Aynı ilde olmamıza rağmen otobüsle git gel 4 saat yol sürüyor. Sabah 8'de evden çıkıp akşam 6'dan sonra eve dönüyorum yine de doğru düzgün görüşebilmiş olamıyoruz. Otobüsle gideceğim diye yıldönümümüzde topuklu bile giyemedim çok içimde kaldı. Şimdi araba alamıyorsan arada babanın arabasına bin yanında sür kullanmayı iyice öğren diyorum onu da yapmıyor. Artık hiç buluşamaz olduk ben çıktığımda ailem sabahtan akşama neredesin diyorlar haklılar. O otobüsle gelince de bencil gibi hissediyorum ve birlikte bir yerleri gezmiş olmuyoruz hoşuma gitmiyor. Bu bir ayrılma sebebi mi sizce? Başlarda sorun etmiyordum ama artık soğumaya başladım..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSana çok yüklenmişler ama bu yüklenen arkadaşların kadın doğası hakkında bilgi sahibi değil bence. Senin sorunun araba olmaması ve yolda zorlanman vakit kaybı falan değil. Sevgilinin eril enerjisi yok olmuş gözünde. Ona saygın bitmiş çünkü gözünde başarısız biri ve kadınların buna tahammülü yok. Neyse sonuç olarak ayrılık yakın görünüyor. Bu arada durumu yoktur araba alamaz falan anlarım da babasının arabası var yine sürmüyorsa biraz ezikçe maalesef. 13 14 yaşında babamın arabasını kaçıra kaçıra öğrendim sürmeyi.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet gerçekten tam olarak dediğin gibi. İşine gelince tam erkek olmasını biliyorsa araba konusunda da olsun istiyorum. Bak senin dediğin gibi ben de erkekleri küçükken babasının arabasını gizlice kaçıran kişiler olarak bilirdim ama sevgilim ehliyetini benden 3 yıl sonra aldı üstelik büyük olan o. Ben ondan önce düşündüysem onun da düşünmesini böyle şeylere ilgili olmasını istiyorum.
- +1 yıl
Mevcut sevgilini değiştiremezsin ki bu saatten sonra ancak sevgilini değiştirebilirsin.
En İyi Cevaplar
+1 yılÇok seviyorsanız araba almasına yardım edin 😅 ya da sabredin
burada yazarı eleştirenler olmuş ama yazar hanım yolda geçen vakti arabası olsa beraber değerlendireceği düşüncesi içinde bunu değerlendirmis
Sadece İfade etme biçimi biraz sıkıntılı,
İşte örnek 😅maddi imkan çoksa Yunan mitolojisi tadında aşk yaşayabilirsiniz
Erkeklere not çok çalışın 🤣🤣
02 Yorumla
Soran+1 yılKeşke ben araba alacağım şu kadarı eksik kaldı yardım eder misin dese de ben de elimdeki parayı versem. Ama yok hiç öyle bir duruma atılmıyor ki. Gerçekten bunu demeye çalıştım ama çok yanlış anlayanlar oldu. 1 yılın sonunda artık hiç görüşemez olduk, buluşamıyoruz diye sürekli söylenen de o zaten
- +1 yıl
Anlayışlı olmak durumları anlamak kolay meziyet değil beyfendi durumu okuyamamış , sağlık olsun
Arabalar konusunda 350 cevap paylaştı. Bazı şeyler sabırla olur, yeter ki aranızda sevgi olsun. Çözülmeyecek sorun sıkıntı yoktur. Sevginin aşkın en güzel yanı sabır edip katlanmaktır. Bazen hayat, zor olana sabredip kolay olandan keyif almaktır.
00 Yorumla
Arabalar konusunda 769 cevap paylaştı. Senin araban var mı? O senden soğuyor mu? Şu saçma beklentilerinizi bir kenara koyun da insanı insan olduğu için sevin. Sen araba al da onu gezdir. Belki durumu yok veya istemiyor, korkuyor da olabilir. Bencillik yapıyorsun gibi özür dilerim ama.
