Ya aslında çirkin bir tabir oldu kendi adıma ama ben espirili bir yerden baktım ve öyle sordum soruyu. : ) Birde şöyle sorayım; Erkek kadında ne bulursa soluğu nikah masasında alır?
Bana göre her şeyi rahatlıktan geçiyor erkek kendini huzur ve rahat hissettikten sonra evlenir diye düşünüyorum. Bu kadın tutumlu benim paramı tutar çok fazla harcama yapıp bizi borca sokmaz işte klasik olarak evin içini dağınık pis tutmaz nerede oturup nerede kalkması nasıl konuşacağına nasıl iletişim kuracağını bilen beni utandırmayan rezil etmeyen bir kadın falan derse beraber olduğu kadın hakkında böyle düşünürse muhtemelen evlenir diye düşünüyorum. Tabii ki sevgi saygı sadakat huzur bunlar da var ama işin biraz daha reel yönünü ele almak istedim duygusal yönünden ziyade
Ya bunun cevabı çok basit hemde çok Evli bir kadın bir eş nasıl olmalı bir Erkek için Sen eğer öyle bir kadın olmuşsan Zaten adamın aklına girecektir. Fakat öyle bir duruma geldik ki Kadınlar bundan çok uzaklaştı Öyle ki nasıl olmalı düşüncesini bile kuramıyorlar. her şey ilk önce Vazifeleri kölelik olarak görmekle başladı. Sonrasında evlilik çocuk oyuncağı gibi algılanıp ciddiyeti bi kenara atmakla Evli olup gece gec saatlerde ne olduğu belli olmayan yerlerde takılmak. Eve uğramamak Abartılı dekolteli kıyafetler giyip kendini Objeleştirmek ve sunmak. Kocası dışında erkeklerle Münasebetin dozunu kaçırmak Arkadaśım diye yutturmak. Sorumlulukları reddetme Erkeğin üzerine yıkma Talep yağmuruna tutma Neyse işte say say bitmez. Bütün bunlardan dolayı boşanmalar arttı İşin bide hukuki adil olmayan yönleride felan var. Ekonomik nedenlerde Dolayısıyla erkekler evlilikten kaçmaya başladı. Bakın bazı şeyleri kabul etmek zorundasınız. Evlenmek istiyorsan o masaya birden fazla şey koymanız gerekiyor Nasıl erkekden koymasını bekliyorsanız. Dolayısıyla siz zaten her anlamda evlenecek bir kadın profili çizerseniz zaten her şey olmuş demektir.
Erkek kadında Birlikte olduğu bir kadından bahsetiyoruz dolayısıyla beğenme ve güzellik kavramlarını geçiyoruz Anne şefkati olmalı Arkadaş gibi konuşabilmeli Dost gibi sırlarını paylaşabilmeli Hobiler ortak ya da yakınsa be ala değilse saygı duyulabilmeli (çok önemli değil ama etkili) Huzurla sevişebilmeli (evlilik öncesi ya da sonrası farketmez) Erkek kadından ev bakıcılığı istemez aslında kadının asli görevi değil bence olmamalıda hep yanlış anlatılmış bir konu bu ülkemizde) E tabi yemek yapsın temizlik yapsın çocuklara baksın saçını süpürge etsin ister... mişş eee erkeğe ne ara vakit ayıracak bu kadın tutun bir bakıcı temizlikçi ya da zorsa birlikte yapın mümkünse İlgi ister Sevilmek ister Elaleme takılmamasını ister Çok kabullenmesekte dırdır isteriz 😄 Sabah kalktığında gülümsemeli bir günaydın küçük bir öpücük Gün boyu erkeğin enerjisini fuller İsterde ister ardı arkası kesilmez 😂 Bolca konuşma ister Gece sarılarak uyuma ister Bazı erkeklerin ufku açıktır daha çok şey isteyebilir 😬
🧐🤨 Aşk lazım tabi önce Ne zor şey miş aşk Söylemesi kolayda Bulması zor Bulunca kaybetmesi daha kolaymış Artık nikah masası olayı Şarkıcının şarkılarında kaldı 🙂
Aşkla karşılaşmamak yaşla alakalı biraz bence. Doymuş olmak çabuk heyecanlanmamaya sebep oluyor. Mantık herşeyin önüne geçiyor. Hal böyle iken aşık olmak zor oluyor. boş ver olmamak daha iyi.
