Merhabalar öncelikle cevap verirken ruh halimi göz önüne alın. Ben 24 yaşında eşim 21 yaşında. Benim ailem ben çocukken ayrıldı boşandı, daha küçükken baba nedir bilmedim görmedim, annemi 2 sene önce kaybettim vefat etti. Annem ve bana annemin babası dedem sahip çıktı. Eşimin durumu da benim ki ile aynı, babası terketti annesi ile kardeşlerine dedeleri sahip çıktı. İki tarafta zengin varlıklı. Fakat benim dedem tutucu ve önde gelen bir sanayici, beni sürekli hayatın zorluklarına karşı yetiştirdi. Borç verdiyse borcunu aldı, yazları sanayide çalıştırdı, istese son model araba alabilecek iken kendi arabamı almam için çalıştırdı. Yani ben bunları eziyet olarak görmüş olsam da önceden şu an da aslında ne kadar güzel bir yetiştirme tarzı olduğunu öğrendim. Bizim ailemiz eşimin ailesine göre biraz daha dağınıktır, küslükler, kıskançlıklar çok oluyor, herkes herkesten nefret ediyor. Eşimin ailesin de ise durum farklı, herkes Polyana sanki. İsteyen istediğine sahip oluyor, her allahın günü birlikte oturuyorlar, birbirlerine sahip çıkıyorlar. Evliliğimizin 10. Ayı felan oldu, eşim dedemlere geldiğinde sürekli çıkışta salat surat yapıyor, beni istemiyorlar sevmiyorlar gibi düşünüyor, fakat bizde herkes soğuk kanlıdır. Bunu eşime anlatsam da anlamıyor, aslında eşimi ve ailesini çok seviyorlar. Hatta kendi evlatlarının düğünün de yapmadığı harcamayı bizim düğünümüz de yapmıştır dedem. Sadece dedemin gücünün yetmediği daha eskilerden söz verdiği Altını takamamış olması. Eşim sürekli dedemlerden bir beklenti içinde, ev aldım tadilat yaptıracağım neden senin dedenler destek vermiyor diyor. Fakat eşime anlatmama rağmen anlamıyor, o evi dedem sayesinde alabildim. Benim dedem bana 1800 tl aylık yardım da bulunurken eşimin dedesi de bir miktar da bulunuyor yarısı bile değil. Fakat dedemin verdiği para az geliyor kendi dedesinin verdiği 500 bin tl gibi görüyor. Kıymeti yok sizinkilerin diyor, keyfim isterse gideriz dedenlere diyor, sürekli ailesinin oturmalarına gidiyorum ama benim ailemin bir oturmasına gidince sürekli bir küslük kavga oluyor. Hepsi yılan halanlar, yengenler, dayınlar diyor. Niye böylesiniz ben oturamam gidemem böyle diyor.
uzatmak istemiyorum. Ben annemi kaybettim, babamı küçük yaşta tanımadım bile hala benle görüşmez, dedem yanında çocukken eziyetler gördüm, eşim ile severek evlendik fakat ailem söz konusu olunca salat surat yapıyor iyice keyfim kaçıyor, iş yerinde mutsuzum. Yani o kadar doluyum ki elimi neye atsam kuruyor, kimseyle konuşamıyorum doldum. Eşim ile mutlu olmak istiyorum ama bu olaylar, aileme, yengelerime, abime, dedemlere laf söylemesi o kadar soğutuyor ki beni kendisinden anlatamıyorum. Ne yapabilirim lütfen yardımcı olun bana.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bu çok büyük sorun bi yandan seni büyüten anne baba olan hayatı öğreten deden bi yandan karın, eşinizi karşınıza alıp konuşun başından ne geçtiyse a z kadar anlat tabi anlatmışsınızdır konuşmuşsunuzdur ama gine anlat sen ben bir seçim yapmam ben başımı seninle yastığa koyuyorum seninle bir ömür geçiricem ben senden kimseyi sevmeni istemiyorum saygı duymani istiyorum onlar benim ailem arkadaşım değil ki ilişkimi kesip bir daha görümemezlik yapayım lütfen sende beni anla o kadar kolay bir hayatımız olmadi seni buldum mutlu bir evliliğimiz olsun istiyorum zaman zaman sorunlar olucak ama halledebiliriz de sende birşeyler ekleyebilirsin konuşmadan halledilebilecek bir şey olmadığını düşünüyorum üstte yazdim gibi konuşursan halledilir ve o günler ailene gideceğin zaman eşine daha romantik sıcak davran o zaman daha iyi hisseder belki yapmaz.
Dediğin gibi de konuştum biz üstüme düşeni yapalım gerisi bizi ilgilendirmez kendi kendimize geçiniriz kimseye ihtiyacımız yok dedim. Fakat ben ne kadar iyi niyetle yanaşırsam o da o kadar uzaklaştı ailemden. Böyle soğuk soğuk oluşu beni deli ediyor, sinirlenince kızınca da suçlu duruma ben düşüyorum. Ne yapacağıma diyeceğime o kadar şaşırıyorum ki
Sen kendine düşüne yapmışsın bundan sonra karışma asla ailene de laf atıyorsa sende kim haklıysa onun yanında olursun baktın bu evlilik gitmiyor yolun başındaymışsın boşanalım ya da kendine çeki düzen ver de
Haklılık payı çok fazla eşimin. Biliyorum fakat anlatamadığım nokta her zaman şu oldu. Bu insanlar benim elimden tuttu, okuttu, evlendirdi… mizaçları sert ve soğuk dedemin, ben yıllarca yanında kalmama rağmen sanırsın komutan ile konuşuyor gibi hala resmi dille konuşur yanında hazır olda beklerim. Yani karakterleri bu insanların, bunları öyle kabul edip sabretmeyi öğretemedim. Kendi dedesi de bir o kadar yumuşak, bende dedelerini çok seviyorum çok iyi insanlar fakat kendi ailem için sürekli şikayet duymak, hakaret duymak beni artık iyice tiksindirdi. Yeri gelince onlarda kırıyor tabi kalbimi, beni evlatları olarak görüyorlar ben bunu istemiyorum halbu ki damatları olarak görünmek istiyorum. Belki de bu durumu çözersem herşeyi çözebilirim
Dedim gibi eşin sevmek zorunda değil saygı duymali sonuçta ortada ne kadar da olsa yaşlı biri var yaşlılar aksidir yani bunu herkes bilir bence eşine saygı göstermesini öğretmelisin
30’lu yaşlarına kadar beklemişsin ama karşına çıkabilecek en saygısız ve en nankör kadını kendini eş diye seçmişsin ne yazık ki. Üzgünüm ama bu insan değişmez. Çünkü sen çok pasifsin. Aman mutlu olalım aman araya bulayım alttan alayım, aman ağzımın tadı bozulmasın Rıza bey olursan böyle ağzına ederler maalesef. Herkes iyilikten güzellikten anlamaz, senin eşin de onlardan biri. Al eşini çift terapisine gidin daha da düzelmezse boşan kurtul derim.
Yaşım 24 dediğin gibi karşıma çıkacak en nankör insan olabilir saygısız olabilir. Fakat ben sinirlendiğimde her şey daha da kötüye gidiyor, ben yuvayı yıkmak değil yapmak istiyorum, değiştirmeye çalışıyorum sabretmeye çalışıyprum. 24 yaşımda ev aldım, araba aldım, 10 bin tl nin üstünde maaş alıyorum ve ailemin yanında çalışmıyorum. Beş kuruş borcum yok, kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum. Elimden ne geliyorsa yapıyorum. Fakat benim aldığım evi değilde Dayısı mesela ev alacak. Aldığımız ev öyle aman aman değil diyor, ev işte diyor, arabamız çok lüks değil diyor. Kendisi varlık içinden geldi anlıyorum ama benim geldiğim ev aslında onun geldiği yeri 50 kere cebinden çıkwrtır. Sadece benim dedem bana kendi ayaklarımın üstünde durmayı öğretti ihtiyacım olmadıkça yanına gitmedim, gitmem. O istiyor ki hetşeyimiz çok iyi olsun lüks olsun dedene git diyor. Ben kendim için değil ikimiz için bunu istiyorum diyor… bilmiyorum belki de haklıdır fakat elinde olana şükür etmesi gerekirken hep en iyisini istemek bilmiyorum. Elimden geleni yaptım dediğim gibi, şu kriz zamanında gittik 300 bin küsür tl ye ben oturmadığım bir salon takımı aldırdım dedeme. Fakat benim dedemin aldığını görmez de dedesinin aldığı yatak odasını öve öve bitiremez. Neden böyle oluyor anlamıyorum
Bu kadar lüks meraklısı birini sen ne yapsan doyurmazsın çünkü her zaman her şeyin daha iyisi vardır. Anlıyorum yuvanı ayakta tutmak istiyorsun ama gözü hep daha fazlasında olan aç gözlü biriyle bunu yapamazsın. Bu kadının hem gözü doymuyor ki buna halk arasında şükürsüz denir günahtır, hem seninle geçinemiyor senin çabanı sürekli yetersiz buluyor hem de ailene karşı saygısı yok. Böyle biriyle bir ömür ne yapmayı düşünüyosun? Allah yardımcın olsun
Bunları kendisine anlatmalısın bence. Onunda ailesi durumundan yaralı olduğunu düşünüyorum öp kokla sarıl kendine bağla. Ve eğer öyle düşünüyorsa bence uzak tutmaya çalış neticede kötü oluyor eşinde.
Kendisi ile çok konuştum. Alttan aldım hep haklısın dedim, yanlış durumlar dedim onlar aile büyüklerim biz üstümüze düşeni yapalım kim ne yaparsa yapsın dedim ama ben ne kadar taviz verirsem o o kadar nefret doldu artık keyfim isterse gideceğiz diyecek duruma geldi
Eşin bu durumda nankor gibi çıkıyor 🙄 Öyle ev almış adam her şeyi yapıyor seninde öyle olduğunu düşünüyorum. Ama eşin hiç birini görmüyo sanki bu durumda yapacak bişey yok sal