorum yine harika.
"Derdi olan neylesin?" hikayesi geldi aklıma. Zamaneyi göz önünde bulundurursak; hakikatin, hikayelerde kalması çok üzücü.
Susarak ve hiç tanımadan özleyenlerin Allah yardımcısı olsun.
Zor imtihan vesselam.
Amennâ ve saddaknâ.
Eic için teşekkür ederim ✨
Rica ederim.
Bende aynı şekil geçen sene bir çocuk gördüm çok masumdu bakışları benim gözlerime dalıyordu o çocuğu çok özlüyorum bugünlerde daha çok aklıma geliyor
@ozcanbyrm hayır
Cevap
7Cevap
özlemez
Özleyebilir ama bu sakıncalı bir durum. O'nun bundan haberi yoktur ve 0 da başkalarını özler. Bunu düşünmek bile çok can yakar.
Öyle deme..
Tabiki özler. Mesela Peygamber efendimizi hiç görmedik ama özlüyoruz ve seviyoruz. Hatta onu sevenleri ve o yolda gidenleri de seviyor ve özlüyoruz. Bir güzel hareketini görsek bir insanın bu sevgiden onada sevgi ve özlem ile bakıyoruz
Tanımadığım birini özlemem. Çünkü tanımıyorum neden özleyeyim?
İnsan tanımadan bir hisse sahip olamaz mı?
Tanımaktan kastınız tam olarak nedir?
Birine beslediğiniz duygu da onu tanımaktır. Onu sizin nasıl tasvir ettiğinizle doğru orantılı.
Duygu varsa içimde birine karşı onu tanıyorumdur diye düşünüyorum..
Anladım, siz direkt olarak karşı tarafla net olmadan his bekleyemezsiniz. Gayet makûl.
Şöyle söyleyebilirim, Ahmet Aslan (sorudaki şarkıcı) bu şarkıyı annesine yazmış. Hiç göremediği , doğarken vefat eden annesine.
Soru aşk ilişkilerinde olunca hiç o açıdan düşünmedim 🙏🏻
Ben de aşka yordum. Dedim ki, uzaktan uzağa bakıp, sizi seyre daldıran konuşmaya dahi cesaret edemediğiniz biri gayet olabilir. Ona olan özlem de tanımadan oluşmuştur. Bence.
Öyle biri vardı evet ama tanımadığım için özlem duymadım ilgi olarak kalmıştı.
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için, geceniz güzel olsun.
Teşekkürler sizlerin de
Tanımadığımız bir şeyi bilemeyiz. Eğer bilinmeyen varsa özlenen nedir? Bilmek için duymak, görmek, hissetmek gerekmez mi? Bunlar yoksa hiç bilmediğimiz bir şeyi ozlediğimizi sanarken belkide geçmişte tanışılan kişiyi, anıları özlüyoruz? Özlenmek için iz birakmak gerekir diye düşünüyorum.
Detayı okurken bu bana tanıdık geliyor dedim jdndjd evet yaa zamanında yaptık öyle şeyler şimdi düşünüyorum neden diye 😅
Özlediğin kişinin kim olduğuna bağlı..
Ancak O’nlar özlenir değil mi? :)
Kimler özlenir.. 🤔
Bilmiyorum, susarak özlenenler olsa gerek.
Evet ama bir yere kadar normal birini özlersin.. Bir yerden sonra unutulur.. Sevdiğin hoşlandığın bir insansa eğer bu hayalinde yaşayıp.. Hayalini bile özlersin..
İlginç varlıklarız vesselam.
Bence gayet normalim ben ama sizi bilmem.. 😅
Piki.
Sanmam çünkü insan tanıdıkça sever ve özler
Eğer gerçekten varsa. Özleyebilir evet.
Tanımadığım birini özlemem, varlığını bildiğin birinin özlemi büyük olur
Özleyebilir, kalbi derin olanlar anlar bunu
Sığ olanlar ne bilsin ki sevmeyi :)
onunla ruhun denk ise olabilir
Özlersin tabii
O nasıl oluyor
Oluyor.