Aslında geçmişin getirdiği olumsuz duyguları yeni kişilerede yüklemeye çalışmaktan kaynaklı Yanlış kişilere yüklemeye çalıştığımız anlamlar doğru kişilerle tanışma hevesimizi bile kuruyor Ah o mantığımız batsın Doğru bildiğimiz yanlışlarımız yok mu!! İçinde hiç Doğru kişiyle karşılaşmayı nasip etsin Yaradan
Bu bayağı büyük bir şey fakat kadın ne kadar evlenilesi kadın olursa olsun erkek isterse öyle teklif eder evlilik sorumluluk ister şimdi herkes sorumluluktan kaçar olmuş boşanan boşana ve boşanma haberlerini gördükçe daha çok korkuyorlar ama şöyle de bir şey var artık ne olursa olsun kimin sevip kimin sevmediği asla anlaşılmıyor sevip evlenmek istemeyen de var sevmediğiyle evlenen de bu konuda sadece uğraştığınla kalabilirsin
Bana göre erkek kadında gerçekten seven bir kalp bulursa ve güven duygusu evliliğe gider. Kadının gözünün yükseklerde olmaması da önemli onlar açısından. El ele vererek birşeyler yapmak isteyen kan emici olmayan kadınları da daha bir evliliğe değer buluyorlardır.
Çok basit aslında onu takılmalık olarak görünce böyle arada sıcak olup sonra buz gibi olunca kısacası ona bir taraftan değer verip bir taraftan da bunun hepsini göstermeyince bir yıl içinde çok rahat bir şekilde evlilik teklifi gelir bence bir de tabii ki çok hevesli görünmemek lazım ama belli şeyleri de düzenli olarak yapmak lazım kfkfkfk
Bir erkek bir kadını seviyorsa zaten teklif eder yani ben çok saçma buluyorum kadınların sürekli işte erkeğe nasıl yazdırırım erkeğe nasıl teklif ettiririm demelerini yani peşlerinden koşmaları o kadar saçma ki. seven erkek aşık olan erkek zaten durumu yerindeyse ve öz güveni varsa sevdiği kadına evlenme teklifi edebilir. ayni bunun için kadının extra çaba içinde girmesine gerek yok zaten. olmamalı da yani herkes için geçerli bu birini kendinize sevdirmek yerine kendiniz olun zaten aşkınız sevginiz güçlü ise birbirinizi anlıyor gerçekten seviyor ve hiç bir zaman bırakmayacaksanız o evlenme teklifi de doğru zamanda gelir zaten veya direk ben evlenmek istiyorum demeniz yeterlidir erkek de buna göre zaten uygun zaman da kadın sürpriz yapacaktır.
Sanırım şöyle olunca evlilik teklifi çok hızlı geliyor. Kadın erkeği ile çok uyumlu ise, çok fazla maddi beklentisi yoksa, sürekli ne yaparsam bağlarım ne yaparsam beni sever diye yapay taktikler yapmaya çalışmıyorsa, evlendikten sonrada istikrar göstereceği sinyalleri veriyorsa, geçmişi kirli değilse, yeri geldiğinde açlığına ekmek, susuzluğuna su, hastalığına ilaç, ömrüne her an lazım olan nefes olabiliyorsa işte o zaman çok çok hızlı teklif gelecektir.
Zihinsel fikirsel uyum en en önemlisidir.
Ama kadın inatlaşmayı seviyorsa adamı tripleriyle bezdiriyorsa olur olmadık kavga ediyorsa zıtlaşmayı seviyorsa bu iş yaş demektir. Burada en önemlisi de inatlaşmaktır.
Kimse evde inadına giden bir kadın görmek istemez istediği kadar zengin istediği kadar güzel istediği kadar okumuş olsun bu değişmez.
Kadın evlenince bekar kadar özgür olmayı istemeyecek bunun sinyalini erkeğe verecek.
