"Psikolojik araştırmalara göre birini sürekli düşünüyorsanız ve bunu engelleyemiyorsanız, sebebi düşündüğünüz kişinin de sizi düşünmesidir." bilgisi hakkında neler düşünüyosunuz sizce ne kadar doğru?

"Psikolojik araştırmalara göre birini sürekli düşünüyorsanız ve bunu engelleyemiyorsanız, sebebi düşündüğünüz kişinin de sizi düşünmesidir." bilgisi hakkında neler düşünüyosunuz sizce ne kadar doğru?

Birinin sürekli aklımızı meşgul etmesi hiç hoş bir şey değil :) Bu durumda istesek bile onu düşünmeye engel olamıyor, günlük hayata adapte olmakta zorlanıyoruz. Peki birini sürekli olarak düşünmek neye işaret? Hayır olsun inşallah :D

Bizi bir kişiyi sürekli düşünmeye iten sebepler çeşitli olabilir. Psikolojik olarak bu durum genellikle o kişiyle güçlü duygusal bir bağ hissettiğimizi gösterir. Ya aşık olmuşuzdurya da çok derin bir ilgi ve merak duyuyoruzdur. Araştırmalara göre sürekli olarak aynı kişiyi düşünmek beynimizdeki kimyasal süreçler ve duygusal anıların bir kombinasyonudur. Genellikle serotonin ve dopamin gibi "mutluluk hormonları"nın salınımıyla ilişkilendirilir.

Sürekli aynı kişiyi düşünmek duygusal olarak o kişiye bağlı olduğumuzun ve onun hayatımızda önemli bir yer tuttuğunun işaretidir. Aşk, hayranlık veya derin bir arkadaşlık hissi gibi farklı duygusal bağlantılardan kaynaklanabilir. Bir kişiyi sürekli düşünmek tamamlanmamış işler veya çözülmemiş konuların da göstergesi olabilir. Psikoloji açısından bakıldığında bu, zihnimizin duygusal bir çözüm veya kapatma arayışında olduğunu gösterir.
Bu sorunun kesin bir cevabı yok. :) Zaman zaman birini düşünmenin karşılıklı olduğunu hissedebiliriz; çünkü karşı taraf da bizi düşünebilir ve bu gibi durumlar çoğu zaman belirli bağlantı ve etkileşimlerden hissedilir. Ancak bu her zaman böyle olmayabilir. Karşı tarafın duygularını ve düşüncelerini bilmek zor olabilir bu yüzden bu tür durumlarda açık iletişim en sağlıklı yol olacaktır.