14 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
43Cevap
u +1 yılHey gidi ne günlere kaldık. En azından aynı ildesiniz, buluşamıyoruz diye ayrılmak olur mu ya. Farklı ülkelerde yaşayıp birbirini deli gibi seven insanlar var. Aynı ülkede olabilmek için can atan. İki dakika görebileyim diye sevdiğinin kapısının önünde sabaha kadar bekleyen. İlişkiler ne kadar çok dokunma, cinsellik vs üzerine kurulu artık o sebepten psikolojikmen bitik. Duygular bu kadar çok arka plana atılıyor artık. Çok üzünç. Aldatmalar, ayrılıklar bu sebepten çok kolay olmaya başladı. Bir kaç gram et parçası peşine düşeceğinize, insanların ruhlarına dokunmayı deneyin.
12 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim de öyle neredeyse şehir dışından gelir gibi 4 saat yol çekip kapıma kadar geliyor zaten son 4-5 buluşma böyle oldu. Annem kızıyor saatlerce yol gidiyorsun seni çile çek diye mi doğurdum arkadaşlarına bak tek laflarıyla kapısında araba sen otobüslerde sürünüyorsun tüm gün dışarıdasın adam akıllı bir şey yaptığınız yok diyor haklı oluyor çünkü tüm gün yolda geçmiş oluyor. Artık buluşmaya gidemiyorum evde azar işitiyorum. Sevgilim kapıma geldiği zaman da üzülüyorum o kadar yol geliyor yazık bilmem ne diye kendimi yiyip bitiriyorum. Yoksa dedikleriniz çok doğru. Ama bu sefer de sevgilim başlıyor 1 haftadır görüşmedik uzaklaşıyor muyuz diye
- +1 yıl
Eh Bırak gelsin, gelince yakında bir yerde kalsın o zaman. Bu ayrılık için sebep değil bahane.
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklisin bence. Aslinda dedigin sey araba sahibi olmamasi degil. Erilligini gorememen. O bir erkek olarak ailesine kiz arkadasim var diye söyleyebilir mesela. Annesine falan dese anne kiz arkadasim var, onunla bulusacagim babamdan arabayi alsam, boyle otobusle zor oluyor, ikimizde yoruluyoruz sen ikna ette babami arabayi versin vs dese daha iyi olur. Her zaman belki arabayla bulusamazsiniz ama en azindan birkaçını rahat bulusabilirsiniz.
Bir de ögrenmiyor demissin. Bir erkegin arabaya, araba surmemeye ilgisinin olmamasi garip ve bu da seni sogutuyor bence. Yani eger babasi anlayisli biriyse babasina bile soyleyebilir arabayi biraz verir misin diye. Yani benim babam arabayi komple bana verdi. Universiteyi ailemin yaninda okudum, mesafe vardi, otobuse binmedim, arabayla gittim geldim. Babamin is yeri yakindi. Kardesimin okulu da yakindi. Kim uzaksa o aliyordu arabayi. O yuzden araba bendeydi.
Sonra atandım yine arabayi bana verdi. Baska sehire atandim, ihtiyacin olur rahat et, kiz basina oyle otobuslere falan binme diyerek verdi. Benden sonra da kiz kardesime gececek zaten buyuk ihtimal. Kiz kardesim arabayi alana kadar bu pahalilikta kendime bir an önce araba alabilirsem tabi.
Erkek babalarinda sıkıntı mi var anlayamadim yani. Ki bu ulkede erkeksen ve kiz arkadasim var demek gurur kaynagidir baba ve anne icin. Babanin arabasini arada almak, kullanmak sıkıntı olmamalı. Oluyorsa bile işte biraz anne devreye girip cocuk ve babanin arasini yapabilir. Heves ediyor, biraz sürsün iste falan diye. Oldum olasi anne babanin malini cocugundan esirgemesini anlayamadim eger oyle bir sey varsa.