Ben bunlara gelemem diyenlerin çoğu 30 lu yaşlarda pişman oluyorlar. Sonrada evlenilecek erkek kalmadı diye kendilerini avutuyorlar. Bence öyle peki ya sizce?
merhaba size , kadın evlenince bekar kadar özgür olmayı istemeyecek , cümlesine kadar katıldım sadece. evlilik özel hayat ve özgürlüğün biraz bile olsa kısıtlanması değildir bence. iki taraf da bu durumu göze alarak evlenirse zaten bi problem kalmayacaktır. kadın da erkek de ben evlenince şunu şunu yapamayacaksam neden evleneyim, kendi özgürlüğümü kısıtlayayım diye düşünür haklı olarak. evlilik kavramının bu zamana kadar çok yanlış anlaşıldığını düşünüyorum
@bilirkisibiri0 bilemiyorum ne derece haklısınız? Bir kadın düşünün kocası onu evde bir türlü bulamıyor neredesin denilince ben bekarken geceleri gezerdim kafelerde otururdum diyor. İlle bu gece olmasına gerek yok aynı şey gündüz içinde geçerli. Evlenmiş ama bir şey değişmemiş iki insanın evliliği nereye kadar gidebilir emin değilim. Bunu pek çok erkek benim gibi üstü kapalı inatlaşma olarak algılayacaktır. Erkek de çok özgür olmayacak sadece kadın değil yani. Bunalırlarsa birlikte yesinler içsinler birlikte gezsinler birlikte vakit geçirsinler bir birine bağlansınlar. Kısıtlanmak bir birine mecburi bağlanmayı ve evliliğin sağlamlaşmasını getirir bence. Ha yok erkek ya da kadın aynı özgürlükte olursa o zaman bir birlerine ne mecburiyetleri kalır ki? Özgürlükçü düşüncelerin evliliklerini istatistiklerden görüyoruz yüksek oranda boşanma. Ben en azından düşüncemi verilerle desteklediğimi sanıyorum. Düşüncenize de saygı duyuyorum mutlaka haklı olduğunuz noktalar vardır.
tabii ki anlayış da olmalı ama bazen evlilikte de insanlar kendi özel alanlarını özleyebiliyorlar yalnız kalmak isteyebiliyorlar özellikle baslarında aşağı yukarı aynı fikirdeyiz teşekkürler anlayışınız için.
@bilirkisibiri0 evet kendi özel alanlarını özler insanlar bu doğru. Ama burada bekarken yaptığını evliyken eşini işin içine dahil ederek yapmak gerçekten harika olacaktır diye düşünüyorum. Mesela bekarken cumartesileri gezmeyi mi seviyorsun evlenince eşini buna dahil edip yapmalı işte o evlilik efsane olur bence. Hem özlemini giderir hemde hayatına eşini gerçekten dahil etmiş olur. İşte o evlilik sağlam olur bence. Hem bencilce de olmaz. Ama derse ki ben cumartesi gezmelerini seviyorum hadi bye deyip kendi yalnız eşini dahil etmeden yaparsa o evlilik bu özgürlükten hasar görür diye düşünüyorum. Uzun yazılarımı bıkmadan okuyup sabırla güzel cevaplar yazdınız. Demek ki çok ince iyi bir insansınız bende sana teşekkür ederim, şanslı gördüm kendimi.
Gerçekten sevdiğini ve uyumlu olduğumuzu birbirimize sadâkatla oluşumuzu gerçekten bu geçen zaman da onun gerçekten doğru kişi olduğuna kanaat getirmişsem zaten uzatmadan ona uygun ortam hazırlar kendi hissiyatimle güzel bir cümle hazırlar ve hazırlanır teklifi yaparım. Ve zaten oda beklenti içinde bunu anlarım. Belli eder bir şekilde. Herşeyin vakti vardır. Ama şunu da söyliyim erkek olarak biraz bu konularda çekingen olabiliyoruz. Cesaret vermeniz gerekebilir. Çünkü başa gelmez demeyiz reddedilme olayları malumunuz oluyor. Ve evlilik başka bir boyut. Hemen karar verilecek bir konu değil.
