Öpüşmek neden bu kadar iyi hissettirir?

Etkilendiğiniz kişiyi öpmek neden bu kadar iyi hissettirir?
#reda
Sevgi ve güven ile bağlantılı ilk deneyimlerimiz bebeklikten itibaren çoğunlukla öpücükler ve emzirme gibi dudak hareketleri ile gelişir. Bu erken deneyimler bebeğin beyninde olumlu duygularla ilişkilendirilerek gelecekte öpüşmenin pozitif duygulara yol açmasına sebep olur. Dudaklarımız vücudun en açıkta kalan erojen noktasıdır. Dudaklarda birçok sinir ucu bulunduğu için en ufak bir dokunuş bile beyine sinyal göndererek olumlu hislerin uyanmasına sebep olur. Öpüşmek beyinde duyusal bilgileri işleyen bölgenin büyük bir kısmını harekete geçirir. Öpücükler vücudumuzda çeşitli sinirleri ve hormonları harekete geçirerek düşüncelerimizi ve hislerimizi etkiler. İki insan arasında gerçek bir çekim olduğunda öpüşmek, romantizm duygularını açığa çıkartabilir. Tutkulu öpücükler iki kişiyi çok yakın temasa soktuğu için karşımızdakini koku, tat alma ve dokunma duyularımızla tanımaya başlarız. Öpüşme, kendimize genetik olarak en uyumlu partneri bulmamız için yaptığımız en önemli test olarak kabul ediliyor. Öpüşme sırasında direkt olarak ebeveyn olmayı düşünmüyor olabiliriz fakat öpüşmek bir ilişkiyi ileriye götürmek isteyip istemediğimize karar vermemizi sağlar. Kendimiz için en uygun partneri seçmemizi sağlamanın yanı sıra öpüşmek, beyin, dil, dudaklar, yüz kasları ve cilt arasında katlanarak çoğalan sinirsel dürtülerin harekete geçmesini de sağlar. Öpüşmek adrenalini adrenalin de stres hormonu olarak da bilinen kortizol etkisini azaltarak huzursuzluk hissinin ortadan kalmasını sağlar.
O kişiye karşı arzunuz var ve öpmek istediğiniz için iyi geliyor
Öpüşmek, insanlarda fiziksel, duygusal ve psikolojik bir dizi olumlu tepki uyandıran bir davranıştır. Bunun birkaç nedeni vardır:
1-) Beyinde mutluluk hormonu salgılanması: Öpüşmek, beynin mutluluk hormonu olarak bilinen dopamin, oksitosin ve serotonin gibi kimyasalların salgılanmasına neden olur. Bu kimyasallar, vücutta genel bir rahatlama hissi uyandırarak insanları iyi hissettirir.
2-) Fiziksel temasın sağladığı his: Öpüşmek, ciltteki sinir uçlarına dokunarak insanlarda fiziksel bir his uyandırır. Bu fiziksel temas, beynin endorfin adı verilen doğal ağrı kesiciyi salgılamasına ve rahatlama hissi uyandırmasına neden olabilir.
3-) Duygusal bağın güçlenmesi: Öpüşmek, insanlar arasında duygusal bir bağ oluşmasına yardımcı olabilir. İki insan arasındaki öpücük, sevgi, yakınlık, güven ve bağlılık hislerini artırabilir.
4-) Stres ve anksiyetenin azalması: Öpüşmek, stres ve anksiyetenin azaltılmasına yardımcı olabilir. Özellikle sevilen biriyle öpüşmek, vücuttaki stres hormonlarının salgılanmasını azaltabilir ve kişinin daha rahat hissetmesine yardımcı olabilir.
Bu nedenlerden dolayı, öpüşmek insanlar arasında çok özel bir bağ oluşmasına yardımcı olabilir ve iyi hissettirebilir. Ancak unutmayın ki, öpüşmek sadece karşılıklı rıza ile gerçekleşmelidir ve her zaman saygı ve sevgi çerçevesinde olmalıdır.