11 Yorumla
Soran+1 yılAilesi beni biliyor babası falan da biliyor. Sorun şu 3 erkek kardeşler. Ve babası boya işinde olduğu için malzemeleri falan taşıyor arabayla. O yüzden arabayı alıp çıkması çok zor. Ama en azından ara sıra babasıyla çıkıp boş bir yerlerde direksiyon vs. bir şeyleri unutmaması adına kullanmasını istiyorum. Yoksa bu sefer de araba alacak ama kullanmayı unuttuğu için birkaç ay da öğrenmesini beklemek zorunda kalacağım. Sadece lafta gibi hissediyorum. Arabam olsa kapından ayrılmam, şu iş bir olsun sen o zaman gör falan diyor ama 1 yıl oldu ortada hiçbir şey yok. Dediğin gibi eril enerji alamıyorum. Futbolla ilgilenmiyor zaten, arabaya da ilgisiz davranınca soğutmaya başladı. Evet beni seviyor saygılı da bu yüzden ayrılmak istemiyorum ama sadece sevgiyle de ömür geçmiyor. Eskiden böyle soru soranları ben garip bulurdum şimdi ben soruyorum.. Yani bilmiyorum 1 yıl daha verip olacakları mı beklemeliyim yoksa yol yakınken ayrılmalı mıyım bunu düşünüyorum.
Eğerki ilişkilerinde maddi güç senin öncelik kriterinse ilerlemeden bitir ilşkini. Gerek yok çunku. Hem sen yorulursun hem karşındaki adam rencide olur. Çalışsada alamıyor olabilir, ya da dediğin gibi para biriktiremiyordur kendi hayatı sonuçta. Bunlar hoşuna gitmiyorsada açık açık söyle gelecekle ilgili planlarını sor... vs..
21 Yorumla
Soran+1 yılAslında maddiyatı hiç düşünmezdim. Yani ikimiz de çalışırız rahatça geçinebiliriz diye düşünürdüm hep ama öyle olmuyormuş. Benden önce annem diyor sana denk değil ben seni saatlerce otobüste gidip doğru düzgün aktivite yapamadan yollarda ömür tüket diye doğurmadım seni ne zorluklarla büyüttüm şimdi kendine denk gördüğün insana bak diyor. Haklı diyorum cevap veremiyorum ve bu iyice soğumama sebep oluyor. Neredeyse açık açık araba al diyorum artık ama o başka işe geçmeyi falan düşünüyor.. Şu an değil de 5 yıl sonra bu ilişkide olsaydım mutlu olabilirdim ama bu şekilde ne kadar sabredebilirim bilemiyorum
Maddiyata önem veren birisi isen ilişkini bitirmeni tavsiye ederim. Ama sırf arabası yok diye de soğumak da pek sevginin olmadığını gösteriyor.
50 YorumlaArabalar konusunda 444 cevap paylaştı. Soğumak yerine mesala evlenmeyimi denesene diyecem ama sen evlenincede bir sürü sorun cikarirsinn oyuzden ayrıl o adamın başını da yakma git zengin birini bul evi olan arabası olan vs işte seninki sevmek değil sevsen bunu düşünmezdin bile oyuzden ayrıl hemenn yazık günah o adamada
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmek istiyoruz ama araba alacak maddiyatımız bile yokken evi nasıl geçindirelim?
Maddi durumu iyi olsun güçlü olsun diyince de gold digger mısın falan diyorlar. Böyle saçmalıklarla ugrasmamak icin zengin olsun rahat edelim istiyorum. Ve tabi ki yakışıklı olsun. Bu olmazsa olmaz. Okumadım ama soğuman çok normal bundan eminim.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet kesinlikle. Paragöz olmak değil bu. Hayata çile çekmek için gelmedim arkadaşlarım rahat içinde yaşarken tek dertleri rujlarının bozulmasıyken ben kendime böyle birini mi denk gördüm diye düşündükçe üzülüyorum. Zengin olsaydı en azından bana bu soruyu sordurmayacak kadar parası olsaydı her şey daha güzel olurdu
Gizli Üye(18-24)+1 yılumarım erkek arkadaşın yakın zamanda senden ayrılır ve bir daha senin gibi düşünen insanlar ile karşılaşmaz :)
51 Yorumla
Soran+1 yılTamamdır
Hayır sevgi aşk hiç bir şey aşk'a engel olamaz aşk tüm engelleri aşar elbet. Yan yana gelmesiniz bile hep yanında olduğunu hisset. Buluşacak fırsatınız elbette olucak sorun etme bunu
00 YorumlaArabalar konusunda 5,4b cevap paylaştı. Bu bir ayrılma sebebi, ama daha çok çocuk için ayrılma sebebi. Belli ki sevmiyorsun ve ilişkideki önceliklerin farklı. O yüzden bitirmek en iyisi gibi duruyor.