Birini sürekli düşünmenin birkaç nedeni olabilir ve bu genellikle duygusal bağ, aşk, çekim gibi güçlü hislerle ilişkilidir. Zaman zaman bu sürekli düşünme paylaşılan özel anılar veya ortak deneyimler yüzünden olabilir; güzel zamanlar zihninde tekrar tekrar canlanır. Ayrıca endişe ve stres de bir kişiyi sürekli düşünmene neden olabilir, özellikle ilişkinin belirsiz yönleri veya çözülmemiş sorunlar varsa. Hayranlık hissi de birinin yeteneklerine veya başarılarına olan büyük beğeninden kaynaklanabilir ve bu da onları sık sık düşünmene sebep olur.
Böyle bir şey olduğuna bende inanmıyorum saçma geliyor batıla o kadar inanan bir insan değilim. Arkadaşların da dediği gibi kulağın çınladığında biri beni anıyor ya da elin kaşındığında para gelcek tarzı şeylere bir nebze de olsa inanırım da buna inanamıyorum açıkçası bu benim şahsi fikrim tabiki :)
Şöyle bir şey var telepati var evet ama bu biraz ilim istiyor mesela biz aa kulağım çınladi deriz bu kişi sizi düşünüyordur ben buna inanirim ama illa sevgili değil yani düşündüğün birine ulaşabilirsin. Dinde buna çok güzel bir örnek var peygamber Efendimizin istersen anlatırım.
anlatırsan sevinirim dine karşı bağlılığım çookk ;)
Nasıl bir örnek
ben şahsen her gece sevgilimi düşünüyorum. o da beni düşünüyor mu acaba diye de düşünüyordum cevabını buldum :D
#HangimizSevmedikツ
Her gece hadiseyi düşünüyorum ve bunu engelliyemiyorum. Demekki o da bana karşı boş değil.
Cevap
9Cevap
Merhaba, bence bu kısmen doğru olabilir yani her zaman geçerli bir şey olduğunu sanmıyorum. Çünkü sevgisini veya saygısını kazanmak istediğimiz insanların umrunda olmayabiliyoruz. Umrunda olmadığımız insanların da bizi düşündüğünü sanmıyorum açıkçası.
Evet ben buna hem katılıyor hem de inanıyorum...
Buna katılmak oldukça karmaşık. Psikolojik araştırmalar, birini sürekli düşünmenin çeşitli sebepleri olabileceğini gösteriyor. Bir kişinin sizi düşünmesi, bu düşüncelerinizin bir sebebi olabilir, fakat tek başına bu durumu açıklamak zor. Sürekli birini düşünmek, genellikle o kişiyle güçlü bir bağ kurduğunuzda, duygusal bir bağ ya da özlem hissi olduğunda ortaya çıkar. Bu durum bazen bir tür “zihinsel bağlılık” ya da “obsesyon” olarak da adlandırılabilir.
Birinin sizi düşünmesi, doğal olarak sizi etkileyecek bir faktör olsa da, yalnızca bu düşünceler, karşılıklı hislerin olduğuna dair bir garanti sunmaz. İnsanlar bazen birine takılıp kalabilir, bu da yalnızca kendilerinin hissettiklerine dayalı olabilir. İlişkilerde, her iki tarafın da karşılıklı hisler içinde olması gerekmiyor; bazen bir kişi, diğerini çok severken, diğeri sadece ilgisini kaybetmiş olabilir.
Sonuç olarak, birini sürekli düşünmenin sebebi sadece o kişinin sizi düşünmesi olmayabilir. Bazen duygusal bağlar, özlemler, beklentiler veya geçmişteki anılar da bu durumu tetikleyebilir.
Böyle bir araştırmanın gerçekliği yok.. Belki 1-2 örneği vardır ama bunu genele yaymak çok saçma.. Bizi hiç tanımayan sadece bizim gördüğümüz insanları düşünüyorsak onlar bizi nasıl düşünecekler mesela..
Ya da hiç ummadığımız bir anda birinin bize sürekli seni düşünüyorum demesini nasıl açıklayacaklar..
Bundan 3 ay önce inatçı kişiliği olan bir sevgilim vardı ayrılmıştık bos bir sebebden ve ayrıldık dan hemen sonra başka birini buldu ve ben bu sinirle etmediğim küfürler kalmadı sonrasında hemen hemen 3 ay sürekli aklımda yemek yerken biyere giderken hayattan bunalımdayım hiç birsey zevk vermedi dönmesi için yapmadığım halt kalmadı egerki sevgilinizi çok seviyorsanız her an her saniye düşünün gece uyurken her saniye acı bu biraz acı verebilir kardeşlerim ama inanki oda sizi düşünüyor ve biraz zaman geçince özleminden geri dönüyor elinizden geldiği kadar düşünün her anını güzel anıları ben denedim sonucu aldım hiç geri gelmicek insan geri geldi ve hayatım çok değişti inşallah herkes kavuşur sevdiğine saygılarımla
Yapılan araştırmalara göre bu safsatalara inanıyorsanız acilen kendinize çeki düzen vermenizin zamanı gelmiş demektir.
bravo sana kardeşim iyi bak kendine ;)
Bu fikrin dogru olmasini cok isterdim. Ama maalesef degil. 🥺
Katılmıyorum. Birini sürekli düşünmek o kişiyi takıntı yaptığın anlamına gelir. Büyük ihtimalle de karşı tarafın umrunda degilsindir
hangi psikolojik araştırmalar? bilimsel bir değeri olsa psikolojiye göre deyip bırakmazlar sanırım.
Şimdi yazayım da beni tekrar engellesin ndjdjb
Kendimi teselli ederken ben :D Sizi gerçekten sevseydi yanınızda olurdu
Bu tez curumekle kalmasin agziniiii burnunuuu kırmak lazimm diyenin!
Yalan külliyen yalan bunu kesin isvicre'li bilim adamları arastirmistir.
Doğru olmasını çok isterdim şahsen ama kesinliği yok
katılmıyorum. tamamen saçmalık inanmayın şöyle şeylere. evet belki çekim gücü falan vardır hisler kuvvetliyse ama ben kilometrelerce uzak birini düşünüp onu da dusunduyorsam ben buyucuyum herhalde. neyse şaka bi yana çok düşünmeyin
Ayyy güncelleme yapayim dedim ben bu dediğimin tam tersi bi insan oldum şu an düşünmekten aklımı kaybediyorum sanırım
Zannetmiyorum, şaed öyle olsaydı, şimdi yalnız değil 3 yıl , 24 saat düşündüğüm kişiyle olurdum
Böyle bir şey yok, bu sadece insanların kendisini avutma şekli
sanmam mesela kate upton u dusunuyon o da seni mi dusunecek
Yarali platoniklerin kendini avutma cabasi :)
Bunu ne zaman duysam hep saçma gelmiştir..
Psikolojik bir araştırma olamaz bh
Katilmiyorum 😀
Telepati diyebilir miyiz acaba?
Hayır. Sövüyodur en fazla. son yaptığı oydu
Yok hiç sanmıyorum
Valla bilmiyorum ama supermis bu
onun beni düşündüğünü zannetmiyorum :)
belli olmaz belki düşünüyodur :)
yok maalesef eminim :/
ergenken inandigim uydurma
Doğru olduğunu sanmıyorum
Telepati işte doğru gerçekten
Ay bir s*ktr ya.
seni engellerdim ama zaten engellisin yapçak bişi yok önce doggru düzgün konuşmayı öğren burası efendi ve hanım kızların sitesi yani kızlarsoruyor. com nerde olduğunu unutma ;)
Her zaman öyle değil bence.
Katılıyorum
Kalp kalbe karşı derler
🤔🤔bilmiyorum
Olabilir
Kulliyen yalan
Evet...
Katılıyorum
Sanmıyorum ya
Yanlis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?