Görsel ne güzel anlatmış 😂😂
Cevap
49Cevap
Büyü gibi bir şey bu. Hayatımda hiçbir şey hissetmeden öptüğüm insanlar da oldu dudaklarına değdiğim anda kendimi titremekten alamadığım kişiler de. Farklı bir şey ama nedeni aşk ve kesinlikle ten uyumu. Sevdiğimi öpünce de böyle oluyorum onun dudakları benim antidepresanım. 🦔♥️
Görsel ne güzel tarif etmiş. En iyi hissedebileceğimiz yer ağzımız 😂poff anlatmak istediğim şeyi anlatamadım😂
Ben anladım😂
Benim çiçeğim beni anlar 😘
Çok bal dudakları olduğundan belki
Öpüşmek, bedensel temas ve romantik duyguların birleşimiyle birçok kişi için keyif verici bir deneyimdir. İnsanların dudakları, özellikle de dilin dahil olduğu öpüşme, beyinde dopamin ve diğer mutluluk hormonlarının salınmasına neden olur. Bu nedenle, öpüşmek kişiye keyif veren ve mutluluk hissi uyandıran bir deneyim olabilir. Ayrıca, insanlar romantik duyguları olan birine duygusal olarak yakınlaştıklarında, fiziksel temas ve öpüşme gibi eylemler bu duyguları artırabilir ve derinleştirebilir.
Bazı kaynaklara göre, ilk öpüşmenin antik kökenleri Hindistan'a dayanıyor. M. Ö. 1500'e ait yazıtlarda, ağızlarıyla birbirlerinin nefeslerini çekip, birbirlerini koklayan âşıklardan bahsedildiği belirtilir. -Bu kaynaklar daha da ileri gidip, dudaktan öpüşmenin, Büyük İskender tarafından Batı'ya tanıtıldığını söylerler.
ne yani şimdi tarihi yokmu sayalım? :D
Öpüşürken mutluluk hormonu salgılıyorsun bu yüzden temel nedeni bu, onun dışında antidepresan etkisi veriyor bütün sıkıntıların bir anda yok oluyor. Sözün özü bir anlığına bulutların üstünde sevdiceğinle yolculuğa çıkıyorsun. Nasip olur mu bize hiç bilmiyorum 🥺
Aşk olduğu için aslında zaten aşk diye bir duygu yoktur. kişi mutluluk hormonu salgılandığı için aşık olmayı da çok sever çünkü dünyada ki en güzel duygudur aşk duygusu ama maalesef bu güzel duyguyu ben hiç bir zaman yaşayamadım ve yaşayacağımı da sanmıyorum çünkü aşkı bilen insanlar da yok. kızlar özellikle boya göre seçiyor tipe bakıp seçiyor ve paraya göre seçiyor erkekler de kızları cinsellik için kullanıyor ama gerçek aşk varsa öpüşmek çok güzel hissettirir
Kızlar çok şanslı o tipin ve fiziğinle bile beğendiğin bir erkekle öpüşebiliyorsun ben beğendiğim kızlarla çıkabilmemin tek nedeni şans eseri boyumun olması
Güzel bir fiziğim yok ki benim😀😂
Onu diyorum zaten ona rağmen istediğin erkekle sevişme şansın var
Öpüşmek nasıl bir şey merak ediyorum çünkü hala yaşamadım ama yaşamam gibi de çünkü ben biriyle öpüşmeye karar vermişsen ciddi düşünüyorumdur yol geçen hanı gibi öpücük dağıtamam.
Küçük bir çocuğu bile yanaklarından öpünce çok mutlu oluyor insan. Sevdiği insanı öpmesi elbette ki çok daha iyi hissettiren bir duygudur, bilemiyorum. Görsel komikmiş. 😅
İlk öpüşmemi hatırladım, tatsız tuzsuz fakat cidden elektrik çarpmış gibi birşeydi. Dudağımı ayırıp ayırıp kaç kez öptüm hatırlamıyorum.. Kız ağlamaya başlamıştı, öyle bir şey.
Bilmem bir etkisi oldu malum ama uzun süredir öpüşmedim ve bu hisse uzun süredir hissetmiyorum umarım bir gün hissettirebilen hissettirecek biri olur yani
😂😂 tarife bayıldım yaa.
Gerçekten zararı olmayan ama canının istediği tek şey olabilir. Sevdiğinle aranda oluşan o iletişimden iyi geliyor olabilir belki hiçbir fikrim yok
Sanırım aşk geçışı oluyor. Duygularını anlamasını sağlıyor ve senın de aşkını o anlıyor. Bağlılık artıyor. Ama hoşlandığın kışıyle olacak dığer turlu sadece cınsel ıstegı artırır
Bu demek oluyor ki bir saat öpüşmek (1.560 kalori) bir saat boyunca koşmaktan (490 kalori) 3 kat daha fazla kalori yaktırır
Kesinlikle ihtiras. Duyguları tetiklediği için.
Yeni ilişkiye başlamış belasını arayan insan tweeti
Sevdiğin insanla birleşik bi bağ kurmak tabii güzel hissettirir
Nedenini bilmiyorum ama alt dudak özellikle fena 🙄
Onunla karışmak, birbirini özümsemek demek öpüşmek. Tabi ki iyi hissettirir. Keyifli akşamlar.
En İyi Cevap