Öncelikle söz konusu erkek 40 yaş altıysa ve de maddi olarak über zengin++ ise evlenme teklif ettirmek bir yana , sen teklif etsen bile kabul etmeyecektir. Evliliği genellikle orta gelir grubu, iyi huylu, kendini geliştirmiş ama geleneklerinden vazgeçmeyen insanlar isterler. benim deneyimim bana bunu gösterdi.
**Bunu binlerce insan ve hayat hikayesiyle karşılaşmış biri olarak yazdım.
Bana göre gerçekten sevdiğine ve hayati bir ömür paylaşabileceği ne inanmayan erkek evlenme teklifi etmez o yüzden böyle bı çaba yersiz olur onun yerine bir erkek daha güzel nasıl. sevilir nasıl kendini daha değerli hisseder nasıl sevdiği kadını özel görür bunlara kafa yorabiliriz
Bir geleneğim var benim; bir soruyu nasıl okursam ilk gördüğümde o şekilde cevap veriyorum. Bu kez de öyle yapacağım. Erkeğe nasıl evlenme teklifi edilir diye gördüm.
"Oyunumda rakip, dinimde hatip, gönlümde katip olmaya var mısın" diye teklif edilir bence. Bir tık esprili de olsun dedim
Git karakteri iyi olan bir kadın her zaman erkeğe sahip olur ki yani nasıl denir Buna ya benim için içki sigara içmiyorsun evine sahip çıksın Gerisi gelir ya ah bir Yani bilmiyorum Beni Doyursun yeter ya kadınlarda uyursa ki Ne yeter ya kadınla yani
bence ilk önce kendine şu soruyu sormalisin kaç yıldır sevgili veya arkadaşız 2 . Bana kaç tane hediye aldi
Sevgili olma veya arkadaş olma teklifini ilk önce o mu teklif etti? 4. Benim hoslandigim şeyleri biliyor mu Asıl konuya gelirsek o şanslı kişiye ilk önce onların sevdiği hoşlandığı şeyleri sizde yapın ona ilgi duyun kıskanç olun tabi bunları aynı gün yapmayın sıra sıra da yapmayın yoksa dikkat çekersiniz atıyorum salı günü bitane perşembe bitame pazar da bitane
bence bu konuda birtakım işlere giren gizli kapaklı hanımları duydukça tuhaf buluyorum iki insan anlaşıyorsa bir süre sonra ilişkinin gidişatı evliliktir zaten
Bi erkeğin evlenme teklif etmesi cok da zor degil sanki.. Iliski yolunda gidiyorsa, iki kisinin hayattan beklentisi aynıysa, sevgi saygı yerindeyse zaten kisa sürede evlenelim kafasına giriliyor 🤷♀️
Erkekler düzdür yolu uzatan biz oluruz genelde erkeklerin gözüne sokmadan anlamaz veya dile getirmeden hiç o yola koyulmaz. He diğer türü var o da kaybetme korkusu yaşatmak. Çoğu erkek kaybetme korkusundan evlilik teklif eder.
Güvenebilecekleri bir kadın gördüklerinde direkt evlilik düşünüyorlar. Sanki tek bir beklentileri güven gibi. Kötü bir devirde yaşadığımız için güven beklentisi içerisinde olmaları normal geliyor.
Kadını ne kadar sevdiğine bağlı. Onu kaybetmek istemiyorsa en fazla 1 sene içinde teklif eder. Aşık olması gerek, değilse yalnızca oyalar. ilişkiyi uzatır.
Söylediklerimi yükses sesle tekrar et. Kendıne evlenme teklif et tekrarlasın kolundan tut nıkah dairesine 😂 Erkek ‘ tamam aga budur ‘ demediği sürece canını versen evlilik düşünmez
İstemiyorsa etmez, evlenme çağındaysa kadın uygun olmasa bile evlilik teklif edebilir. Erkekler için zamanlama önemli kadınların karakterine pek bakmazlar.
Erkekler ikiye ayrılıyor. Evlenmeyi düşünenler ve düşünmeyenler. Evlenmeyi düşünen ne yaparsan yap teklifi eder, düşünmyenese ne yaparsan yap teklif etmez…