00 YorumlaArabalar konusunda 437 cevap paylaştı. O ilişkiyi bitir bence ya. Paraya değer vermeni anlarım ona kimse bir şey diyemez ama arabası yok diyede soğukmak ne bileyim. normal değil gibi geldi.
00 YorumlaArabalar konusunda 1,1b cevap paylaştı. ayrılmak için sebep değil de eğer bunu sorun ediyosan zaten ciddi sevgi dolu bi ilişki değil. ayrılın
00 Yorumlasonuna kadar haklısın arabası olmayan erkekle sevgili olunur mu hiç sen kafayı yemişsin nasıl cesaret ettin böyle bişeye
00 Yorumla
+1 yılGit arabasi olan biriyle sevgili ol o zaman iğrenç şey.
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
Arabalar konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bizde de tam tersi araba var, doğru düzgün kız yok😂
10 Yorumla
+1 yılSeni sevmeyen ama arabası olanla ol ki aklın başına gelsin 😊
10 Yorumla
+1 yılSen araba al o zaman. Bunu söylüyorsan en azından senin de bir araba alabiliyor olman lazım.
00 Yorumla
+1 yılLütfen bunları sorun yapma inan hepsi düzelir önemli olan çok iyi anlaşmanız sevginiz
00 YorumlaBence soğumakla kalma ya ayrıl gitsin sonuçta arabası yok araba önemliiii
00 Yorumla
+1 yılEvet Kadınlar için maddiyat güçtür.
Ayrıl gitsin00 Yorumla
+1 yılAslında yaprak sıkılmış ağaçtan.. bahanesi olmuş sonbahar..
00 YorumlaArabalar konusunda 527 cevap paylaştı. yanı arabasız olmaz harbı hangı cagdasın istbuldaysan benle takıl
00 Yorumla
+1 yılArabası yokmuş ne yapsın yani, soğuyorsan ayrıl onun da zamanını çalma..
00 YorumlaArabalar konusunda 336 cevap paylaştı. Simdiden bu kadar önemsiyorsan ayril bunlar önemli seyler degil bence
00 Yorumla
+1 yılSoğumak için daha geçerli sebeplerin olması lazım arabayı kendin al kimseye muhtaç olmazsın hem
00 Yorumlaİnsan sevdiğini görsün o bile yeter başlarım gezmesine tozmasina
00 Yorumla
+1 yılüzerine alınmayın, ama çok komik bir soru olmuş 😂😂😂
00 Yorumla- Arabalar konusunda 23,1b cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın şekerim , arabasız parasız çulsuz adamla ne işin var
00 Yorumla Sen araba al çok sorun ediyorsun ki belli değil ki 😃
00 YorumlaArabalar konusunda 1,4b cevap paylaştı. Babasının arabası var da almıyorsa haklısın, kaç ki yaşı
00 Yorumlaaşkından, sevgisinden ve sadakatinden eminsen böyle bir şey için bırakma derim. Aşk ve sevgi artık çok zor bulunuyor bulunca kıymetini bilmek gerekiyor ama dersen ki benim hislerim zayıf sevmiyorum o zaman ayrıl…
20 Yorumla
+1 yılÇalış da sen al o zaman bir araba veya ayrıl arabası olan birine git ama tekmeyi basınca sana ağlama bütün erkekler aynı diye sevgiden bir halt anladığınız yok çünkü
20 Yorumla- Arabalar konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılbenim de arabam var sevgilim yok ne dünya ya :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNE dertler var mq bizde araba var sevgili yok millette sevgili var araba yok diye üzülüyor
01 YorumlaAyrılma sebebi bile varda bu konu yüzünden ayrıl çocuğa yazık
00 Yorumla
+1 yılarabadan dolayı ise hemen ayrıl, senin kafanda rahatlık var ona göre birinii bul çocuguda üzme
10 YorumlaGerçek sevgi yoksa gayet doğal soğuman ama gerçek ve çıkarsız sevgi de buluşup görüşüp dokunmak önemsizleşiyor
00 YorumlaSen araba al. Hayirdir altin kaplamamı senin ki?
31 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka? Sevgilisinin arabası olan her kızınki altın kaplama mı? Ben son model arabası olsun demedim ama rahat buluşup görüşebilmek, vaktin %90'ını yollarda çürütmek yerine birlikte kaliteli şekilde değerlendirebilmek için artık günümüzde araba lüks değil ihtiyaç.
+1 yılSenin babanın arabasını sürmeyi öğren alsana kızım çocuğu niye bekliyorsun
00 Yorumlasoğumakla haklı değilsin ama karakterinde biraz soğukluk var.
00 Yorumla
+1 yılSenin niye araban yok
20 YorumlaArabalar konusunda 895 cevap paylaştı. Kadınlardan tiksinmeye başladım iyice
14 Yorumla
Soran+1 yılBen de erkeklerden
Soran+1 yılAynen canım o yüzden yüksek lisans doktora yıllardır okumaya çalışıyorum keyfimden
Kıyamam ya, tüh! Büyük sıkıntı!
Neyse…10 YorumlaArabalar konusunda 11,9b cevap paylaştı. Sen araba al o zaman
00 YorumlaArabalar konusunda 440 cevap paylaştı. Otobüse binin o zaman
00 Yorumla
+1 yılSenin de araban yok ama.
00 Yorumla
+1 yılMadem öyle sende alabilirsin bi araba.
00 Yorumla
+1 yılÇocuğa bir iyilik yap ve bencede ayrıl...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGit sen araba al o zaman, yazık çocuğa ya
Senin gibi birini bulmuş00 Yorumla
+1 yılne alaka arabasız hareket edemiyor musunuz?
00 Yorumla
+1 yılAz ye araba al o zaman
00 YorumlaArabalar konusunda 2,3b cevap paylaştı. haklısın tabi benm arabam var :D :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAraba olursa hem dağa rahat olursunuz
04 Yorumla
Soran+1 yılAraba olmadan hiçbir şey yapılmıyor ki. Mangal yapalım dedim evimin dibindeki parka taşırken bile kollarım ağrıdı yapalım dediğime pişman oldum. Arabası olan arkadaşıyla çıktığında her şeyi yapabiliyorlar bunu da örnek almıyor
Cevap sahibi+1 yılArka koltuğa geçersiniz
Cevap sahibi+1 yılBiliyor mu
Cevap sahibi+1 yılNe yapıyorsun
Gizli Üye(25-29)+1 yılOyları bay kemala verin arabanız olsun
00 YorumlaArabalar konusunda 414 cevap paylaştı. Hemen ayril. Çocuğu kurtar kendinden.
00 YorumlaArabalar konusunda 31,8b cevap paylaştı. Arabası olmayn erkekle çıkılmaz tiktok kullanıcısı
00 Yorumla
+1 yılEzik kalmış
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet bence de
- +1 yıl
Eziyorsun sen de
Ya akla bak ya sen fazla yasamassın ha soyliyim
10 Yorumla
+1 yılSen çalış al bitane ozaman
17 Yorumla- +1 yıl
Senin varsa sen araban ile al onu öyle buluş. Kolay zaman da yaşamıyorsun boş boş buradan konuşmak kolay.
- +1 yıl
Hg😀 bende öyle demiştim..
- +1 yıl
Yurdum insanı 😀😀
- +1 yıl
Ya kardeş hadi işine.
- +1 yıl
İnsan olmak önemli insan hanımefendi... Çok paran olsa ne yazar az paran olsa ne yazar. Öyle param var arabam evim var diyerek hayatını harcayıp toprağa götürmeyeceksin. Allah Teâlâ birini fakir birini zengin yaratmış kimse çalışarak zengin olmamış tır. Boş yapmayın.
- +1 yıl
Fazla beklentiyi üst seviyelerde tutarsanız turşu olursunuz. Sonra beni seven olmadı beni seven olmadı bıdı bıdı
- +1 yıl
Şu paylaşımı kaldır bildirim gelmesin
Hadi git ya.
00 Yorumla
+1 yılHaksızsın sen arabayla mı tanıştın adamla mı
00 Yorumla- Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi